Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

QUOTE(izabele111 @ 2009 11 25, 14:41)
Cia man ne prie ko vaiko prieziuros iki 2 metu schmoll.gif Juk mano sunui 20 metu...
Ir sitas invalidumas ne mano ,o sunaus....

Išmoka už invaliduma mokama sūnui ir ji jam ir priklauso,bet ar jūs negaunat sau pinigų už ligonio slaugą ar kaip ten skaitos.Jai negaunat,tai tada išvis nesuprantu kokios tada problemos ir kaip jūs galit skaitytis dirbanti,visiška nesamonė.
Papildyta:
QUOTE(Justic @ 2009 11 26, 17:26)
apie 10 men ir tada isejau i motinysstes atostogas

Tada priklausytų,nes motinystės atostogų laikotarpis irgi įsiskaičiuoja į išdirbimo laikotarpį.Tačiau jums reik pristatyt pažymą iš tos bankrutavusios įmonės,jai jos jau nėra,tai reik kreiptis į savivaldybę ar kur ten,buvo jau čia kažkur rašyta.
Atsakyti
QUOTE(astor @ 2009 11 26, 17:50)
Išmoka už invaliduma mokama sūnui ir ji jam ir priklauso,bet ar jūs negaunat sau pinigų už ligonio slaugą ar kaip ten skaitos.Jai negaunat,tai tada išvis nesuprantu kokios tada problemos ir kaip jūs galit skaitytis dirbanti,visiška nesamonė.

Slauga gaunu....Siandien buvau birzoje,tai statusas - bedarbes,ir gausiu pasalpa puse metu...o po to eisiu i ligoniu kasas ir sodra ,kad eitu stazas ir buciau drausta nedarbo soc.draudimu....Aciu jums uz atsakymus blush2.gif
Atsakyti
Gal galite kuri iš patirties pasakyti, ar įmanoma gauti bedarbės statusą ir išvis ar priima DB prašymą, kai neturi pažymos iš darbovietės, su atleidimu. Mano sesuo išėjo savo noru, pašalpų jokių nenori tiesiog nori DB užsiregistruoti. Pažymos reikalaujama paskambinus, tačiau santykiai su buvusiu darbdaviu nutrūko be jokių gražumų, išsiskirta piktai. Dėl orumo tikrai nenori eiti ten ir prašyt buhalterės pažymos. Gal kuri apsiėjote ir be tos pažymos?
Atsakyti
QUOTE(mismimi @ 2009 11 27, 16:12)
Gal galite kuri iš patirties pasakyti, ar įmanoma gauti bedarbės statusą ir išvis ar priima DB prašymą, kai neturi pažymos iš darbovietės, su atleidimu. Mano sesuo išėjo savo noru, pašalpų jokių nenori tiesiog nori DB užsiregistruoti. Pažymos reikalaujama paskambinus, tačiau santykiai su buvusiu darbdaviu nutrūko be jokių gražumų, išsiskirta piktai. Dėl orumo tikrai nenori eiti ten ir prašyt buhalterės pažymos. Gal kuri apsiėjote ir be tos pažymos?

As tik kelios dienos birzoje...irgi isejau savo noru...bet kai nuejau i birza registruotis tai pirmas klausimas:ar turit is darbo pazyma??Jos ten kompe viska mato,gali bandyti nueiti ir pasiklausti....
Atsakyti

Biržoj kompe tai nelabai jos gali ką matyti g.gif . Toje pžymoje būten įmonė turi patvirtinti, kiek pinigų jūs gavote per paskutinius ketvirčius, pagal kokį straipsnį esate atleistas. Žinau, ka djei įmonė benkrutavus tai tos pažymos reikia eiti į registrų centrą ar savivaldybę, tiksliai nepamenu. O jegu įmonė veikli, ji negali atsisakyti išrašyti pažymos. Taip, kad gali tekt pakovot ir nusižemint su buvusia darboviete.
Atsakyti
aš tai parašiau buhalterei el. paštu laišką, tiesa, nurodžiau puslapį, kad žinotų kokią pažymą rašyt...
o nuėjau atsiimti ir viskas, nes maldaut ir prašinėt nenorėjau
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AIVUKĖ @ 2009 11 27, 16:44)
aš tai parašiau buhalterei el. paštu laišką, tiesa, nurodžiau puslapį, kad žinotų kokią pažymą rašyt...
o nuėjau atsiimti ir viskas, nes maldaut ir prašinėt nenorėjau
smile.gif

Tai žinoma,juk galima ir taip,o jai iš principo neduotų,tai manau galima kreiptis į sodrą,nes buhalterė sodrai betkokiu atveju turi dokumentus pristatyt.
Atsakyti
QUOTE(astor @ 2009 11 27, 18:49)
Tai žinoma,juk galima ir taip,o jai iš principo neduotų,tai manau galima kreiptis į sodrą,nes buhalterė sodrai betkokiu atveju turi dokumentus pristatyt.

Sodra gauna visai kitokią pažymą.

Tai nė viena neturi patirties tokios, kad sugebėjo ir apeiti šitą reikalą, kaip kreipimąsi į Exdarbdavius? Mano sesė net graudinasi nuo tos minties...
Atsakyti
QUOTE(mismimi @ 2009 11 27, 18:00)

Tai nė viena neturi patirties tokios, kad sugebėjo ir apeiti šitą reikalą, kaip kreipimąsi į Exdarbdavius? Mano sesė net graudinasi nuo tos minties...

Tai gi galima darbdaviams nusiusti registruotu pastu prasyma, kad isdoutu ta pazyma. I ta laiska galima ideti ir atgalini tuscia voka su uzrasytu jos atgaliniu adresu, kad imone nepatirtu papildomu islaidu siunciant jai pazyma. Ir nereikes susitikti su buvusiu darbdaviu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mismimi @ 2009 11 27, 20:00)

Neatsimenu tiksliai nuo kada įsigalios, bet jei neklystu, jau priimtas įstatymas, kad tos pažymos nereikės. Sodra perduos visus reikalingus duomenis pati. Tam nuo gruodžio 01 d. keičiamos formos, pristatomos į Sodrą, kai žmogų atleidžia. Tiesiog jei neskubu, reikėtų palaukt pirmų kito mėn. dienų ir bus viskas aišku.
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2009 11 27, 21:51)
Neatsimenu tiksliai nuo kada įsigalios, bet jei neklystu, jau priimtas įstatymas, kad tos pažymos nereikės. Sodra perduos visus reikalingus duomenis pati. Tam nuo gruodžio 01 d. keičiamos formos, pristatomos į Sodrą, kai žmogų atleidžia. Tiesiog jei neskubu, reikėtų palaukt pirmų kito mėn. dienų ir bus viskas aišku.

O šaunu, jei tikrai čia taip. Bent nuotaiką bus kuo praskaidrinti... O man realiai nesusidūrusiai su tokiais dalykais galit kas paaiškint kokia prasmė yra registruotis ten jei negausi pašalpos vistiek. (Jinai išėjo savo noru ir neturi tinkamo stažo) Ar tai suteikia nemokamą sveikatos gydymą ar dar ką?
Atsakyti
QUOTE(mismimi @ 2009 11 27, 21:09)
O šaunu, jei tikrai čia taip. Bent nuotaiką bus kuo praskaidrinti... O man realiai nesusidūrusiai su tokiais dalykais galit kas paaiškint kokia prasmė yra registruotis ten jei negausi pašalpos vistiek. (Jinai išėjo savo noru ir neturi tinkamo stažo) Ar tai suteikia nemokamą sveikatos gydymą ar dar ką?

dauguma zmoniu i birza registruojasi del pasalpos ir nemokamo gydymo, kuris suteikiamams bedarbiams registruotiems darbo birzoje 4u.gif
Atsakyti