Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

gaila kad konsultante nieko nepasake apie biuleteni... o kazin kai vaikas mazas serga gal irgi galima biuleteni i birza paimt?
Atsakyti
QUOTE(LinaKat @ 2009 12 16, 19:31)
gaila kad konsultante nieko nepasake apie biuleteni... o kazin kai vaikas mazas serga gal irgi galima biuleteni i birza paimt?

galima
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2009 12 16, 20:25)

ane g.gif man tai sakė, kad negalima. Toks įspūdis kad jos pačios nelabai gaudos arba nedasako iki galo. O geriausias bajeris buvo, kai paskambinau, tai sako, jums sustabdytas mokėjimas. Nesupranta pati kodėl ir kas, nes paskutinį kartą kai buvau tai maniškė sirgo ir pas kitą pakliuvau, tai ta mačiau spaudinėjo kažką net išraudus, kažkas nesigavo, tai matyt ir užblokavo mane. Vistiek sakė jeigu ir neuždarys biliutenio pas ją ateit iki mėnesio galo, kad galėtų atblokuot.
Atsakyti
QUOTE(Ginta. @ 2009 12 16, 22:20)
ane g.gif man tai sakė, kad negalima. Toks įspūdis kad jos pačios nelabai gaudos arba nedasako iki galo. O geriausias bajeris buvo, kai paskambinau, tai sako, jums sustabdytas mokėjimas. Nesupranta pati kodėl ir kas, nes paskutinį kartą kai buvau tai maniškė sirgo ir pas kitą pakliuvau, tai ta mačiau spaudinėjo kažką net išraudus, kažkas nesigavo, tai matyt ir užblokavo mane. Vistiek sakė jeigu ir neuždarys biliutenio pas ją ateit iki mėnesio galo, kad galėtų atblokuot.

man sake kad galima ax.gif vienu zodziu reikia klausti turbut Sodros, nes kitaip gali likti "durnio" vietoje su tom tarpininkem. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2009 12 16, 22:52)
man sake kad galima  ax.gif  vienu zodziu reikia klausti turbut Sodros, nes kitaip gali likti "durnio" vietoje su tom tarpininkem.  doh.gif

Aklai tarpininkėm pasitikėt neina, moka jos suklaidint. Jei kyla kokių klausimų manau reikia į buhalteriją nueit pasiklaust, ten tikrai pasakys tiksliai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2009 12 17, 09:44)
Niekas neatsake i mano klausima, tai pasikartosiu:  4u.gif

Kadangi jam jau birza buvo ismokejusi nedarbo draudimo pasalpa visus 6 men. dabar jis gali pakartotinai ja gauti tik po 12 menesiu, kai gavo paskutine pasalpa, bet vel gi reikes tu paciu 18 men. stazo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mumukas: 18 gruodžio 2009 - 14:38
QUOTE(Mumukas @ 2009 12 18, 15:38)
Kadangi jam jau birza buvo ismokejusi nedarbo draudimo pasalpa visus 6 men. dabar jis gali pakartotinai ja gauti tik po 12 menesiu, kai gavo paskutine pasalpa, bet vel gi reikes tu paciu 18 men. stazo  4u.gif

Tai taip išeina,kad-jai žmogus neteko darbo ,įstojo į biržą ir gauną pašalpą tai darbintis turi tik būdamas garantuotas,kad pradirbs 18 mėn,dauguma darbdavių dabar darbina keliom savaitėm,tai taip išeina,kad jie susitarę su DB,kad pamažins pašalpų gavėjų sąrašus.
Atsakyti
QUOTE(nigma @ 2009 12 18, 14:16)
veluot ilgai gali..

zinoma kad gali veluoti ilgai ir dar kaip ,man isvis buvo kad visa menesi velavo
Papildyta:
QUOTE(astor @ 2009 12 18, 14:44)
dauguma darbdavių dabar darbina keliom savaitėm,tai taip išeina,kad jie susitarę su DB,kad pamažins pašalpų gavėjų sąrašus.

keliom savaitem ?? zinokit gali ir kelioms dienoms . eini i darba (sako yra daug darbo reik uzsakyma padaryti ) kaip kvailys atidirbi 3-4 dienas ,sako dabar as jums paskambinsiu kaip busit reikalinga ir jokio skambucio schmoll.gif skambini pati tai isvis nekelia ragelio blink.gif o apie pinigus kuriuos tu uzdirbai tai pamirs verysad.gif va taip buna blink.gif
Atsakyti
QUOTE(astor @ 2009 12 18, 15:44)
Tai taip išeina,kad-jai žmogus neteko darbo ,įstojo į biržą ir gauną pašalpą tai darbintis turi tik būdamas garantuotas,kad pradirbs 18 mėn,dauguma darbdavių dabar darbina keliom savaitėm,tai taip išeina,kad jie susitarę su DB,kad pamažins pašalpų gavėjų sąrašus.

Jei isidarbini dar gaudamas pasalpa ir tave atleidzia ar iseini saliu sutarimu (nezinau kaip del savo noru) gristi atgal i birza ir toliau tau pratesia mokejima.
tik yra salygos:

Nedarbo draudimo išmoka sustabdoma, jei:

* Dalyvaudami aktyviose darbo rinkos politikos priemonėse gaunate darbo užmokestį ar pagal Užimtumo rėmimo įstatymą mokamą mokymo stipendiją;
* Informavęs darbo biržą, įsidarbinote pagal terminuotą darbo sutartį ne ilgesniam kaip 6 mėn. laikotarpiui;
* Išsipirkote verslo liudijimą ne ilgesniam kaip 6 mėn. laikotarpiui.

taigi, jei grisite ne veliau kaip po 6 men. i birza jums toliau atnaujins mokejima iskart.

O pries tai rasiusi mama sake, kad pasalpa jau buvo ismoketa visus 6 men. taigi jai jau gali buti pasalpa tik is naujo skiriama o skiriama is naujo tik po 12 men. ax.gif
Atsakyti
Dar norejau paklausti - "Nedarbo draudimo išmoka skiriama nuo aštuntos po įsiregistravimo darbo biržoje dienos" - tai reiskia jei isiregistravau lapkricio 3 , tai pasalpa bus paskaiciuota tik nuo lapkricio 11 d? aciu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaKat @ 2009 12 18, 20:52)
Dar norejau paklausti  - "Nedarbo draudimo išmoka skiriama nuo aštuntos po įsiregistravimo darbo biržoje  dienos"  - tai reiskia jei isiregistravau lapkricio 3 , tai pasalpa bus paskaiciuota tik nuo lapkricio 11 d? aciu blush2.gif

nuo 10 d
Papildyta:
QUOTE(SuperBrunetė @ 2009 12 18, 19:02)
zinoma kad gali veluoti ilgai ir dar kaip ,man isvis buvo kad visa menesi velavo
Papildyta:

keliom savaitem ?? zinokit gali ir kelioms dienoms . eini i darba (sako yra daug darbo reik uzsakyma padaryti ) kaip kvailys atidirbi 3-4 dienas ,sako dabar as jums paskambinsiu kaip busit reikalinga ir jokio skambucio  schmoll.gif  skambini pati tai isvis nekelia ragelio  blink.gif  o apie pinigus kuriuos tu uzdirbai tai pamirs  verysad.gif  va taip buna  blink.gif

Tai va reikia iskart sutarti sudarineti, negalima dirbti 3-4 dienas be sutarties nes tai jau nelegalus darbas, o uz ji kaip zinia ne tik baudziama, bet ir atlygio gali nesulaukti. Yra darbdaviu, kurie nori paziureti kaip tu dirbi ir kad pati paziuretum ar tau patiks ta vieta tai ateini keliom valandom na dienai, bet ne 3-4 dienom doh.gif Neleiskit saves mulkinti.
Atsakyti
as su tokiu klausimuku, vyras nuvaziavo i darba paprasyt pazymos nunest i darbo birza nes yra pradirbes tiek tu menesiu kad gaut ta bedarbio pasalpa, o darbdavys pareiske kad nuo liepos menesio jau nebereikia nest tokiu pazymu, beto kadangi isejo savo noru(nes nemanau kad kas dirbtu uz aciu, todel ir isejo, o jie is pykcio ir uzrase, kad atleidimo priezastis isejimas savo noru is darbo).ar tai gali but tiesa? Nes kai as paskambinau pasakiau, kad reikalinga pazyma norint uzsiregistruot ir dar gaut kazkokia ismoka, man taip pat atkirto maziau skaityk internete ka raso, nes as zinau , kad nereikia ir jokiu pinigu negaus vyras.Tai dabar nieko nebesuprantu, aplamai ar registruoja i birza be pazymos is darbovietes? ir ar yra kokiu budu isprasyt tos pazymos is darbdavio? unsure.gif nejau jis turi teise neisrasyt?Vyras toje firmoje pradirbo 10metu. doh.gif
Atsakyti