Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

laba diena, visus su Naujais, geresniais ir grazesniais metais 4u.gif

as cia su savo klausimu, atleiskite jei pasikartosiu.
situacija tokia as auginau dukra, dabar jau keliauja i darzeli, bet pries gimdyma niekur nedirbau, o dabar jau beveik puse metu DB stoviu. ar man priklausys bedarbio pasalpa? o vyras dirbo su verslo liudijimu o dabar jau taip pat beveik puse metu DB iregistruotas, ar jis gaus?

ir dar del kursu? niekur apie juos informacijos nerandu. kiek laiko trunka (administravimo), kiek moka uz juos ir t.t. gal galite patarti kur ieskoti?
Atsakyti
o sakykit gal kas zinot kiek gauciau darbo birzoje jai 2 menesius gavau 600lt po to 2 menesius 800lt o po to du metus sededama su vaiku 520lt kiek man bedarbio pasalpos priklausytu?ar minimali yra koke pasalpa kokiop dydzio ji/
Atsakyti
QUOTE(wilioke_ @ 2010 01 02, 14:20)
mane taip pat domintu administravimo kursai smile.gif idomu tik kiek trunka g.gif

tai vilniuj tai sake nuo sausio 20 turi administravimo kursai prasidet. as tik nepaklausiau kiek truks. na is esmes tai man kiek truks nera skirtumo, vistike bedarbe biggrin.gif ydomu kiek mokes ir ka jie ten dar kompensuoja, pvz kelia ir t.t.

bet jeigu nori suspet i juos tai paskubek pas savo tarpininke, nes man tai dar visokiu reikalu liepe susitvarkyt kaip pvz - komisija gydytoju pereit. ir dar pas psichologa reikes nueit ir tada tipo jau galesiu mokytis smile.gif

as tai nelabai isivaizduoju kaip ten tie kursai vyksta. as maniau kad ten pora kartu per savaite po pora valandu pasedesim ir viskas. o pazystama sake kad ji pardavejos kursus lanke, tai nuo 9 ryto iki 5 vakaro, 5 dienas per savaite!!!!! nu kaip i normalia mokymo istaiga eitum biggrin.gif o jau taip atpratus mokytis blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ragana99 @ 2010 01 02, 12:50)
laba diena, visus su Naujais, geresniais ir grazesniais metais 4u.gif

as cia su savo klausimu, atleiskite jei pasikartosiu.
situacija tokia as auginau dukra, dabar jau keliauja i darzeli, bet pries gimdyma niekur nedirbau, o dabar jau beveik puse metu DB stoviu. ar man priklausys bedarbio pasalpa? o vyras dirbo su verslo liudijimu o dabar jau taip pat beveik puse metu DB iregistruotas, ar jis gaus?

ir dar del kursu? niekur apie juos informacijos nerandu. kiek laiko trunka (administravimo), kiek moka uz juos ir t.t. gal galite patarti kur ieskoti?

labas,kiek vaikui metu?
mano situacija tokia pati.vaikui 3m,lanko darzeli,stoviu DB,gaunu pasalpa 350lt,nes darbo stazas,kai vaikui suejo 2metai.
del vyro nezinau,bet pasalpa gali gaut is soc skyriaus 315lt,kai DB prastoves 6men.jei tuo metu,kai stovejo DB turejo dirbo su verslo liudijimu,tai stovejimas DB nusikelia lygiai tiek men kiek dirbo su vl.
pvz:DB stovi 4men,o su verslo liudijimu dirbo 3men,tai dar 3men tures prastoveti,kad gautu soc pasalpa.tai jis soc pasalpa gaus kai DB bus registuotas 7men.na gal supratot.
Atsakyti
vaikui vasary sueis 3 metai. bet as apskritai jokio darbo stazo neturiu. niekur niekada nedirbau blush2.gif na dirbau bet labai trumpai
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2010 01 02, 06:37)
galios jau ir gaunantiems.... verysad.gif  nuo sausio 1 visiems perskaiciuos, siap zinau rasomas ieskinys konstitucianiam , belieka sulaukti greito sprendimo  doh.gif

o jei man tarkim nuo gruodio paskirta pasalpa? bet gausiu ja tik sausio menesi cia kazkada. tai ar uz ta gruodi bus dar pagal senaja tvarka? ar jau tik 650 maksimaliai?...
Atsakyti
labas visiem su naujais,noriu patarimo as esu pries pumeti stojusi i birza man pasake kad priklauso pasalpa kiek nezinau bet tada nespejau pasinaudot pasalpa nes isidarbinau dabar aisku as ta pasalpa gauciau jei vel iseiciau is darbo ir stociau i birza ,bet va yra taip kad dabartinis darbdavys nori kad dirbtume su ptentais tai jei pradirbsiu kazkiek laiko puse metu ar daugiau su patentu ir neduok dieve atleis nes seip sunkoka tai musu firmai ar istojusi i birza gausiu pasalpa tas patentas nieko nepamaisys.Nes turiu ap[sisprest ar dirbt su patentu ar eit is darbo nes labai nenoriu to patento verysad.gif
Atsakyti
Sveikutes, gal zinot, jei stovi darbo birzoj ir susergi, ar gali gauti is sodros nedarbingumo pasalpa, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(sončik @ 2010 01 03, 21:06)
Sveikutes, gal zinot, jei stovi darbo birzoj ir susergi, ar gali gauti is sodros nedarbingumo pasalpa, ar ne?

as zinau tik kad vyras mano buvo db kazkur 3 menesi ir susipjauste ranka tai gavo bilioteni is gydytojos ir nese i birza ir dar ten keli pinigeliai is ten buvo o po to kai jau 6 men prabuvo ir dabar ranka susilauze tai nieks biliotenio nebesiule ar priklause jam ar ne nezinau
Atsakyti
QUOTE(sončik @ 2010 01 03, 21:06)

taip, tas laikotarpis kol busite ant biuletenio apsimokestins tuo pasalpos dydziu kuris jau po 3 men buna (tuo mazesniu) ir pasalpos mokejimo laikas prasites tiek dienu kiek busite ant biuletenio, taciau tai negali but ilgiau nei menesis
Atsakyti
o tai tas biliotenis tik iki 6 menesiu kol esi birzoj ar ir po tu 6 menesiu gali gauti bilioteni
Atsakyti
QUOTE(rimke2 @ 2010 01 03, 21:38)
o tai tas biliotenis tik iki 6 menesiu kol esi birzoj ar ir po tu 6 menesiu gali gauti bilioteni

pinigelius uz biuleteni gausit tik per tuos 6 men kol mokama pasalpa
Atsakyti