Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

Na, dar yra subsidijuojamos darbo vietos, bet ne visi bedarbiai gali į jas pretenduoti. Tuo atveju irgi atlyginimą moka ne darbdavys, o valstybė. Tikslaii nežinau, kokios sumos, ir kiek laiko g.gif

o įdarbinti savo pažįstamą ir dar tikėtis pinigų iš darbo biržos ....laugh.gif
Atsakyti
Esu girdejusi, kad darbdaviai nori pasiimti darbuotoja is darbo birzos, tada kazkiek pinigeliu darbdaviui subsidijuoja valstybe.Jei dar darbdavys darbuotojui moka minimuma, tai ziurek is savo kisenes jam ir nereikes moketi atlyginimo, viska apmokes valstybe. Ir taip manau 6 men..
Atsakyti
Cia kam priklauso subsidijos (t.y kai valstybe darbdaviui moka pinigelius.):

1. neįgaliesiems, kuriems nustatytas iki 25 procentų darbingumo lygis arba sunkus neįgalumo lygis, registruotiems darbo ieškančiais asmenimis;
2. neįgaliesiems, kuriems nustatytas 30-40 procentų darbingumo lygis arba vidutinis neįgalumo lygis;
3. neįgaliesiems, kuriems nustatytas 45-55 procentų darbingumo lygis arba lengvas neįgalumo lygis;
4. rūpintiniams, kuriems iki pilnametystės buvo nustatyta rūpyba, kol jiems sukaks 25 metai;
5. pradedantiems darbo veiklą pagal įgytą socialinių darbuotojų padėjėjų kvalifikaciją, kai jų užimtumo rėmimas sudaro sąlygas kitiems bedarbiams, turintiems įsipareigojimų šeimai, dirbti;
6. ilgalaikiams bedarbiams;
7. vyresniems kaip 50 metų darbingiems darbingo amžiaus asmenims;
8. nėščioms moterims, vaiko motinai (įmotei) arba tėvui (įtėviui), vaiko globėjui, rūpintojui ir asmenims, faktiškai auginantiems vaiką (įvaikį) iki 8 metų arba neįgalų vaiką (įvaikį) iki 18 metų (iki 2005 m. liepos 1d. pripažintą vaiku invalidu), ir asmenims, prižiūrintiems sergančius ar neįgaliuosius šeimos narius, kuriems Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sprendimu nustatyta nuolatinė slauga ar priežiūra;
9. grįžusiems iš laisvės atėmimo vietų ir kurių laisvės atėmimo laikotarpis buvo ilgesnis kaip 6 mėnesiai;
10. iki įsiregistravimo darbo biržoje nedirbusiems dvejus ir daugiau metų;
11. priklausomiems nuo narkotinių, psichotropinių ir kitų psichiką veikiančių medžiagų, baigusiems psichologinės ir (ar) profesinės reabilitacijos programas;
12. prekybos žmonėmis aukoms, baigusioms psichologinės socialinės ir (ar) profesinės reabilitacijos programas;
13. grįžusiems į Lietuvą nuolat gyventi politiniams kaliniams ir tremtiniams bei jų šeimų nariams (sutuoktiniams, vaikams (įvaikiams) iki 18 metų);
14. turintiems teisę į papildomas užimtumo garantijas pagal Lietuvos Respublikos valstybės įmonės Ignalinos atominės elektrinės darbuotojų papildomų užimtumo ir socialinių garantijų įstatymą (Žin., 2003, Nr.48-2106).

Cia terminai kiek ilgai moka:

Įdarbinimo subsidijuojant trukmė gali būti iki 6 mėn. ar 12 mėn. arba neterminuotai per visą darbo laikotarpį, priklausomai nuo to kokiai darbo rinkoje papildomai remiamų asmenų grupei Jūs priskirtas.

Cia procentai kiek kompensuoja darbo uzmokescio dalies:

* 50 proc. apskaičiuotų lėšų, kai įdarbinami 3-14 punktuose nurodyti asmenys;
* 60 proc. apskaičiuotų lėšų, kai įdarbinami 2 punkte nurodyti asmenys;
* 75 proc. apskaičiuotų lėšų, kai įdarbinami 1 punkte nurodyti asmenys.
Procentai nurodyti su mokesciais.

Kompensacija (subsidija), negali virsyti 2 LR Vyriausybės nustatytos minimaliosios mėnesinės algos dydžių.

Cia galioja iki kitu metu, nes kaip zinia vyriausybe jau ziuri kur sutaupyti, taigi gali paliesti ir cia. Nors subsidijos ateina is ES lesu, taigi gal ir nepakis.

mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2009 11 02, 19:12)
Cia kam priklauso subsidijos (t.y kai valstybe darbdaviui moka pinigelius.):

1. neįgaliesiems, kuriems nustatytas iki 25 procentų darbingumo lygis arba sunkus neįgalumo lygis, registruotiems darbo ieškančiais
mirksiukas.gif

labai aciu uz issamu atsakyma 4u.gif
tai taip iseina,jei darbuotojui moki 1000lt alga, o tas darbuotojas priklauso 8 punkte ivardintai grupei, tai valstybe kaip ir turetu puse atlyginimo padengti? ar as teisingai interpretavau?
Atsakyti
QUOTE(Kuklioji @ 2009 11 02, 19:42)
labai aciu uz issamu atsakyma 4u.gif
tai taip iseina,jei darbuotojui moki 1000lt alga, o tas darbuotojas priklauso 8 punkte ivardintai grupei, tai valstybe kaip ir turetu puse atlyginimo padengti? ar as teisingai interpretavau?

Pagal sias nuostatas iseitu, kad taip, beje jei neklystu 8 punkte nurodyti asmenys subsidijas gauna 12 men.
Atsakyti
Sakykit gal kas žino, ką daryti, jei neatvyksti paskirtu laiku į darbo biržą "atsižymėti"? Buvau laidotuvėse.. Ir kas man dabar gręsia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laola @ 2009 11 02, 21:26)
Sakykit gal kas žino, ką daryti, jei neatvyksti paskirtu laiku į darbo biržą "atsižymėti"? Buvau laidotuvėse.. Ir kas man dabar gręsia?  g.gif

gal reikėjo paskambinti, pranešti;
jei turi dokumentą paimk ir nunešk tarpininkei kuo greičiau
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2009 11 02, 20:58)
Pagal sias nuostatas iseitu, kad taip, beje jei neklystu 8 punkte nurodyti asmenys subsidijas gauna 12 men.

is tam tikru saltiniu suzinojau,kad mokama dardaviui suma priklauso nuo to,kiek darbuotojas darbo birzoj gauna,kazi ar tai galetu but tiesa? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(AIVUKĖ @ 2009 11 02, 23:40)
gal reikėjo paskambinti, pranešti;
jei turi dokumentą paimk ir nunešk tarpininkei kuo greičiau

siaip, neatvykimas ir nepranesimas is anksto, traktuojamas kaip netvykimas be priezasties. Jei yra gaunami kas menesi pinigeliai is birzos,tai mokejimas gali buti net metams sustabdytas. taip sakau,nes mano vienam pazystamam buvo panasiai nutike.
Atsakyti
QUOTE(Laola @ 2009 11 02, 22:26)
Sakykit gal kas žino, ką daryti, jei neatvyksti paskirtu laiku į darbo biržą "atsižymėti"? Buvau laidotuvėse.. Ir kas man dabar gręsia?  g.gif

as buvau pamirsusi nuvykti, tai tu pasiskambink ir viskss tau paskirs kada ateiti, bent jau man pasake kita diena kada gali tada ateik, ir nuejau ir viskas, reikia tiesiog pasiskambinti tarpininkei, taip kad nieko nelauk ir skambink mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ambasadore @ 2009 11 02, 15:25)
Esu girdejusi, kad darbdaviai nori pasiimti darbuotoja is darbo birzos, tada kazkiek pinigeliu darbdaviui subsidijuoja valstybe.Jei dar darbdavys darbuotojui moka minimuma, tai ziurek is savo kisenes jam ir nereikes moketi atlyginimo, viska apmokes valstybe. Ir taip manau 6 men..

cia taip yra ,jei yra pas bedarbi vaikas(tik neatsimenu iki kokio amziaus jis turi buti ) tai db moka darbdaviui puse metu .tik i nauda darbdaviui drinks_cheers.gif
Atsakyti
pakartosiu klausima,gal kas zinot "is tam tikru saltiniu suzinojau,kad mokama dardaviui suma priklauso nuo to,kiek darbuotojas darbo birzoj gauna,kazi ar tai galetu but tiesa? " 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuklioji @ 2009 11 03, 14:02)
pakartosiu klausima,gal kas zinot "is tam tikru saltiniu suzinojau,kad mokama dardaviui suma priklauso nuo to,kiek darbuotojas darbo birzoj gauna,kazi ar tai galetu but tiesa? " 4u.gif

Tikrai netiesa.
Mokama subsidija ne tik tada kai priklauso, bet tada kai įsidarbinate būtent pagal savo specialybę, kurią nurodėte registruojantis. Jei registravausi kaip buhaltėris, įsidarbinau kaip valytoja ate subsidijos verysad.gif
Mokama absolventams, mamoms kai yra vaikų iki tam tikro amžiaus ir kitiems asmenims viskas yra čia aiškiai parašyta http://www.ldb.lt/In...ijuojant_d.aspx

ir anksčiau psl. buvo parašyta ax.gif

auginantiems vaiką (įvaikį) iki 8 metų arba neįgalų vaiką (įvaikį) iki 18 metų (iki 2005 m. liepos 1d. pripažintą vaiku invalidu), ir asmenims, prižiūrintiems sergančius ar neįgaliuosius šeimos narius, kuriems Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sprendimu nustatyta nuolatinė slauga ar priežiūra;
viso darbo atlyginimo tikrai nieks nesubsidijuos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delight: 03 lapkričio 2009 - 17:12