QUOTE(astor @ 2009 11 11, 15:55)
Mano vaikui yra 2,5 metukų,mano motinystės atostogos iki vaikui sueis 3 m.
Išėjau iš senojo darbo(nėra kur grįžt) ir įstojau į DB,nes ieškausi darbo.Kaip suprantu tai mano motinystės atostogos skaitosi nutrauktos ir esu įregistruota kaip bedarbė.Tai vat ydomu kaip dėl tų 93lt iš socelinio už vaiką ar jie man betkokiu atveju priklauso iki kol vaikui sueis 3 metai ar tik tol kol buvau motinystės atostogose?
Dar norėjau paklausti.Buvau vienam pokalbį dėl darbo pagal duomenis kuriuos davė konsultantė.Darbas man netiko,nes nėra atlyginimo,tik procentai už žmonėm įsiūlytas prekes ir tik tuo atveju jai per 6 val. įsiūlysių prekių už 500lt.Ar turėjau gaut kažkokią pažymą iš to darbdavio ir ją pristatyt DB ar užteks,ką pati įrašysiu į kontrolinį lapą ir ką turėčiau įrašyt,kad neprisikabintų,kad nenorėjau to darbo.
Išėjau iš senojo darbo(nėra kur grįžt) ir įstojau į DB,nes ieškausi darbo.Kaip suprantu tai mano motinystės atostogos skaitosi nutrauktos ir esu įregistruota kaip bedarbė.Tai vat ydomu kaip dėl tų 93lt iš socelinio už vaiką ar jie man betkokiu atveju priklauso iki kol vaikui sueis 3 metai ar tik tol kol buvau motinystės atostogose?
Dar norėjau paklausti.Buvau vienam pokalbį dėl darbo pagal duomenis kuriuos davė konsultantė.Darbas man netiko,nes nėra atlyginimo,tik procentai už žmonėm įsiūlytas prekes ir tik tuo atveju jai per 6 val. įsiūlysių prekių už 500lt.Ar turėjau gaut kažkokią pažymą iš to darbdavio ir ją pristatyt DB ar užteks,ką pati įrašysiu į kontrolinį lapą ir ką turėčiau įrašyt,kad neprisikabintų,kad nenorėjau to darbo.
Pinigai priklausys, tik nuo 2 metu moka 50 Lt ne 93 Lt, ir dar reikia, kad pajamos jusu seimos sudarytu ne daugiau kaip dabar nepamenu ar 1000 ar 1100 Lt vienam asmeniui. Jei gaunate maziau, tada reikia kreiptis i pagal gyvenama vieta soc. skyriu ir susitvarkyti dokumentus, jei nesusitvarkete, nes kazkaip ten yra, kad pavelavus atrodo puse metu nuo tada kai baige jums moketi, nebegausit tu pinigeliu uz tuos puse metu o gausit jau tik uz sekancius menesius.
Dabar del siuntimo, jei jus gavote tik tel. ar adresa, kur jums reikejo kreiptis, tai galesite pasakyti tarpininkei, kad jus jiems netikote, tik nesakykite, kad jums netiko darbas, nes turesite bedu. O jei gavote lapa is birzos su siuntimu, ten buna parasyta siulomas darbas jusu vardas ir pavarde, tai si lapa butinai turi uzpildyti ta firma i kuria kreipetes, nes ten reikia ju parasu ir antspaudo. nes kitu atveju jei nunesite tuscia ar savo ranka uzpildyta ar visai neatnesite, tai skaitysis, kad jus atsisakete darbo ir jums nutrauks pasalpos mokejima iskart. O jei darbas netiko, tai galima paprasyti tu darbdaviu, kad irasytu, kad neatitinkat kvalifikacijos ar panasiai, tik aisku, kad neparasytu, kad atsisakete ar netenkina atlyginimas, nes tada jau tikrai pasalpos nematysite.
Papildyta:
QUOTE(Leidaa @ 2009 11 11, 16:57)
Jei šalių susitarimas buvo išmokėti 1 ar 2 ar ar dar kažkiek DU, tai LDB mokės pašalpą tik praėjus tiek mėnesių, už kiek mėnesių gavo iš darbdavio pagal susitarimą.
Bet jei sakykim su darbdaviu susitarė dėl 2DU kompensacijos (ir tai yra dokumentuose užfiksuota), o darbdavys tų 2DU neišmokėjo, LDB skaito, kad jei priskaičiavo, reiškia ir gavai, tada pašalpą mokės po 2 mėnesių nuo įsiregistravimo.
Bet jei sakykim su darbdaviu susitarė dėl 2DU kompensacijos (ir tai yra dokumentuose užfiksuota), o darbdavys tų 2DU neišmokėjo, LDB skaito, kad jei priskaičiavo, reiškia ir gavai, tada pašalpą mokės po 2 mėnesių nuo įsiregistravimo.
Pasalpos siam zmogui nemokes nes jis neturi reikiamo stazo. Va jei bent ji butu atleide is darbo dar tada butu mokeje, nes jei atleidzia tai stazo nereikia, o kompensacijos, tai jau rase, kad negavo. Zodziu zmogus liko basas.