Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

QUOTE(agneee1 @ 2009 09 17, 13:27)
na tiesiog nzn ka daryt,

tas gelynelis kampe visai nesiziuri ane? 

kaskoks per mazas ir jame visko per daug. 

gal dar kokiu minciu  ax.gif

veikti!

jo net nesimato unsure.gif Ir kokią funkciją jis turėtų atlikti, vamzdžių apačią uždengti ar bendram vaizdui pagerinti? mirksiukas.gif Čia nuoroda į tai, kokia forma ir kur jis turėtų būti.

nieks neaišku, nes nieko nesimato biggrin.gif

kiek pamenu, Smėlio_smiltelė buvo davus pavyzdžių, tai iškyla klausimas, kas ten tiko, o kas nepatiko. Turėtų padėti vystyti mintis toliau.
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 17, 13:56)
veikti!

jo net nesimato  unsure.gif Ir kokią funkciją jis turėtų atlikti, vamzdžių apačią uždengti ar bendram vaizdui pagerinti?  mirksiukas.gif Čia nuoroda į tai, kokia forma ir kur jis turėtų būti.

nieks neaišku, nes nieko nesimato  biggrin.gif

kiek pamenu, Smėlio_smiltelė buvo davus pavyzdžių, tai iškyla klausimas, kas ten tiko, o kas nepatiko. Turėtų padėti vystyti mintis toliau.

taip ,buvo davus , ten viska ssu poilsio zonom, bet poilsis vyksta uz namo. prie tvoros nenoriu sodinti aukstu krumu nes man jos lyg ir nesinori slepti, na taip tas gelynelis lyg turetu puosti rolleyes.gif bet pati suprantu kad ji reikia isgabent smile.gif tik nzn ar cia ta gelyneli palikti paradinej pusej ar gabent i visai kita vieta.
ir aplamai , nezinau pati konoriu doh.gif viskas grazu, visko daug, tie stulpai tai tragedija, gal reiktu koki viena vijokli uzleist g.gif
Atsakyti
QUOTE(agneee1 @ 2009 09 17, 14:10)
taip ,buvo davus , ten viska ssu poilsio zonom, bet poilsis vyksta uz namo.  prie tvoros nenoriu  sodinti aukstu krumu nes man jos lyg ir nesinori slepti,  na taip tas gelynelis lyg turetu puosti  rolleyes.gif  bet pati suprantu kad ji reikia isgabent  smile.gif  tik nzn ar cia ta gelyneli palikti paradinej pusej ar gabent i visai kita vieta.
ir aplamai , nezinau pati konoriu  doh.gif  viskas grazu, visko daug, tie stulpai tai tragedija, gal reiktu koki viena vijokli uzleist  g.gif

Vadinas, visu pirma reikia apsispresti ar tai poilsio zona ar paradine. Ar vaiko zaidimo vieta, ar vieta, kurioje veikla nevyksta, o tik matosi praeiviams ir /ar pro langus.
Ar tu nori neuzstoti tvoros, ar tu nori neuzstoti langu. Jei nori nei vieno, nei kito neustoti, lieka tik priekis. + galima neuztoti langu ir daryti gelyna zemaugi prie namo sienos. Klausimas tik ar jis matysis. Ir is kurios vietos matysis. Per langus tai vargiai..
Atsakyti
taip ,buvo davus , ten viska ssu poilsio zonom, bet poilsis vyksta uz namo.  prie tvoros nenoriu  sodinti aukstu krumu nes man jos lyg ir nesinori slepti,  na taip tas gelynelis lyg turetu puosti  rolleyes.gif  bet pati suprantu kad ji reikia isgabent  smile.gif  tik nzn ar cia ta gelyneli palikti paradinej pusej ar gabent i visai kita vieta.
ir aplamai , nezinau pati konoriu  doh.gif   viskas grazu, visko daug, tie stulpai tai tragedija, gal reiktu koki viena vijokli uzleist  g.gif

nelabai tą kartą gilinausi, o bet tačiau, gaunama info ir nebus tiksliai milimetras į milimetrą tinkančio - reikia adaptuoti.
Paliksi visiškai tuščią, na tai ir bus tuščia erdvė ax.gif
Tik spėju, pagal langų ir tvoros santykį, tai pro langus tik tvora ir matosi - nuobodu 4u.gif ( pas jus spuogiukas, ne joks gėlynas biggrin.gif )
Na, ir prisidedu prie smth1 minties, po langais gėlynas - schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 17 rugsėjo 2009 - 13:48
1 - taip ,buvo davus , ten viska ssu poilsio zonom
2 - prie tvoros nenoriu  sodinti aukstu krumu nes man jos lyg ir nesinori slepti

1 - išplanavimą, apželdintų plotų formą norėjau parodyt. Nesiūliau daryt "copy paste". Tik idėjų pasirankiot.
2 - mane tas tvoros vaizdas slėgtų. Bet dėl skonio juk nesiginčijama smile.gif
QUOTE(smth1 @ 2009 09 17, 14:15)
tik matosi praeiviams

praeiviams pro tokią tvorą nieko nesimato. Kaip suprantu, matosi ateinantiems į sodybą. Tad gal ir reiktų ties tuo apsistoti, kad būtų vaizdas ateinantiems, pvz. L raidės formos gėlynėlis palei namo sieną ir palei takelį.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 17, 14:47)
1 - išplanavimą, apželdintų plotų formą norėjau parodyt. Nesiūliau daryt "copy paste". Tik idėjų pasirankiot.
2 - mane tas tvoros vaizdas slėgtų. Bet dėl skonio juk nesiginčijama smile.gif

praeiviams pro tokią tvorą nieko nesimato. Kaip suprantu, matosi ateinantiems į sodybą. Tad gal ir reiktų ties tuo apsistoti, kad būtų vaizdas ateinantiems, pvz. L raidės formos gėlynėlis palei namo sieną ir palei takelį.
user posted image

puiki ideja su L raide . aciu merginos ir nepykit kad vis lendu su savo neapsisprendimu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(agneee1 @ 2009 09 17, 13:27)
na ten saules nelabai daug nes kaimynu 5 berzai uzstoja  doh.gif  o didelius medzius irgi nelabai galiu sodinti nes 2 langai , gali uzstoti sviesa, o namuose jos neperdaugiausiai.
  na tiesiog nzn ka daryt, tas gelynelis kampe visai nesiziuri ane?   kaskoks per mazas ir jame visko per daug.  gal dar kokiu minciu  ax.gif

ideta foto lb grazi , bet tokiem augalam manau pas mane per maza vietos ,

Tai gal rododendrus galima sodinti ir kitus pavėsiamėgius g.gif
Man norisi žymiai didesmio gėlyno/krūmyno.
O dėl foto - tai taip, čia maždaug formos įsivaizdavimui 4u.gif Vietoj didžiųjų krūmų galima kokį vijoklį ant tvoros paleisti - pvz. hortenziją.

QUOTE(agneee1 @ 2009 09 17, 15:56)
puiki ideja su L raide .  aciu merginos ir nepykit kad vis lendu su savo neapsisprendimu  rolleyes.gif

Patarčiau gerai pagalvoti iš kurios pusės nori, kad matytųsi augalai mirksiukas.gif
Aš tokia pati neapsisprendėlė biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2009 09 17, 13:47)
Tokios foto kaip si lyg mano nepasiekiama svajone  blush2.gif

Kodėl nepasiekiama g.gif manau, kad netgi labai pasiekiama mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuke_: 17 rugsėjo 2009 - 15:09
[quote=linuke_,2009 09 17, 16:10]
Tai gal rododendrus galima sodinti ir kitus pavėsiamėgius g.gif
Man norisi žymiai didesmio gėlyno/krūmyno.
O dėl foto - tai taip, čia maždaug formos įsivaizdavimui 4u.gif Vietoj didžiųjų krūmų galima kokį vijoklį ant tvoros paleisti - pvz. hortenziją.
Patarčiau gerai pagalvoti iš kurios pusės nori, kad matytųsi augalai mirksiukas.gif
Aš tokia pati neapsisprendėlė biggrin.gif
Papildyta:

kaip tik stovi du rododendrai nupirkti dar vazonuose g.gif . jei juos ikisti vietoj to gelyno vadinamo?
Atsakyti
QUOTE(agneee1 @ 2009 09 17, 15:27)
kaip tik stovi du rododendrai nupirkti dar vazonuose  g.gif . jei juos ikisti vietoj to gelyno vadinamo?

O kokio jie aukščio? Jei bent virš metro, dėčiau priešais langus - matysi žiedus pavasarį, žalumą likusį laiką.
Šiaip toks jaukus kampelis galėtų gautis. Jei vaikas žaidžia, gal padaryk tokį sodelį su paslaptimis, užkaboriais, krūmeliais, vijokliais, žolynais? Aukštis riboja, bet jeigu aukščiausi augalai iki 1,5m, tai dar šviesos ir langam užtektų smile.gif
Nu čia turbūt tik dar labiau subalamūtins, nu bet ką.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 09 17, 16:10)
Kodėl nepasiekiama g.gif manau, kad netgi labai pasiekiama  mirksiukas.gif

Cia is tos serijos, kaip jau buvo kalbeta - pas kitus grazu nu pas mane pacia nea nors tu ka frusty.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2009 09 17, 23:01)
O kokio jie aukščio? Jei bent virš metro, dėčiau priešais langus - matysi žiedus pavasarį, žalumą likusį laiką.
Šiaip toks jaukus kampelis galėtų gautis. Jei vaikas žaidžia, gal padaryk tokį sodelį su paslaptimis, užkaboriais, krūmeliais, vijokliais, žolynais? Aukštis riboja, bet jeigu aukščiausi augalai iki 1,5m, tai dar šviesos ir langam užtektų smile.gif
Nu čia turbūt tik dar labiau subalamūtins, nu bet ką..  ax.gif

nu jie neauksti vienas apie 30 cm , o kitas lyg 50cm . kurioj vietoj jie geriausiai ziuretusi? pie pat namo yra hortenzija .
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 09 17, 23:07)
Cia is tos serijos, kaip jau buvo kalbeta - pas kitus grazu nu pas mane pacia nea nors tu ka  frusty.gif

nu zinai vat tas pats ir man, prisirenku paveiksliuku, patarimu, iseinu i lauka , jau su irankaiais atsistoju pradedu ziuret ir viskas baigiasi doh.gif dabar gelytes is gelynelio reikia kaskur kitur perkelt o nzn kur, ismest nekyla rankos tad reik galvot gelyna daryt kaskur doh.gif tok suzburtas ratas
Atsakyti