Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

QUOTE(Mumukas @ 2009 12 18, 20:13)
nuo 10 d
Papildyta:
Tai va reikia iskart sutarti sudarineti, negalima dirbti 3-4 dienas be sutarties nes tai jau nelegalus darbas, o uz ji kaip zinia ne tik baudziama, bet ir atlygio gali nesulaukti. Yra darbdaviu, kurie nori paziureti kaip tu dirbi ir kad pati paziuretum ar tau patiks ta vieta tai ateini keliom valandom na dienai, bet ne 3-4 dienom  doh.gif  Neleiskit saves mulkinti.

kiek žinau, negalima dirbti nesudarius darbo sutarties net porą valandų smile.gif
darbdavys baudžiamas laaaaaaaaaabai didele bauda ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bbbituteee @ 2009 12 18, 23:39)
as su tokiu klausimuku, vyras nuvaziavo i darba paprasyt pazymos nunest i darbo birza nes yra pradirbes tiek tu menesiu kad gaut ta bedarbio pasalpa, o darbdavys pareiske kad nuo liepos menesio jau nebereikia nest tokiu pazymu, beto kadangi isejo savo noru(nes nemanau kad kas dirbtu uz aciu, todel ir isejo, o jie is pykcio ir uzrase, kad atleidimo priezastis isejimas savo noru is darbo).ar tai gali but tiesa? Nes kai as paskambinau pasakiau, kad reikalinga pazyma norint uzsiregistruot ir dar gaut kazkokia ismoka, man taip pat atkirto maziau skaityk internete ka raso, nes as zinau , kad nereikia ir jokiu pinigu negaus vyras.Tai dabar nieko nebesuprantu, aplamai ar registruoja i birza be pazymos is darbovietes? ir ar yra kokiu budu isprasyt tos pazymos is darbdavio? unsure.gif nejau jis turi teise neisrasyt?Vyras toje firmoje pradirbo 10metu. doh.gif

Pazyma reikalinga del iraso ar gavo iseitine kompensacija. as taip pat isejau savo noru is darbo, pasalpa gausiu (tik vis nesulaukiu dar). nemoka kazkiek menesiu jei atleidzia del darbuotojo kaltes.
Atsakyti
pagal pažymą skaičiuoja išmoką kokią gausit pusę metų
Atsakyti
QUOTE(LinaKat @ 2009 12 19, 15:52)
Pazyma reikalinga del iraso ar gavo iseitine kompensacija. as taip pat isejau savo noru is darbo, pasalpa gausiu (tik vis nesulaukiu dar). nemoka kazkiek menesiu jei atleidzia del darbuotojo kaltes.

QUOTE(AIVUKĖ @ 2009 12 19, 16:26)

Pažymų tikrai nebereikia atleistiems nuo š.m. gruodžio 1 d., nes atleidimo pranešime SODRAI darbdavys nurodo, pagal kokį straipsnį atleista ir už kiek mėnesių išmokėta kompensacija. Darbo biržą tą mato. Atleistiems iki gruodžio 1 d. pažymų gali paprašyti.
Atsakyti
QUOTE(AIVUKĖ @ 2009 12 19, 16:26)

Tikrai ne schmoll.gif
Pagal pažymą žiūri ar negavote išeitinės ir pagal kokį straipsnį atleido.
Atsakyti
QUOTE(kiuri @ 2009 12 19, 17:36)
Pažymų tikrai nebereikia atleistiems  nuo š.m. gruodžio 1 d., nes atleidimo pranešime SODRAI darbdavys nurodo, pagal kokį straipsnį atleista ir už kiek mėnesių išmokėta kompensacija. Darbo biržą tą mato. Atleistiems iki gruodžio 1 d. pažymų gali paprašyti.

na jis is darbo isejo lapkricio pradzioj, ir isvaziavo i uzsieni, bet dabar ziuriu, kad daug kur kabinejas kodel jis nestovi birzoje, tai del sventos ramybes sakiau , kad usiregistruotu, gi nesunku, bet vat kad pazymos neina gaut gali i kelius krist , bet neisraso nors tu ka, nes pykti tebelaiko, kad isejo is darbo, nes labai paranku darbdaviui buvo, kai vyras jau pats ir visus mokescius sodros pats dengesi net ir darbdavio dali, ir darbui medziagas reikalingas su savo transportu veziojos ir dar uz elektra isdeginta dengdavos, dirbdavo parom, ir pan.kaip sakant pigi darbo jega buvo ir naudinga( todel jau pas gimines dirbt , neduok dieve doh.gif ), o dabar atejo zmogus is gatves, , kuris nera giminaitais lotuliukas.gif , nebera kaip pasinaudot, jau tenka ir mokescius moket ir visa kita patiem dengt.vat todel ir laiko pykti ant vyro ir neraso pazymos. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bbbituteee @ 2009 12 20, 01:41)
na jis is darbo isejo lapkricio pradzioj, ir isvaziavo i uzsieni, bet dabar ziuriu, kad daug kur kabinejas kodel jis nestovi birzoje, tai del sventos ramybes sakiau , kad usiregistruotu, gi nesunku, bet vat kad pazymos neina gaut gali i kelius krist , bet neisraso nors tu ka, nes pykti tebelaiko, kad isejo is darbo, nes labai paranku darbdaviui buvo, kai vyras jau pats ir visus mokescius sodros pats dengesi net ir darbdavio dali, ir darbui medziagas reikalingas su savo transportu veziojos ir dar uz elektra isdeginta dengdavos, dirbdavo parom, ir pan.kaip sakant pigi darbo jega buvo ir naudinga( todel jau pas gimines dirbt , neduok dieve  doh.gif ), o dabar atejo zmogus is gatves, , kuris nera giminaitais lotuliukas.gif , nebera kaip pasinaudot, jau tenka ir mokescius moket ir visa kita patiem dengt.vat todel ir laiko pykti ant vyro ir neraso pazymos. doh.gif

Tada belieka keli variantai : 1. kreiptis i darbo inspekcija ir apskusti darbdavi (arba bent darbdaviui pagrasinti, kad ji apskusi, jei nerasys pazymos). 2. Kreiptis pagalbos i Sodra, jie neprivalo jums tos pazymos pateikti, bet buna geru zmoniu, pasiskuskit gal pades. 3. Kreiptis i ta pacia birza ir ten "paverkti", vistiek jie tikrina duomenis su Sodra, tai irgi gal susimyles. mirksiukas.gif
Atsakyti
sveiki norejau suzinoti gal kas nusimano.ar jai isejus man is darbo paciai ar man mokes ka nors darbo birza?
Atsakyti
sveiki as buvau motinystes atostogose 12.29 vaikui sueina 2 metukai ir planavau gristi i darba bet taip nutiko kad tenka paciai is jo iseiti ar man darbo birza ka nors mokes?
Atsakyti
QUOTE(AIVUKĖ @ 2009 12 18, 22:44)
kiek žinau, negalima dirbti nesudarius darbo sutarties net porą valandų  smile.gif
darbdavys baudžiamas laaaaaaaaaabai didele bauda  ax.gif

tai kad nedarbina ,jokiu sutarciu neduoda schmoll.gif (cia ju gudrybes padirbti jie paziures kaip dirbi ir tada tipo idarbinsim ,o zmogus lieka apgautas )
Papildyta:
QUOTE(ksiusinka @ 2009 12 20, 12:25)
sveiki norejau suzinoti gal kas nusimano.ar jai isejus man is darbo paciai ar man mokes ka nors darbo birza?

mokes jei esat pradirbus reikiamus menesius 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SuperBrunetė: 20 gruodžio 2009 - 13:21
QUOTE(SuperBrunetė @ 2009 12 20, 15:19)
tai kad nedarbina ,jokiu sutarciu neduoda  schmoll.gif  (cia ju gudrybes padirbti jie paziures kaip dirbi ir tada tipo idarbinsim ,o zmogus lieka apgautas )
Papildyta:

mokes jei esat pradirbus reikiamus menesius  4u.gif

as dirbau ten 4 menesius po to dekrete jau buvau 2 metus tai moketu?
Atsakyti
QUOTE(ksiusinka @ 2009 12 20, 14:22)
as dirbau ten 4 menesius po to dekrete jau buvau 2 metus tai moketu?

Taip,nes motinystės atostogos skaičiuojasi prie pradirbto laikotarpio.
Atsakyti