toratora, bet kaip gražu
žodžiu, važiuosiu dar kartą, pakamantinėsiu daugiau apie pirmąjį. už antro patvirtinimą labai ačiū
mes į terasą planuojam, tą plėtimąsi juk bus galima pareguliuoti, ar ne?
Rokoko, balkonas - groja lyg orkestras
Rokoko , labai gražu .Ar tie loveliai standartinio dydžio? Tikriausiai labai dažnai lieji ir tręši, kad taip gražiai auga.
....irgi uzbegau rokoko balkono pagirt
QUOTE(smth1 @ 2009 09 25, 12:52)
1.Mano mintis- status augalai. Viksvos ivairiaus aukscio, jokiu apskritalapiu ala melsves. Ir viendienes ten neypac. Man asmeniskai:)
Papildyta:
2.Nuobodu nebus pakartojus formas. O del botanikos sodo tai gera mintis. Toratora pasakei, ka ir as bandziau nevykusiai pasakyt anksciau:)
Papildyta:
2.Nuobodu nebus pakartojus formas. O del botanikos sodo tai gera mintis. Toratora pasakei, ka ir as bandziau nevykusiai pasakyt anksciau:)
1.ar gerai suprantu tavo vizija pas mane - rutuliai ir kolonos
2. tuomet apsistoju ties kalninem pusim (~5 vnt.), puskiparisiu Sungold (1 vnt.), ozeksniu (2 vnt.) ir sliauzianciuoju kadagiu (1 vnt).
Apacia butu zalia-geltona, tai medis - raudonas , pvz. klevas Crimson King.
O link tvenkinio, kad ji siek tiek 'pridengtu' spygliuoti
Variantas A
Bet koks turetu akcenta virsuje Matyt vis tik spygliuoti reikia jungti su sala, o prie tvenkinio medi lapuoti - ju akcentai virsuje (cia as taip pirmokiskai suprantu )
Tuomet var. B galvociau
kalnines pusys (~3 vnt.), puskiparisis Sungold (1 vnt.), ozeksnis (2 vnt.), sliauziantis kadagys (1 vnt), raugerskis raudonas (2 vnt.) - sie zalios spalvos zemu augalu atskyrimui nuo didziojo spygliuocio (juodoji pusis arba puskiparisis pendula) ir klevas Crimson King visiskai atskirai - pagal vidos777 vizija - tvenkinio 'pridengimui'.
Man antrasis labiau patinka. Ar tesinga kryptim einu?
QUOTE(yuki @ 2009 09 25, 15:21)
atsiprašau už kokybę, čia toks margas geltonai žalias kadagys:
man labai panasu i maumedi, bet neteko matyti margu
as prie tu tyliu skaitytoju dar pabusiu
rokoko balkoncikas nerelaus grozis
rokoko balkoncikas nerelaus grozis
Labai ačiū merginos už gražius atsiliepimus apie balkoną
Tikrai malonu ir jaučiuosi įvertinta, nes galvą laužiau jau vasarį-kovą: kelerius metus toje vietoje patyriau nesėkmę, ir norėjosi atsigriebt.
Mintį "paėmiau'' iš pernai vasarą viešose vietose pasirodžiusių mix'ų, netgi konkretų pavyzdį buvau nužiūrėjusi , tik norejosi geriau padaryti - čia nesigiriant, rimtai .
Šiaip visą tą reikalą kitąmet reikčtų pasidaryti anksčiau, ir palaikyti šiltnamy, nes vaizdas normalus patapo tik apie vasaros vidurį.
Svyranti pelargonija;
Sanvitalija - geltonai smulkiai žydinti (pastebėjimas dėl šios gėlytės - į ją geriau žiūrėti iš viršaus nei apačios, nes visi žiedeliai pakrypę į saulę, sitebeliai užsirietę viršun. Mano dideliam balkonui ji pernelyg kompaktiška, ir kitais metais ją pakeisiu kitu geltonai žydinčiu, tikru ''draikalu'' lakišium);
Citrininis šlamutis (''strėlės'');
Cimžieda (lapai) - jų viršutinė dalis žalia, apatinė violetinė;
Margenis (lapai) bordo spalvos (beveik tokios pat, kaip cimžiedų lapų apačia).
Loveliai paprasčiausi plastikiniai - kokia 80cm ar 1metras.
Žinoma
Tikrai malonu ir jaučiuosi įvertinta, nes galvą laužiau jau vasarį-kovą: kelerius metus toje vietoje patyriau nesėkmę, ir norėjosi atsigriebt.
Mintį "paėmiau'' iš pernai vasarą viešose vietose pasirodžiusių mix'ų, netgi konkretų pavyzdį buvau nužiūrėjusi , tik norejosi geriau padaryti - čia nesigiriant, rimtai .
Šiaip visą tą reikalą kitąmet reikčtų pasidaryti anksčiau, ir palaikyti šiltnamy, nes vaizdas normalus patapo tik apie vasaros vidurį.
QUOTE(Mamce @ 2009 09 25, 12:57)
Tik kas ten tie zali placialapiai ir dar kur geltonai zydi?
Arba geriau isvardink visus augaliukus: gal dar ka praziurejau
Arba geriau isvardink visus augaliukus: gal dar ka praziurejau
Svyranti pelargonija;
Sanvitalija - geltonai smulkiai žydinti (pastebėjimas dėl šios gėlytės - į ją geriau žiūrėti iš viršaus nei apačios, nes visi žiedeliai pakrypę į saulę, sitebeliai užsirietę viršun. Mano dideliam balkonui ji pernelyg kompaktiška, ir kitais metais ją pakeisiu kitu geltonai žydinčiu, tikru ''draikalu'' lakišium);
Citrininis šlamutis (''strėlės'');
Cimžieda (lapai) - jų viršutinė dalis žalia, apatinė violetinė;
Margenis (lapai) bordo spalvos (beveik tokios pat, kaip cimžiedų lapų apačia).
QUOTE(išdykėlė @ 2009 09 25, 19:24)
Rokoko , labai gražu .Ar tie loveliai standartinio dydžio?
Tikriausiai labai dažnai lieji ir tręši, kad taip gražiai auga.
Tikriausiai labai dažnai lieji ir tręši, kad taip gražiai auga.
Loveliai paprasčiausi plastikiniai - kokia 80cm ar 1metras.
Žinoma
Rokoko, nuostabus balkonas Neseniai vienam žurnale mačiau konkurso su žydinčiais balkonais rezultatus - pasibaisėjau... O žiūrėdama į Tavąjį pagalvojau, kad tokie balkonai turėtų laimėti ir būti "paviešinami"
Nusipirkti Kas jau kas, bet šita knyga verta to, kad palengvintum kišenę Sugrupuoti augalai pagal išvaizdą (skyrelis raudonlapiams, skyrelis koloniškiems, skyrelis svyrantiems ir t.t.), kas labai gerai kūrybinėms kančioms palengvinti Iš visų turimų galėčiau iki užsikirtimo rekomenduoti šitą Navasaičio knygą ir E.V.Navio apie genėjimą.
1 - "iki žemės šakotas 5-7(9) aukščio medelis 2-3 m skersmens laja"
2 - iš raudonlapių plaštakiškųjų klevų rašo 'Bloodgood' aukštį 1,5-2m
3 - "10-15m aukščio medis ovališka laja"
beržai tėvų kieme:
kaip matyti, po jais auga ir nepasakyčiau, kad prastai. Bet reiktų paminėti, kad tėvų kiemo žemė priemolis, drėgmės pakankamai. Bet... ten kur po beržais nieko nepasodinta, žolė ne tokia vešli kaip kitur - beržai suvartoja nemažai vandens. Šiukšlint šiukšlina - visokių smulkių biručių būna praktiškai nuolat.
QUOTE(Nuk @ 2009 09 25, 8:57)
O ką daryti, kas neturi tokių protingų knygų belieka nete klaidžioti
Gal galėtum pažiūrėti kokius išmatavimus rašo
1 - Chamaecyparis nootkatensis pendula
2 - Acer palmatum Atropurpureum
3 -Acer platanoides Crimson King
Gal galėtum pažiūrėti kokius išmatavimus rašo
1 - Chamaecyparis nootkatensis pendula
2 - Acer palmatum Atropurpureum
3 -Acer platanoides Crimson King
Nusipirkti Kas jau kas, bet šita knyga verta to, kad palengvintum kišenę Sugrupuoti augalai pagal išvaizdą (skyrelis raudonlapiams, skyrelis koloniškiems, skyrelis svyrantiems ir t.t.), kas labai gerai kūrybinėms kančioms palengvinti Iš visų turimų galėčiau iki užsikirtimo rekomenduoti šitą Navasaičio knygą ir E.V.Navio apie genėjimą.
1 - "iki žemės šakotas 5-7(9) aukščio medelis 2-3 m skersmens laja"
2 - iš raudonlapių plaštakiškųjų klevų rašo 'Bloodgood' aukštį 1,5-2m
3 - "10-15m aukščio medis ovališka laja"
QUOTE(vida777 @ 2009 09 25, 11:29)
tu gali pasidalinti patirtim apie berzus . Man vienas zmogas prigrasino, kad neduok dieve berzas kieme - saknys platumo kaip laja, salia nieko nepasodinsi, o kaip siukslina krentancios sakeles ... nu paziurejau, is tiesu tu sakeliu pilna aplinkui.
beržai tėvų kieme:
kaip matyti, po jais auga ir nepasakyčiau, kad prastai. Bet reiktų paminėti, kad tėvų kiemo žemė priemolis, drėgmės pakankamai. Bet... ten kur po beržais nieko nepasodinta, žolė ne tokia vešli kaip kitur - beržai suvartoja nemažai vandens. Šiukšlint šiukšlina - visokių smulkių biručių būna praktiškai nuolat.
Gal pasakytumėte kas čia ne taip ar ko trūksta/per daug, gal ką reiktų sukeist vietom. O gal aš be reikalo pati prie savęs kabinėjuosi?
Augalai tokie:
1 - tuja 'Globosa'
2 - eglutė 'Nidiformis'
3 - eglutė 'Conica'
4 - eglutė 'Daisy white'
5 - lanksva 'Magic Carpet'
6 - lanksva 'Golden princess'
7 - kadagys 'Blue Star'
8 - klevas 'Drumondii'
Gražiausias plotelio vaizdas turi atsiverti žiūrint panašiai iš tos pusės, kaip paveikslėlyje su numeriukais.
Augalai tokie:
1 - tuja 'Globosa'
2 - eglutė 'Nidiformis'
3 - eglutė 'Conica'
4 - eglutė 'Daisy white'
5 - lanksva 'Magic Carpet'
6 - lanksva 'Golden princess'
7 - kadagys 'Blue Star'
8 - klevas 'Drumondii'
Gražiausias plotelio vaizdas turi atsiverti žiūrint panašiai iš tos pusės, kaip paveikslėlyje su numeriukais.
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 26, 06:42)
beržai tėvų kieme:
fantastiskai is kart pamislyjau apie savo berzus.... bet.... netoli vaiku kasio aikstele, supynes ir kt vaiku zaidimo zona... bijau kad nukentetu mano groziai......
QUOTE(yuki @ 2009 09 25, 17:38)
toratora, bet kaip gražu
žodžiu, važiuosiu dar kartą, pakamantinėsiu daugiau apie pirmąjį. už antro patvirtinimą labai ačiū
Pletimasi pareguliuot kadagio? Skiepyto ant kamieno?
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 26, 06:55)
Gal pasakytumėte kas čia ne taip ar ko trūksta/per daug, gal ką reiktų sukeist vietom. O gal aš be reikalo pati prie savęs kabinėjuosi?
Man atrodo, kad kabinėjiesi Viskas
Tik gal išimčiau tą eglutę 4a (truputį "kertasi" su klevo laja) jos vietoj gal dėčiau kažką žemo horizontalaus. Ir man pasirodė, kad ten nelabai tilps dvi eglutės 'Nidiformis' (bet gal tik iš nuotraukos mastelio toks vaizdas susidaro) - užtektų vienos.
Na ir tos tujos 'Globosa' man , gal ieškočiau kažko kito visžalio ir rutuliško (forma tai ), bet čia jau prasideda subjektyvumas (kas kam gražu ar negražu ).
Tik ir vėl kalba eina apie vieno gabalelio kompoziciją, o kaip tai prisiriš visoj kiemo erdvėj