Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

QUOTE(mismimi @ 2009 11 27, 22:09)
O šaunu, jei tikrai čia taip. Bent nuotaiką bus kuo praskaidrinti... O man realiai nesusidūrusiai su tokiais dalykais galit kas paaiškint kokia prasmė yra registruotis ten jei negausi pašalpos vistiek. (Jinai išėjo savo noru ir neturi tinkamo stažo) Ar tai suteikia nemokamą sveikatos gydymą ar dar ką?

Būtent dėl nemokamo gydymo. Nes jei kokia nelaimė ar kas, tai be socialinio draudimo yr anegerai. Už kiekvieną vaistą, apsilankymą teks mokėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget The Pain: 27 lapkričio 2009 - 21:36
QUOTE(mismimi @ 2009 11 27, 21:09)
O šaunu, jei tikrai čia taip. Bent nuotaiką bus kuo praskaidrinti... O man realiai nesusidūrusiai su tokiais dalykais galit kas paaiškint kokia prasmė yra registruotis ten jei negausi pašalpos vistiek. (Jinai išėjo savo noru ir neturi tinkamo stažo) Ar tai suteikia nemokamą sveikatos gydymą ar dar ką?

Pažymų nebereikės nuo 12 mėn., nes visa biržai reikalinga informacija bus teikiama Sodrai atleidžiant. Jei sesuo jau dabar atleista, tai pažymos reikės, nes biržai reikia žinoti pagal kokį straipsnį atleista ir ar buvo mokėta išeitinė kompensacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dekoratyvine: 27 lapkričio 2009 - 21:41
QUOTE(egliukas28 @ 2009 11 27, 22:15)
dauguma zmoniu i birza registruojasi del pasalpos ir nemokamo gydymo, kuris suteikiamams bedarbiams registruotiems darbo birzoje 4u.gif

as registravausi darbo birzoje, kad butu sveikata apdrausta - ligos atveju ax.gif
Atsakyti
Sveikutės turiu klausima , man reikia dabar prisiregistruoti darbo biržoje , nes reikia soc.draudimo unsure.gif buvau uzsiregistravusi darbo birzoje praitais metais , man pasiulė darba, dave lapa kad nunesciau darbdaviui ir veliau atnesciau jiems ,bet as to nepadariau blush2.gif ( dirbau nelegaliai tuo metu ir darbo man nereikejo ,buvau ten prisiregistravusi del soc. draudimo ) .

Ar galiu dabar vėl registruotis darbo birzoje ? unsure.gif

Laukiu atsakymo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(^nataly^ @ 2009 11 29, 12:08)
Sveikutės turiu klausima , man reikia dabar prisiregistruoti darbo biržoje , nes reikia soc.draudimo  unsure.gif  buvau uzsiregistravusi darbo birzoje praitais metais , man pasiulė darba, dave lapa kad nunesciau  darbdaviui ir veliau atnesciau jiems ,bet as to nepadariau  blush2.gif ( dirbau nelegaliai tuo metu ir darbo man nereikejo ,buvau ten prisiregistravusi del soc. draudimo ) .

Ar galiu dabar vėl registruotis darbo birzoje ? unsure.gif

Laukiu atsakymo 4u.gif

Labai tiksliai nežinau, bet manau gali. Nes net jeigu tave išbraukia už pažeidimus iš biržos, gali registruotis per naujo. O čia buvo praeitais metais.
Atsakyti
Na tikiuosi kad galiu .Rytoj reikės nuvyksti. O gal žinot po kiek laiko galima eit pas gydytoju nuo prisiregoistravimo birzoje?
Atsakyti
QUOTE(^nataly^ @ 2009 11 29, 15:32)
Na tikiuosi kad galiu .Rytoj reikės nuvyksti. O gal žinot po kiek laiko galima eit pas gydytoju nuo prisiregoistravimo birzoje?

Galėsi eit iš karto, kai tau bus suteiktas bedarbio statusas. Kai tik užsiregistruosi tau duos tokį bukletą ir ten bu stos dienos antspaudas. Su juo gali eit į polikliniką. Aš praktiškai nesu bandžius, tai dar pasiklausk.
Atsakyti
Sveikos mergaites, reikia jusu patarimo. Esu nestuke.gif , uzsiregistravau DB, nes darbdavys bankrutavo. Tarpininke man per pirma susitikima dave vienos imones telefono nr, kad pasiskambinciau del darbo. Jokiu rekomendaciju nedave. As paskambinau tai imonei pasakiau savo situacija, jie atsake kad apsvarstys ir jei tiksiu paskambins. taip ir nesulaukiau jokio skambucio. Idomu ar DB netraktuos to kaip kad as atsisakiau pasiulymo.
Ir kitas klausimas. Zinau kad birza moka tik skirtuma tarp bedarbio pasalpos ir neigalumo. Gal zinote kaip sodra, kada man skaiciuos motinystes pasalpa (kiek zinau birzos mokama pasalpa draudziamosios pajamos) ims tai ka birza ismokejo ar tai ka priskaiciavo. Na sakykik man pasalpa priskaiciavo 700, o ismoka tik 80 Lt. tai kuria suma sodra ims?
Atsakyti
QUOTE(mismimi @ 2009 11 27, 16:12)
Gal galite kuri iš patirties pasakyti, ar įmanoma gauti bedarbės statusą ir išvis ar priima DB prašymą, kai neturi pažymos iš darbovietės, su atleidimu. Mano sesuo išėjo savo noru, pašalpų jokių nenori tiesiog nori DB užsiregistruoti. Pažymos reikalaujama paskambinus, tačiau santykiai su buvusiu darbdaviu nutrūko be jokių gražumų, išsiskirta piktai. Dėl orumo tikrai nenori eiti ten ir prašyt buhalterės pažymos. Gal kuri apsiėjote ir be tos pažymos?

mūsų įmonės buhalterė buvo parašiusi netinkamos formos pažymą Šiaulių darbo biržai,tai birža pati atsiuntė prašymą įmonei,kad perrašytų teisingai.Jūsų atveju,gal irgi galima paprašyt.Bet darbdavys privalo tą pažymą išduot,pagąsdinkit darbo inspekcija.Man specialiai užlaikė kompensaciją,nors šalių susitarime buvo aiškiai nurodyta,kad atsiskaitome atleidimo dieną.Palaukiau savaitę,paskui paskambinau ir pasakiau,kad jei nebus šiandien pinigų,skusiuos DI,pinigai sąskaitoj atsirado po pusvalandžio bigsmile.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mmazge @ 2009 11 30, 21:48)
Sveikos mergaites, reikia jusu patarimo. Esu  nestuke.gif , uzsiregistravau DB, nes darbdavys bankrutavo. Tarpininke man per pirma susitikima dave vienos imones telefono nr, kad pasiskambinciau del darbo. Jokiu rekomendaciju nedave. As paskambinau tai imonei pasakiau savo situacija, jie atsake kad apsvarstys ir jei tiksiu paskambins. taip ir nesulaukiau jokio skambucio. Idomu ar DB netraktuos to kaip kad as atsisakiau pasiulymo.
Ir kitas klausimas. Zinau kad birza moka tik skirtuma tarp bedarbio pasalpos ir neigalumo. Gal zinote kaip sodra, kada man skaiciuos motinystes pasalpa (kiek zinau birzos mokama pasalpa draudziamosios pajamos) ims tai ka birza ismokejo ar tai ka priskaiciavo. Na sakykik man pasalpa priskaiciavo 700, o ismoka tik 80 Lt. tai kuria suma sodra ims?

1. Jei nedave lapo tai tai nieko neatsitiks, man irgi pirma karta dave tik numeri ir darbdavys nepaskambino, tai kita karta nuejus taip ir pasakiau, kad nepaskambino ir viskas. Baudzia tik tuo atveju jei jau gauni lapa tada jau butinai turi gauti ju parasa apie ju sprendima.

2. Sito atsakyti negaliu, bet manau, kad visgi ka ismokejo.
Papildyta:
QUOTE(Porcelianinė @ 2009 11 30, 19:29)
manau, kad kirs visiems, nes tik nuo nauju per mazai sutaupytu

Tikrai kirs visiems, nes tam ir kuria si istatyma. doh.gif O be to kam perskaiciuodineti, kas gavo iki 650 Lt ir toliau gaus taip pat, kas daugiau gaus 650 Lt ir vsio, nemanau, kad dar kazka nauja isgalvos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mumukas: 30 lapkričio 2009 - 23:32
QUOTE(Mumukas @ 2009 12 01, 00:31)
Tikrai kirs visiems, nes tam ir kuria si istatyma.  doh.gif O be to kam perskaiciuodineti, kas gavo iki 650 Lt ir toliau gaus taip pat, kas daugiau gaus 650 Lt ir vsio, nemanau, kad dar kazka nauja isgalvos.

O as jau kuriau plana kaip cia birza apgavus lotuliukas.gif naivuole biggrin.gif Man taip gaunasi, kad nuo sausio pradzios zada mane mest lauk,tai va, galvojau, gal isejus keliom dienom anksciau is darbo gauciau daugiau pinigu doh.gif
Kazkaip nesiseka man su tom visom pasalpom ir ismokom, kai gimdziau vaika, gavau tik uz metus pinigus, o greit pradejo daugiau moketi, su birza dabar vel, kol mokejo, tai as sedejau darbe uz maza alga, dabar jau kai teks iseit, tai birza sumazino doh.gif

Atsakyti
QUOTE(mmazge @ 2009 11 30, 21:48)
Sveikos mergaites, reikia jusu patarimo. Esu  nestuke.gif , uzsiregistravau DB, nes darbdavys bankrutavo. Tarpininke man per pirma susitikima dave vienos imones telefono nr, kad pasiskambinciau del darbo. Jokiu rekomendaciju nedave. As paskambinau tai imonei pasakiau savo situacija, jie atsake kad apsvarstys ir jei tiksiu paskambins. taip ir nesulaukiau jokio skambucio. Idomu ar DB netraktuos to kaip kad as atsisakiau pasiulymo.

Jai tu esi nėščia ir netiksi darbdaviams,tai to negali traktuoti kaip tavo atsisakymo dirbti,jai duos rekomendacijas tai darbdavys turi parašyt,kad netinki.Motinystės pašalpą skaičiuoja iš laikotarpio iki pastojimo,nežinau tiksliai už kurį laikotarpį,nes jau n kartų keitės tie įstatymai.Jai tave atleido iš darbo jau nėsčią esant,tai nesvarbu kokio dydžio tu bedarbio pašalpą gauni,motinystės išmoka nuo to nesikeis.
Atsakyti