Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

QUOTE(Ledum @ 2009 09 24, 13:48)
4u.gif  Ačiū, apie hortenziją ir gebenę nepagalvojau. Ypač tiktų gebenė, nes tamsus kalnas , žydint super gražiai atrodytų. Bet dėl kainos gal tik kokią vieną įdėsiu, kitas gebenes.
Dar kartą dėkui už idėją  bigsmile.gif

bet turėkit omeny, kad laipiojančios hotenzijos žiedai nėra tokie vešlūs, kaip krūminės hortenzijos

QUOTE(Tina* @ 2009 09 24, 14:04)
jolaxus, margalapis bugienis ir man labai patinka, tik niekaip nedristu jo pirkti, kad nenusaltu.

http://public.fotki....inariumas2.html nerealu

tai va dėl to grožio ir galvoju, gal net su vazone pasodintu augalu pavargti verta rolleyes.gif
Atsakyti
Beje, kaip tavo geltonuogiai sermuksniai?

O bugieni jau kiek kartu kilnojau prekybos vietose ir vis susilaikydavau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 24, 11:19)
tai va dėl to grožio ir galvoju, gal net su vazone pasodintu augalu pavargti verta rolleyes.gif

Neskubėk pirkti. Grįši į darbą, o tada ir pažiūrėsi, kiek laiko tau liks su vazonais nešiotis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 24, 14:19)
bet turėkit omeny, kad laipiojančios hotenzijos žiedai nėra tokie vešlūs, kaip krūminės hortenzijos

Turiu šitą augaliuką, tik nešliaužiantį. Man jis labai gražus ir žiedai labai subtilūs. Tik ji pas mane lipa . Ačiū smile.gif
Atsakyti

http://public.fotki....inariumas2.html nerealu
[/quote]
Labai malonu girdet, kad mano pilmas "blynas" vykes ax.gif
Pas jus t.p. labai daug idomiu ir sveiku augaliuku. As jau viska apziurejau rolleyes.gif
Atsakyti
Apmąsčiau visus pastebėjimus ir surezgiau dar vieną variantą 4u.gif

user posted image

Mastelis nelabai tikslus, medis turėtų būti aukštesnis. Nebeužteko vietos nuotraukoj. Ir tarpai tarp augalų nelabai tikslūs, nes fotografija ištempia kairiąją kraštinę ir sumažina dešiniąją.

Augalų sąrašas:
1. Acer negundo Variegatum.
Aukštis 9-15 m, greitai auga. Žalia/balta (1 vnt.)

2. Thuja Brabant.
Aukštis 5 m, plotis 3m. Per metus paauga 0,6 m. Geltona (1 vnt.)

3. Pūkenis „Royal Purple“
Aukštis 3 m, plotis 3m. Žydi (pūkai) liepos mėn. Bordo

5. Juniperus sq. Meyeri.
Aukštis 1,5-2 m, plotis 1-1,5 m. Mėlyna (1 vnt.)

6. Pinus mugo var. Mughus.
Aukštis 1,5 m, plotis 2 m. Žalia (2-3 vnt.)

7. Chamaecyparis pisifera ‘Sungold’.
Aukštis 1,5 m, plotis 2 m. Geltona (1 vnt.)

8. Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold'.
Aukštis 0,5-1 m, plotis 1 m. Geltona (2 vnt.)

9. Chamaecyparis obtusa ‘Nana Gracilis’.
Aukštis po 10 metų 0,5 m. Žalia (1 vnt.)

10. Juniperus Procumbens Nana.
Aukštis 0,1 m. Šliaužiantis. Žalia/mėlyna (1 vnt.)

11. Spiraea japonica ‚Anthony Waterer‘ arba ‚Neon flash‘
Aukštis 1 m. Lapai žali, žiedai ružavi/raudoni (1-2-3 vnt.)

Arba kitas var. klevas bordo lapais ir pūkenis žalias.
Nežinau ar tas pūkenis čia į temą. Gal geriau koks kitas raudonlapis krūmas?

Viendienės turbūt į tarpus kur liks vietos. Šiaip labai patiko česnakų idėja. Tai tuos žolinius dar reikia iki galo išgalvoti smile.gif
Labiausiai reikalingi patarimai dėl krūmų derėjimo tarpusavyje ir tinkamų vietų 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 09 24, 12:01)

user posted image

o aš vis dėlto pritarčiau tiems, kas sako, kad didijį augalą (medį ar krūmą, nesvarbu) kelti į kairę pusę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrunyte @ 2009 09 24, 15:01)
Pas jus t.p. labai daug idomiu ir sveiku augaliuku. As jau viska apziurejau rolleyes.gif

blush2.gif pas mane padrika kolekcija, kuria bandau suvest i visuma.
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 09 24, 15:05)
o aš vis dėlto pritarčiau tiems, kas sako, kad didijį augalą (medį ar krūmą, nesvarbu) kelti į kairę pusę  ax.gif

Grįžusi namo dar apgalvosiu 4u.gif Bet man labiau toj vietoj norisi.

Dar pagalvojau dėl tų didesnių augalų.
Raudonlapis lazdynas "Crimson King" ir koks augesnis krūmas apie 3 m aukščio, kad ir minėtas šeivamedis variegata.
Labai patiko japoninis klevas "Artropurpureum". bet jo aukštis apie 4,5 m. Man reikėtų orientuotis į aukštesnius g.gif
O kokie dar galėtų būti apie 3 m aukščio krūmai žaliai baltai margi? Turiu sedulą elegantisima, tai šitos nenoriu dar kartą sodinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 24 rugsėjo 2009 - 14:40
Nuk, prisiminiau vieną medį - gudobelė grauželinė. Pas kaimynus auga, nerealiai gražiai žydi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 09 24, 14:05)
o aš vis dėlto pritarčiau tiems, kas sako, kad didijį augalą (medį ar krūmą, nesvarbu) kelti į kairę pusę  ax.gif

drinks_cheers.gif Ypač - pamačius planiuką. Pagal jį aiškėja kad to stambiausio augalo funkcija - ne tik būti vieno gėlyno dominante, bet ir pridengti sodo-daržo zoną, o galbūt netgi tapti pagrindiniu viso sklypo akcentu. Be to čia jau krūmas turbūt neištemps tokios atsakomybės rolleyes.gif Aš rinkčiausi kokį rimtą medį (klevas gal visai ir tiktų, jei ne lapų šiukšlynas ant gėlyno ax.gif ), visgi labiausiai linkstu prie didelės pušies (ko gero juodosios) - taisyklinga forma, gana greitai auga, nešiukšlina. Kol nedidelė - puoš gėlyną kaip krūmas, o suaugusi bus visos sodybos papuošalas. Tuo labiau, kad vietos jai augti ten bus sočiai (tokiam sklype ir reikėtų tokį medį sodinti, o ne kaip pas mus dabar populiaru - 3 m nuo namo sienos) O prie jos jau gal derinčiau porą kažkokių patinkančių krūmų 4u.gif
Na ir dar pateršiu eterį planiuku - grubiai užmečiau plotus kur galėtų atsirasti "stipriausi" augalai. Aišku variantų čia gali būti daugybė...bet labiausiai čia rėmiausi jau esamo gėlyno vieta.
user posted image
QUOTE(Nuk @ 2009 09 24, 14:23)
Labai patiko japoninis klevas "Artropurpureum". bet jo aukštis apie 4,5 m. Man reikėtų orientuotis į aukštesnius g.gif

Šitas labai jau gražus, bet man atrodo, jam per atvira vieta bus - labai didelė rizika nušaldyt 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2009 09 24, 12:48)
Ypač tiktų gebenė, nes tamsus kalnas , žydint super gražiai atrodytų. Bet dėl kainos gal tik kokią vieną įdėsiu, kitas gebenes.
Dar kartą dėkui už idėją  bigsmile.gif

g.gif
jei turi omenyje hortenzija, ir kaip supratau is velesnio posto, kad tu ja augini, tai kam ja is viso pirkti - gali pasidauginti is sakeliu, dauginasi lygiai taip pat paprastai kaip gebene. Ar tu savosios negeni, jei genetum, ji augtu tankesne ir tuo paciu augliuku turetum.

QUOTE(Nuk @ 2009 09 24, 14:01)

bent jau is nuotraukos man rodosi, kad as to didziojo (kas jis bebutu) soliterinio lapuocio visai i ta plota nekisciau, o sodinciau atskirai i ta idubima tiesiog pievoje, truputi kairiau nuo tvenkinio. Netoli, tik reikiamu atstumu nuo kitu augalu. Jis ten nebutu vienisas, bet kartu butu ir siek tiek isskirtas (jei jis to vertas biggrin.gif ), be to, ne taip prikristu lapu ant spygliuociu ir geliu. Tada mazdaug toje vietoje, kokiu kampu bus i sita kompozicija ziurima nuo ivaziavimo, gelyne sodinciau visokius zemesnius augalus, palaipsniui aukstejant i namo puse arba lygiagreciai ir i gatves puse (gautusi tarsi dauba ties medziu), priklausomai nuo to, kiek augalu turesi. O desiniajame gelyno kampe isivaizduoju koki auksta vaiduokliska spygliuoti ir jau visiskai pabaigoje kazka jam po kojom zemo (gali buti zydintis, kad ir virziai pvz.).

QUOTE(Nuk @ 2009 09 24, 14:23)
Dar pagalvojau dėl tų didesnių augalų.

tavo vietoje pasinaudociau didelio sklypo privilegija ir sodinciau tikra medi, koki raudonlapi azuola ar buka. Bukas "tricolor" tikras grazuolis, del margumo truputi atrodo sviesesnis uz raudonlapi (paprasyk, kad Knifofija parodytu tongue.gif ):
http://images.google...e...mp;aq=f&oq=

Sitaip as isivaizduoju grozi dideliame sklype:

katalpa dar ir zydi, tik ar ji auga LT salygom g.gif :
http://i199.photobuc...7/030604_16.jpg

http://i199.photobuc.../IMG_4353-1.jpg

http://i199.photobuc.../IMG_3954-1.jpg

http://i199.photobuc...77/IMG_4375.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 24 rugsėjo 2009 - 15:32