Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

toratora, bet kaip gražu wub.gif

žodžiu, važiuosiu dar kartą, pakamantinėsiu daugiau apie pirmąjį. už antro patvirtinimą labai ačiū thumbup.gif
mes į terasą planuojam, tą plėtimąsi juk bus galima pareguliuoti, ar ne?

Atsakyti
Rokoko, balkonas - groja lyg orkestras thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Rokoko , labai gražu thumbup.gif .Ar tie loveliai standartinio dydžio? Tikriausiai labai dažnai lieji ir tręši, kad taip gražiai auga.
Atsakyti
....irgi uzbegau rokoko balkono pagirt wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 09 25, 12:52)
1.Mano mintis- status augalai. Viksvos ivairiaus aukscio, jokiu apskritalapiu ala melsves. Ir viendienes ten neypac. Man asmeniskai:)
Papildyta:
2.Nuobodu nebus pakartojus formas. O del botanikos sodo tai gera mintis. Toratora 4u.gif  pasakei, ka ir as bandziau nevykusiai pasakyt anksciau:)

1.ar gerai suprantu tavo vizija pas mane - rutuliai ir kolonos g.gif

2. tuomet apsistoju ties kalninem pusim (~5 vnt.), puskiparisiu Sungold (1 vnt.), ozeksniu (2 vnt.) ir sliauzianciuoju kadagiu (1 vnt).
Apacia butu zalia-geltona, tai medis - raudonas g.gif , pvz. klevas Crimson King.

O link tvenkinio, kad ji siek tiek 'pridengtu' spygliuoti g.gif

Variantas A

Bet koks turetu akcenta virsuje g.gif Matyt vis tik spygliuoti reikia jungti su sala, o prie tvenkinio medi lapuoti - ju akcentai virsuje (cia as taip pirmokiskai suprantu blush2.gif )

Tuomet var. B galvociau
kalnines pusys (~3 vnt.), puskiparisis Sungold (1 vnt.), ozeksnis (2 vnt.), sliauziantis kadagys (1 vnt), raugerskis raudonas (2 vnt.) - sie zalios spalvos zemu augalu atskyrimui nuo didziojo spygliuocio (juodoji pusis arba puskiparisis pendula) ir klevas Crimson King visiskai atskirai - pagal vidos777 vizija - tvenkinio 'pridengimui'.

Man antrasis labiau patinka. Ar tesinga kryptim einu? 4u.gif

QUOTE(yuki @ 2009 09 25, 15:21)
atsiprašau už kokybę, čia toks margas geltonai žalias kadagys:

man labai panasu i maumedi, bet neteko matyti margu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 25 rugsėjo 2009 - 21:06
as prie tu tyliu skaitytoju dar pabusiu blush2.gif
rokoko balkoncikas nerelaus grozis wub.gif wub.gif
Atsakyti
Labai ačiū merginos už gražius atsiliepimus apie balkoną 4u.gif
Tikrai malonu ir jaučiuosi įvertinta, nes galvą laužiau jau vasarį-kovą: kelerius metus toje vietoje patyriau nesėkmę, ir norėjosi atsigriebt.
Mintį "paėmiau'' iš pernai vasarą viešose vietose pasirodžiusių mix'ų, netgi konkretų pavyzdį buvau nužiūrėjusi , tik norejosi geriau padaryti - čia nesigiriant, rimtai smile.gif.
Šiaip visą tą reikalą kitąmet reikčtų pasidaryti anksčiau, ir palaikyti šiltnamy, nes vaizdas normalus patapo tik apie vasaros vidurį.

QUOTE(Mamce @ 2009 09 25, 12:57)
Tik kas ten tie zali placialapiai ir dar kur geltonai zydi?
Arba geriau isvardink visus augaliukus: gal dar ka praziurejau 

Svyranti pelargonija;
Sanvitalija - geltonai smulkiai žydinti (pastebėjimas dėl šios gėlytės - į ją geriau žiūrėti iš viršaus nei apačios, nes visi žiedeliai pakrypę į saulę, sitebeliai užsirietę viršun. Mano dideliam balkonui ji pernelyg kompaktiška, ir kitais metais ją pakeisiu kitu geltonai žydinčiu, tikru ''draikalu'' lakišium);
Citrininis šlamutis (''strėlės'');
Cimžieda (lapai) - jų viršutinė dalis žalia, apatinė violetinė;
Margenis (lapai) bordo spalvos (beveik tokios pat, kaip cimžiedų lapų apačia).

QUOTE(išdykėlė @ 2009 09 25, 19:24)
Rokoko , labai gražu  thumbup.gif .Ar tie loveliai standartinio dydžio?
Tikriausiai labai dažnai lieji ir tręši, kad taip gražiai auga.

Loveliai paprasčiausi plastikiniai - kokia 80cm ar 1metras.
Žinoma biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 25 rugsėjo 2009 - 22:26
Rokoko, nuostabus balkonas thumbup.gif Neseniai vienam žurnale mačiau konkurso su žydinčiais balkonais rezultatus - pasibaisėjau... O žiūrėdama į Tavąjį pagalvojau, kad tokie balkonai turėtų laimėti ir būti "paviešinami" 4u.gif
QUOTE(Nuk @ 2009 09 25, 8:57)
O ką daryti, kas neturi tokių protingų knygų smile.gif belieka nete klaidžioti tongue.gif
Gal galėtum pažiūrėti kokius išmatavimus rašo
1 - Chamaecyparis nootkatensis pendula
2 - Acer palmatum Atropurpureum
3 -Acer platanoides Crimson King  4u.gif

Nusipirkti mirksiukas.gif Kas jau kas, bet šita knyga verta to, kad palengvintum kišenę smile.gif Sugrupuoti augalai pagal išvaizdą (skyrelis raudonlapiams, skyrelis koloniškiems, skyrelis svyrantiems ir t.t.), kas labai gerai kūrybinėms kančioms palengvinti 4u.gif Iš visų turimų galėčiau iki užsikirtimo rekomenduoti šitą Navasaičio knygą ir E.V.Navio apie genėjimą.
1 - "iki žemės šakotas 5-7(9) aukščio medelis 2-3 m skersmens laja"
2 - iš raudonlapių plaštakiškųjų klevų rašo 'Bloodgood' aukštį 1,5-2m
3 - "10-15m aukščio medis ovališka laja"
QUOTE(vida777 @ 2009 09 25, 11:29)
tu gali pasidalinti patirtim apie berzus  ax.gif . Man vienas zmogas prigrasino, kad neduok dieve berzas kieme - saknys platumo kaip laja, salia nieko nepasodinsi, o kaip siukslina krentancios sakeles  doh.gif ... nu paziurejau, is tiesu tu sakeliu pilna aplinkui.

beržai tėvų kieme:
user posted image
kaip matyti, po jais auga ir nepasakyčiau, kad prastai. Bet reiktų paminėti, kad tėvų kiemo žemė priemolis, drėgmės pakankamai. Bet... ten kur po beržais nieko nepasodinta, žolė ne tokia vešli kaip kitur - beržai suvartoja nemažai vandens. Šiukšlint šiukšlina - visokių smulkių biručių būna praktiškai nuolat.
Atsakyti
Gal pasakytumėte kas čia ne taip ar ko trūksta/per daug, gal ką reiktų sukeist vietom. O gal aš be reikalo pati prie savęs kabinėjuosi?
user posted image user posted image user posted image
Augalai tokie:
1 - tuja 'Globosa'
2 - eglutė 'Nidiformis'
3 - eglutė 'Conica'
4 - eglutė 'Daisy white'
5 - lanksva 'Magic Carpet'
6 - lanksva 'Golden princess'
7 - kadagys 'Blue Star'
8 - klevas 'Drumondii'
user posted image
Gražiausias plotelio vaizdas turi atsiverti žiūrint panašiai iš tos pusės, kaip paveikslėlyje su numeriukais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 26 rugsėjo 2009 - 07:06
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 26, 06:42)
beržai tėvų kieme:

fantastiskai wub.gif thumbup.gif is kart pamislyjau apie savo berzus.... bet.... netoli vaiku kasio aikstele, supynes ir kt vaiku zaidimo zona... bijau kad nukentetu mano groziai...... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2009 09 25, 17:38)
toratora, bet kaip gražu wub.gif
žodžiu, važiuosiu dar kartą, pakamantinėsiu daugiau apie pirmąjį. už antro patvirtinimą labai ačiū thumbup.gif
mes į terasą planuojam, tą plėtimąsi juk bus galima pareguliuoti, ar ne?

Pletimasi pareguliuot kadagio? Skiepyto ant kamieno? g.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 26, 06:55)
Gal pasakytumėte kas čia ne taip ar ko trūksta/per daug, gal ką reiktų sukeist vietom. O gal aš be reikalo pati prie savęs kabinėjuosi?

Man atrodo, kad kabinėjiesi biggrin.gif 4u.gif Viskas thumbup.gif
Tik gal išimčiau tą eglutę 4a (truputį "kertasi" su klevo laja) jos vietoj gal dėčiau kažką žemo horizontalaus. Ir man pasirodė, kad ten nelabai tilps dvi eglutės 'Nidiformis' (bet gal tik iš nuotraukos mastelio toks vaizdas susidaro) - užtektų vienos.
Na ir tos tujos 'Globosa' man g.gif , gal ieškočiau kažko kito visžalio ir rutuliško (forma tai thumbup.gif ), bet čia jau prasideda subjektyvumas (kas kam gražu ar negražu rolleyes.gif ).
Tik ir vėl kalba eina apie vieno gabalelio kompoziciją, o kaip tai prisiriš visoj kiemo erdvėj mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 26 rugsėjo 2009 - 09:24