Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

QUOTE(AIVUKĖ @ 2009 10 07, 19:56)
ar ne iki 8 metų?

o kaip tvarkeisi, gali plačiau papasakoti?

iki 8metu jei yra 1vaikas
o jei yra du vaikai tai iki 18m.
aš susiradau internete istatymus kokiu atveju yra draudziami piliečiai ir ten buvo viskas aiskiai parašyta.pameginsiu susirasti kur ir ikelsiu cia nuoroda.
aš nuėjau pas poliklinikos vedeja,o ji mane nusiunte i kabineta kur yra darbuotojas del privalomu sveikatos draudimu.
nunesiau vaiku gimimo liudijimus ir viska sutvarke.
Mane PRIVALO gyditi nemokamai kol yra nepilnameciu vaiku.
Papildyta:
va radau
čia pasižiurėkite
# vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis vaiką iki 8 metų, taip pat vienas iš tėvų (įtėvių), auginantis du ir daugiau nepilnamečių vaikų;
# asmenys iki 18 metų;
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sidabrinė: 07 spalio 2009 - 19:19
Sveikos, mamos. Kaip ir daugumai buna grizus po vaiko prieziuros atostogu, esu atleidziama is darbo. Pradejau dirbt rugsejo 14d., o nuo spalio 12d. "iseinu is darbo savo noru". I darba grizau po 2metu ir 14d. Kaip man turetu skaiciuot bedarbio pasalpa? Ar ji viasai nepriklauso?
Atsakyti
QUOTE(ernesttaa @ 2009 10 07, 20:57)
Sveikos, mamos. Kaip ir daugumai buna grizus po vaiko prieziuros atostogu, esu atleidziama is darbo. Pradejau dirbt rugsejo 14d., o nuo spalio 12d. "iseinu is darbo savo noru". I darba grizau po 2metu ir 14d. Kaip man turetu skaiciuot bedarbio pasalpa? Ar ji viasai nepriklauso?

gausite tikrai pašalpa.tik nezinau kokia.mano tokia pat situacija ir gaunu is birzos
Atsakyti
o yra kazkoks terminas per kuri turiu kreiptis i darbo birza po isejimo is darbo, kad gauciau pasalpa?
Papildyta:
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 10 07, 20:59)
gausite tikrai pašalpa.tik nezinau kokia.mano tokia pat situacija ir gaunu is birzos

o gaunat pagal kazkoki vidurki ar minimalia? Jei pagal vidurki, tai gal zinot kaip skaiciavo?
Atsakyti

jeigu išeisite "savo noru"-pašalpa gali ir nepriklausyti rolleyes.gif pasidomėkite rimčiau dėl atleidimo pagrindo variantų,nes jei teisingai atleis-pašalpą gausite,nes motinystės atostogos skaičiuojasi į stažą.
Atsakyti
QUOTE(agno @ 2009 10 07, 21:23)
jeigu išeisite "savo noru"-pašalpa gali ir nepriklausyti  rolleyes.gif  pasidomėkite rimčiau dėl atleidimo pagrindo variantų,nes jei teisingai atleis-pašalpą gausite,nes motinystės atostogos skaičiuojasi į stažą.

Priklauso ir išėjus savo noru. Tik mokama pirmą mėnesį ne nuo pirmos įregistruotos dienos o nuo devintos, t.y. už 9dienas nemokės pašalpos.
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 10 07, 20:20)
iki 8metu jei yra 1vaikas
o jei yra du vaikai tai iki 18m.
aš susiradau internete istatymus kokiu atveju yra draudziami piliečiai ir ten buvo viskas aiskiai parašyta.pameginsiu susirasti kur ir ikelsiu cia nuoroda.
aš nuėjau pas poliklinikos vedeja,o ji mane nusiunte i kabineta kur yra darbuotojas del  privalomu sveikatos draudimu.
nunesiau vaiku gimimo liudijimus ir viska sutvarke.
Mane PRIVALO gyditi nemokamai kol yra nepilnameciu vaiku.
Papildyta:
va radau
čia pasižiurėkite
# vienas  iš tėvų (įtėvių), auginantis vaiką iki 8 metų, taip pat  vienas  iš  tėvų  (įtėvių),  auginantis  du  ir  daugiau nepilnamečių vaikų;
# asmenys iki 18 metų;

Tai gal tada biržoje nereik stovėt, nes man jau baigsis išmokos...Aš galvoju vaikščiosiu dėl soc. garantijų.
g.gif
Atsakyti
QUOTE(Birūta @ 2009 10 07, 16:03)
.
*mano pasisakymas is po jusu klausimo bus ne i tema, bet atsakysiu: taip, labai puikiai suprantu apie ka kalbu. butent del to ir parasiau, kad kiekvieno situacija skirtinga. ramu jums gyventi, jei aplink nepazistate zmoniu, kurie savo noru tapo bedarbiais ar yra nusipirke invalidumus (dar karta garsiai apie tai, kaip perkami invalidumai gal nekalbesiu - visiems ir taip aisku). pati pazistu begale zmoniu, kurie prisiregistravo DB, gauna pasalpas ir neiesko darbo. atsakymas paprastas - man ne karta tekstas i akis - "o kam man ieskotis darbo ir drebeti, kad bet kuria diena atleis? as pasiskaiciavau, kad gausiu gera pasalpa ir man NEAPSIMOKA dirbti..." kiekvienas toks pavyzdys - papildoma nasta mokesciu moketojui, pensininkui, motinai ar tam pacia REALIAM invalidui...
**invalidumo grupe labai lengva nusipirkti. kalbu is pavyzdziu aplink. pakanka apskaiciuoti, jog daktareliui pakisti pusantro tukstantuko karta per metus apsimoka - juk paskui metus laiko sedesi ir turesi ne tik duonos, bet ir torto ar sampano uz ka nusipirkti... pati giminej turiu bent 10 invalidu, gaunanciu ismokas. 7 is ju pirkti  smile.gif
***kiekvienas, gaunantis invaliduma turi kompensuojamu vaistu pasa, jei vaistai skiriami pagal priklausanti invaliduma. o ar jus isivaizduojate kokios sumos kompensuojamos? is kieno kisenes? - mano, jusu, musu kaimynu, draugu... jei nebuciau dirbusi toje sistemoje - taip nekalbeciau...
****teisingai, darba rasti dabar sunku visiems. bet ar del to turetume parazituoti kitu saskaita???
tiesa, jus, kaip moderatore, kazkodel nekreipiate demesio i blondino pasisakymus siame forume, o puolate dauguma kitu nariu (pati buvote isvardinusi ju nikus). kodel taip yra??? prijauciate jam?
Papildyta:

cia ne jusu, o jusu darbdavio problema. pasiimkite biuleteni iskelta galva. tokius zmones, kurie kreivai ziuri i motinas siuo atzvilgiu - stumkite kuo toliau nuo saves. turit buti stipri dvigubai. o rimto, kaip jus rasote, darbo, visvien kazkada reiks ieskotis. negi save laidosite del tokiu nenormaliu darbdavio paziuru?

seip dabar tokie laikai,kad darbdavys turi is ko rinktis.ir kam jam mama su vaiku jei yra 10 be vaiku.nors pagal mano specialybe darbo tra,bet va,kad moka doh.gif geriau patylesiu.jei rasiu padoru darba tai versiuos per galva,kad dirbciau,o ne sedeciau namie.bet yra taip kaip yra.
Atsakyti
QUOTE(agno @ 2009 10 07, 22:23)
jeigu išeisite "savo noru"-pašalpa gali ir nepriklausyti  rolleyes.gif  pasidomėkite rimčiau dėl atleidimo pagrindo variantų,nes jei teisingai atleis-pašalpą gausite,nes motinystės atostogos skaičiuojasi į stažą.

aš išėjau savo noru ir man priklause pašalpa mirksiukas.gif
QUOTE(AIVUKĖ @ 2009 10 07, 23:33)
Tai gal tada biržoje nereik stovėt, nes man jau baigsis išmokos...Aš galvoju vaikščiosiu dėl soc. garantijų.
g.gif

aš atsistojau i DB dėl darbo,o gydimas tikrai nemokamas.tik reik susitvarkyt.jus vilnietė?

QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2009 10 08, 08:40)
seip dabar tokie laikai,kad darbdavys turi is ko rinktis.ir kam jam mama su vaiku jei yra 10 be vaiku.nors pagal mano specialybe darbo tra,bet va,kad moka doh.gif geriau patylesiu.jei rasiu padoru darba tai versiuos per galva,kad dirbciau,o ne sedeciau namie.bet yra taip kaip yra.

drinks_cheers.gif darbdaviai vos išgirde apie šeimynine padėti ir apie vaikus nebenori imti darban.čia mano patirtis sako verysad.gif
Papildyta:
AIVUKĖ parašiau Jums až 4u.gif
Atsakyti

Pašalpą skaičiuos pagal paskutinius 36 mėnesius iki vaiko priežiūros atostogų, pašalpa priklausys, nesvarbu, kad išeinate savo noru. Kada užsiregistruosite biržoje visai nesvarbu. Jei išeisite savo noru pašalpą skirs 8-ą dieną kai uzsiregistruosite 4u.gif

QUOTE(agno @ 2009 10 07, 22:23)

Neklaidinkite žmonių, išeis savo noru ar atleis visai nesvarbu, pašalpa priklausys jei yra 18 mėnesių darbo stažas per paskutinius trejus metus.
Atsakyti
QUOTE(patrakusi @ 2009 10 07, 13:50)
Jūsų komentaras tai čia manau visiškai ne į temą..Neturite kur pyktį susikaupusį išlieti?.. doh.gif Argi autorė rašė kažką dėl pašalpos ir pan..?..

O žinutės autorei tai, pasikalbėkite su konsultantu savo...Pasakykite kad negalite dirbti dėl sveikatos, jei ką tai pas gydytoją paimkite pažymą ir pristatykite į biržą.. 4u.gif

as taip graziai uzklausiau, o cia toks pyktis uzkilo...... verysad.gif , man nereikia pasalpos as jos ir negaunu, beja turiu dukra kuri tikrai daznai serga ir tikrai abejoju kad kas isleidines is darbo vos ne kas pora savaiciu.......kam tokie dabuotojai reikalingi. Vakar buvau birzoje ii manes paklause, ka noriu daryti toliau, tai as atsakiau, kad darbo neieskosiu, nes daznai vaikas serga, nera kam palikti. ji mane puikiai suprato, palinkejo sekmes. 4u.gif
Atsakyti
[quote=Neraitė,2009 10 08, 10:52]
Pašalpą skaičiuos pagal paskutinius 36 mėnesius iki vaiko priežiūros atostogų, pašalpa priklausys, nesvarbu, kad išeinate savo noru. Kada užsiregistruosite biržoje visai nesvarbu. Jei išeisite savo noru pašalpą skirs 8-ą dieną kai uzsiregistruosite 4u.gif

na as pradejau dirbt 2005m liepos men., o vaiko prieziuros atostogos prasidejo 2007m. lapkricio men. Tai nera tu 36men. Kaip tada? Ir kita vertus as isejau is darbo ne tada kai nutraukiau vaiko prieziuros atostogas, o praejus menesiui laiko, t.y. as menesi busiu pradirbus.
Atsakyti