Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

QUOTE(Mumukas @ 2009 09 18, 23:48)
Siaip esu radusi, kad pilnas menesis skaiciuojasi jei gaunate bent minimalu atlyginima, jei mazesni tai tik proporcingai trumpesnis laikotarpis. Taigi jei dirbote kad ir puse etato, bet gaudavote minimalu atlyginima skaiciuos kaip pilna menesi, jei mazesni nei minimalu tada proporcingai maziau menesio viskas priklauso nuo sumos. Gal todel ir negalejo jums normaliai atsakyti darbuotojos nes nemate jusu pajamu.

Cia citata is ministerijos atsakymu:

stažas apskaičiuojamas, atsižvelgiant į asmens gautas draudžiamąsias pajamas. Jei per metus asmuo gavo 12 minimalių mėnesinių algų dydžio arba didesnes pajamas, į stažą įskaitomi visi metai. Jei per metus gautos pajamos buvo mažesnės, į stažą įskaitomas proporcingai trumpesnis laikotarpis.  4u.gif

drinks_cheers.gif
Būtent taip ir skaičiuojasi stažas smile.gif
Atsakyti
Lb visoms aciu uz info.. 4u.gif man tai yra lb svarbu..patikslinimui, tai pas mane situacija tokia, kad 1.5m, nuo 2006m , dirbau puse etato vienam darbe ir tuo paciu metu dar dirbau kitam darbelyje 2val per diena( jame dirbu nuo 2007 06 iki dabar) beto visa ta laika 3m mokinausi dieniniam skyriui..dabar dirbu tik 3darbo dienas,6val darbo savaiteje,alga 200lt..tai tarkime man isejus,ar gauciau is birzos ta minimalia bedarbio pasalpa(350lt) ? lb noreciau kad birza padetu susirasti kita darba,nes dabar dirbti uz 200lt kai minimali bedarbio pasalpa 350.. tai nesamone gaunasi. ..tiesiog nesuprantu kokiu atveju mokama ta minimali pasalpa..ir as ja galeciau gauti.. g.gif
Atsakyti
Iki dekretiniu dirbau 3 mensius, po to isejau dekretiniu ir vaiko prieziuros atostogu. Praejo daugiau nei du metai. Kaip suprantu du metai tie vaiko prieziuros atostogu issikaiciuoja i darbo staza. Kai vaikui sueis du metai is to darbo iseinu. Ar gausiu pinigeliu is darbo birzos? Jei taip kaip skaiciuojasi bedarbio pasalpa? Ir kaip geriau ar kad darbdavys mae atleistu ar kad pati parasyciau prasyma atleisti (cia darbo birzos atzvilgiu)?

P.S. Kompensacijos is darbdavio negausiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indrute83: 20 rugsėjo 2009 - 12:29
Vadovaujantis "Jei nedarbo draudimo stažas nuo 25 iki 30 metų – mokama 7 mėn." ir " iš darbo atleistam žmogui, kuris pagal įstatymus gali gauti išeitinę išmoką arba kompensaciją pagal susitarimą su darbdaviu, nedarbo draudimo išmoka bus skiriama ne anksčiau kaip praėjus tiek mėnesių po darbo sutarties nutraukimo, kelių mėnesių atlygio dydžio išeitinę arba kompensaciją jam išmokės darbdavys".
Tai jei darbo biržoje priklauso 7 mėn. bedarbio pašalpos ir už 5 mėn. gauni išeitinę, tai iš darbo biržos gauni po 5 mėn. dar 2 mėn. pašalpą, ar praėjus 5 mėn. kreipiesi ir pašalpą gauni 7 mėnesius?
Atsakyti
Jei gauni iseitine, pvz uz 5 men, tai pasalpa skiriama po 5 nuo atleidimo datos ir moka kiek jau priklauso pagal staza 6 ar 7 men smile.gif
Atsakyti
Cia gal ne visai i tema, bet gal kuri zinot jei auginau vaika tuo metu kai motinystes atostogos buvo tik iki metu t.y. tiek laiko mokedavo Sodra, tai siuo metu man skaiciuotusi i staza du metai ar vieneri? g.gif
Atsakyti
stovedama darbo bizoje susiradau darba.pasalpa man priklause.mane idarbino pusei etato 2 menesiams terminuotai.kai sakmbinau pranest,kad susiradau darba man pasake,kad pasalpos mokejimas sustabdomas 2 menesiams.po to tipo vel mokes.idomu ar mokes jei as pati nutrauksiu ta termonuota sutarti g.gif
Atsakyti
Sveikutes,manau jus isnarpliojusios visas siaurybes DB.Na o paklausti noriu del birzos siunciamu kursu,ar teko kamnors tokia laime pasinaudoti siais kursais.Gal gali kas papasakoti kas ten ir kaip vyksta ir ar ilgos eiles,jei taip tai kiek laiko laukete tu kursu,na domina viskas g.gif
Dekoju is anksto uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aura klp @ 2009 09 22, 10:01)
Sveikutes,manau jus isnarpliojusios visas siaurybes DB.Na o paklausti noriu del birzos siunciamu kursu,ar teko kamnors tokia laime pasinaudoti siais kursais.Gal gali kas papasakoti kas ten ir kaip vyksta ir ar ilgos eiles,jei taip tai kiek laiko laukete tu kursu,na domina viskas  g.gif
Dekoju is anksto uz atsakymus  4u.gif

Pati susidurusi nebuvau, bet kiek zinau dabar darbo birza tiems kursams neturi lėšų ir jie kaip ir neorganizuojami, tiksliau, darbo birza nefinansuoja bedarbiams kursu, jei nori galima nebent uz savo pinigus, na o uz savo pinigus manau galima ir be darbo birzos pagalbos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2009 09 19, 18:22)
Lb visoms aciu uz info.. 4u.gif man tai yra lb svarbu..patikslinimui, tai pas mane situacija tokia, kad 1.5m, nuo 2006m , dirbau puse etato vienam darbe  ir tuo paciu metu  dar dirbau kitam darbelyje 2val per diena( jame dirbu nuo 2007 06 iki dabar) beto visa ta laika 3m mokinausi dieniniam skyriui..dabar dirbu tik 3darbo dienas,6val darbo savaiteje,alga 200lt..tai tarkime man isejus,ar gauciau is birzos ta minimalia bedarbio pasalpa(350lt) ? lb noreciau kad birza padetu susirasti kita darba,nes dabar dirbti uz 200lt kai minimali bedarbio pasalpa 350.. tai nesamone gaunasi. ..tiesiog nesuprantu kokiu atveju mokama ta minimali pasalpa..ir as ja galeciau gauti.. g.gif

ar niekas negaletu pasakyti ar isejus gauciau ta bedarbio pasalpa ,sitoj situacijoj g.gif
Atsakyti
istokit i DB ir bus aisku ax.gif ar priklauso ar ne rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(aura klp @ 2009 09 22, 10:01)
Sveikutes,manau jus isnarpliojusios visas siaurybes DB.Na o paklausti noriu del birzos siunciamu kursu,ar teko kamnors tokia laime pasinaudoti siais kursais.Gal gali kas papasakoti kas ten ir kaip vyksta ir ar ilgos eiles,jei taip tai kiek laiko laukete tu kursu,na domina viskas  g.gif
Dekoju is anksto uz atsakymus  4u.gif

pries 6 metus tokius kursus lankiau, tai ju metu gavau tik stipendija, o ne nedarbo draudimo ismoka, prieme is karto, nes zmoniu grupeje truko, jau buvo ir mokslai prasideje. Vilniuje tai Zirmunuose mokymo centras , nuo 8 val. paskaitos, jei praleidi kartais ir tikrina, tai kazkaip nuskaiciuoja ish tos stipendijos.
Atsakyti