Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

QUOTE(Auruze @ 2009 11 07, 11:33)
Sveikos,
atsiprasau, jei jau apie tai buvo kalbeta, bet man nepavyko rasti.
Gal Jus zinotumete atsakyma i mano klausima...
Situacija tokia - man bunant (ir dar esant) motinystes atostogose imone, kurioje dirbau, sustabde veikla ir savaime aisku, kad neturiu kur grizti.
Taigi, kai vaikui sukaks 2 metukai, susitvarkau popieriukus ir planuoju keliauti i darbo birza (jei nerasiu darbo iki tol). Bet yra vienas niuansas - ar nesutrukdys man gauti bedarbio pasalpa tai, jog turiu vienos veikiancios imones akciju? nesakys man - pati esi savininke ir  neini dirbti? Realiai ta imonele vos laikosi ir dar vieno darbuotojo ten tikrai nereikia...
Dekoju uz atsakymus!

Gali buti, kad negausi, nors... reiktu aiskintis pas juos. Cia gal priklausys nuo to, ar gauni kaip akcininke kazkokias pajamas ar ne.
Pvz as zinau, kad jeigu esi iregistraves uki (esi popierinis ukininkas) ir gauni kazkokias ismokas (pvz uz pievas, ten viena karta metuose mokamos ne kazin kokios sumos), o siaip negauni pajamu anei cnt - pasalpa nemokama. Tipo gavai 500lt metams ir gyvenk doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bitutes @ 2009 11 07, 15:26)
Gali buti, kad negausi, nors... reiktu aiskintis pas juos. Cia gal priklausys nuo to, ar gauni kaip akcininke kazkokias pajamas ar ne.
Pvz as zinau, kad jeigu esi iregistraves uki (esi popierinis ukininkas) ir gauni kazkokias ismokas (pvz uz pievas, ten viena karta metuose mokamos ne kazin kokios sumos), o siaip negauni pajamu anei cnt - pasalpa nemokama. Tipo gavai 500lt metams ir gyvenk doh.gif

o as dar zinau kad kas turi individualios veiklos pazymejima irgi ismoku is birzos negauna schmoll.gif
Atsakyti
sveikos,

norejau paklausti kokio dydzio pasalpos galiu tiketis is DB, jei atlyginimas visa laika buvo 800 lt "ant popieriaus". Darbo stazo atrodo, kad uztenka, nepertraukiamai dirbu 29 men.
Atsakyti
Merginos padėkite niekur negaliu gauti tikslios informacijos, ir pačioje biržoje sake iš pradžiu kad man priklauso bedarbio pašalpa ir jau 200 litų sumokėjo o dabar sako kad nepriklauso ir reikia grąžinti.

mane atleido pagal 125 st, salių susitarimu ir išmokėjo už darbo stažą 6 atlyginimus, ati man priklauso ar ne. Turėjau stažą 17metų.
prašau kas susidūrėte paaiskinkite...
Atsakyti
QUOTE(sarra @ 2009 11 09, 10:28)
Merginos padėkite niekur negaliu gauti tikslios informacijos, ir pačioje biržoje sake iš pradžiu kad man priklauso bedarbio pašalpa ir jau 200 litų sumokėjo o dabar sako kad nepriklauso ir reikia grąžinti.

mane atleido pagal 125 st, salių susitarimu ir išmokėjo už darbo stažą 6 atlyginimus, ati man priklauso ar ne. Turėjau stažą 17metų.
prašau kas susidūrėte paaiskinkite...

Jei gavote iseitine pasalpa uz 6 menesius, bedarbio pasalpa jums nepriklauso. Aisku, cia DB kalte, kad apsizioplino.
Atsakyti
Čia informacija iš darbo biržos :

*Bedarbiams, atleistiems iš darbo su teise pagal įstatymus gauti išeitinę išmoką, nedarbo draudimo išmoka skiriama ne anksčiau kaip praėjus 1 kalendoriniam mėnesiui po sutarties nutraukimo;

tai mano išmoka už staža yra pagal įstatymus gauta išeitinė išmoka...
Atsakyti
QUOTE(sarra @ 2009 11 09, 11:25)
Čia informacija iš darbo biržos :

*Bedarbiams, atleistiems iš darbo su teise pagal įstatymus gauti išeitinę išmoką, nedarbo draudimo išmoka skiriama ne anksčiau kaip praėjus 1 kalendoriniam mėnesiui po sutarties nutraukimo;

tai mano išmoka už staža yra pagal įstatymus gauta išeitinė išmoka...

Čia jau turbūt pasenusi jūsų informacija, nes dabar nuo berods rugsėjo mėnesio pašalpa skiriama po tiek mėnesių, už kiek gavote kompensaciją, taigi jūsų atveju jums pašalpa bus skirta tik po 6 mėnesių, jie matyt praleido tą informaciją, kad jūs gavote kompensaciją, už tai ir liepė grąžinti, nes pašalpa jums dar nepriklauso. Kai praeis 6 mėnesiai ir jei dar nedirbsite pradės jums mokėti.

Is to pacio DB tinklalapio:

Bedarbiui, atleistam iš darbo (tarnybos) ir gavusiam išeitinę išmoką arba šalių susitarimu kompensaciją, nedarbo draudimo išmoka skiriama ne anksčiau kaip praėjus tiek kalendorinių mėnesių po darbo sutarties nutraukimo (atleidimo iš tarnybos), už kiek mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka arba kompensacija jam buvo išmokėta;
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mumukas: 09 lapkričio 2009 - 11:34
QUOTE(Mumukas @ 2009 11 09, 11:30)
Čia jau turbūt pasenusi jūsų informacija, nes dabar nuo berods rugsėjo mėnesio pašalpa skiriama po tiek mėnesių, už kiek gavote kompensaciją, taigi jūsų atveju jums pašalpa bus skirta tik po 6 mėnesių, jie matyt praleido tą informaciją, kad jūs gavote kompensaciją, už tai ir liepė grąžinti, nes pašalpa jums dar nepriklauso. Kai praeis 6 mėnesiai ir jei dar nedirbsite pradės jums mokėti.

Is to pacio DB tinklalapio:

Bedarbiui, atleistam iš darbo (tarnybos) ir gavusiam išeitinę išmoką arba šalių susitarimu kompensaciją, nedarbo draudimo išmoka skiriama ne anksčiau kaip praėjus tiek kalendorinių mėnesių po darbo sutarties nutraukimo (atleidimo iš tarnybos), už kiek mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka arba kompensacija jam buvo išmokėta;

taip jus visiskai teisi, ten pasenusi informacija...aciukas kas padėjote susigaudyti, cia greiciau gausi teisinga informacija. O darbo birzoje kur atrodo atmintinai turėtu žinoti ir mokėti išaiskinti tai grybauja... tai duosim tai neduosim tai davėm o dabar grąžinkite....
Atsakyti
Labukas norejau paklaust mano vyra atleido is darbo saliu susitarimu ir negavo jokios kompencasijos ir darbe pradibes tik 13men ar is darbo birzos gaus jis kokia pasalpa ar ne??ir ar prikausys kompencasija uz darzeli jei as gaunu minimuma?? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgiuxm83 @ 2009 11 09, 18:49)
Labukas norejau paklaust mano vyra atleido is darbo saliu susitarimu ir negavo jokios kompencasijos ir darbe pradibes tik 13men ar is darbo birzos gaus jis kokia pasalpa ar ne??ir ar prikausys kompencasija uz darzeli jei as gaunu minimuma?? 4u.gif

jeigu per 36men isdirbo bent 18men tada gaus, bet jei isdirbo per 36men tik 13 men tada nepriklausys, o uz darzeli jau galesite gauti, kad puse kainos moketi, nes jusu jau pajamos neisnes, tiek kiek reikia vienam zmogui 4u.gif
Atsakyti
Mano vaikui yra 2,5 metukų,mano motinystės atostogos iki vaikui sueis 3 m.
Išėjau iš senojo darbo(nėra kur grįžt) ir įstojau į DB,nes ieškausi darbo.Kaip suprantu tai mano motinystės atostogos skaitosi nutrauktos ir esu įregistruota kaip bedarbė.Tai vat ydomu kaip dėl tų 93lt iš socelinio už vaiką ar jie man betkokiu atveju priklauso iki kol vaikui sueis 3 metai ar tik tol kol buvau motinystės atostogose?
Dar norėjau paklausti.Buvau vienam pokalbį dėl darbo pagal duomenis kuriuos davė konsultantė.Darbas man netiko,nes nėra atlyginimo,tik procentai už žmonėm įsiūlytas prekes ir tik tuo atveju jai per 6 val. įsiūlysių prekių už 500lt.Ar turėjau gaut kažkokią pažymą iš to darbdavio ir ją pristatyt DB ar užteks,ką pati įrašysiu į kontrolinį lapą ir ką turėčiau įrašyt,kad neprisikabintų,kad nenorėjau to darbo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astor: 11 lapkričio 2009 - 15:00
QUOTE(jurgiuxm83 @ 2009 11 09, 19:49)

Jei šalių susitarimas buvo išmokėti 1 ar 2 ar ar dar kažkiek DU, tai LDB mokės pašalpą tik praėjus tiek mėnesių, už kiek mėnesių gavo iš darbdavio pagal susitarimą.
Bet jei sakykim su darbdaviu susitarė dėl 2DU kompensacijos (ir tai yra dokumentuose užfiksuota), o darbdavys tų 2DU neišmokėjo, LDB skaito, kad jei priskaičiavo, reiškia ir gavai, tada pašalpą mokės po 2 mėnesių nuo įsiregistravimo.
Atsakyti