Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

QUOTE(rokoko @ 2009 09 25, 22:25)
tik norejosi geriau padaryti - čia nesigiriant, rimtai smile.gif

tikrai padaryta geriau didis.gif . Gali didziuotis savimi, ir tos vazonu kompozicijos ant metaliniu koju wub.gif... Laukiu nesulaukiu, kada uosvis prabils viesai, ir uosvienei nebereikes perdavineti slaptos informacijos biggrin.gif .

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 26, 05:42)
beržai tėvų kieme:
user posted image

tai ir turejau omenyje, tik cia dar palyginus jaunuciai berzeliai ax.gif .

ar yra dabar prekyboje ta Navasaicio knyga? parasyk prasau pav., kiek psl. ir kiek kastuoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 26 rugsėjo 2009 - 09:27
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 26, 06:42)
Nusipirkti  mirksiukas.gif  Kas jau kas, bet šita knyga verta to, kad palengvintum kišenę smile.gif Sugrupuoti augalai pagal išvaizdą (skyrelis raudonlapiams, skyrelis koloniškiems, skyrelis svyrantiems ir t.t.), kas labai gerai kūrybinėms kančioms palengvinti  4u.gif Iš visų turimų galėčiau iki užsikirtimo rekomenduoti šitą Navasaičio knygą ir E.V.Navio apie genėjimą.
1 - "iki žemės šakotas 5-7(9) aukščio medelis 2-3 m skersmens laja"
2 - iš raudonlapių plaštakiškųjų klevų rašo 'Bloodgood' aukštį 1,5-2m
3 - "10-15m aukščio medis ovališka laja"

Turbut reikes isigyti ta knyga smile.gif
Per nakti sugalvojau Puskiparisi pendula sodinti prie salos, o katapla toliau link tvenkinio g.gif

Noriu pasidalinti sio ryto darbo rezultatais 4u.gif
Issikasiau viendienes ir susistaciau toje saloje. Ir vaizdelis labai nekoks blush2.gif Tikrai kaip koks preriju sodas isdyges nezinia is kur blink.gif
Dar dabar atsivertus ziuri i ta zurnala - viendienes su spygliuociais - taip grazu. Neimenama misle man - kodel pas mane negrazu g.gif
Tai va, issikasiau barzdotuju vilkdalgiu - sie daug geriau ziurisi. Tik kaip viskas atrodys, kai vasara vilkdalgiu lapai nuruduos g.gif (Pas kitus gal ir grazus laikosi visa sezona, o pas mane po zydejimo greitai dekoratyvuma praranda)

Dabar jau galutinai suprantu, kad neveikia mano vaizduote blush2.gif
Jeigu koks medelynas parduotu augalus su salyga, kad priimtu atgal - tai galeciau su gyvais augalais paeksperimentuoti ax.gif , nes dabar truputi pasimetusi jauciuosi doh.gif Bijau, kad isivaizduoju vienaip, o realybeje pasirodys atvirksciai blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 26 rugsėjo 2009 - 10:30
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 26, 07:55)
Gal pasakytumėte kas čia ne taip ar ko trūksta/per daug, gal ką reiktų sukeist vietom.

Tikiu, kad tu aukscius susiziurejai, bet ar eglutė 'Nidiformis' nera aukstesnis ir platesnis augalas nei lanksva 'Golden princess'
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 26, 07:55)
Gal pasakytumėte kas čia ne taip ar ko trūksta/per daug, gal ką reiktų sukeist vietom. O gal aš be reikalo pati prie savęs kabinėjuosi?
user posted image  user posted image  user posted image
Augalai tokie:
1 - tuja 'Globosa'
2 - eglutė 'Nidiformis'
3 - eglutė 'Conica'
4 - eglutė 'Daisy white'
5 - lanksva 'Magic Carpet'
6 - lanksva 'Golden princess'
7 - kadagys 'Blue Star'
8 - klevas 'Drumondii'
user posted image
Gražiausias plotelio vaizdas turi atsiverti žiūrint panašiai iš tos pusės, kaip paveikslėlyje su numeriukais.

'Nidiformis' man labiau ziuretusi greta 'Conicos' ir 'Daisy white', o geltonos ir pilkos derinys schmoll.gif Bet cia galbut asmeninis skonis.

Papildyta:
QUOTE(Nuk @ 2009 09 26, 11:27)
Turbut reikes isigyti ta knyga smile.gif
Per nakti sugalvojau Puskiparisi pendula sodinti prie salos, o katapla toliau link tvenkinio g.gif

Noriu pasidalinti sio ryto darbo rezultatais 4u.gif
Issikasiau viendienes ir susistaciau toje saloje. Ir vaizdelis labai nekoks blush2.gif Tikrai kaip koks preriju sodas isdyges nezinia is kur blink.gif
Dar dabar atsivertus ziuri i ta zurnala - viendienes su spygliuociais - taip grazu. Neimenama misle man - kodel pas mane negrazu g.gif
Tai va, issikasiau barzdotuju vilkdalgiu - sie daug geriau ziurisi. Tik kaip viskas atrodys, kai vasara vilkdalgiu lapai nuruduos g.gif (Pas kitus gal ir grazus laikosi visa sezona, o pas mane po zydejimo greitai dekoratyvuma praranda)

Dabar jau galutinai suprantu, kad neveikia mano vaizduote blush2.gif
Jeigu koks medelynas parduotu augalus su salyga, kad priimtu atgal - tai galeciau su gyvais augalais paeksperimentuoti  ax.gif , nes dabar truputi pasimetusi jauciuosi doh.gif Bijau, kad isivaizduoju vienaip, o realybeje pasirodys atvirksciai blink.gif

Galbut tau paveiksleliuose viendienes su spygliuociais grazu, o pas tave ne, nes lygini suaugusius spygliuocius ir vasara fotografuotas viendienes su mazais spygliuotukais ir rudeninemis viendienemis- pageltusiais, praradusiais dekoratyvuma lapais ir jau bebaigiancias nuzydet?
O del vilkdgiu- gal verta daugiau jais pasidomet, ju ivairiu rusiu yra. Man rodos ne visu lapai praranda dekoratyvuma.

Na su krastovaizdzio projektavimu, kaip ir kitais kurybiniais darbais- reikia daug ir nuolat dirbti, kad vaizduote islavinti.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 09 26, 12:16)
'Nidiformis' man labiau ziuretusi greta 'Conicos' ir 'Daisy white', o geltonos ir pilkos derinys schmoll.gif  Bet cia galbut asmeninis skonis.

Visgi palaikyčiau to geltono-pilko (na man ten labiau geltona-mėlyna pasirodė ax.gif ) idėją blush2.gif , nes čia kaip ir klasikinis kontrastingų spalvų derinys. Be to jis, sukoncentruotas vienoj kompozicijos vietoj, tampa spalviniu jos akcentu. Jei gerai įžiūriu ten fone yra ir sidabrinių eglučių gyvatvorė, tai ta mėlyna-pilka spalva būtų labai į temą 4u.gif. Na, bet kaip sakoma 'na vkus i cvet tovariscei niet' biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 09 26, 10:27)
Jeigu koks medelynas parduotu augalus su salyga, kad priimtu atgal - tai galeciau su gyvais augalais paeksperimentuoti  ax.gif

o as toki darba tiesiai medelyne arba sodu centre atlieku rolleyes.gif . Uzeina ant seles koks derinys, uzsuku i sodu centra, pasiimu reikalinga augala, pastatau salia vieno, salia kito... ir aisku kas su kuo.
Vakar vienam sodu centre taip tujas Smaragd buvau issirikiavusi ax.gif . Pasiemiau dideles (pirkciau tai mazas), isrikiavau kas metra, po to kas 80 cm (vadovaudamasi trinkeliu matmenimis) ir viskas aisku patapo.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2009 09 26, 14:05)
Visgi palaikyčiau to geltono-pilko (na man ten labiau geltona-mėlyna pasirodė  ax.gif ) idėją  blush2.gif , nes čia kaip ir klasikinis kontrastingų spalvų derinys. Be to jis, sukoncentruotas vienoj kompozicijos vietoj, tampa spalviniu jos akcentu.  Jei gerai įžiūriu ten fone yra ir sidabrinių eglučių gyvatvorė, tai ta mėlyna-pilka spalva būtų labai į temą  4u.gif. Na, bet kaip sakoma 'na vkus i cvet tovariscei niet'  biggrin.gif

Melyna-geltona taip. Klasikinis derinys. Bet as konkreciau apie sia vieta ir siuos augalus ( cia tik mano asmeninis skonis, galejau aisku ir patyleti). O gyvatvore, jei teisingai pamenu nera vien dygiuju egliu.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 09 26, 13:36)
Melyna-geltona taip. Klasikinis derinys. Bet as konkreciau apie sia vieta ir siuos augalus ( cia tik mano asmeninis skonis, galejau aisku ir patyleti).  O gyvatvore, jei teisingai pamenu nera vien dygiuju egliu.

Tai greičiau čia jau aš galėčiau daugiau patylėti blush2.gif blush2.gif blush2.gif , nes atrodo per daug jau įsijaučiau su savo pastebėjimais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 26, 06:55)

Augalai tokie:
1 - tuja 'Globosa'
2 - eglutė 'Nidiformis'
3 - eglutė 'Conica'
4 - eglutė 'Daisy white'
5 - lanksva 'Magic Carpet'
6 - lanksva 'Golden princess'
7 - kadagys 'Blue Star'
8 - klevas 'Drumondii'

Bet klevas <drumondii> labai aukstas auga..gal graziau butu koki 2-3m kleva pasirinkt ? Ar neatrodys jis ten peraukstas?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 26, 10:25)
ar yra dabar prekyboje ta
Navasaicio knyga? parasyk prasau pav., kiek psl. ir kiek kastuoja?

Pavadinimas
ir kaina čia
, psl. 238
QUOTE(toratora @ 2009 09 26, 15:39)
Bet klevas <drumondii> labai aukstas auga..gal graziau butu koki
2-3m kleva pasirinkt ? Ar neatrodys jis ten peraukstas?

Ačiū Bitule, Smth1, Toratora uz pastebėjimus. Būtent klevo dermė
su likusiais augalais mane labiausiai ir neramino... Pasodinau ir
"badė akis"... Kažkaip per daug lapuotas tai kompozicijai atrodė. Šiandien klevas persikraustė į kito didelio lapuoto medžio kaimynystę smile.gif Spygliuočiai "pergyvens" lanksvas, o apie 'Globosa' pakeitimą kažkuo rutulišku bet kitkuo irgi esu mąsčiusi (bet dar ketinu palaukti metelius kitus ir pažiūrėti kaip vystosi to plotelio vaizdas). Jūsų mintys padrąsino 4u.gif - vadinasi mano pačios pamąstymai būna ne visiškai pro šalį lotuliukas.gif
Ir dar toks klausimėlis - kadangi klevo vieta ten liko laisva, ką patartumėte sodinti jo vieton? Pačiai norėtųsi kažko spygliuoto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 26 rugsėjo 2009 - 19:55
QUOTE(bitule @ 2009 09 26, 10:20)
Tik ir vėl kalba eina apie vieno gabalelio  kompoziciją, o kaip tai prisiriš visoj kiemo erdvėj  mastau.gif

Jokia foto neatstos "gyvo" vaizdo drinks_cheers.gif Ir vargu ar įmanoma per nuotraukas perteikti kiemo visumą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 26 rugsėjo 2009 - 20:15
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 26, 20:14)
Jokia foto neatstos "gyvo" vaizdo drinks_cheers.gif Ir vargu ar įmanoma per nuotraukas perteikti kiemo visumą  g.gif

pasiziurek cia, gal ka rasi :

http://www_baltezers...m...&type=darzs

Atsakyti