Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

QUOTE(Aidutea @ 2010 01 18, 22:08)
Sveikutes, nezinau al ir kartosiuos gal ir ne, bet man idomus toks klausimas. As tik pasiemusi bakalauro diploma iskart nudumiau i darbo birza ir uzsiregistravau, kadangi mano stazas buvo per mazas pasalpos jokios negavau.  Darbo ieskausi bet vis nesekmingai... Nugirdau viena ausimi, kad negaunantys pasalpu bedarbiai ir DB uzsiregistrave ilgiau nei puse metu gali gauti kazkiek tai pinigeliu, bet kur reikia kreiptis ir ka daryti? Gal galetumete kuri man paaiskinti isssamiai? Is anksto dekoju  4u.gif

Ziuriu jus susituokui.Jeigu vyras dirba ir gauna daugiau nei 700lt. jums niekas nepriklauso mirksiukas.gif
Atsakyti
O man toks klausimas dabar labai svarbus iškilo.Mano vaiką guldys į ligoninę,kadangi mano vaikui tik 2,5 metų tai guldys ir mane.Aš nutraukus motinystės atostogas ir įstojus į DB.Skaičiau,kad įstojus į DB reik kažkokios pažymos iš ligonių kasų,kad turi sveikatos dardimą.Konsultantė man nieko neminėjo. g.gif Tai reik man kažkokių pažymų ar ne?Ar užteks sodros knygelės?
Atsakyti
QUOTE(izabele111 @ 2010 01 19, 11:08)
As irgi dar negavau,o buvau irgi 12d......bet sake perves per 5 darbo dienas...Lauksim thumbup.gif

tikiuosi siandien jau imes g.gif
Atsakyti
QUOTE(astor @ 2010 01 19, 12:04)
O man toks klausimas dabar labai svarbus iškilo.Mano vaiką guldys į ligoninę,kadangi mano vaikui tik 2,5 metų tai guldys ir mane.Aš nutraukus motinystės atostogas ir įstojus į DB.Skaičiau,kad įstojus į DB reik kažkokios pažymos iš ligonių kasų,kad turi sveikatos dardimą.Konsultantė man nieko neminėjo. g.gif Tai reik man kažkokių pažymų ar ne?Ar užteks sodros knygelės?

Socialiai drausta esate kol vaikui sueis 8 metai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(agute77 @ 2010 01 19, 11:38)
Socialiai drausta esate kol vaikui sueis 8 metai mirksiukas.gif

Labai dėkoju už greitą atsakymą. 4u.gif
Atsakyti

! 
Skyrelyje "Socialinių reikalų labirintuose" draudžiama atidarinėti temas, kuriose kaupiama 50 psl. vieno-dviejų žodelių komentarų, kuriuose dalijamasi informacija - kada, kur ir kuri supermama gavo/negavo išmokas. Jūs turėtumėte suprasti tokios bendravimo formos, kaip forumas, specifiką. Forume visos žinutės saugomos neapibrėžtą laiką, o ne keletą dienų. Todėl forume priimta rašyti žinutes, kurios yra įdomios, vertingos ne keletą minučių (ypač atskiriems dalyviams), bet komentarus, kuriuos bus įdomu ir naudinga skaityti visiems lankytojams ir po daugelio mėnesių/metų nuo jų parašymo. Naudoti forumą kitokiais tikslais yra draudžiama. Šios temos tęsinys būtų laikomas besaikiu forumo šiukšlinimu ir dalyviai už tai būtų įspėti.
Visi organizaciniai pasisakymai ir paplepėjimai (pvz. "ar jau gavote pašalpą?", "aš jau gavau", "o aš vis dar laukiu", "aš negavau") yra trinami. Paliekama tik pati svarbiausia informacija apie pašalpas. Antraip, ieškantiems konkrečios informacijos apie jas, reikės vartyti "n" puslapių ir gaišti brangų savo laiką.
Atsakyti
Sveiki, gal kas patars.
Situacija pas mus tokia. Yra 2 vaikai, vienam 5, kitam sia savaite sueina 2 metai. Iki dabar gaudavau motinystes pasalpa. Bet nuo kito men nebegausiu. Kol buvau motinystes atostogose, firma kurioje dirbau bankrutavo. Taigi esu be darbo, bet net jei ir rasciau, nelabai galiu dirbt, nes netureciau kur palikt vaiko. I darzeli priimtu tik nuo rugsejo. Vyresnis vaikas eina i darzeli. Vyro alga apie 1000lt (taigi liks musu vieninteles seimos pajamos).
Ar as tureciau registruotis darbo birzoje? (net jei siuo metu negaliu eiti dirbti, del mazo vaiko prieziuros)? Ar gauciau kokia pasalpa?
Atsakyti
QUOTE(violla @ 2010 01 19, 14:34)
Sveiki, gal kas patars.
Situacija pas mus tokia. Yra 2 vaikai, vienam 5, kitam sia savaite sueina 2 metai. Iki dabar gaudavau motinystes pasalpa. Bet nuo kito men nebegausiu. Kol buvau motinystes atostogose, firma kurioje dirbau bankrutavo. Taigi esu be darbo, bet net jei ir rasciau, nelabai galiu dirbt, nes netureciau kur palikt vaiko. I darzeli priimtu tik nuo rugsejo. Vyresnis vaikas eina i darzeli. Vyro alga apie 1000lt (taigi liks musu vieninteles seimos pajamos).
Ar as tureciau registruotis darbo birzoje? (net jei siuo metu negaliu eiti dirbti, del mazo vaiko prieziuros)? Ar gauciau kokia pasalpa?

O jūs nesakykit,kad negalit dirbt ir įstokit kaip ieškanti darbo,darbai dabar nesimėto,tai gal greit nepasiūlys,o per tą laiką pinigėlius gausit.Nes šeip tai už vaiką mokama tik iki 2 metų,tai kitos galimybės kažką gaut nėra.Kadangi esat 4 ir vyro algą išdalinus šeimos nariui neišeina daugiau kaip 525lt,tai galit kreiptis į seniuniją ir gaut ES maisto paketus.Nežinau,gal dar yra galimybė gaut socialinę pašalpą.
Atsakyti
QUOTE(violla @ 2010 01 19, 15:34)
Sveiki, gal kas patars.

Nueikit ir užsiregistruokit biržoje, jei neįsidarbinsit tai pusę metų turėtų mokėti bedarbio pašalpą. Tik nesakykit, kad darbo neieškot, nes tada jie jus gali gerokai pavaikyti su rekomendacijom. Čia ne konsultantės išgalvoja, o nurodymai iš valdžios, kad kuo mažiau pašalpų mokėtų. O dabar tikrai sunku darbą gauti žmogui kuris gali dirbti, taigi jūsų su mažiuku vaiku greičiausiai ir darbdavys nenorės įdarbinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(astor @ 2010 01 19, 16:23)
O jūs nesakykit,kad negalit dirbt ir įstokit kaip ieškanti darbo,darbai dabar nesimėto,tai gal greit nepasiūlys,o per tą laiką pinigėlius gausit.Nes šeip tai už vaiką mokama tik iki 2 metų,tai kitos galimybės kažką gaut nėra.Kadangi esat 4 ir vyro algą išdalinus šeimos nariui neišeina daugiau kaip 525lt,tai galit kreiptis į seniuniją ir gaut ES maisto paketus.Nežinau,gal dar yra galimybė gaut socialinę pašalpą.

Jeigu vaiko prieziuros atostogu isejote iki triju metu tada nebutina registruotis db del pasalpos.O regisrtuokites vien del bedarbio pasalpos.
Atsakyti
Sveikos.Labai viskuo nusivyliau ir net nebežinau kur kreiptis.Laukiuosi jau 36sav.Šiandien bandžiau susitvarkyti dėl motinystės pašalpos ir išėjau nieko nepešusi ir iš socialinio ir iš sodros.Nes pagal įstatymą pašalpa man nepriklauso.Žodžiu situacija yra tokia,kad turiu tik 10mėn stažą ir jau pusmetį stoviu darbo biržoje.Klausimas būtų toks: ar man tikrai jokia pašalpa nepriklauso ir valstybė tiesiogiai palieka mane su kūdikiu basus ant ledo? Ar gausiu vienkartinę išmoką? Ir ar įmanoma susitvarkyti popieriukus dėl darbo biržos pašalpos,jei man greit gimdyt ir darbo birža sustabdys kažkaip ten mano buvima joje,kol vaikui sueis 3m.Prašau kas nors padėkit,nes esu visiškoj nevilty:(
Atsakyti
QUOTE(Lorkytea @ 2010 01 20, 00:20)
Sveikos.Labai viskuo nusivyliau ir net nebežinau kur kreiptis.Laukiuosi jau 36sav.Šiandien bandžiau susitvarkyti dėl motinystės pašalpos ir išėjau nieko nepešusi ir iš socialinio ir iš sodros.Nes pagal įstatymą pašalpa man nepriklauso.Žodžiu situacija yra tokia,kad turiu tik 10mėn stažą ir jau pusmetį stoviu darbo biržoje.Klausimas būtų toks: ar man tikrai jokia pašalpa nepriklauso ir valstybė tiesiogiai palieka mane su kūdikiu basus ant ledo? Ar gausiu vienkartinę išmoką? Ir ar įmanoma susitvarkyti popieriukus dėl darbo biržos pašalpos,jei man greit gimdyt ir darbo birža sustabdys kažkaip ten mano buvima joje,kol vaikui sueis 3m.Prašau kas nors padėkit,nes esu visiškoj nevilty:(

Socialine pasalpa turetum gauti , 97litai uz vaikuti iki 3 metu , veliau 52 litus iki 18metu., iki numatytos gimdymo datos likus 70 kalendorinių dienų skiriama 2 bazinių socialinių ismokų dydžio (260 Lt) vienkartinė ismoka.Kiekvienam gimusiam vaikui skiriama 11 bazinių socialinių ismokų dydžio (1430 Lt) vienkartinė ismoka.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjiaurioji_bete: 19 sausio 2010 - 23:41