Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

Sveikutes,
noreciau paklausti.Esu motinystes atostogos, jos eina i pabaiga, po ju stosiu i darbo birza. Siuo metu gaunu truputi virs 500 lt kiek galiu tiketis gauti is darbo birzos pinigelius?
Atsakyti
QUOTE(Aleksandritas @ 2009 10 23, 09:07)
šiaip tai trečia neturėtų būti mažesnė. Juk tris pirmas moka pilno dydžio, paskui už kitus tris mėnesius  - sumažina  g.gif

tai paparstas dalykas ,pasiskambinkit tarpininkei ir paklauskit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperBrunetė @ 2009 10 23, 12:01)
tai paparstas dalykas ,pasiskambinkit tarpininkei ir paklauskit  4u.gif

blink.gif

o ką man klaust, jei pasirašiau per pirmą apsilankymą ant lapuko, kokios bus sumos - kokį mėnesį. Pirmus tris - pilna suma, kitus tris - sumažinta, Ką man klaust?
o jei kažką žinot, tai papasakokit, kodėl TAIP TURI BŪT, anot Jūsų.
Atsakyti
QUOTE(Aleksandritas @ 2009 10 23, 09:07)
šiaip tai trečia neturėtų būti mažesnė. Juk tris pirmas moka pilno dydžio, paskui už kitus tris mėnesius  - sumažina  g.gif

AS taip pat trecia ismoka gavau mazesne,nu blin galvoju blink.gif nusuko.bet poto prisiminiau,kad man buvo pirma men pervesti keli litai uz kelias dienas,todel taip ir gavos,i eikit i darbo birzos tinklapi,ir ten rodo visus paskaiciavimus ismoku.
Atsakyti
Sveiki.

Norėčiau paklausti. Šalių susitarimu buvau atleista iš antraeilių pareigų. Kitoje darbovietėje esu išėjusi vaiko priežiūros atostogų kol jam sueis treji metai. Vaikui beveik trys. Ar galiu registruotis į darbo biržą ir gauti išmoką, ar reikia atleidimo iš pirmos darbovietės?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anndora @ 2009 10 25, 19:25)
Sveiki.

Norėčiau paklausti. Šalių susitarimu buvau atleista iš antraeilių pareigų. Kitoje darbovietėje esu išėjusi vaiko priežiūros atostogų kol jam sueis treji metai. Vaikui beveik trys. Ar galiu registruotis į darbo biržą ir gauti išmoką, ar reikia atleidimo iš pirmos darbovietės?

Ačiū 4u.gif

Bedarbio pašalpą gauna tik bedarbiai, jei dirbsite jos negausite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(krikstole @ 2009 09 21, 20:59)
Jei gauni iseitine, pvz uz 5 men, tai pasalpa skiriama po 5 nuo atleidimo datos ir moka kiek jau priklauso pagal staza 6 ar 7 men smile.gif

Sveikos smile.gif Džiaugiuosi, kad suradau šią temutę. Gal galėsit man patarti:
1. Mane atleido pagal 129 str., priklausė 4 mėn. išeitinė, bet man atleidimo dieną jos neišmokėjo, ale "nėra pinigų". Parašė pažymą, kad atleidimo dieną išeitinės neišmokėjo plius davė standartinę pažymą į LDB, kur parašyta, kad apskaičiuota išeitinė už 4 mėn. (žodžio "išmokėta" net nėra) Biržoj iškart pasakė, kad pašalpą skirs po 4 mėnesių, ir neįdomu, kad aš jos negavau.
Taigi užklausiau teritorinės LDB raštu, gavau atsakymą, kad nesvarbu gavau išeitinę ar negavau - skirs po 4 mėn. Ir sėdėk tu tuos mėnesius kaip nori...
Šiaip jie cituoja tą patį Nedarbo Soc.draudimo įstatymą ir Vyriausybės nutarimą, kur aiškiai parašyta, kad "gavusiam išeitinę išmoką arba šalių susitarimu kompensaciją, ... išmoka skiriama praėjus tiek mėn., už kiek mėn. išeitinė buvo išmokėta". O aš negavau, ir turiu pažymą tai patvirtinančią.
LDB neteisi, ką daryt toliau? Ar teko jums susidurt su tokia situacija?

2. Jei, sakykim, išmoką man skirs (nepaisant visko) už 4 mėn., o tuo laikotarpiu aš įsidarbinsiu pagal terminuotą sutartį mėnesiui, kaip bus su biržos pašalpa pasibaigus sutarčiai? ją man skirs po 8 dienų nuo "sugrįžimo" iš darbo į biržą, ar po 4 mano atidėtų mėn + 1 mėn. terminuoto darbo, t.y. po 5 mėn. nuo pradinio įsiregistravimo?
Ir kaip bus su pašalpos skirymu, jei dirbsiu pagal neterminuotą, ir po kokio mėnesio išeisiu savo noru?

Tikiuosi, aiškiai parašiau blush2.gif Lauksiu atsakymų 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. gal ir man kas pagelbes, niekur neradau info.
situacija pas mane tokia: dabar jau puse metu stoviu birzoje, pasalpu negaunu, nes neturiu stazo. ir toks dalykas, kad dabar jau nestuke.gif
taigi, dabar praktiskai i birza einu vien del to, kad gauciau sveikatos draudima. (nes i darba tikrai manes neprims nescios nieks)
norejau paklausti, ar reikia pranesti darbo birzai, kad laukies, ir jei taip, tai ar yra koks nors terminas, nuo kurio reikia pranesti? ir ka reik pristatyti: kokia pazyma is gydytojo, ar pan? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(niurzga123 @ 2009 10 27, 11:54)
Sveikos. gal ir man kas pagelbes, niekur neradau info.
situacija pas mane tokia: dabar jau puse metu stoviu birzoje, pasalpu negaunu, nes neturiu stazo. ir toks dalykas, kad dabar jau  nestuke.gif 
taigi, dabar praktiskai i birza einu vien del to, kad gauciau sveikatos draudima.  (nes i darba tikrai manes neprims nescios nieks)
norejau paklausti, ar reikia pranesti darbo birzai, kad laukies, ir jei taip, tai ar yra koks nors terminas, nuo kurio reikia pranesti? ir ka reik pristatyti: kokia pazyma is gydytojo, ar pan? blush2.gif

man buvo ta pati situacija smile.gif vaiksciojau i DB iki kazkur 7men. kitaip vizitai pas gydytoja butu mokami. nescia moteris gauna teise i sveikatos draudima nuo 28 nestumo savaites ( jei neklystu). reikia tuomet kreiptis su pazyma is gydytojo i ligoniu kasas smile.gif kai apsidraudziau ligoniu kasose pasiskambinau savo tarpininkei ir pranesiau, kad nescia ir nebesilankysiu DB. daugiau nieko nereikejo daryt, sake, bet kada galesiu atnaujint buvima bedarbe smile.gif
Atsakyti
Besilaukiančiai moteriai už gydymą ir apsilankymą poliklinikose nereikia mokėti nuo tada kada ginekologas patvirtina nėštumą 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. gal kas zinot - vaikui lapkricio 2 d bus 2 metukai, ta diena vaziuosiu i darboviete nutraukti vaiko atostogu ir iseisiu is darbo, nes noriu iskart registruotis darbo birzoje. ar as gausiu pasalpa dar lapkricio 15 d. is sodros jei jau busiu isejus is darbo? na logiskai mastant juk moka uz praejusi menesi... bet bijau suklysti kai nesu tikra...
Atsakyti
Sveikos,
gal galit kas patarti tokioj situacijoj. Draude istojo i DB ir suzinojo, kad laukiasi, pasalpa jai priklauso, bet dar negavo. Tai kaip dabar klostysis situacija g.gif dar gaus ta pasalpa ar jau nebe, aisku darbo jau netikim, kad siulys nestukei doh.gif O kaip po gimdymo, gaus ka uz vaikeli ar ne ? Aciu is anksto uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti