QUOTE(pupppsis_22 @ 2009 11 13, 15:13)
jus manes visai nesupratote ir viska parasete kaskaip neitema.as siuo metu dar esu motinystes atostogose.dirbau vln kai vln gyvenau.taciau dabar as esu kedainiete su vaiko o mano darbas vln.jai noreciau i ji gristi tureciau vel isvaziuoti su manta i vln gyventi.taciau nemano jegoms jau.tad ir sakau norint is darbo turiu vykti i vln issidarbinti abipusiu susitarimu gristi i kedainius,eiti i db ir uzsitrasyti.tai ir klausiau nuo kada mokama ta bedarbio pasalpa,kaip jinai matuojama????
Kaip be butu vistiek jums teks i Vilniu vaziuoti, iseiti is darbo, nes kol is jo neisejote jus nebusite bedarbe o tik ieskanti darbo o moka pasalpa tik bedarbiams (jau pats zodis bedarbis t.y be darbo o jus kol neisejote is buvusios darbovietes esate ne be darbo, jus vis dar dirbate.) Aisku jei jusu darbdavys sutiks, galite padaryti viska nuotoliniu budu nusiusti jiems prasymus iseiti is darbo jie atsius reikiamus dokumentus pasirasyti jus vel siusite atgal ir t.t, bet abejoju ar jie bus tokie geranoriski, nors galit pabandyti pasiskambinti jiems.
O pasalpa pradeda moketi 8 diena po registracijos ( jei negausite jokios kompensacijos arba neatleis del jusu kaltes) pvz. istojat i DB lapkricio 10 d. pradeda skaiciuoti pasalpa nuo 18 d. pirma pasalpa gaunat gruodi uz lapkricio 18-30 d.