Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

QUOTE(espana @ 2009 10 10, 20:42)
gal kas galet atsakyti i mano klausima.
jei i dekreta isejau 2005. su vaiku buvau namuose 3metus,2008m rugseji gryzau i darba, tai jau po dekreto dirbu 1m.
ir jei dabar iseinu is darbo savo noru, ir registruojuos darbo birzoj, ar gauciau kokia pasalpa?
ir jei taip, tai pagal ka ja skaiciuoja?

Pas mane ta pati situacija ax.gif ir nors kol kas dirbu bet mastau, kazi gauciau nedarbo pasalpa ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2009 10 08, 10:52)
Pašalpą skaičiuos pagal paskutinius 36 mėnesius iki vaiko priežiūros atostogų, pašalpa priklausys, nesvarbu, kad išeinate savo noru. Kada užsiregistruosite biržoje visai nesvarbu. Jei išeisite savo noru pašalpą skirs 8-ą dieną kai uzsiregistruosite  4u.gif
Neklaidinkite žmonių, išeis savo noru ar atleis visai nesvarbu, pašalpa priklausys jei yra 18 mėnesių darbo stažas per paskutinius  trejus metus.

o jei, siuo atveju, darbdavys atleidzia saliu susitarimu, tai pasalpa DB mokes? ir nuo 8-tos isiregistravimo dienos?
Atsakyti
QUOTE(Jedute @ 2009 10 12, 15:41)
o jei, siuo atveju, darbdavys atleidzia saliu susitarimu, tai pasalpa DB mokes? ir nuo 8-tos isiregistravimo dienos?

Jei negausite išeitinės tai skirs 8-ą dieną, jei išeitinė priklauso tarkim už 3 mėn. tai pašalpą skirs praėjus 3 mėnesiams nuo atleidimo datos.
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2009 10 12, 15:57)
Jei negausite išeitinės tai skirs 8-ą dieną, jei išeitinė priklauso tarkim už 3 mėn. tai pašalpą skirs praėjus 3 mėnesiams nuo atleidimo datos.

man jokiu iseitiniu neskirs, tik ismokes uz neisnaudotas 14 atostogu dienu. Tai tada nuo kada prades skaiciuoti pasalpa?
Atsakyti
Merginos, kas žinot?

Jei darbo birža mokėjo nuo kovo iki rugsėjo, tai kada vėl dabar turėtų mokėt, jei negaučiau darbo?

Ačiū, kas greit atsakys
Atsakyti
[quote=Mumukas,2009 10 11, 20:14]
Skaiciuos 36 menesius pradedant uzpraeitu ketvirciu. Atskaiciuok uzpraeita ketvirti nuo istojimo i darbo birza ( ketvirciai yra I- (1.2.3 menesiai metu) II ( 4.5.6 menesiai metu) III - ( 7.8.9 menesiai metu) IV ( 10.11.12 menesiai metu))
(pvz. istoji i birza spali tai butu IV ketvirtis taigi uzpraeitas ketvitis butu skaiciuojamas nuo birzelio menesio 36 menesiai atgal) I tuos 36 menesius ieis tie atidirbti keli menesiai dabartineje darbovieteje like menesiai bus imami is ankstesnes darbovietes pries dekreta. ( Cia pasalpos skaiciavimui). 18 menesiu butinu pasalpai gauti skaiciuojasi kartu su motinystes atostogomis taigi tau ju pilnai turi uztekti.
aciu, uz atsakyma 4u.gif
tik dar norejau paklausti, o tai tie 3 metai kur buvau dekrete nesiskaiciuoja, skaiciuojasi tik pagal darbo metus, ar taip supratau blush2.gif
Atsakyti
[quote=espana,2009 10 12, 21:23]
[quote=Mumukas,2009 10 11, 20:14]
Skaiciuos 36 menesius pradedant uzpraeitu ketvirciu. Atskaiciuok uzpraeita ketvirti nuo istojimo i darbo birza ( ketvirciai yra I- (1.2.3 menesiai metu) II ( 4.5.6 menesiai metu) III - ( 7.8.9 menesiai metu) IV ( 10.11.12 menesiai metu))
(pvz. istoji i birza spali tai butu IV ketvirtis taigi uzpraeitas ketvitis butu skaiciuojamas nuo birzelio menesio 36 menesiai atgal) I tuos 36 menesius ieis tie atidirbti keli menesiai dabartineje darbovieteje like menesiai bus imami is ankstesnes darbovietes pries dekreta. ( Cia pasalpos skaiciavimui). 18 menesiu butinu pasalpai gauti skaiciuojasi kartu su motinystes atostogomis taigi tau ju pilnai turi uztekti.
aciu, uz atsakyma 4u.gif
tik dar norejau paklausti, o tai tie 3 metai kur buvau dekrete nesiskaiciuoja, skaiciuojasi tik pagal darbo metus, ar taip supratau blush2.gif
[/quote]

tie trys metai skaiciuojasi i butina darbo staza pasalpai gauti. O skaiciuojant pacia pasalpa dekretiniai pinigai kuriuos gaudinejote i pajamas neiskaiciuos, taigi pasalpos dydis priklausys nuo dabartiniu gaunamu pajamu ir tu kurios buvo pries dekreta. Tikiuosi aiskiai parasiau. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mumukas: 12 spalio 2009 - 21:59
QUOTE(jaunojimistika24 @ 2009 10 08, 13:01)
as taip graziai uzklausiau, o cia toks pyktis uzkilo...... verysad.gif , man nereikia pasalpos as jos ir negaunu, beja turiu dukra kuri tikrai daznai serga ir tikrai abejoju kad kas isleidines is darbo vos ne kas pora savaiciu.......kam tokie dabuotojai reikalingi. Vakar buvau birzoje ii manes paklause, ka noriu daryti toliau, tai as atsakiau, kad darbo neieskosiu, nes daznai vaikas serga, nera kam palikti. ji mane puikiai suprato, palinkejo sekmes. 4u.gif

as noriu viesai Jusu atsiprasyti - neisigilinusi i situacija negraziai atsiliepiau i Jusu posta. ATSIPRASAU 4u.gif 4u.gif 4u.gif (asmenines/psichologines/faktines priezastys buvo isdestytos veliau, taciau man nesmagu, jei Jus izeidziau blush2.gif ) dar karta ATSIPRASAU ir sekmes Jums 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,

Gal turite informacijos tokiu klausimu, jei darbo uzmokestis per paskutiniuosius 36 men. ant popieriaus buvo apie 1400 lt kokios galima tiketi kompensacijos is darbo biržos? Žinau, kad galima tikėtis išmokos nuo 350 iki 1040, gal kas turi patirties šiuo klausimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(terese @ 2009 10 11, 22:37)
Merginos,o ką daryti pametus tą popiergalį (atmintinę) doh.gif ?

Jei čia tas kur baltas,tai kai nueisi kita kart pas savo tarpininke pasakykit kad pametėt tai duos jum nauja.Nieko baisaus. 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, is karto labai atsiprasau, jei toks klausimas jau buvo, o as ji praziurejau 4u.gif Noriu paklausti, jei esu vaiko auginimo atostogose, imone, kurioje dirbau bankrutavo ir vakar mane atleido, kai baigsis tos atostogos ir as neturesiu kur gryzti dirbti, ar reiks man eiti registruotis i darbo birza ir ar priklausys kokia ismoka? Ieskausi jau dabar darbelio, tikiuosi ji rasti ir kad nereiks cia stoti i ta darbo birza, bet idomu kas ir kaip 4u.gif Dekui uz komentarus 4u.gif
P.S. iki vaiko auginimo atostogu dirbau 6m be pertraukos, stazo pakanka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lapkrituke: 13 spalio 2009 - 16:08
gausi pinigelius is birzos 6 men
Atsakyti