Iki kada laukti išmokos?Jau 20 diena, dar negavau už gruodį
QUOTE(agute77 @ 2010 01 20, 20:15)
Birzoje pirmus 3 men. moka 80% algos,sekancius 3men. 50% ,bet nedaugiau 600lt.
cia pagal nauja ta sprendima taip?
QUOTE(nigma @ 2010 01 20, 21:20)
cia pagal nauja ta sprendima taip?
Taip,pagal nauja.
O pinigeliu gali tekt ir pora menesiu palaukt
QUOTE(plazma @ 2010 01 20, 11:04)
labas,as tai pat nuo vaiko gimimo lankiausi pas daktarus,kol karta patikrino kompe,kad nesu drausta.liepe nueit su vaiko gimimo liudijimu i ligoniu kasas,kad ivestu i kom pa jog esu drausta.taiva,nuejau ir gavau draudima 3metams berods.siemet baigias tai vel reikes prasitest.
Iki nėštumo dirbau,paskui auginau vaiką ir nereikėjo man į ligonių kasa važiuot,per tris metus buvau pas įvairius gyditojus,net poliklinikas pakeičiau jokių problemų nebuvo.
Papildyta:
QUOTE(mama-ruta @ 2010 01 20, 11:05)
Siaip kiek zinau,97lt moka ne iki tryju o jau iki dvieju metu,poto po tuos 52lt mokes.
Man reikejo nueiti i ligoniu kasas ir pasizymeti,kad auginu vaikeli,tada gydimas tapo nemokamu,o pries tai nerode poliklinikoj,kad esu drausta.
Nezinau kodel,kai kurios nezinodamos tikslios ar atnaujintos informacijos klaidina kitas,as jei nezinau tai ir nerasau
Man reikejo nueiti i ligoniu kasas ir pasizymeti,kad auginu vaikeli,tada gydimas tapo nemokamu,o pries tai nerode poliklinikoj,kad esu drausta.
Nezinau kodel,kai kurios nezinodamos tikslios ar atnaujintos informacijos klaidina kitas,as jei nezinau tai ir nerasau
Aš tai tikrai neklaidinu o rašau tai kaip man yra.Mano vaikui jau 2,5 metų ir gaunu kas mėnesį tuos 97lt.Sakė kai sueis 3 metai tai reikės parodyt,kad mano pajamos neviršyja nurodytos sumos,kad gaučiau ir toliau 97lt o ne mažiau.gal jūs iki vaiko auginimo neturėjot sveikatos daudimo.Aš jį turėjau ir kai auginau vaiką man nereikėjo jokių įrodymų,kad esu dausta.Viską kompuose rodė.
Ką tik pasitikrinau sąskaitą kotelėje ir parašyta,kad iš socelinės gauta 97lt su centais.Paiškojau internete tai niekur neparašyta,kad nuo dviejų metų ta suma mažinama,visur,net šių metų straipsniuose rašo,kad mokės iki 3 metų,o nuo trijų arba mažins arba ne priklausomai nuo pajamų dydžio.
Tai net nežinau kas čia ką klaidina
QUOTE(astor @ 2010 01 20, 21:56)
Aš tai tikrai neklaidinu o rašau tai kaip man yra.Mano vaikui jau 2,5 metų ir gaunu kas mėnesį tuos 97lt.Sakė kai sueis 3 metai tai reikės parodyt,kad mano pajamos neviršyja nurodytos sumos,kad gaučiau ir toliau 97lt o ne mažiau.gal jūs iki vaiko auginimo neturėjot sveikatos daudimo.Aš jį turėjau ir kai auginau vaiką man nereikėjo jokių įrodymų,kad esu dausta.Viską kompuose rodė.
Ką tik pasitikrinau sąskaitą kotelėje ir parašyta,kad iš socelinės gauta 97lt su centais.Paiškojau internete tai niekur neparašyta,kad nuo dviejų metų ta suma mažinama,visur,net šių metų straipsniuose rašo,kad mokės iki 3 metų,o nuo trijų arba mažins arba ne priklausomai nuo pajamų dydžio.
Tai net nežinau kas čia ką klaidina
Sausio menesi visos dar gavo 97lt uz gruodi,o vasari jau gausit 52lt,pasiskaitykit temoj apie vaiko pinigelius bus aiskiau,o jei jus gausit iki tryju metu 97lt.,tai Jus busit vienintele tokia isskirtine
O del draustumo tai manau,jei turi laiko nesunku juk nueit ir pasizymet,nes man reikejo,o ir kita mamyte rase,kad reikejo,tad,kaip sakant ne visur viskas vienodai
QUOTE(mama-ruta @ 2010 01 20, 21:29)
Sausio menesi visos dar gavo 97lt uz gruodi,o vasari jau gausit 52lt,pasiskaitykit temoj apie vaiko pinigelius bus aiskiau,o jei jus gausit iki tryju metu 97lt.,tai Jus busit vienintele tokia isskirtine
Aha jau radau tą įstatyma,tai turbūt taip ir bus,kad už gruodį gavau normaliai o jau vasarį mažiau gausiu,o jai viršys pajamos ir bus vienam asmeniui nors 1lt daugiau nei 525lt tai nieko negausiu,nes skaitysis,kad pati kuo puikiausia galiu vaiką išlaikyt ir man nieko iš valstybės nereik,tik vargšei valstybei iš manęs
Papildyta:
QUOTE(mama-ruta @ 2010 01 20, 21:29)
O del draustumo tai manau,jei turi laiko nesunku juk nueit ir pasizymet,nes man reikejo,o ir kita mamyte rase,kad reikejo,tad,kaip sakant ne visur viskas vienodai
Tai aš turbūt jau seniai pažymėta,nes per tuos tris metus,net 3 poliklinikas pakeičiau ir pas daktarus jau daug kartų buvau,tai užtenka asmens kodą pasakyt ir jos viską mato.O vaikščiot po ligonių kasas tikrai neturiu laiko ir galimybių,nes gyvenu ne mieste.
QUOTE(astor @ 2010 01 20, 22:35)
Aha jau radau tą įstatyma,tai turbūt taip ir bus,kad už gruodį gavau normaliai o jau vasarį mažiau gausiu,o jai viršys pajamos ir bus vienam asmeniui nors 1lt daugiau nei 525lt tai nieko negausiu,nes skaitysis,kad pati kuo puikiausia galiu vaiką išlaikyt ir man nieko iš valstybės nereik,tik vargšei valstybei iš manęs
Papildyta:
Tai aš turbūt jau seniai pažymėta,nes per tuos tris metus,net 3 poliklinikas pakeičiau ir pas daktarus jau daug kartų buvau,tai užtenka asmens kodą pasakyt ir jos viską mato.O vaikščiot po ligonių kasas tikrai neturiu laiko ir galimybių,nes gyvenu ne mieste.
Papildyta:
Na va pagaliau issiaiskinom,o dabar laukiam pinigeliu is DB
Gali buti, kad iki 3 metu tvarkyti nebutinai reikia, nes vaiko prieziurai tiek metu skirta, tai jie mato, kad drausta. bet jeigu mama nebedirba, tai jie jau nebematys, kad turi draustuma, o pagal istatyma kiek zinau iki 8 metu mamai priklauso. tai vat tada jau tikrai reikia tvarkyti dokumentus
QUOTE(bjiaurioji_bete @ 2010 01 20, 01:38)
Socialine pasalpa turetum gauti , 97litai uz vaikuti iki 3 metu , veliau 52 litus iki 18metu., iki numatytos gimdymo datos likus 70 kalendorinių dienų skiriama 2 bazinių socialinių ismokų dydžio (260 Lt) vienkartinė ismoka.Kiekvienam gimusiam vaikui skiriama 11 bazinių socialinių ismokų dydžio (1430 Lt) vienkartinė ismoka.
Ačiū lb,bet gal gali pasakyt,kur man kreiptis,jei sodra sako,kad man niex nepriklauso?Gal i vaikų teises eit?
QUOTE(Lorkytea @ 2010 01 21, 02:05)
Ačiū lb,bet gal gali pasakyt,kur man kreiptis,jei sodra sako,kad man niex nepriklauso?Gal i vaikų teises eit?
nelabai suprantu prie ko cia sodra? ji moka jei turite stazus ir vaikui nera 2 metu , o paskui ji ka turi moketi? arba jus neturite stazo uz ka turi moketi?
QUOTE(Lorkytea @ 2010 01 21, 02:05)
Cia turbut reiktu eiti i socialines rupybos skyriu, nes tuos 97 lt ir vienkartines 1430 Lt pasalpas jie moka, bet cia viskas tvarkoma kai gimsta viakutis.
O siuos kada ir kur tvarkytis nezinau iki numatytos gimdymo datos likus 70 kalendorinių dienų skiriama 2 bazinių socialinių ismokų dydžio (260 Lt) vienkartinė ismoka
Gal dar kuri parasys zinanti.
QUOTE(dajolu @ 2010 01 21, 09:24)
O siuos kada ir kur tvarkytis nezinau iki numatytos gimdymo datos likus 70 kalendorinių dienų skiriama 2 bazinių socialinių ismokų dydžio (260 Lt) vienkartinė ismoka
parasykite is kur istrauketė šia citata?
Radau Socialines apsaugos ir darbo ministerijos puslapyje, tai šita išmoka tvarkytis Socilines paramos centre