[quote=Nuk,2009 09 23, 07:46]
Patikslinu, kad patvorio planas: rožė New Dawn (ružava, 2 vnt.), mėlyni sibiriniai vilkdalgiai, žaliai/baltai margas ožekšnis ir viksvos, kur rodžiau foto (dar neišsiaiškinau pavadinimo). Šitas kaip ir susidėlioja.
Tos viendienės, kur minėjau dabar tokio pat aukščio, kaip ir sibiriniai vilkdalgiai. Tik vilkdalgių lapai dar sodriai žali ir visiškai statūs, o viendienės jau gelsta, na ir jos visuomet tokios nusvirusios.
Ir dar turiu astilbių ružavų, na ir vilkdalgių galėčiau paskirstyti ir pasodinti į tą salą, jeigu reikia
Mano asmeninė nuomonė: nederėtų šalia viksvos ir ožekšniai. Tada vietoje ožekšnių geriau būtų astilbės (tik šaltuoju sezonu - tuščia jų).
Arba galima palikti ožekšnius, o atsisakyti viksvų - jei jau ten yra sib.vilkdalgių, ''alia žolių'', tai viksvinės žolės šalia įneštų bardakėlio.
[quote=zydrunyte,2009 09 23, 07:53]
rokoko labai grazus ziedeliai klausimukas, ant ko tu dejai akmenukus. As didelio tvenkinio pakranteje tokiom salelem i moli sukaliau, siaip ne kiek dekoratyvu, kiek del praktiskumo, kad pavasari galima butu prieiti arciau,.
Nuimta dirvožemio 20cm, užpilta statybinio smėlio, ''patrepsėta'', ir sudėti akmenukai
[quote=Nuk,2009 09 23, 07:57]
Aš tik barzdotuosius vilkdalgius ir viendienes pakrašty pasodinusi. Norėčiau kaip nors ir pažemę sutvarkyti
čia buvo apie tvenkinio pakraštį.
Siūlau geltonuosius vilkdalgius, jie ir natūraliai prie vandens mūsuose auga (ir prie mano balos), gali būti tiesiog vandeny.
Taip pat gaures - jos irgi gali būti kurį laiką užmirkusios.
[quote=toratora,2009 09 23, 08:55]
As pati isaugau sode kur buvo 2 baseinai ( mes pas tevus trise), dabar turiu 3 vaikus ir tvenkini .i
nemanau kad verta bijoti vandens
aš irgi nebijau, bet į mūsų ''balą'' (viešą sodo bendrijos tvenkinį) įvažiavo vaikas su dviračiu. Uošvis ištrauke nabagą.
[quote=kasiopeja,2009 09 23, 09:07]
tame ir esmė, kad tai tiesiog nepaaiškinama baimė. Yra žmonių, kurie bijo aukščio, yra - kurie pelių. O aš bijau dėl vaikų ir vandens
O aš paniškai bijau dėl vaikų ir didelių šunų greta
, mano baimės pasekmes matei
[quote=jolaxus,2009 09 23, 09:19]
bet kitos saulėkaitoj buvo, tai jau seniai dekoratyvumą prardo, išroviaus jas iš ten, taigi šioms gėlėms [tradeskantėms] saulė tikrai ne draugė
draugė!
- svarbu, kad būtų pakankamai drėgmės - mano patirtis
[quote=vida777,2009 09 23, 10:23]
tie velyviai... pats originaliausias dekoras koki kada esu maciusi (ir aisku vazonai, na buciau ne as, jei to nepamineciau ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dekoras deja labai trumpaamžis, ir tame irgi įžiūriu žavesį
tokių pat vazonų įsigijau dideliųųųųųų
- bus ''jurginija'' kitamet (turbūt)
[quote=zydrunyte,2009 09 23, 14:31]
o jei vezimaiciai tokie l.originalus butu, o gal kokius kelmus ivairaus dydio isskaptuot ir ten gelyciu prikist. Nu norisi man ten kazko l.kaimisko. pati dar apmastymuose esu. O gal pintus krepsius ar medinius vazonus padet. Na kaip jums sie variantai.
Mediniai didoki vazonai - ''klombos''
(pvz., degintos technologijos; jei reikia, ir gamintoja galiu pašnibždėt)
kažkas tarp kaimo ir moderno - žinoma, ir nuo vazono priklauso.
[quote=Di8,2009 09 23, 14:37]
taip įvairovės pas mus stinga , tai va ir galvoju kaip čia paįvairinus. Bandysiu iš esamų spygliuočių kažką suformuoti, bent jau šį akmenį apželdinsiu, manau kad truputėlį už akmens pasodinsiu kukmedį, po to kadagį , gal kokią tują geltonspyglę kūgio formos ir kalninę pušelę taip palei akmenį ir supilsiu skaldelės iš smulkių akmenuku.
Nori įvairovės, o pati mini tik spygliuočius
Merginos siūlė lapuočių.
[quote=DzO*Kns,2009 09 23, 16:21]
manau sugyvensim kaskaip pasidaraiu nauja Tinklapi tai norejosi padodyt
sugyvensim
tinklapiui reikia kalbos korektūros
[quote=išdykėlė,2009 09 23, 18:22]
Rokoko, nu tavo ta kariuomenė tikrai nuostabi Prisimenu pernykštes diskusijas. Ir kur gi ji vis tik žiemojo
Žemėje žiemoja žinoma.
Iškasu kai lapai nunyksta, palaikau garaže, ir sprogstant svogūnėliams su dukra sodiname į vazonus.
Kai nužydės, vėl žemelėn keliaus.
ok, gal jau užteks
čia tokia įdomi diena buvo, tai norėjosi įsiterpt..