Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

QUOTE(Nuk @ 2009 09 23, 20:54)
aciu uz ivertinima ir kad pasistengei 4u.gif viska nusikopinu ir apgalvosiu smile.gif
O kada zydi gvazdikeliai?
Man priimtiniau butu zemes mulciavimas drozlemis - priezuros maziau reikalauja
Ir kaip taip sugebeti suderinti augalus blink.gif  wub.gif Man tai neimanoma misija biggrin.gif

Prašom blush2.gif
Gvazdikėlių žydėjimas priklauso nuo rūšies, bet maždaug sukasi apie vasaros vidurį. Bet aš juos paminėjau ne dėl žiedų - patys gvazdikėlių kilimai dekoratyvūs. Man atrodo ir su mulčiavimu jie neturėtų pyktis - patupdysi vienur kitur gvazdikėlių "ežiuką", o kitur užmulčiuosi. Kilimai suaugs patys smile.gif
O derinant vis tas "mokslinio badymo" metodas padeda hihihi.gif

Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 23, 21:27)
literatūroj rašo, kad jauni ūgliai apšąla, o paskui lengvai atželia, tai tikiuosi išgyvens unsure.gif

Oi blush2.gif , ne iššalimą turėjau galvoj, bet bendrą krūmo amžių. Persensta jie gana greit. Na ne pušis visgi ax.gif

QUOTE(smth1 @ 2009 09 23, 21:45)
Vaisgina tai tikrai neatrodo nelaiminga. Apie seivamedzius neteko skaityt, kad butu trumpaamziai?

Tai jau rašiau, kad vasarą su ja viskas thumbup.gif , tik pavasarį mirštančią gulbę vaizduoja biggrin.gif
O apie šeivamedžių amžių jau tikrai nepamenu kur skaičiau, bet už lango stebiu natūralią raudonuogių šeivamedžių giraitę - tai vaizdelis gana sparčiai keičiasi nelabai dekoratyvia linkme ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 23 rugsėjo 2009 - 22:25
QUOTE(Nuk @ 2009 09 23, 09:03)
Gal aš labai išranki  blush2.gif arba nežinau ko noriu doh.gif Vakar bevartant jau minėtą žurnalą tik įpusėjus akis užkliuvo už vienos sodybos (minėtosios su viendienėm). Visos kitos taip ir nesupratau - ar nuotraukos prastos kokybės, ar aš dar augalų nepažįstu, bet neįmanoma įžiūrėti iš ko tie grožiai padaryti blink.gif O gal tiesiog viskas taip puikiai įsilieja į visumą, kad sunku išrinkti kažkokį konretų augalų derinį g.gif

mane tas pats jausmas apeme, jau rasiau drinks_cheers.gif

QUOTE(Dovis @ 2009 09 22, 23:01)
Sveikos, nusipirkau maximoje Erika Gracilis, bet kiek supratau, tai ne musu krastu augalas ir ziemos neatlaikys pas mus jis? Ar bandyti dengti? O kt virzius irgi dangstyti ziemai reikia?

QUOTE(bitule @ 2009 09 23, 10:45)
Dar kažkas apie maximinę eriką klausė - tai nežinau kokias jie šiemet pardavinėja, bet prieš porą metų pirkau akcijinę (buvo pavadinta viržiu  lotuliukas.gif tai net nežinau kokia) pasodinau lauke vos ne lapkričio mėnesį - pirmą žiemą gerokai nušalo kupsto vidurys, bet kitais metais atsigavo ir puikiai žiemojo.

Pas mane ziemoja pridengta eglisakem, sta kaip atrodo po ziemojimo: vaizdelis
Atsakyti
Vaisgina tai tikrai neatrodo nelaiminga. Apie seivamedzius neteko skaityt, kad butu trumpaamziai?

Tai jau rašiau, kad vasarą su ja viskas thumbup.gif , tik pavasarį mirštančią gulbę vaizduoja biggrin.gif
O apie šeivamedžių amžių jau tikrai nepamenu kur skaičiau, bet už lango stebiu natūralią raudonuogių šeivamedžių giraitę - tai vaizdelis gana sparčiai keičiasi nelabai dekoratyvia linkme ax.gif

Oi, prigrybavau aš čia blush2.gif Dar neperkandau citavimo subtilybių blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 23 rugsėjo 2009 - 22:28
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 23, 22:34)
aistejuk, ar nenorėtum savo pūslenio sutankint, pagenėt mažumėlę?
sesuo gyvatvorę iš jų (tik žalialapių) sodinosi, tai liepė po pasodinimo trečdalį nurėžti ir kitais metais vėl bene per pus pripjauti, tai jie skaudančia širdim pjovė gražiai augančius krūmus, užtat per kokius tris-keturis metus užsiaugino vešlią sutankėjusią ir nepermatomą apie 2 m aukščio gyvatvorę thumbup.gif

MIntis buvo, tik jis truputi tures keisti savo vieta, kokius 50cm nuo tvoros, nes ten sodinsiu gyvatvore, tai nenoriu, kad labai issisakotu. Nors buvau pagalvojus, kad gal ji palikti gyvatvoreje, bet nemanau, kad cia puiki mintis g.gif: Gyvatvore bus is ligustro g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistejukas: 23 rugsėjo 2009 - 22:31
Slyvos grazu, tik uogeles rudeni barsto ir jas vabaleliai megsta pakramtyt. Cia siaip:) Is patirties.

dar niekada nemaciau situ raudonlapiu vaisius vedanciu g.gif . Pas uosvius yra, reikes butinai paklausti . Pas kaimynus auga Prunus cerrulata kolonine, zydi dieviskai, bet jokiu vaisiu schmoll.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 23 rugsėjo 2009 - 22:52
[quote=Nuk,2009 09 23, 07:46]
Patikslinu, kad patvorio planas: rožė New Dawn (ružava, 2 vnt.), mėlyni sibiriniai vilkdalgiai, žaliai/baltai margas ožekšnis ir viksvos, kur rodžiau foto (dar neišsiaiškinau pavadinimo). Šitas kaip ir susidėlioja.
Tos viendienės, kur minėjau dabar tokio pat aukščio, kaip ir sibiriniai vilkdalgiai. Tik vilkdalgių lapai dar sodriai žali ir visiškai statūs, o viendienės jau gelsta, na ir jos visuomet tokios nusvirusios.
Ir dar turiu astilbių ružavų, na ir vilkdalgių galėčiau paskirstyti ir pasodinti į tą salą, jeigu reikia rolleyes.gif

Mano asmeninė nuomonė: nederėtų šalia viksvos ir ožekšniai. Tada vietoje ožekšnių geriau būtų astilbės (tik šaltuoju sezonu - tuščia jų).
Arba galima palikti ožekšnius, o atsisakyti viksvų - jei jau ten yra sib.vilkdalgių, ''alia žolių'', tai viksvinės žolės šalia įneštų bardakėlio. 4u.gif

[quote=zydrunyte,2009 09 23, 07:53]
rokoko labai grazus ziedeliai biggrin.gif klausimukas, ant ko tu dejai akmenukus. As didelio tvenkinio pakranteje tokiom salelem i moli sukaliau, siaip ne kiek dekoratyvu, kiek del praktiskumo, kad pavasari galima butu prieiti arciau,.

Nuimta dirvožemio 20cm, užpilta statybinio smėlio, ''patrepsėta'', ir sudėti akmenukai smile.gif

[quote=Nuk,2009 09 23, 07:57]
Aš tik barzdotuosius vilkdalgius ir viendienes pakrašty pasodinusi. Norėčiau kaip nors ir pažemę sutvarkyti

čia buvo apie tvenkinio pakraštį.
Siūlau geltonuosius vilkdalgius, jie ir natūraliai prie vandens mūsuose auga (ir prie mano balos), gali būti tiesiog vandeny.
Taip pat gaures - jos irgi gali būti kurį laiką užmirkusios.

[quote=toratora,2009 09 23, 08:55]
As pati isaugau sode kur buvo 2 baseinai ( mes pas tevus trise), dabar turiu 3 vaikus ir tvenkini .i
nemanau kad verta bijoti vandens

aš irgi nebijau, bet į mūsų ''balą'' (viešą sodo bendrijos tvenkinį) įvažiavo vaikas su dviračiu. Uošvis ištrauke nabagą.

[quote=kasiopeja,2009 09 23, 09:07]
tame ir esmė, kad tai tiesiog nepaaiškinama baimė. Yra žmonių, kurie bijo aukščio, yra - kurie pelių. O aš bijau dėl vaikų ir vandens

O aš paniškai bijau dėl vaikų ir didelių šunų greta blush2.gif , mano baimės pasekmes matei doh.gif

[quote=jolaxus,2009 09 23, 09:19]
bet kitos saulėkaitoj buvo, tai jau seniai dekoratyvumą prardo, išroviaus jas iš ten, taigi šioms gėlėms [tradeskantėms] saulė tikrai ne draugė

draugė! ax.gif - svarbu, kad būtų pakankamai drėgmės - mano patirtis smile.gif

[quote=vida777,2009 09 23, 10:23]
tie velyviai... pats originaliausias dekoras koki kada esu maciusi (ir aisku vazonai, na buciau ne as, jei to nepamineciau ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dekoras deja labai trumpaamžis, ir tame irgi įžiūriu žavesį smile.gif

tokių pat vazonų įsigijau dideliųųųųųų rolleyes.gif - bus ''jurginija'' kitamet (turbūt)

[quote=zydrunyte,2009 09 23, 14:31]
o jei vezimaiciai tokie l.originalus butu, o gal kokius kelmus ivairaus dydio isskaptuot ir ten gelyciu prikist. Nu norisi man ten kazko l.kaimisko. pati dar apmastymuose esu. O gal pintus krepsius ar medinius vazonus padet. Na kaip jums sie variantai.

Mediniai didoki vazonai - ''klombos'' thumbup.gif (pvz., degintos technologijos; jei reikia, ir gamintoja galiu pašnibždėt)
kažkas tarp kaimo ir moderno - žinoma, ir nuo vazono priklauso.

[quote=Di8,2009 09 23, 14:37]
taip įvairovės pas mus stinga , tai va ir galvoju kaip čia paįvairinus. Bandysiu iš esamų spygliuočių kažką suformuoti, bent jau šį akmenį apželdinsiu, manau kad truputėlį už akmens pasodinsiu kukmedį, po to kadagį , gal kokią tują geltonspyglę kūgio formos ir kalninę pušelę taip palei akmenį ir supilsiu skaldelės iš smulkių akmenuku.

Nori įvairovės, o pati mini tik spygliuočius mirksiukas.gif
Merginos siūlė lapuočių.

[quote=DzO*Kns,2009 09 23, 16:21]
manau sugyvensim thumbup.gif kaskaip pasidaraiu nauja Tinklapi tai norejosi padodyt

sugyvensim smile.gif
tinklapiui reikia kalbos korektūros 4u.gif

[quote=išdykėlė,2009 09 23, 18:22]
Rokoko, nu tavo ta kariuomenė tikrai nuostabi Prisimenu pernykštes diskusijas. Ir kur gi ji vis tik žiemojo

Žemėje žiemoja žinoma. biggrin.gif
Iškasu kai lapai nunyksta, palaikau garaže, ir sprogstant svogūnėliams su dukra sodiname į vazonus.
Kai nužydės, vėl žemelėn keliaus.

ok, gal jau užteks lotuliukas.gif
čia tokia įdomi diena buvo, tai norėjosi įsiterpt..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 23 rugsėjo 2009 - 23:25
QUOTE(bitule @ 2009 09 23, 23:15)
O apie šeivamedžių amžių jau tikrai nepamenu kur skaičiau, bet už lango stebiu natūralią raudonuogių šeivamedžių giraitę - tai vaizdelis gana sparčiai keičiasi nelabai dekoratyvia linkme  ax.gif

tai aš dabar savo kieme vieną krūmą stebėsiu nuo jaunumės ir žiūrėsiu, kaip jis man pasirodys cool.gif
merginos, paskutiniu metu vis užkliūvu už bugienio (lot. Ilex). Ar niekas neauginat? Gal turit atsiliepimų kaip jis jaučiasi mūsuose? Juk gan dailus augalas, ypač margalapės formos smile.gif Tiesa, nesunku iš pirmo žvilgsnio su mahonija sumaišyti, bet štai auginimo ir priežiūros savybėmis ar jie išsiskiria kažkuo ypatingai? Teorijos esu skaičiusi, o štai kaip realybėje jie jaučiasi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 09 23, 16:21)
įvertinkit prašau  4u.gif

user posted image

jetau net nutirpau foto pamacius lotuliukas.gif galvoju kas mano pievoj viska papaise hihihi.gif kampas pas mus panasus (trinkos tos pacios ir panasiai sudetos) ir panasia vizija gelyno vietai /formai turiu blush2.gif mirksiukas.gif

labas 4u.gif

tyliai skaitineju, nes man toli toli ir iki groziu ir iki ismanymo apie kvietkus ir kt grozius blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2009 09 24, 08:29)
tyliai skaitineju, nes man toli toli ir iki groziu ir iki ismanymo apie kvietkus ir kt grozius  blush2.gif  blush2.gif

jei jau pradėjai, tai vadinasi ledai pralaužti, o toliau tai tik laiko klausimas, kada įsibėgėsi mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutes, o jei truputuka pakeltum savo klomba, t.y. kur nekur pamurytum akmenu sienele ir viduj pripiltum zemiu susodintum augaliukus. Cia tik taip ideja pamastymui. Pas mane pries nama yra toks aukstokas, gal tau ir zemesnio reiktu, o uz jo t.p. tvenkinys, siaip l.mazai jis dabar prieziuros reikalauja, gal kokius du metelius paravedavau kol viskas suaugo. Pas mane ten spygliuociai ir samanos ivairios, tulpiu yra , daugiameciu svyranciu varpeliu prie akmenu ir vasarai pora zydinciu ikisu .Augaliukus savo gali sugalvot. Man l.grazu tarp spygliuociu ir daugiameciu geliu aubretes (rozines,melsvos, ir t.t) Dabar vienam savo alpinariumu kokius 3m2 apsodinau, kur saules daugiau anksti pavasari- grozis, o po to zalias kilimelis.
http://public.fotki....pinariumas.html
http://public.fotki....-kilimliai.html
http://public.fotki....mas-vasara.html
http://public.fotki....os-supynes.html
http://public.fotki....inariumas2.html
http://public.fotki....pinaiumas1.html
Taip ziema atrodo:
http://public.fotki....skitukampu.html
ir mazesnis, tik dabar jau ir gelyciu ikisau
http://public.fotki....nariumas-1.html
http://public.fotki....pinariumas.html
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 23, 22:34)
aistejuk, ar nenorėtum savo pūslenio sutankint, pagenėt mažumėlę?

Su tuo genėjimu taip jau būna (bent jau man). Labai gaila nukirpti gražiai augančias šakas blush2.gif Bet dabar gėriuosi tais krūmais, kurių nepagailėjau ir pavasarį nugenėjau thumbup.gif Savojo pūslenio pagailėjau, o be reikalo. Pavasarį jau pasirįžusi viską kaip reikiant apgenėti ax.gif

smth1, ačiū už patarimus 4u.gif Jau galutinai įtikinot, kad putinas ten netinka biggrin.gif
Man vis mintys sukasi apie Cornus alternifolia, florida arba kousa rolleyes.gif Imponuoja jų horizontali laja wub.gif Reikės pasukti galvą, kur įsigyti g.gif
Tik, kažin ar smth1 nepasakytų, jog tai soliteris g.gif

QUOTE(bitule @ 2009 09 23, 23:15)
Gvazdikėlių žydėjimas priklauso nuo rūšies, bet maždaug sukasi apie vasaros vidurį. Bet aš juos paminėjau ne dėl žiedų - patys gvazdikėlių kilimai dekoratyvūs. Man atrodo ir su mulčiavimu jie neturėtų pyktis - patupdysi vienur kitur gvazdikėlių "ežiuką", o kitur užmulčiuosi. Kilimai suaugs patys 
O derinant vis tas "mokslinio badymo" metodas padeda  hihihi.gif

Na nežinau g.gif kol kas mano vizija be jokių kiliminių ax.gif Šitas klausimas ko gero bus išspręstas 'mokslinio bandymo' metodu hihihi.gif Kol kas bus be kilimų, o jei pasirodys labai niūru, tuomet reikės kilimą kloti ax.gif

QUOTE(rokoko @ 2009 09 24, 00:21)
Mano asmeninė nuomonė: nederėtų šalia viksvos ir ožekšniai. Tada vietoje ožekšnių geriau būtų astilbės (tik šaltuoju sezonu -  tuščia jų).
Arba galima palikti ožekšnius, o atsisakyti viksvų - jei jau ten yra sib.vilkdalgių, ''alia žolių'', tai viksvinės žolės šalia įneštų bardakėlio.

čia buvo apie tvenkinio pakraštį.
Siūlau geltonuosius vilkdalgius, jie ir natūraliai prie vandens mūsuose auga (ir prie mano balos), gali būti tiesiog vandeny.
Taip pat gaures - jos irgi gali būti kurį laiką užmirkusios.

atkreipsiu dėmesį į viksvų ir vilkdalgių vaizdelį aciuks.gif

Apie tvenkinį irgi visus pasiūlymus kopijuoju 4u.gif bus apie ką mąstyti ilgais žiemos vakarais rolleyes.gif

QUOTE(Nerutė @ 2009 09 24, 08:29)
labas  4u.gif 

sveika, prisijungusi 4u.gif
Pasidalink savo vizijomis bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 24 rugsėjo 2009 - 08:24
QUOTE(vida777 @ 2009 09 23, 23:33)
dar niekada nemaciau situ raudonlapiu vaisius vedanciu  g.gif . Pas uosvius yra, reikes butinai paklausti . Pas kaimynus auga Prunus cerrulata kolonine, zydi dieviskai, bet jokiu vaisiu  schmoll.gif .

Vakar labai paskubom perzvelgiau, tai dovanok, turbut busiu suklydus. Sioji gal ir neveda vaisiu. 4u.gif
Atsakyti