.
*mano pasisakymas is po jusu klausimo bus ne i tema, bet atsakysiu: taip, labai puikiai suprantu apie ka kalbu. butent del to ir parasiau, kad kiekvieno situacija skirtinga. ramu jums gyventi, jei aplink nepazistate zmoniu, kurie savo noru tapo bedarbiais ar yra nusipirke invalidumus (dar karta garsiai apie tai, kaip perkami invalidumai gal nekalbesiu - visiems ir taip aisku). pati pazistu begale zmoniu, kurie prisiregistravo DB, gauna pasalpas ir neiesko darbo. atsakymas paprastas - man ne karta tekstas i akis - "o kam man ieskotis darbo ir drebeti, kad bet kuria diena atleis? as pasiskaiciavau, kad gausiu gera pasalpa ir man NEAPSIMOKA dirbti..." kiekvienas toks pavyzdys - papildoma nasta mokesciu moketojui, pensininkui, motinai ar tam pacia REALIAM invalidui...
**invalidumo grupe labai lengva nusipirkti. kalbu is pavyzdziu aplink. pakanka apskaiciuoti, jog daktareliui pakisti pusantro tukstantuko karta per metus apsimoka - juk paskui metus laiko sedesi ir turesi ne tik duonos, bet ir torto ar sampano uz ka nusipirkti... pati giminej turiu bent 10 invalidu, gaunanciu ismokas. 7 is ju pirkti
***kiekvienas, gaunantis invaliduma turi kompensuojamu vaistu pasa, jei vaistai skiriami pagal priklausanti invaliduma. o ar jus isivaizduojate kokios sumos kompensuojamos? is kieno kisenes? - mano, jusu, musu kaimynu, draugu... jei nebuciau dirbusi toje sistemoje - taip nekalbeciau...
****teisingai, darba rasti dabar sunku visiems. bet ar del to turetume parazituoti kitu saskaita???
tiesa, jus, kaip moderatore, kazkodel nekreipiate demesio i blondino pasisakymus siame forume, o puolate dauguma kitu nariu (pati buvote isvardinusi ju nikus). kodel taip yra??? prijauciate jam?
Papildyta:
cia ne jusu, o jusu darbdavio problema. pasiimkite biuleteni iskelta galva. tokius zmones, kurie kreivai ziuri i motinas siuo atzvilgiu - stumkite kuo toliau nuo saves. turit buti stipri dvigubai. o rimto, kaip jus rasote, darbo, visvien kazkada reiks ieskotis. negi save laidosite del tokiu nenormaliu darbdavio paziuru?
seip dabar tokie laikai,kad darbdavys turi is ko rinktis.ir kam jam mama su vaiku jei yra 10 be vaiku.nors pagal mano specialybe darbo tra,bet va,kad moka
geriau patylesiu.jei rasiu padoru darba tai versiuos per galva,kad dirbciau,o ne sedeciau namie.bet yra taip kaip yra.