Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

Sveiki, gal kas galėtų atsakyti blush2.gif : buvau beveik tris metus vaiko auginimo atostogose, grįžau neseniai į darbą, tačiau nežinau ar ilgai išdirbsiu ten, nes pablogėjo darbo sąlygos. Kažin jei išeičiau po kokio mėnesio ir eičiau į darbo biržą, ar galiu tikėtis bedarbio pašalpos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Skorpijoniukas @ 2009 10 30, 20:33)
Sveikos,
gal galit kas patarti tokioj situacijoj. Draude istojo i DB ir suzinojo, kad laukiasi, pasalpa jai priklauso, bet dar negavo. Tai kaip dabar klostysis situacija  g.gif  dar gaus ta pasalpa ar jau nebe, aisku darbo jau netikim, kad siulys nestukei doh.gif  O kaip po gimdymo, gaus ka uz vaikeli ar ne ? Aciu is anksto uz atsakyma  4u.gif

Pašalpą kiek ji priklauso gaus, po gimdymo gaus vaiko pinigus, t.y. apie 100 Lt. per mėnesį.

QUOTE(Orina @ 2009 10 30, 23:19)
Sveiki, gal kas galėtų atsakyti blush2.gif : buvau beveik tris metus vaiko auginimo atostogose, grįžau neseniai į darbą, tačiau nežinau ar ilgai išdirbsiu ten, nes pablogėjo darbo sąlygos. Kažin jei išeičiau po kokio mėnesio ir eičiau į darbo biržą, ar galiu tikėtis bedarbio pašalpos? g.gif

Pašalpą gausite, tik kokio ji dydžio bus skaičiuos pagal 3 metų pajamas iki vaiko priežiūros atostogų.
Atsakyti
QUOTE(Leidaa @ 2009 10 26, 20:40)
Sveikos  smile.gif Džiaugiuosi, kad suradau šią temutę. Gal galėsit man patarti:
1. Mane atleido pagal 129 str., priklausė 4 mėn. išeitinė, bet man atleidimo dieną jos neišmokėjo, ale "nėra pinigų". Parašė pažymą, kad atleidimo dieną išeitinės neišmokėjo plius davė standartinę pažymą į LDB, kur parašyta, kad apskaičiuota išeitinė už 4 mėn. (žodžio "išmokėta" net nėra) Biržoj iškart pasakė, kad pašalpą skirs po 4 mėnesių, ir neįdomu, kad aš jos negavau.
Taigi užklausiau teritorinės LDB raštu, gavau atsakymą, kad nesvarbu gavau išeitinę ar negavau - skirs po 4 mėn. Ir sėdėk tu tuos mėnesius kaip nori...
Šiaip jie cituoja tą patį Nedarbo Soc.draudimo įstatymą ir Vyriausybės nutarimą, kur aiškiai parašyta, kad "gavusiam išeitinę išmoką arba šalių susitarimu kompensaciją, ... išmoka skiriama praėjus tiek mėn., už kiek mėn. išeitinė buvo išmokėta". O aš negavau, ir turiu pažymą tai patvirtinančią.
LDB neteisi, ką daryt toliau? Ar teko jums susidurt su tokia situacija?

2. Jei, sakykim, išmoką man skirs (nepaisant visko) už 4 mėn., o tuo laikotarpiu aš įsidarbinsiu pagal terminuotą sutartį mėnesiui, kaip bus su biržos pašalpa pasibaigus sutarčiai? ją man skirs po 8 dienų nuo "sugrįžimo" iš darbo į biržą, ar po 4 mano atidėtų mėn + 1 mėn. terminuoto darbo, t.y. po 5 mėn. nuo pradinio įsiregistravimo?
Ir kaip bus su pašalpos skirymu, jei dirbsiu pagal neterminuotą, ir po kokio mėnesio išeisiu savo noru?

Tikiuosi, aiškiai parašiau  blush2.gif Lauksiu atsakymų  4u.gif  4u.gif

1. Na jei tau parase LDB, manau jinai gereiausiai tau galejo isaiskint situacija, netgi tiems kurie iseitine ismoka mokama is garantinio fondo (kur neaisku uz kiek laiko gaus) vis tiek pasalpa skirama tik po tiek menesiu, uz kiek yra iseitine smile.gif tai jau musu valstybe sugalvojo smile.gif
2. jei isidarbini terminuotai, registracija darbo birzoje nenutraukiama(kai pristatai sutarti i DB) ir pasalpos mokejimo pradzia nuo to nesiskiria,jinai vistiek bus skirama ir mokama po 4 men, nebent tavo terminuota sutartis bus 5 men, baigis veliau nei moketi pasalpa smile.gif
o jei isidarbinsi neterminuotai, bet pries tai jau busi buvusi uzsiregistravusi i DB, bus jau irasas kad gavai iseitine...
bet jei gauni iseitine, neini i darbo birza, isidarbini kitur padirbi, tada kaip ir butina tik paskutines darbovietes pazyma ir iseitine neregistruojama, paradoksai..man taip atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(krikstole @ 2009 11 01, 16:36)
1. Na jei tau parase LDB, manau jinai gereiausiai tau galejo isaiskint situacija, netgi tiems kurie iseitine ismoka mokama is garantinio fondo (kur neaisku uz kiek laiko gaus) vis tiek pasalpa skirama tik po tiek menesiu, uz kiek yra iseitine smile.gif tai jau musu valstybe sugalvojo smile.gif
2. jei isidarbini terminuotai, registracija darbo birzoje nenutraukiama(kai pristatai sutarti i DB) ir pasalpos mokejimo pradzia nuo to nesiskiria,jinai vistiek bus skirama ir mokama po 4 men, nebent tavo terminuota sutartis bus 5 men, baigis veliau nei moketi pasalpa smile.gif
o jei isidarbinsi neterminuotai, bet pries tai jau busi buvusi uzsiregistravusi i DB, bus jau irasas kad gavai iseitine...
bet jei gauni iseitine, neini i darbo birza, isidarbini kitur padirbi, tada kaip ir butina tik paskutines darbovietes pazyma ir iseitine neregistruojama, paradoksai..man taip atrodo smile.gif

g.gif
1. Parašysiu dar į soc.reikalų ministeriją.

2. Jei įsidarbinu neterminuotai (prieš tai jau "stoviu" LDB), padirbu, grįžtu atgal - į LDB tai turėsiu pristatyti kitą pažymą iš kitos (paskutinės) darbovietės, juk taip? Ar kai grįžtu atgal iš kitos (vėliausios) darbovietės jau nereikalauja pažymos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leidaa: 01 lapkričio 2009 - 18:20
QUOTE(wwwlaima @ 2009 10 27, 13:20)
man buvo ta pati situacija smile.gif vaiksciojau i DB iki kazkur 7men. kitaip vizitai pas gydytoja butu mokami. nescia moteris gauna teise i sveikatos draudima nuo 28 nestumo savaites ( jei neklystu). reikia tuomet kreiptis su pazyma is gydytojo i ligoniu kasas smile.gif kai apsidraudziau ligoniu kasose pasiskambinau savo tarpininkei  ir pranesiau, kad nescia ir nebesilankysiu DB. daugiau nieko nereikejo daryt, sake, bet kada galesiu atnaujint buvima bedarbe smile.gif

Sveikos. smile.gif As ir laukiuosi nestuke.gif ir stoviu birzoje del sveikatos draudimo,bet draugo mama paskambino i savivaldybe ir jei pasake ,kad as jokiu butu po 28savaites is jos neisstociau nes po puses metu stovejimo birzoje gausiu pasalpele.Tai dabar nesuprantu ar ja gausiu ar man isstoti is brizos po 28savaites? g.gif
Atsakyti
QUOTE(braaskytea @ 2009 11 02, 10:46)
Sveikos. smile.gif As ir laukiuosi nestuke.gif  ir stoviu birzoje del sveikatos draudimo,bet draugo mama paskambino i savivaldybe ir jei pasake ,kad as jokiu butu po 28savaites is jos neisstociau nes po puses metu stovejimo birzoje gausiu pasalpele.Tai dabar nesuprantu ar ja gausiu ar man isstoti is brizos po 28savaites? g.gif

nieko apie tai negirdejau g.gif aisku, DB nesuinteresuoti apie tai pranest doh.gif siulau primygtnai klausti savo tarpininkes apie pasalpa, gal pasakys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(braaskytea @ 2009 11 02, 11:46)
Sveikos. smile.gif As ir laukiuosi nestuke.gif  ir stoviu birzoje del sveikatos draudimo,bet draugo mama paskambino i savivaldybe ir jei pasake ,kad as jokiu butu po 28savaites is jos neisstociau nes po puses metu stovejimo birzoje gausiu pasalpele.Tai dabar nesuprantu ar ja gausiu ar man isstoti is brizos po 28savaites? g.gif

As taip pat laukiuosi ir stoviu DB,man jau antras vaikelis,bet pajamu nulis,todel po menesio jau bus pusmetis kai esu DB ir galima gauti pasalpa,kai neiseina 350 litu vienam zmogui,bet butinai reikalingas puses metu DB buvimas...o jau norejau issiregistruoti is ten doh.gif
Atsakyti
norejau pasiteirauti,gal kas susiduret su tokia situaciaja. jei darbdavys uzregistruoja darbo birzoje laisva darbo vieta ir susiranda darbuotoja taip pat esanti darbo birzoje,tai ar jam priklauso puse metu kazkokia pinigine kompensacija uz suteikta darbo vieta? Esu girdejus,kad puse metu jam yra mokama kazkiek pinigeliu, gal kad zinot tiksliau kokie reikalavimai,salygos ir pan.? is ansto dekui. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(agnyte344 @ 2009 11 02, 12:00)
As taip pat laukiuosi ir stoviu DB,man jau antras vaikelis,bet pajamu nulis,todel po menesio jau bus pusmetis kai esu DB ir galima gauti pasalpa,kai neiseina 350 litu vienam zmogui,bet butinai reikalingas puses metu DB buvimas...o jau norejau issiregistruoti is ten doh.gif

o jei augini vaikuti iki 3metu, vistiek butinai turi stovet DB? g.gif kitaip socialine pasalpa nepriklauso?
Atsakyti
QUOTE(austulis @ 2009 11 02, 14:53)
geras lotuliukas.gif ir as su tuo paciu klausymu..Tik tiek,kad ir darbuotoja dabo birzoje esu nusiziurejus ax.gif nu tiksliau as ja pazystu..kazi,ar galeciau prasyt butent jos ax.gif

na,kad darbuotoja koki nori gali priimt dirbt,tai cia faktas,jei tu ji issirinkai,niekas negali tau uzdrausti ji idarbinti smile.gif tik kazi kaip ta visa padaryti oficialiai per darbo birza ir dar siek tiek pinigeliu gauti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wwwlaima @ 2009 11 02, 12:49)
nieko apie tai negirdejau g.gif aisku, DB nesuinteresuoti apie tai pranest doh.gif siulau primygtnai klausti savo tarpininkes apie pasalpa, gal pasakys smile.gif

Ne DB moka ta pasalpele o savivaldybe kiek man zinoma DB tik turi but istovejus puse metu.
Papildyta:
QUOTE(wwwlaima @ 2009 11 02, 14:06)
o jei augini vaikuti iki 3metu, vistiek butinai turi stovet DB? g.gif kitaip socialine pasalpa nepriklauso?

Taip reikia butinai stoveti DB.
Atsakyti
QUOTE(Kuklioji @ 2009 11 02, 13:16)
norejau pasiteirauti,gal kas susiduret su tokia situaciaja. jei darbdavys uzregistruoja darbo birzoje laisva darbo vieta ir susiranda darbuotoja taip pat esanti darbo birzoje,tai ar jam priklauso puse metu kazkokia pinigine kompensacija uz suteikta darbo vieta? Esu girdejus,kad puse metu jam yra mokama kazkiek pinigeliu, gal kad zinot tiksliau kokie reikalavimai,salygos ir pan.? is ansto dekui.  wink.gif

Pabandysiu atsakyti kiek su tuo esu susidūrusi. Dabar lanaku kursus, jei po kursų aš įsidarbinu pagal tą profesiją 3 mėn gaunu 900lt tik nzn ar iš biržos ar iš kur kitur. Taigi darbdavys 3 mėn man nemoka algos. va kaip. Arba tarkim einu į praktiką ir mane po praktikos pasilieka dirbti, tai taip pat man "algą" moka ne darbdavys. Taigi vienas verslininkas yra sakęs, kad įdarbinti žmones iš biržos yr alabai gerai, nes 3 mėn nereikai mokėti algos. Manau yra kažkokių niunsų, bet galima susiderinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget The Pain: 02 lapkričio 2009 - 15:04