Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

QUOTE(astor @ 2009 12 01, 14:50)
Jai tu esi nėščia ir netiksi darbdaviams,tai to negali traktuoti kaip tavo atsisakymo dirbti,jai duos rekomendacijas tai darbdavys turi parašyt,kad netinki.Motinystės pašalpą skaičiuoja iš laikotarpio iki pastojimo,nežinau tiksliai už kurį laikotarpį,nes jau n kartų keitės tie įstatymai.Jai tave atleido iš darbo jau nėsčią esant,tai nesvarbu kokio dydžio tu bedarbio pašalpą gauni,motinystės išmoka nuo to nesikeis.

iš darbo nėščios negali atleisti, nebent savo noru smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AIVUKĖ @ 2009 12 01, 16:34)
iš darbo nėščios negali atleisti, nebent savo noru  smile.gif

Kaip negali jaigu firmos nebėra,tai kur ji dirbs?
Atsakyti
QUOTE(AIVUKĖ @ 2009 12 01, 16:34)
iš darbo nėščios negali atleisti, nebent savo noru  smile.gif

Gali atleisti už pravaikštas.
Atsakyti
Nesciaja is darbo atleisti gali del darbdavio bankroto. jei nera imones nera ir kur dirbti. O konkreciai man skaiciuosis birzos pinigai i motinystes ismoka, nes jie priklauso draudziamosioms pajamoms. Cia visoms taip. ir ima laikotarpius ne iki pastojimo, o 12 men nuo isejimo i dekreta arba vaiko prieziuros atostogu.
Atsakyti
QUOTE(mmazge @ 2009 12 01, 20:29)
Nesciaja is darbo atleisti gali del darbdavio bankroto. jei nera imones nera ir kur dirbti. O konkreciai man skaiciuosis birzos pinigai i motinystes ismoka, nes jie priklauso draudziamosioms pajamoms. Cia visoms taip. ir ima laikotarpius ne iki pastojimo, o 12 men nuo isejimo i dekreta arba vaiko prieziuros atostogu.

Jūs turbūt norėjot pasakyt iki išėjimo į dekretines.Tai jaigu į dekretines išleidžiama 7mėn.,tai ir gaunasi,kad skaičiuojasi dar iki pastojimo išdirbti mėnesiai.Sakau čia tie skaičiavimo laikotarpiai keičiasi,nes aš kai buvau nėščia,tai man skaičiavo ketvirtą ketvirtį atgal ar kaip ten jau nebepamenu,bet žodiu reikėjo būt puse metų išdirbus iki pastojimo.
Atsakyti
as ir atkeliauju su klausimu smile.gif
as stoviu DB, vaikas eina i darzeli, gal zinot, gal galima pristatyti kokia pazyma, kad stovi DB ir jei vaiko nevesciau tai, kad nereiketu moketi uz tas praleistas dienas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(wilioke_ @ 2009 12 02, 09:05)
as ir atkeliauju su klausimu smile.gif
as stoviu DB, vaikas eina i darzeli, gal zinot, gal galima pristatyti kokia pazyma, kad stovi DB ir jei vaiko nevesciau tai, kad nereiketu moketi uz tas praleistas dienas? g.gif

Jūs norite, kad ta laika kol stovėsite darbo biržoje ir vaiko nevesite i darželi nereiketu mokėti? g.gif ir Jums būtų išlaikoma vaikui vieta, kad kai rastumėte darba vėl galėtumete vesti?
Atsakyti
Pasakykit, gydymo istaigos juk gauna duomenis is ligoniu kasos apie stovincius darbo birzoje, tai privalo gydyt, o kad bazej manes dar nera - mano ne reikalas, ane? Kodel privalau dar po ligoniu kasas begiot? Anksciau ar veliau pamatys. Kas esat susidure Vilniuje? Cia sveikatos istaigu ismislas, manau...
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2009 12 02, 11:10)
Pasakykit, gydymo istaigos juk gauna duomenis is ligoniu kasos apie stovincius darbo birzoje, tai privalo gydyt, o kad bazej manes dar nera - mano ne reikalas, ane? Kodel privalau dar po ligoniu kasas begiot? Anksciau ar veliau pamatys. Kas esat susidure Vilniuje? Cia sveikatos istaigu ismislas, manau...

jei pirmas mėnuo, reikia pačiai eit į ligonių kasas su tokia pažyma į biržos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AIVUKĖ @ 2009 12 02, 12:12)
jei pirmas mėnuo, reikia pačiai eit į ligonių kasas su tokia pažyma į biržos smile.gif

Bet tai susimoket pareikalavo blink.gif kazi ar paskiau atiduotu g.gif Beje, yra sutartis, pasirasyta tarp ligoniu kasu ir birzos, dar 2007 metais, kad bedarbiams nereiktu vaikstineti po institucijas. Ligoniu kasos viska mato, o gydymo istaigos mato ligoniu kasas mirksiukas.gif Nieko, palauks, pamatys 4u.gif
Atsakyti
emmm, tokį klausimą turiu rolleyes.gif gal kas žinos...
Ar Darbo birža mato tokius duomenis,kad registruotas bedarbis įsidarbino kažkurioje ES šalyje. Išvyko nieko nepranešęs...
Ir prie to paties,nors ir ne visai į temą,-ar mūsų institucijos mato pajamas,gaunamas užsienyje? Ir kaip jas skaičiuoja (tarkim soc pašalpai gauti),pagal valiutų kursą ar kaip? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agno: 03 gruodžio 2009 - 10:08
QUOTE(*Rūta* @ 2009 12 02, 09:32)
Jūs norite, kad ta laika kol stovėsite darbo biržoje ir vaiko nevesite i darželi nereiketu mokėti?  g.gif  ir Jums būtų išlaikoma vaikui vieta, kad kai rastumėte darba vėl galėtumete vesti?

ne ne taip supratote.matote, pvz buna pristatai pazyma is darbo, kad dirbi pamainomis, ir kad kai vaikas neis i darzeli, jam uz tas dienas tada neskaiciuoja pinigu, tai sakau gal kokia yra pazyma ir is DB kad joje stovi, tai vistiek be darbo ir namuose buni, tai jei kada ir nenuvesciau i darzeli, tai kad nereiketu moketi uz tas praleistas dienas rolleyes.gif
Atsakyti