sveikos, panos, isiterpsiu. va tokia, turbut dauga kam aktuali situacija: dukterecia rugpjuti patapo bedarbe. su DB viska susitvarke ir laukia ismokos. dar siandien uz rugpjuti nera. paskambino moteriskems ir paklause kada bus. atsakymas: "bus. palauk dar..."
ar visuomet pasalpas DB ismoka taip velai? cia situacija Vilniuje. ji kasdien tikrina saskaita - net gaila darosi ziureti... neturiu daugiau kur paklausti - vienintele bedarbe aplink...
Šendien darbo biržoje patyriau tikra košmarą. Man priklauso puse metų gauti bedarbio pašalpą, bet dar nei vienos negavau. O iš buvusios darbovietės išėjau, nes baigiau mokslus ir norėjau gauti darbą pagal specialybę todėl įstojau į darbo biržą. Taigi man tarpininkė pasiūlė šendien ateiti į pokalbi su darbdaviu ir parašė rekomendaciją atseit labai geras darbas ir geros darbo valandos, tik buvo reikalavimas turėti vairuotojo teises kurių pas mane nėra. Na aš ir nuėjau į tą pokalbį, o ten pasirodo reikalingi agentai kurie ieškotų klientų ir siūlytų tos firmos paslaugas, kam teko susidurti su tokiu darbu turbūt jau žinote kokia ten politika. Kai buvau baigusi dešimt klasių ir aš buvau užkibusi ant tokių aferų. Buvo parašyta kad atrinks tik du kandidatus, bet atrinko visus salėje sėdinčius ir aš ir daugelis ten buvusių rekomendacijoje parašėme, kad mums netinka toks darbo pobūdis. Kai nuėjau pas tarpininke jinai pareiškė, kad mano bedarbio stažas ir pašalpa yra sustabdoma. Tada aš pakėliau skandalą ir paklausiau kodėl man nepasiūlė normalaus paprasto darbo atitinkančio mano išsilavinimą, kai tuo metu buvo normalių darbų. Tarpininkė pareiškė, kad kompiuteris manęs neatrinko, o į tą skyle kur niekas neina atrinko nors ir neturėjau vairuotojo teisių. Taigi padariau išvadą, kad jie taip apsišluoja, kad nereikėtų mokėti pašalpų. Tokių agentų ieško ant kiekvieno kampo ir nereikia stot į darbo biržą, kad gautum toki darbą. Aš turiu aukštajį neuniversitetinį išsilavinimą, kai tiek pinigų buvo sukišta į mokslus tai mano galvą yra tikras pasityčiojimas siūlyti tokį darbą, kurį dirba tik pagrindinį išsilavinimą turintys žmonės. Jeigu jiems taip gaila mokėti tas pašalpas tai tegul visai jų neskiria, nereikės tada tokiom aferom užsiiminėti. Vienu žodžiu aš esu pakraupusi nuo tokios tvarkos
QUOTE(Birūta @ 2009 09 29, 15:20)
sveikos, panos, isiterpsiu. va tokia, turbut dauga kam aktuali situacija: dukterecia rugpjuti patapo bedarbe. su DB viska susitvarke ir laukia ismokos. dar siandien uz rugpjuti nera. paskambino moteriskems ir paklause kada bus. atsakymas: "bus. palauk dar..."
ar visuomet pasalpas DB ismoka taip velai? cia situacija Vilniuje. ji kasdien tikrina saskaita - net gaila darosi ziureti... neturiu daugiau kur paklausti - vienintele bedarbe aplink...
tegu pasidaro, kad pranešimas iš banko ateitų į mobilką, tada nereiks stebėt ar sąskaita pasipildė
Sveikos merginos
Mūsų įmonė mažina savo apimtis,palaipsniui uždarinėja padalinius.Apie įspėjimo lapelius visi galėjom tik pasvajoti,rinko prašymus kur turėjom nurodyti datą,kada išeinam iš darbo savo noru,jau nekalbu apie visokį moralinį smurtą ir t.t.Dauguma supasavo,tačiau likom ir tokie kurie nepasidavėm tokiam šantažui,kai kas pasiskundė darbo inspekcijai.O tada jau pradėjo kalbėti ir siūlyti susitarti Susitarimas tame,kad įvardiji sumą,kurios tu nori,o paskui derisi ir toliau š mala.Kelios vadovės gavo kompensacijas. Sekantį mėnesį baigiasi mano atostogos,reikės ir man draskytis dėl išeitinės.Norėjau paklausti,kaip DB nustato už kiek mėn.gavai kompensaciją,jei įmonė nurodo tik sumą?
Mūsų įmonė mažina savo apimtis,palaipsniui uždarinėja padalinius.Apie įspėjimo lapelius visi galėjom tik pasvajoti,rinko prašymus kur turėjom nurodyti datą,kada išeinam iš darbo savo noru,jau nekalbu apie visokį moralinį smurtą ir t.t.Dauguma supasavo,tačiau likom ir tokie kurie nepasidavėm tokiam šantažui,kai kas pasiskundė darbo inspekcijai.O tada jau pradėjo kalbėti ir siūlyti susitarti Susitarimas tame,kad įvardiji sumą,kurios tu nori,o paskui derisi ir toliau š mala.Kelios vadovės gavo kompensacijas. Sekantį mėnesį baigiasi mano atostogos,reikės ir man draskytis dėl išeitinės.Norėjau paklausti,kaip DB nustato už kiek mėn.gavai kompensaciją,jei įmonė nurodo tik sumą?
QUOTE(Spyglė @ 2009 09 29, 20:40)
Sveikos merginos
kompensacija darbe mokama uz 3paskutinius menesius ir db jums nemokes pirmus 3menesius
QUOTE(AIVUKĖ @ 2009 09 29, 20:19)
tegu pasidaro, kad pranešimas iš banko ateitų į mobilką, tada nereiks stebėt ar sąskaita pasipildė
tas tai aisku. bet esme tame, kad ismokos NERA net neisivaizduoju kaip ja palaikyt moraliskai ir galiu tik uzjausti sitaip draskomus zmones - menuo baigiasi, o pinigu ner... o jei dar vaikucius turi tai is vis
Malvyna, kai aš gavau rekomendaciją darbui, tai man tos darbovietės sekretorė (direktoriaus nebuvo) tame lape parašė daug maž: "darbuotojas rinktas atrankos būdu. Darbo vieta dar laisva". Kai nunešiau Sodrai tą lapą, tai ji man sako tu to darbo nenorėjai. Sakau ne, norėjau. Pagal tą jų pateiktą atsakymą buvo galima suprast, kad manęs netenkina ir nenoriu tokio darbo. Tokiu atveju mažėja darbo pašalpa. Tai mano tarpininkė skambinosi asmeniškai direktoriui, klausė kodėl taip parašė, sako nežinau, bet jau kaip ir turi išsirinkęs darbuotoją. Jei kas paskambins spalio 1d. O būtų "nurovę" man pašalpą
QUOTE(Lapinuke @ 2009 09 29, 20:44)
kompensacija darbe mokama uz 3paskutinius menesius ir db jums nemokes pirmus 3menesius
Bet man priklauso kompensacija už šešis mėnesius,o vidurkį jai paskaičiuoti ima iš trijų paskutiniį mėnesių uždarbio,ar aš ko nors nesuprantu?
QUOTE(Spyglė @ 2009 09 29, 22:50)
Bet man priklauso kompensacija už šešis mėnesius,o vidurkį jai paskaičiuoti ima iš trijų paskutiniį mėnesių uždarbio,ar aš ko nors nesuprantu?
Kompensacijos dydis priklauso nuo pradirbtu metu imoneje:
1) iki 12 mėnesių (iki vienerių metų) vieno mėnesio;
2) nuo 12 iki 36 mėnesių (nuo 1 iki 3 metų) dviejų mėnesių;
3) nuo 36 iki 60 mėnesių (nuo 3 iki 5 metų) trijų mėnesių;
4) nuo 60 iki 120 mėnesių (nuo 5 iki 10 metų) keturių mėnesių;
5) nuo 120 iki 240 mėnesių (nuo 10 iki 20 metų) penkių mėnesių ir
6) daugiau kaip 240 mėnesių (per 20 metų) šešių mėnesių to darbuotojo vidutinio darbo užmokesčio dydžio.
Ima ne vidurki o yra labai sukta skaiciuokle ir ima paskutiniu 36 mensiu, pradedant nuo uzpraeito ketvircio darbo uzmokesti.
o nedarbo išmokai gauti turi įtakos tik paskutiniai 18 mėnesių ar ir prieš tai 18 mėnesių,nes prieš 20 mėnesių dirbau dvejose darbovietėse .,poto viena liko..?gal kas žinote?ačiū
QUOTE(♠Aušra♠ @ 2009 09 29, 21:09)
Malvyna, kai aš gavau rekomendaciją darbui, tai man tos darbovietės sekretorė (direktoriaus nebuvo) tame lape parašė daug maž: "darbuotojas rinktas atrankos būdu. Darbo vieta dar laisva". Kai nunešiau Sodrai tą lapą, tai ji man sako tu to darbo nenorėjai. Sakau ne, norėjau. Pagal tą jų pateiktą atsakymą buvo galima suprast, kad manęs netenkina ir nenoriu tokio darbo. Tokiu atveju mažėja darbo pašalpa. Tai mano tarpininkė skambinosi asmeniškai direktoriui, klausė kodėl taip parašė, sako nežinau, bet jau kaip ir turi išsirinkęs darbuotoją. Jei kas paskambins spalio 1d. O būtų "nurovę" man pašalpą
Bedarbio pašalpa mažėja po trijų mėnesių, ir visai nesvarbu ar nedirbate nes darbdavys nepriėme ar dėl to, kad jums netiko darbas ar dar dėl ko nors.
QUOTE(laimabuz @ 2009 09 30, 10:04)
o nedarbo išmokai gauti turi įtakos tik paskutiniai 18 mėnesių ar ir prieš tai 18 mėnesių,nes prieš 20 mėnesių dirbau dvejose darbovietėse .,poto viena liko..?gal kas žinote?ačiū
Paskutiniai 36 mėnesiai.