Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

QUOTE(Anndora @ 2010 01 16, 17:41)
Laba diena. Norėčiau paklausti ar baigęs kolegiją studentas, iškart įstojęs i darbo biržą turi gauti nedarbo draudimo išmoką?

Ir jeigu taip, tai ar neišmokėtą pašalpą galima susigrąžinti ir kokiu būdu?

Ačiū.

Nedarbo draudimo ismoka gauna tik tie kurie turi darbo stazo-jei per 36men is ju 18 yra dirbe-tada ismoka priklauso
Atsakyti
QUOTE(Anndora @ 2010 01 16, 18:41)
Laba diena. Norėčiau paklausti ar baigęs kolegiją studentas, iškart įstojęs i darbo biržą turi gauti nedarbo draudimo išmoką?

Ir jeigu taip, tai ar neišmokėtą pašalpą galima susigrąžinti ir kokiu būdu?

Ačiū.

Baigęs ar ne, jei nėra darbo stažo pašalpos negausite.
Bet kaip suprasti susigrąžinti? Bedarbio pašalpa yra mokama žmogui kai jis ieško darbo, o ne tada kai jam atrodo, kad reiktų pinigų 4u.gif
Atsakyti
Man darbo birzoi aiskino kad po apsilankymo pas juos pinigelius turi pervest per 5 darbo dienas smile.gif

Lorkytea.
1.1450.
2.Suejus 30 nestumo sav. nueisi i soc ir gausi is socialinio vienkartine ismoka 250 berods ,na +/- keli litai.,Po gimdymo priklausys ta vienkartine ismoka 1450 ir kas menesi po 97 lt.
Atsakyti
Gal galėtumėt padėt, aš nedirbu nuo 2009 m.rugpjūčio mėn. Išėjau savo noru. Nedirbu jau pusę metų ir biržoje nebuvau. Dabar galvoju reikia į biržą registruotis, tai man reikia pažymą pristatyti iš buvusio darbo? Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(***Meskute*** @ 2010 01 17, 11:44)
Man darbo birzoi aiskino kad po apsilankymo pas juos pinigelius turi pervest per 5 darbo dienas  smile.gif

Kažką maišote. Pinigai mokami už PRAĖJUSĮ mėnesį. juk algos negaunate vos pradėjus dirbti? Ir šiaip nedarbingumo išmoka skaičiuojama tik nuo 8os dienos po registravimosi DB. Neklaidinkit žmonių
QUOTE(Nuokata @ 2010 01 17, 21:54)
Gal galėtumėt padėt, aš nedirbu nuo 2009 m.rugpjūčio mėn. Išėjau savo noru. Nedirbu jau pusę metų ir biržoje nebuvau. Dabar galvoju reikia į biržą registruotis, tai man reikia pažymą pristatyti iš buvusio darbo? Ačiū už atsakymą.

Pažymos iš paskutinės darbovietės reikia visada. Nesvarbu kiek laiko nedirbate.
Atsakyti
QUOTE(Nuokata @ 2010 01 17, 21:54)

Informuojame, kad nuo 2009 m. gruodžio 1 d. įsigaliojo Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus 2009 m. spalio 29 d. įsakymas Nr. V-634 „Dėl Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus 2007 m. birželio 15 d. įsakymo Nr. V-256 „Dėl 1-SD pranešimo apie apdraustųjų valstybinio socialinio draudimo pradžią ir 2-SD pranešimo apie apdraustųjų valstybinio socialinio draudimo pabaigą pateikimo taisyklių patvirtinimo“ pakeitimo“, kuris patvirtino pranešimų apie apdraustųjų valstybinio socialinio draudimo pradžią ir pabaigą taisykles. Jos numato, jog darbdaviai duomenis apie darbuotojų atleidimų priežastį ir išeitines išmokas ar kompensacijas tiesiogiai teikia Valstybinio socialinio fondo valdybai (SODRAI).

Draudėjams nebereikės rengti pažymų atleistiems darbuotojams apie darbą įstaigoje ar įmonėje, o darbo netekusiems asmenims – teikti minėtų pažymų teritorinėms darbo biržoms, kad šios galėtų skirti nedarbo išmoką. Darbo biržos informaciją gaus tiesiai iš „Sodros“.

Pažymą iš paskutinės darbovietės apie darbą įstaigoje ar įmonėje darbdavys privalo pateikti tik asmenims, atleistiems iš darbo iki 2009 m. lapkričio 30 d. imtinai.

Jums pateikti pazyma reikes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamyteegle: 18 sausio 2010 - 15:48
QUOTE(***Meskute*** @ 2010 01 17, 12:44)

Lorkytea.
1.1450.
2.Suejus 30 nestumo sav. nueisi i soc ir gausi is socialinio vienkartine ismoka 250 berods ,na +/- keli litai.,Po gimdymo priklausys ta vienkartine ismoka 1450 ir kas menesi po 97 lt.

ačiu tau,meškute lb lb.nors kiek apšvietei smile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget The Pain @ 2010 01 17, 21:30)

Pažymos iš paskutinės darbovietės reikia visada. Nesvarbu kiek laiko nedirbate.

as 3 kartus registruota DB ir ne karto nereikejo pazymos is buvusios darbovietes.na manes niekas niekada neprase.du kartus isejau savo noru,o trecia karta baiges darbo sutartis ir teko rasyt prasyma del atleidimo is darbo.
Atsakyti
QUOTE(gėliukas @ 2010 01 14, 15:49)
buvau prieš savaitę, o dabar jau lauksiu  biggrin.gif

pasitikrinau, yra  thumbup.gif

o man, va, veluoja pasalpa ir del to esu labai pikta schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(bitemaja1 @ 2010 01 18, 18:30)
o man, va, veluoja pasalpa ir del to esu labai pikta schmoll.gif

man ir veluoja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2010 01 18, 19:21)
as 3 kartus  registruota DB ir ne karto nereikejo pazymos is buvusios darbovietes.na manes niekas niekada neprase.du kartus isejau savo noru,o trecia karta baiges darbo sutartis ir teko rasyt prasyma del atleidimo is darbo.

Nu vat visada atsiranda žmogus, kuriam negalioja jokios taisyklės :bigsmile:Ir vasa birža su juo elgesi kitaisp bigsmile.gif Kokiam čia mieste šitaip? Nes didžiuosiuose miestuose tai be tokios pažymos net lapuko niekas neduoda
Atsakyti
Sveikutes, nezinau al ir kartosiuos gal ir ne, bet man idomus toks klausimas. As tik pasiemusi bakalauro diploma iskart nudumiau i darbo birza ir uzsiregistravau, kadangi mano stazas buvo per mazas pasalpos jokios negavau. Darbo ieskausi bet vis nesekmingai... Nugirdau viena ausimi, kad negaunantys pasalpu bedarbiai ir DB uzsiregistrave ilgiau nei puse metu gali gauti kazkiek tai pinigeliu, bet kur reikia kreiptis ir ka daryti? Gal galetumete kuri man paaiskinti isssamiai? Is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti