Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

Neprofesionalui net turint viziją, suskirstymą zonomis, sunku (ir vargu ar įmanoma) padaryt "čiki piki". Galvoju, darau, klystu, taisau, papildau/išgryninu viziją ir t.t. - vis suku tą patį ratą besimokydama ir, tikiuosi, tobulėdama. Ir dar vargu bau ar ligi grabo lentos išgausiu tai, ko noriu... Ir galvoju, kad profesionalai irgi iškart neišspaudžia tobulybės. Žinoma, gerokai arčiau jos nei savamokslis, bet vis tiek dar trūksta... O jei dar ne išsiaiškino, o suformavo tą viziją klientui? Vat tada ir ateina svetimumo jausmas į kiemą...
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2009 09 16, 13:31)
Manau, priežastis pačioj pradžioj - kai paprašai, kad kažkas kitas tau aplinką sukurtų ir tai jau atspindi paties nenorą „terliotis“. Žinoma, dizaineris pasiteisina, bet tik tada, kai pats su juo visur eini, renki, tariesi, derini. Dizaineriai praverčia dėl idėjų ir žinių. Mano mamos atveju, ji viską atidavė dizaineriui (aplinkos), dar paprašė, kad padarytų tokį apželdinimą, kad jai nereikėtų prižiūrėt.. Nu bet tik tos piktžolės rupūžės jai vis tiek dygsta, kad ir kaip dizaineriai stengėsi  lotuliukas.gif

As nenoriu list i diskusija, reiktu begti i 'bendramincius', tik jei kalbi apie konkretu atveji tai reiktu ir apibrezti, kad kalbi apie konkretu zmogu ir su juo susijusia situacija. Nes pritempt prie 'taip vat buna' nekorektiska. Nes buna visaip o visaip. Ne is ispindejimo ar tinginystes.
Atsakyti
Aiū už gražius atisliepimus apie mano augalynus 4u.gif

QUOTE(zmogs @ 2009 09 16, 00:00)
Nugi dabar pričiupsiu - prisipažink kur skaistenį gavai  Kiek ieškojau - niekur  doh.gif

Yra iš senų laikų, anyta iš kažkur gavusi. Šis labai kompaktiškas, praktiškai nesiplečia [ deja, juo nesidalinu blush2.gif ] - galbūt todėl, kad perkėlinėju jį, ko šis augalas nemėgsta.
Kaip Kasiopeja sakė, pernai atidavinėjau rožinį skaistenį - šį buvau iš sėklų užsiauginusi, labai paprastai ir sėkmingai.
Kaip ir ''priklauso'', jau antraisiais metais gražiai žydėjo, buvo aukštaūgis, pakankamai gerai stambėjo keras. Buvo šviesesnių ir tamsesnių rožinių atspalvių.
Pasiliktasis tamsiais žiedlapiais - šiek tiek smulkesnis tiek žiedais, tiek žaluma.

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 16, 04:47)
teoriškai turėtų būti: http://www.seklos.lt/index.php?id=720. O praktiškai ar kur yra pardavime jau kitas klausimas... Šiaip laukiu kada pereis skiltis "Prekių užsakymas internetu" į finišo stadiją iš "Puslapis ruošiamas". Nes nežinau vietos, kur būtų galima išvysti visą internete skelbiamą sėklų asortimentą...

Tikrai yra ''Žaliuosiuose centruose'' bei ''Žaliose stotelėse''.
Papračiausiai,kai baigiasi tam tikrų augalų sėjos sezonas, kažkiek sėklų gali būti ''nukabinta'',užleidžiant prekybinį plotą kitiems dalykams.
Jei užsuktumėt būtent į šį Žaliąjį centrą , tikrai rastų jums tų skaistenių, ir kitų sėklų.
kasa automatizuota, ir leidžia greit pamatyti prekių likučius neinant į sandėlį.

QUOTE(linuke_ @ 2009 09 16, 07:42)
ir kaip taip sugebėti - iš daugybės augalų nepadaryti mišrainės 

tai jau! lotuliukas.gif būtent aš tuo garsėju ir sunkiai gydausi doh.gif

QUOTE(kgintare @ 2009 09 16, 09:59)
Pas mus gal pries 3 metus apie 20 krumeliu issalo jau i tvorele suaugusiu sad.gif

Musų sodų bendrijoje taip pat buksmedžių iššalimas - ne toks jau ir retas, būtent prieš tris metus taip irgi atsitiko. Gyvename 3-4zonos sandūroj.
Tikrai neišdegė.

Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2009 09 16, 13:31)
Manau, priežastis pačioj pradžioj - kai paprašai, kad kažkas kitas tau aplinką sukurtų ir tai jau atspindi paties nenorą „terliotis“. Žinoma, dizaineris pasiteisina, bet tik tada, kai pats su juo visur eini, renki, tariesi, derini. Dizaineriai praverčia dėl idėjų ir žinių. Mano mamos atveju, ji viską atidavė dizaineriui (aplinkos), dar paprašė, kad padarytų tokį apželdinimą, kad jai nereikėtų prižiūrėt.. Nu bet tik tos piktžolės rupūžės jai vis tiek dygsta, kad ir kaip dizaineriai stengėsi  lotuliukas.gif

dizainieriai taip pat žmonės, gyvi jie ir su savom simpatijom ir antipatijom, tik jų matymas vistiek geresnis tongue.gif Kita vertus, jei nėra noro puoselėti savų valdų, taigi galima samdyti sodininką ar priežiūros paslaugas teikiančią firmą, bus visada gražus, nepiktžolėtas sodas bigsmile.gif
Labai daug tenka susidurti su tokiais, kuriems turi būti gražu ir kuo mažiau priežiūros doh.gif

QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 16, 13:32)
<...> O jei dar ne išsiaiškino, o suformavo tą viziją klientui? Vat tada ir ateina svetimumo jausmas į kiemą...

reikia būti labai geru psichologu, girdėti ir suprasti, kas - tikrai ne kiekvienam duota
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 16 rugsėjo 2009 - 13:10
QUOTE(smth1 @ 2009 09 16, 12:38)
As nenoriu list i diskusija, reiktu begti i 'bendramincius', tik jei kalbi apie konkretu atveji tai reiktu ir apibrezti, kad kalbi apie konkretu zmogu ir su juo susijusia situacija. Nes pritempt prie 'taip vat buna' nekorektiska. Nes buna visaip o visaip. Ne is ispindejimo ar tinginystes.

Nu gal ir per daug apibendrinau, bet aš tikrai ne apie vienetinį atvejį, daug tokių mačiau. Bet tu teisi, būna visaip ir visokių 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2009 09 16, 12:41)
Kaip Kasiopeja sakė, pernai atidavinėjau rožinį skaistenį - šį buvau iš sėklų užsiauginusi, labai paprastai ir sėkmingai.
Kaip ir ''priklauso'', jau antraisiais metais gražiai žydėjo, buvo aukštaūgis,  pakankamai gerai stambėjo keras. Buvo šviesesnių ir tamsesnių rožinių atspalvių.

Na jei jau antrais žydėjo, tai gal pasiauginsiu ir aš smile.gif Ačiū už info.
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 16, 13:14)
dabar tai jau "prisidirbai"  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  - neatsiginsi prašymų papaišyt kompozicijas 4u.gif Aš maloniai nustebinta mirksiukas.gif

Pritariu Tavo pagrindinei minčiai. BET: gal ši salelė ir bus Gutei akstinas sumąstyt kokia turi būti visuma, koks viso kiemo išplanavimas, stilius ir t.t.? Tada jau visus augalynus galėtų daryt "ant vieno kurpaliaus"? Juk pati rašo, kad dabar tėra iš esmės apčiuopiamą naudą duodantis sodas:

Is esmes tavo mintis teisinga. Nors toki buda as gal labiau taikyciau naujakuriams. Kai yra plynas laukas, jokiu misku, vandens telkiniu nera. Kaimynai tolokai ir t.t. Cia visgi ne nauja vieta ir prie kazko reikia taikytis. Tada pradzioje reikia nuspresti- vaismedziu sodas lieka toks kaip yra ir kur yra, ar tai keiciama grandis. Ar prie vietos ir vaizdo reikia derintis, ar ne. Jei uz kelio (cia kaip pavyzdys), dar kazkur priderinsi vaizda prie akmens saleles, tai sodas liks toks 'ne vietoj ir ne laiku'. Tai ne taisykle. Mano nuomone.

Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 16, 13:45)
dizainieriai taip pat žmonės, gyvi jie ir su savom simpatijom ir antipatijom, tik jų matymas vistiek geresnis  tongue.gif Kita vertus, jei nėra noro puoselėti savų valdų, taigi galima samdyti sodininką ar priežiūros paslaugas teikiančią firmą, bus visada gražus, nepiktžolėtas sodas  bigsmile.gif
Labai daug tenka susidurti su tokiais, kuriems turi būti gražu ir kuo mažiau priežiūros  doh.gif
reikia būti labai geru psichologu, girdėti ir suprasti, ko  - tikrai ne kiekvienam duota

Ypac svarbu dalyka pasakei. Ir dar- islaikyti ta viduriuka tarp girdejimo,m supratimo ir savasties nepraradimo. Kad netaptu taip 'o kaip jus konkreciai norit kad padaryciau?. Pasakykit, padarysiu.' Turbut nerisliai issireiskiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 16, 05:47)
Šiaip laukiu kada pereis skiltis "Prekių užsakymas internetu" į finišo stadiją iš "Puslapis ruošiamas". Nes nežinau vietos, kur būtų galima išvysti visą internete skelbiamą sėklų asortimentą... birthday.gif

Ne tu viena doh.gif schmoll.gif

dabar tai jau "prisidirbai"  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  - neatsiginsi prašymų papaišyt kompozicijas 4u.gif Aš maloniai nustebinta mirksiukas.gif

Man irgi patiko thumbup.gif

Rokoko
, rezk man is realybes, o ne is sausu saltiniu, kiek vietos andersono tradeskante aplink save uzsikariauja?
Atsakyti

Pritariu Tavo pagrindinei minčiai. BET: gal ši salelė ir bus Gutei akstinas sumąstyt kokia turi būti visuma, koks viso kiemo išplanavimas, stilius ir t.t.? Tada jau visus augalynus galėtų daryt "ant vieno kurpaliaus"? Juk pati rašo, kad dabar tėra iš esmės apčiuopiamą naudą duodantis sodas:

Iš esmės yra dvi zonos, namo (su sodu, kvietkynais, mini darzu) ir ūkinė (namas stovi kaime - gyvenvieteje). Didžiausia ir mano akimis neišsprendžiamiausia problema yra ta, kad ta negražioji, ūkinė, dalis yra pernelyg arti namo, bet to jau nepakeisim. Vakare pabandysiu pabraižyti plana kai tas viskas atrodo.

QUOTE(smth1 @ 2009 09 16, 13:55)
Is esmes tavo mintis teisinga. Nors toki buda as gal labiau taikyciau naujakuriams. Kai yra plynas laukas, jokiu misku, vandens telkiniu nera. Kaimynai tolokai ir t.t. Cia visgi ne nauja vieta ir prie kazko reikia taikytis. Tada pradzioje reikia nuspresti- vaismedziu sodas lieka toks kaip yra ir kur yra, ar tai keiciama grandis. Ar prie vietos ir vaizdo reikia derintis, ar ne. Jei uz kelio (cia kaip pavyzdys), dar kazkur priderinsi vaizda prie akmens saleles, tai sodas liks toks 'ne vietoj ir ne laiku'. Tai ne taisykle. Mano nuomone.

smth1, sodas mūsų atveju yra 'nejudinamas', akmuo deja irgi ir jokia diplomatija nepadeda[/COLOR]. Kita akmenynė yra numatyta šalia pavėsinės iš dešinės, šalia šermukšnio, grynai dėl prakinių sumetimų http://public.fotki....s/imgp0159.html (atsiprašau, kad dedu, tokią neestetišką nuotrauka, tiesiog kitos dabar grieitai nerandu (ji iš perni metu, kai dar nebuvo žolytės)).
smth1, aš nuolat seku forumą ir manau, kad Jūsų patarimai bei pastabos būna labai taiklios, todėl prašau išsakyti savo nuomonę ir pastabas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 16, 12:45)
dizainieriai taip pat žmonės, gyvi jie ir su savom simpatijom ir antipatijom, tik jų matymas vistiek geresnis  tongue.gif Kita vertus, jei nėra noro puoselėti savų valdų, taigi galima samdyti sodininką ar priežiūros paslaugas teikiančią firmą, bus visada gražus, nepiktžolėtas sodas  bigsmile.gif
Labai daug tenka susidurti su tokiais, kuriems turi būti gražu ir kuo mažiau priežiūros  doh.gif
reikia būti labai geru psichologu, girdėti ir suprasti, kas  - tikrai ne kiekvienam duota

Tikrai pritariu smile.gif
Bet daznai zmones patis nezino ko jie nori... sako kad nori kaip pas kaimine smile.gif nezino galimybiu.Kad labai daug skirtingu stiliu yra .Ir tikrai nebutina kad pilnai nurodinetu kur kas augs ir kokie augalai bus,galima tiesiog sukurti bendra stiliu ,zonavima,kad zmogus veliau galetu pats toliau tai vistyt.As pvz. visalaika ziuriu kaip pas zmones namai apstatyti,kokia masina vazineja ,kokia muzika klauso tongue.gif labai daug galima sprest is to kaip moteris apsirengus ,kokius paposalus renkasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2009 09 16, 14:34)
<...> As pvz. visalaika ziuriu kaip pas zmones namai apstatyti,kokia masina vazineja ,kokia muzika klauso tongue.gif labai daug galima sprest is to kaip moteris apsirengus ,kokius paposalus renkasi  biggrin.gif

kaip įdomu bigsmile.gif Tarkim žmonės keičia mašinas dažnai ( į naujesnius modelius, bet to paties gamintojo), klauso alternatyvią muziką ( hardrock'ą), papuošalų išvis nenešioja ir apranga - laisvalaikio ( sportiniai kostiumai, sportiniai bateliai). Tai ką su tokia šeimyna daryt ( t.y. kas tokiems tiktų ir patiktų) ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 16 rugsėjo 2009 - 13:45
DeeDee, dar paprašyk, kad ir ateitį tau išburtų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 16, 13:42)
kaip įdomu  bigsmile.gif Tarkim žmonės keičia mašinas dažnai ( į naujesnius modelius, bet to paties gamintojo), klauso alternatyvią muziką ( hardrock'ą), papuošalų išvis nenešioja ir apranga - laisvalaikio ( sportiniai kostiumai, sportiniai bateliai). Tai ką su tokia šeimyna daryt ( t.y. kas tokiems tiktų ir patiktų) ?

lotuliukas.gif Tiesiog akyse kuriasi nauja profesija - apželdinimo psichologija lotuliukas.gif Čia man primena tuos kaipjietenvadinasi nusikaltėlių psichologinių profilių kūrėjus. Toratora, ar papaišytum projektėlį tokiam tipažui? mirksiukas.gif
Atsakyti