sena tema
ar yra kur aiskiai parasyta istatymuose ar kur, po kiek laiko nuo istojimo i birza privalo moketi pasalpa?
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2009 09 16, 12:27)
Tai negi nieko nesugebate?
galeciau ideti skelbima: tokia ir tokia, siulo savo paslaugas, mezga, siuva, fotografuoja vestuves, atlieka interjero dizaina, tvarko kambarius, priziuri vaikus, meistrauja ir atlieka smulkiu namu ukio darbus.
Suprantu, kodel netekote darbo Jei jus nesuprantate, tai paskaitykite mano pacia pirma zinute...
galeciau ideti skelbima: tokia ir tokia, siulo savo paslaugas, mezga, siuva, fotografuoja vestuves, atlieka interjero dizaina, tvarko kambarius, priziuri vaikus, meistrauja ir atlieka smulkiu namu ukio darbus.
Suprantu, kodel netekote darbo Jei jus nesuprantate, tai paskaitykite mano pacia pirma zinute...
O ko jau jus taip manim susidomejote? Gal pasiulysite darba? As neprivalau jums rasyti ka esu baigusi ir pateikti savo gyvenimo aprasyma. Beje kaip ir jus neatsakete i mano klausima, del ko esate toks piktas ir vel pradedate puolima ir izeidinejimus, jei norite pasizodziauti atidarykite kita tema ir pasizodziausime. O cia ne vieta ir tema ne ta.
gal kas susidure su tuo kad birza nemato, kad jus nedirbat? nuejau pirma karta pas tarpininke ir sako as sodroje nematau kad jus nedirbat (tikslaiu mato kad dirbu) - tai kur man reikia kreiptis i darboviete ar sodra, kad ten matytu jog nedirbu
QUOTE(lucja @ 2009 09 16, 19:32)
gal kas susidure su tuo kad birza nemato, kad jus nedirbat? nuejau pirma karta pas tarpininke ir sako as sodroje nematau kad jus nedirbat (tikslaiu mato kad dirbu) - tai kur man reikia kreiptis i darboviete ar sodra, kad ten matytu jog nedirbu
Siaip galite kreiptis i Sodra geriausia ir paklausti ar gautas pranesimas is darbovietes apie jusu atleidima, nes kartais buhalteriai nesuskuba pranesti Sodrai, nors turetu pranesti jau ta pacia diena. Jei turetumete Hanza. net ten zinau kaip paciai galima ilisti ir paziureti savo Sodros duomenis.
QUOTE(lucja @ 2009 09 16, 19:32)
Pirmiausia skambinkit į darbovietę ir paklauskit ar pateiktas pranešimas apie atleidimą į sodrą. Jei darbovietė jus atleido ir pristatė visus reikiamus dokumentus sodrai, tai skambinkitės į sodrą ir klauskite, kodėl darbo birža nemato Jūsų atleidimo. Gali būti, kad kažkur užstrigo jūsų atleidimo lapelis Papildyta:
QUOTE(Mumukas @ 2009 09 16, 20:45)
Siaip galite kreiptis i Sodra geriausia ir paklausti ar gautas pranesimas is darbovietes apie jusu atleidima, nes kartais buhalteriai nesuskuba pranesti Sodrai, nors turetu pranesti jau ta pacia diena. Jei turetumete Hanza. net ten zinau kaip paciai galima ilisti ir paziureti savo Sodros duomenis.
Sodrai apie darbuotojo atleidimą pranešama per 3 dienas, o ne tą pačią dieną. Savo sodros duomenis galima žiūrėti ne tik iš Swedbanko, bet ir iš kitų bankų. Reikia jungtis per internetinę bankininkystę ir eiti į e-paslaugas
Savo sodros duomenis galima žiūrėti ne tik iš Swedbanko, bet ir iš kitų bankų. Reikia jungtis per internetinę bankininkystę ir eiti į e-paslaugas
[/quote]
As ir nesakiau, kad galima paziureti tik Swedbanke, tik rasiau, kad galeciau paaiskinti kaip tai padaryti per Swedbanka, nes juo naudojuosi ir galiu parasyti detaliai o kitu banku el. bankininkyste nesu naudojusi, todel negaleciau detaliau paaiskinti kaip prisijungti. Tik tiek.
O del Sodros tai nuo buhalterio priklauso terminas yra 3 dienos, bet buna, kad veluoja nunesti, o mano sese pvz. buhaltere viska nesa ta pacia diena.
vakar pas tarpininkę ant stalo paskaičiau tokį lapą, kuriame parašyta, kad išvykstant ilgiau nei 3 dienom turi pranešti biržai...
sakykit o kas gauna ta minimalia bedarbio pasalpa 350 as turiu 18 men darbo stazo bet nepilnu etatu..gal kas zino,ar netekus darbo gauciau pasalpa? birzoj viena konsultante sako kad negauciau,nes reikia buti isdirbus 18men pilnu etatu,o kita sake kad svarbiausia kad 18 men,nesvarbu kokiu etatu..tai visai pasimeciau..gal kas zino,kaip yra is tikruju?
o tai kaip gali konsultantes taip metytis ? juk istojus i DB atejus iskart turi pasakyti ar priklauso pasalpa ar ne
QUOTE(kumiko @ 2009 09 18, 19:58)
sakykit o kas gauna ta minimalia bedarbio pasalpa 350 as turiu 18 men darbo stazo bet nepilnu etatu..gal kas zino,ar netekus darbo gauciau pasalpa? birzoj viena konsultante sako kad negauciau,nes reikia buti isdirbus 18men pilnu etatu,o kita sake kad svarbiausia kad 18 men,nesvarbu kokiu etatu..tai visai pasimeciau..gal kas zino,kaip yra is tikruju?
klausimas ar jus jau uzsiregistravote birzoje, ar klausete konsultacijos, jei dirbote 18 men puse etato, tai reiskia yra 9 men stazo, taip kad abi konsultantes buvo teisios, priklausomai kaip paaiskinot situacija, o jei zmogus paskutinius trejus metus dirbo puse etato, tai jam tikrai susidaro 18 men
QUOTE(kumiko @ 2009 09 18, 19:58)
Siaip esu radusi, kad pilnas menesis skaiciuojasi jei gaunate bent minimalu atlyginima, jei mazesni tai tik proporcingai trumpesnis laikotarpis. Taigi jei dirbote kad ir puse etato, bet gaudavote minimalu atlyginima skaiciuos kaip pilna menesi, jei mazesni nei minimalu tada proporcingai maziau menesio viskas priklauso nuo sumos. Gal todel ir negalejo jums normaliai atsakyti darbuotojos nes nemate jusu pajamu.
Cia citata is ministerijos atsakymu:
stažas apskaičiuojamas, atsižvelgiant į asmens gautas draudžiamąsias pajamas. Jei per metus asmuo gavo 12 minimalių mėnesinių algų dydžio arba didesnes pajamas, į stažą įskaitomi visi metai. Jei per metus gautos pajamos buvo mažesnės, į stažą įskaitomas proporcingai trumpesnis laikotarpis.