Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

QUOTE(astor @ 2009 11 11, 15:55)
Mano vaikui yra 2,5 metukų,mano motinystės atostogos iki vaikui sueis 3 m.
Išėjau iš senojo darbo(nėra kur grįžt) ir įstojau į DB,nes ieškausi darbo.Kaip suprantu tai mano motinystės atostogos skaitosi nutrauktos ir esu įregistruota kaip bedarbė.Tai vat ydomu kaip dėl tų 93lt iš socelinio už vaiką ar jie man betkokiu atveju priklauso iki kol vaikui sueis 3 metai ar tik tol kol buvau motinystės atostogose?
Dar norėjau paklausti.Buvau vienam pokalbį dėl darbo pagal duomenis kuriuos davė konsultantė.Darbas man netiko,nes nėra atlyginimo,tik procentai už žmonėm įsiūlytas prekes ir tik tuo atveju jai per 6 val. įsiūlysių prekių už 500lt.Ar turėjau gaut kažkokią pažymą iš to darbdavio ir ją pristatyt DB ar užteks,ką pati įrašysiu į kontrolinį lapą ir ką turėčiau įrašyt,kad neprisikabintų,kad nenorėjau to darbo.

Pinigai priklausys, tik nuo 2 metu moka 50 Lt ne 93 Lt, ir dar reikia, kad pajamos jusu seimos sudarytu ne daugiau kaip dabar nepamenu ar 1000 ar 1100 Lt vienam asmeniui. Jei gaunate maziau, tada reikia kreiptis i pagal gyvenama vieta soc. skyriu ir susitvarkyti dokumentus, jei nesusitvarkete, nes kazkaip ten yra, kad pavelavus atrodo puse metu nuo tada kai baige jums moketi, nebegausit tu pinigeliu uz tuos puse metu o gausit jau tik uz sekancius menesius.

Dabar del siuntimo, jei jus gavote tik tel. ar adresa, kur jums reikejo kreiptis, tai galesite pasakyti tarpininkei, kad jus jiems netikote, tik nesakykite, kad jums netiko darbas, nes turesite bedu. O jei gavote lapa is birzos su siuntimu, ten buna parasyta siulomas darbas jusu vardas ir pavarde, tai si lapa butinai turi uzpildyti ta firma i kuria kreipetes, nes ten reikia ju parasu ir antspaudo. nes kitu atveju jei nunesite tuscia ar savo ranka uzpildyta ar visai neatnesite, tai skaitysis, kad jus atsisakete darbo ir jums nutrauks pasalpos mokejima iskart. O jei darbas netiko, tai galima paprasyti tu darbdaviu, kad irasytu, kad neatitinkat kvalifikacijos ar panasiai, tik aisku, kad neparasytu, kad atsisakete ar netenkina atlyginimas, nes tada jau tikrai pasalpos nematysite.
Papildyta:
QUOTE(Leidaa @ 2009 11 11, 16:57)
Jei šalių susitarimas buvo išmokėti 1 ar 2 ar ar dar kažkiek DU, tai LDB mokės pašalpą tik praėjus tiek mėnesių, už kiek mėnesių gavo iš darbdavio pagal susitarimą.
Bet jei sakykim su darbdaviu susitarė dėl 2DU kompensacijos (ir tai yra dokumentuose užfiksuota), o darbdavys tų 2DU neišmokėjo, LDB skaito, kad jei priskaičiavo, reiškia ir gavai, tada pašalpą mokės po 2 mėnesių nuo įsiregistravimo.

Pasalpos siam zmogui nemokes nes jis neturi reikiamo stazo. Va jei bent ji butu atleide is darbo dar tada butu mokeje, nes jei atleidzia tai stazo nereikia, o kompensacijos, tai jau rase, kad negavo. Zodziu zmogus liko basas. doh.gif
Atsakyti
sveiki,norejau paklausti jai zmogus dirba puse etato,bet legaliai,ar jis turi teise atsistot i darbo birza??????
Papildyta:
QUOTE(wilioke_ @ 2009 11 09, 20:53)
jeigu per 36men isdirbo bent 18men tada gaus, bet jei isdirbo per 36men tik 13 men tada nepriklausys, o uz darzeli jau galesite gauti, kad puse kainos moketi, nes jusu jau pajamos neisnes, tiek kiek reikia vienam zmogui 4u.gif

Norejau paklausti o kokiu atveju galima gaut nuolaida uz darzeli??????daleiski as gaunu 727 lt +195 uz vaikus,o vyras dirba puse etato ir gauna 365 lt,bet mums ziema tik uz buta reikia sumoket 750 lt tai praktiskai nieko neleka
Atsakyti
QUOTE(wilioke_ @ 2009 11 11, 18:56)
tuos 50lt moka nuo 3metu, o ne nuo 2.mano vaikui 2,7 ir as dar gaunu tuos 97lt mirksiukas.gif

Tai ir mes gaunam tuos 97lt .Man seniunijoj sakė kai sueis 3 metai reiks pristatyt pažymą,jai mažos pajamos tai reiks kas kažkiek laiko pristatyt dokumentus ir toliau gausim ne 52lt ,o tuos pačius 97lt.O tuos 52lt gauna visos šeimos iki vaikui sueis 18 metų,nebent pajamos šeimos didelės,tai tada nieko nemoka.
Atsakyti
o jai daleiskime as siandien issidarbinu ir ryt stoju i birza.nuo kada jie moketu man pasalpa na jai priklauso as esu isdirbusi ta 18men kur reikia?siuo metu esu motinystes atostogose bet jau esu kedain nebegyvenu vln o darba man jie siulo tik vilniuje gaila sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2009 11 02, 18:12)
Cia kam priklauso subsidijos (t.y kai valstybe darbdaviui moka pinigelius.):

1. neįgaliesiems, kuriems nustatytas iki 25 procentų darbingumo lygis arba sunkus neįgalumo lygis, registruotiems darbo ieškančiais asmenimis;
  2. neįgaliesiems, kuriems nustatytas 30-40 procentų darbingumo lygis arba vidutinis neįgalumo lygis;
  3. neįgaliesiems, kuriems nustatytas 45-55 procentų darbingumo lygis arba lengvas neįgalumo lygis;
  4. rūpintiniams, kuriems iki pilnametystės buvo nustatyta rūpyba, kol jiems sukaks 25 metai;
  5. pradedantiems darbo veiklą pagal įgytą socialinių darbuotojų padėjėjų kvalifikaciją, kai jų užimtumo rėmimas sudaro sąlygas kitiems bedarbiams, turintiems įsipareigojimų šeimai, dirbti;
  6. ilgalaikiams bedarbiams;
  7. vyresniems kaip 50 metų darbingiems darbingo amžiaus asmenims;
  8. nėščioms moterims, vaiko motinai (įmotei) arba tėvui (įtėviui), vaiko globėjui, rūpintojui ir asmenims, faktiškai auginantiems vaiką (įvaikį) iki 8 metų arba neįgalų vaiką (įvaikį) iki 18 metų (iki 2005 m. liepos 1d. pripažintą vaiku invalidu), ir asmenims, prižiūrintiems sergančius ar neįgaliuosius šeimos narius, kuriems Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sprendimu nustatyta nuolatinė slauga ar priežiūra;
  9. grįžusiems iš laisvės atėmimo vietų ir kurių laisvės atėmimo laikotarpis buvo ilgesnis kaip 6 mėnesiai;
  10. iki įsiregistravimo darbo biržoje nedirbusiems dvejus ir daugiau metų;
  11. priklausomiems nuo narkotinių, psichotropinių ir kitų psichiką veikiančių medžiagų, baigusiems psichologinės ir (ar) profesinės reabilitacijos programas;
  12. prekybos žmonėmis aukoms, baigusioms psichologinės socialinės ir (ar) profesinės reabilitacijos programas;
  13. grįžusiems į Lietuvą nuolat gyventi politiniams kaliniams ir tremtiniams bei jų šeimų nariams (sutuoktiniams, vaikams (įvaikiams) iki 18 metų);
  14. turintiems teisę į papildomas užimtumo garantijas pagal Lietuvos Respublikos valstybės įmonės Ignalinos atominės elektrinės darbuotojų papildomų užimtumo ir socialinių garantijų įstatymą (Žin., 2003, Nr.48-2106).
Cia terminai kiek ilgai moka:

Įdarbinimo subsidijuojant trukmė gali būti iki 6 mėn. ar 12 mėn. arba neterminuotai per visą darbo laikotarpį, priklausomai nuo to kokiai darbo rinkoje papildomai remiamų asmenų grupei Jūs priskirtas.
Cia procentai kiek kompensuoja darbo uzmokescio dalies:

* 50 proc. apskaičiuotų lėšų, kai įdarbinami 3-14 punktuose nurodyti asmenys;
    * 60 proc. apskaičiuotų lėšų, kai įdarbinami 2 punkte nurodyti asmenys;
    * 75 proc. apskaičiuotų lėšų, kai įdarbinami 1 punkte nurodyti asmenys.
Procentai nurodyti su mokesciais.

Kompensacija (subsidija), negali virsyti  2 LR Vyriausybės nustatytos minimaliosios mėnesinės algos dydžių.
Cia galioja iki kitu metu, nes kaip zinia vyriausybe jau ziuri kur sutaupyti, taigi gali paliesti ir cia. Nors subsidijos ateina is ES lesu, taigi gal ir nepakis.

mirksiukas.gif

LABA,

Mano atveju priklausytu 8 punktas, nes auginu vaika iki 8 metu, tai kaip ir galeciau isidarbint subsidijuojant, BET...mano konsultante sake, kai jau pasibaigia pasalpos mokejimas, subsidiju darbdavys negaus. schmoll.gif Ar tikrai, kas zinot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2009 11 11, 20:33)
o jai daleiskime as siandien issidarbinu ir ryt stoju i birza.nuo kada jie moketu man pasalpa na jai priklauso as esu isdirbusi ta 18men kur reikia?siuo metu esu motinystes atostogose bet jau esu kedain nebegyvenu vln o darba man jie siulo tik vilniuje gaila sad.gif

Man draugė sakė,kad nuo tada kada prisiregistruoji DB ir parašai prašymą pašalpai gaut,nes jos vyras pašalpą gauna,tai gal žino.

Idomu kaip man bus su ta pašalpa,nes beveik prieš mėnesį išėjau iš darbo,įstojau i DB,bet kažkokia klaida Sodroj buvo ir tik rytoj pradės rodyt,mano atleidimą,net skambino iš DB ir grasino,kad išbrauks iš sarašų,nes Sodra nerodo,kad nedirbu.Buhalterė sako,kad viską laiku pristatė,bet ten pas juos klaida buvo,tai vat idomu nuo kada pradės skaičiuot tą pašalpą,nuo tada kada įstojau į DB ir parašiau prašymą ar nuo rytojau,kada pradės matyt mano duomenis iš Sodros? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zaaana @ 2009 11 11, 20:41)
LABA,

Mano atveju priklausytu 8 punktas, nes auginu vaika iki 8 metu, tai kaip ir galeciau  isidarbint subsidijuojant, BET...mano konsultante sake, kai jau pasibaigia pasalpos mokejimas, subsidiju darbdavys negaus.  schmoll.gif Ar tikrai, kas zinot? g.gif

Nesamone, biski meluoja ji, nes nieko ten tokio nera parasyta. Cia manau truputi pinigelius prilaiko. mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutės 4u.gif
mergaitės , gal žinot nuo kada įstojus į DB skaitosi jau medicininis draudimas ?
nu žodžiu kada galiu eiti pas gydytojus ?
ačiū
Atsakyti
QUOTE(*visterija* @ 2009 11 12, 16:01)
sveikutės 4u.gif
mergaitės , gal žinot nuo kada įstojus į DB skaitosi jau medicininis draudimas ?
ačiū

Iškarto kai užsiregistruojate 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*visterija* @ 2009 11 12, 16:01)
sveikutės 4u.gif
ačiū

Kiek pamenu, dar reikia kazkokia pazymele DB pasiimti, kad seimos daktarui nunesti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(*visterija* @ 2009 11 12, 15:01)
sveikutės 4u.gif
ačiū

kai ateini pirmą kartą - tai pasiunčia į tokį kabinetą, tai gausi lapą - čia biržoje, jei skubu dėl gydytojų - neši į ligonių kasas smile.gif
vėliau po mėnesio - jau nereiks
Papildyta:
QUOTE(linamog @ 2009 11 12, 15:13)
Kiek pamenu, dar reikia kazkokia pazymele DB pasiimti, kad seimos daktarui nunesti.  g.gif

aš nešiau į ligonių kasas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AIVUKĖ @ 2009 11 12, 16:50)
aš nešiau į ligonių kasas ax.gif

Tada turbut ten, jei jau neset, tai geriau zinot. ax.gif
Atsakyti