Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

QUOTE(ernesttaa @ 2009 10 08, 13:33)
na as pradejau dirbt 2005m liepos men., o vaiko prieziuros atostogos prasidejo 2007m. lapkricio men. Tai nera tu 36men. Kaip tada? Ir kita vertus as isejau is darbo ne tada kai nutraukiau vaiko prieziuros atostogas, o praejus menesiui laiko, t.y. as menesi busiu pradirbus.

Laikas kai buvote vaiko priežiūros atostogose į stažą įskaičiuojamas, todėl jei du metus auginote vaikutį pašalpą gausite, tiesiog pašalpos dydį skaičiuos pagal jūsų pajamas iki atostogų.
Atsakyti
Sveikos, 4u.gif
norejau paklausti gal kas zinos, kai pasibaigia DB pasalpos mokejimas ir jei nerandi darbo ar galima lankyti kursus ir gauti stipendija?? g.gif
Atsakyti
pasirasiau darbo birzoje lapa, kuriame buvo nurodyta suma, kuria gausiu kas menesi, bet ldb puslapyje jos nerodo, gal ji atsiras tik po sekancio apsilankymo?

i 
Visi organizaciniai pasisakymai ir paplepėjimai (pvz. "ar jau gavote pašalpą?", "aš jau gavau", "o aš vis dar laukiu", "aš negavau") yra trinami. Paliekama tik pati svarbiausia informacija apie pašalpas. Antraip, ieškantiems konkrečios informacijos apie jas, reikės vartyti "n" puslapių ir gaišti brangų savo laiką.
Jūs turėtumėte suprasti tokios bendravimo formos, kaip forumas, specifiką. Forume visos žinutės saugomos neapibrėžtą laiką, o ne keletą dienų. Todėl forume priimta rašyti žinutes, kurios yra įdomios, vertingos ne keletą minučių (ypač atskiriems dalyviams), bet komentarus, kuriuos bus įdomu ir naudinga skaityti visiems lankytojams ir po daugelio mėnesių/metų nuo jų parašymo. Naudoti forumą kitokiais tikslais yra draudžiama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 10 spalio 2009 - 12:16

QUOTE(zaaana @ 2009 10 08, 18:15)
Sveikos, 4u.gif
norejau paklausti gal kas zinos, kai pasibaigia DB pasalpos mokejimas ir jei nerandi darbo ar galima lankyti kursus ir gauti stipendija?? g.gif

zinoma kad galima jeigu tik jie yra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 10 spalio 2009 - 12:16
kai nunesiu i DB bileteni, kad iseinu i dekreta ar man reikes ten lankytis kas menesi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Porcelianinė @ 2009 10 10, 12:00)
pasirasiau darbo birzoje lapa, kuriame buvo nurodyta suma, kuria gausiu kas menesi, bet ldb puslapyje jos nerodo, gal ji atsiras tik po sekancio apsilankymo?

Visi organizaciniai pasisakymai ir paplepėjimai (pvz. "ar jau gavote pašalpą?", "aš jau gavau", "o aš vis dar laukiu", "aš negavau") yra trinami. Paliekama tik pati svarbiausia informacija apie pašalpas. Antraip, ieškantiems konkrečios informacijos apie jas, reikės vartyti "n" puslapių ir gaišti brangų savo laiką.
Jūs turėtumėte suprasti tokios bendravimo formos, kaip forumas, specifiką. Forume visos žinutės saugomos neapibrėžtą laiką, o ne keletą dienų. Todėl forume priimta rašyti žinutes, kurios yra įdomios, vertingos ne keletą minučių (ypač atskiriems dalyviams), bet komentarus, kuriuos bus įdomu ir naudinga skaityti visiems lankytojams ir po daugelio mėnesių/metų nuo jų parašymo. Naudoti forumą kitokiais tikslais yra draudžiama.

Atsiras pries pat gaunant pasalpa. Pvz. jei priklauso uz rugseji tai spali matysite pries gaunant pinigelius.
Atsakyti
gal kas galet atsakyti i mano klausima.
jei i dekreta isejau 2005. su vaiku buvau namuose 3metus,2008m rugseji gryzau i darba, tai jau po dekreto dirbu 1m.
ir jei dabar iseinu is darbo savo noru, ir registruojuos darbo birzoj, ar gauciau kokia pasalpa?
ir jei taip, tai pagal ka ja skaiciuoja?
Atsakyti
Merginos, patarkit,
Tai jei turiu vaikų iki 18 metų, reiškia man "daktarai" priklausys nemokamai...Tai gal nevaikščiot į biržą? Ale, jei nerasiu darbo, po pusmečio turėtų vėl mokėt, ane? Tada nereiktų naujai registruotis...O gal dabar rečiau skirs tarpininkė apsilankymus? Kas susidūrėt? Kaip geriau daryt?
Atsakyti
QUOTE(AIVUKĖ @ 2009 10 11, 20:31)
Merginos, patarkit,
Tai jei turiu vaikų iki 18 metų, reiškia man "daktarai" priklausys nemokamai...Tai gal nevaikščiot į biržą? Ale, jei nerasiu darbo, po pusmečio turėtų vėl mokėt, ane? Tada nereiktų naujai registruotis...O gal dabar rečiau skirs tarpininkė apsilankymus? Kas susidūrėt? Kaip geriau daryt?

Tai, kad man rodos ne po pusmecio o po metu atnaujina mokejima. g.gif O nustojus gauti pasalpa tai jau nuo tarpininkes priklauso kiek daznai reikes eiti, dazniausiai reciau tenka vaikscioti. O del vaiku, tai jei yra daugiau nei vienas vaikas, tai mama draudziama kol vaikui sueis 18 m.
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2009 10 11, 21:01)
Tai, kad man rodos ne po pusmecio o po metu atnaujina mokejima.  g.gif  O nustojus gauti pasalpa tai jau nuo tarpininkes priklauso kiek daznai reikes eiti, dazniausiai reciau tenka vaikscioti. O del vaiku, tai jei yra daugiau nei vienas vaikas, tai mama draudziama kol vaikui sueis 18 m.

Nu, jei pradėjo mokėt kovą, baigia rugsėjį, tai tada vėl kada ? Gal vėl kovą? g.gif
Turbūr ne... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AIVUKĖ: 11 spalio 2009 - 20:07
QUOTE(espana @ 2009 10 10, 19:42)
gal kas galet atsakyti i mano klausima.
jei i dekreta isejau 2005. su vaiku buvau namuose 3metus,2008m rugseji gryzau i darba, tai jau po dekreto dirbu 1m.
ir jei dabar iseinu is darbo savo noru, ir registruojuos darbo birzoj, ar gauciau kokia pasalpa?
ir jei taip, tai pagal ka ja skaiciuoja?

Skaiciuos 36 menesius pradedant uzpraeitu ketvirciu. Atskaiciuok uzpraeita ketvirti nuo istojimo i darbo birza ( ketvirciai yra I- (1.2.3 menesiai metu) II ( 4.5.6 menesiai metu) III - ( 7.8.9 menesiai metu) IV ( 10.11.12 menesiai metu))
(pvz. istoji i birza spali tai butu IV ketvirtis taigi uzpraeitas ketvitis butu skaiciuojamas nuo birzelio menesio 36 menesiai atgal) I tuos 36 menesius ieis tie atidirbti keli menesiai dabartineje darbovieteje like menesiai bus imami is ankstesnes darbovietes pries dekreta. ( Cia pasalpos skaiciavimui). 18 menesiu butinu pasalpai gauti skaiciuojasi kartu su motinystes atostogomis taigi tau ju pilnai turi uztekti.
Papildyta:
QUOTE(AIVUKĖ @ 2009 10 11, 21:06)
Nu, jei pradėjo mokėt kovą, baigia rugsėjį, tai tada vėl kada ? Gal vėl kovą? g.gif
Turbūr ne... blush2.gif

Nedarbo draudimo išmoka iš naujo gali būti paskirta po 12 mėn. nuo sprendimo neskirti arba ją nutraukti dienos.

Jei 12 menesiu po tos nutraukimo dienos tai iseitu tik kita rugseji, gal kas patikslins, gal susidure su tuo. ax.gif
Atsakyti
Merginos,o ką daryti pametus tą popiergalį (atmintinę) doh.gif ?
Atsakyti