Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

QUOTE(Aistė S @ 2009 09 17, 09:40)
Laba diena, gal kuri turite purentuvą (frezą). Norėčiau gerą gabalą vejos paversti daržu. Ar verta dėl to (o vėliau ir dėl ravėjimo palengvinimo) frezą pirkti? O gal 4u.gif  darbuotis tradiciniu būdų - su kastuvu ir kauptuku?  Ačiū už atsakymą.

Aš kaip tik dabar tradiciniu būdu - su šakėm - roviau velėną. Darbo yra, bet ne tiek jau daug kaip atrodo, o be to kito pasirinkimo neturėjau blush2.gif
Atsakyti
Laba diena, gal kuri turite purentuvą (frezą). Norėčiau gerą gabalą vejos paversti daržu. Ar verta dėl to (o vėliau ir dėl ravėjimo palengvinimo) frezą pirkti? O gal 4u.gif  darbuotis tradiciniu būdų - su kastuvu ir kauptuku?  Ačiū už atsakymą.

viskas priklauso nuo dirbamo ploto. Jei reiktų didesnį daržą ir jis bus pastovus, t.y. ne vieno sezono užgaida, tai esu tik už purentuvą 4u.gif

Tiesa, su juo ne tik purenti galima, žymiai daugiau f-jų atlieka. Belieka apsispręst, kaip stipriai reikalinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 17 rugsėjo 2009 - 09:15
QUOTE(linuke_ @ 2009 09 17, 05:47)
Taip pat kaip nemėgstu atvirų daiktais apkrautų lentynų, nes jos dvelkia netvarka, bet ir vėl tik pas mane  doh.gif  kažkodėl pas kitus žmones labai mielai ir jaukiai daiktų gausybė atrodo ax.gif

Gal tiesiog todėl, kad pas tuos žmones BENDRAS stilius toks?
Manau, toratora norėjo akcentuoti, kad vaizdas/principai/dvasia turėtų būti bendri visoje žmogaus aplinkoje, t.y. ir namuose, ir lauke. Tik gaila, kad pradedančioms gėlininkėms labai trūksta valios (neprisipirkti visko, kas tą akimirką patinka) lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(raganele @ 2009 09 17, 06:18)
Hm gilinatės kažkur čia smarkiai biggrin.gif
Paskutinės dienos/savaitės prieš nušąlant visam rudens grožiui, o mano patvoriai tik dabar pasidarė tokiais žydinčiais šabakštynais,kokių ir norėjau... Kaip gaila kad trumpam, tai bent fotkinu biggrin.gif subtiliam skoniui matyt nelabai, bet man, bardakėlį toleruojančiai - kas spalvota, tas gražu tongue.gif :

labai jaukus urdeniškas vaizdelis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 17, 08:38)
...
va man labai grazu pas tave pasiziureti, gyvumo pasisemti  thumbup.gif  , bet paciai toks ryskumas primena soliariuma - nuejai, pasimegavai, bet ilgai neisbutum  rolleyes.gif .

biggrin.gif kad nėr ryšku visur - keli metriukai prie pat tvorų ir vienas terasos kampelis, kitur veja, už permatomos tvoros - dideli apvoratinklėję rudeniniai laukai. Bus ilgas rudas ruduo, nors imk ir prisigerk tų spalvų, kad iki pavasario užtektų lotuliukas.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2009 09 17, 08:56)
Manau, toratora norėjo akcentuoti, kad vaizdas/principai/dvasia turėtų būti bendri visoje žmogaus aplinkoje, t.y. ir namuose, ir lauke. Tik gaila, kad pradedančioms gėlininkėms labai trūksta valios (neprisipirkti visko, kas tą akimirką patinka)  lotuliukas.gif 
Papildyta:
labai jaukus urdeniškas vaizdelis  wub.gif

dėkui už wub.gif vaizdeliui.

Manau kiekviena savo stilių kieme atrast turi bandymų, klydimų ir atradimų keliu smile.gif per kelis metus bandyt augint visokius augalus ir tik tada supras, kurie jai mieli, kurie tinka jos kiemo žemėje ir pan.
Atsakyti

mes turim prieš metus pirkom elektrinį. Gal ir nėra itn patogu su laidu tąsytis, bet daržas nėr didelis, tai benzininio, kuris brangesnis, nesirinkom. Šiaip labai gerai išpurena, tačiau vistik ne visada paima pakankamai giliai. Manyčiau, kad kartą per metus verta perkasti rankiniu būdu, o purentuvas mums šiuo rudeniniu metu labai praverčia, kai dalis daržo jau tuščias, galima sakyti stovi pūdymas, tai kartą per pora savaičių MB priprašau prasivažiuoti, kad dygstančias piktžoles iškedentų
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2009 09 16, 23:10)
Atvirksciai smile.gif as manau kad kiekvienas zmogus yra individualibe, todel jam ir reikia individualaus dizaino atsizvelgiant i jo interesus tongue.gif

Butent ! todel nereikia mastyti stereotipiskai, pvz. sportine apranga apsirenges - megsta sporta, alternatyvistas - naujoves. Netikslu tai juk smile.gif ax.gif

QUOTE(toratora @ 2009 09 16, 23:42)
As netikiu kad gali but minimalizmas namuose ir misraine sode.

tai tau reikia pas manea psilankyti lotuliukas.gif
Atsakyti
na merginos paprasysiu dar karta jusu patarimu del sio plotelio.
http://www.foto.lt/i...01.JPG&id=18701

ta gelyneli kampe galeciau panaikinti ar perkelti, na kaskaip pagyvinti vaizdeli?
gal kas kokiu minciu turit? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agneee1 @ 2009 09 17, 12:14)
na merginos paprasysiu dar karta jusu patarimu del sio plotelio.
http://www.foto.lt/i...01.JPG&id=18701

ta gelyneli kampe galeciau panaikinti ar perkelti, na kaskaip pagyvinti vaizdeli?
gal kas kokiu minciu turit?  4u.gif

Parašyk, kokia funcija šio kampelio. Ar čia paradinė sklypo dalis, ar tai visas jūsų turimas žemės sklypelis?
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2009 09 17, 09:56)
Manau, toratora norėjo akcentuoti, kad vaizdas/principai/dvasia turėtų būti bendri visoje žmogaus aplinkoje, t.y. ir namuose, ir lauke. Tik gaila, kad pradedančioms gėlininkėms labai trūksta valios (neprisipirkti visko, kas tą akimirką patinka)  lotuliukas.gif 

Pvz., tos atviros lentynos daug kur naudojamos minimalistiniuose interjeruose. taigi kaip ir bendras vaizdas panašus, bet jos man ne prie širdies nors tu ką doh.gif

Dėl valios trūkumo labai teisingai pasakyta drinks_cheers.gif O paskui labai sunku atsisveikinti su "netinkamais" augalais blush2.gif
Atsakyti
[quote=linuke_,2009 09 17, 12:31]
Parašyk, kokia funcija šio kampelio. Ar čia paradinė sklypo dalis, ar tai visas jūsų turimas žemės sklypelis?
Papildyta:

cia kaip ir paradini splotelis, kur kairiam kampe matosi gelyte raudona , tai ten varteliai ir tiesus takelis i nama ir i tolesne sklypo dali. po siame plotelyje tik nupjaunu zole pasilieju geles ir dukryte pzaidzia. bet jis kaip ir paradinis, o atrodo nekaip blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(agneee1 @ 2009 09 17, 13:08)
cia  kaip ir paradini splotelis,  kur kairiam kampe matosi gelyte raudona , tai ten varteliai ir tiesus takelis i nama ir i tolesne sklypo dali. po siame plotelyje tik nupjaunu zole  pasilieju geles ir dukryte pzaidzia. bet  jis kaip ir paradinis, o atrodo nekaip  blush2.gif

Aš ką įsivaizduoju:
Prie tvoros pasodinti kokius aukštesnius krūmus, kokį medelį. Visus kokiu puslankiu, link vidurio žemesnius g.gif Kažką panašaus, tik apversti kita puse smile.gif

user posted image

O jau kokie augalai, tai priklausomai ko pati nori - ar daugiau gėlių, ar tik krūmai, kokia vieta - saulėta, pavėsinga ir pan.
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2009 09 17, 13:16)
Aš ką įsivaizduoju:
Prie tvoros pasodinti kokius aukštesnius krūmus, kokį medelį. Visus kokiu puslankiu, link vidurio žemesnius g.gif Kažką panašaus, tik apversti kita puse smile.gif

user posted image

O jau kokie augalai, tai priklausomai ko pati nori - ar daugiau gėlių, ar tik krūmai, kokia vieta - saulėta, pavėsinga ir pan.

na ten saules nelabai daug nes kaimynu 5 berzai uzstoja doh.gif o didelius medzius irgi nelabai galiu sodinti nes 2 langai , gali uzstoti sviesa, o namuose jos neperdaugiausiai.
na tiesiog nzn ka daryt, tas gelynelis kampe visai nesiziuri ane? kaskoks per mazas ir jame visko per daug. gal dar kokiu minciu ax.gif

ideta foto lb grazi , bet tokiem augalam manau pas mane per maza vietos ,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneee1: 17 rugsėjo 2009 - 12:28
Tokios foto kaip si lyg mano nepasiekiama svajone blush2.gif
Atsakyti