Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

QUOTE(Nuk @ 2009 09 23, 15:21)
įvertinkit prašau  4u.gif

Visai šauniai čia gavosi Nuk 4u.gif tik aš perkelčiau aukščiausią gėlyno vietą truputį kitur, kad daugiau atsivertų tvenkinys (atrodo ir pati tą minėjai, kai kalbėjai apie cūgą). Tik kas tas krūmas galėtų būti g.gif nelabai įsivaizduoju, trūksta fantazijos ir žinių šitoj vietoj rolleyes.gif . Bet tas putinas tai irgi man šiaip sau g.gif . Aš gal net pagalvočiau apie augesnę pušį šitoj vietoj g.gif Dar kliūva gėlyno forma, bet čia jau reikia matyti sklypo visumą.
user posted image
Tie pasišiaušėliai - tai vienadienės ir melsvės (priekyje). Šiaip dėl melsvių tai sutinku su smth1 - nelabai sveika jas saulėkaitoj sodint, na bet jei jau turi atliekamų - kodėl nepanaudojus (kai pasidarys negražios rudenį - nupjausi), nes pavasarį ir pirmoj vasaros pusėj turėtų gerai atrodyti ir saulėje (na nebent jos kažkokios lepesnės rūšies, ar ten didesnė atokaita nei as įsivaizduoju). Man dar čia trūksta kažkokio žemo kiliminio augalo, apjungiančio viską kai bus nupjauti melsvių ir vienadienių lapai g.gif Kažkodėl į galvą labai lenda gvazdikėlių (Dianthus) kilimas (jų labai didelis pasirinkimas, gerai plečiasi, nevirsta šienu (bent jau man taip atrodo hihihi.gif) Gal pabandysiu įkelt savo melsvės ir gvazdikėlio derinuką.

QUOTE(vida777 @ 2009 09 23, 18:34)
o stai tokius dekorus ir paciam nesudetinga pasigaminti:

http://home-and-gard.../72936426UnvInU

Oi kaip ačiūūūūūū 4u.gif 4u.gif jau seniai kaupiuosi kažką tokio susimeistrauti laukui, tik kažkaip perdaug nykiai tie mano vaizdiniai atrodė, o čia pats tas ko reikėtų thumbup.gif Neatsistebiu kaip jūs tiek visokio gėrio randat (ir viską spėjat) bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 23 rugsėjo 2009 - 20:30
QUOTE(bitule @ 2009 09 23, 21:24)
Tik kas tas krūmas galėtų būti  g.gif nelabai įsivaizduoju, trūksta fantazijos ir žinių  šitoj vietoj  rolleyes.gif

keli krūmų variantai: pūkenis (žalialapis arba bordalapis gali būti), jazminas, veigėlė
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 09 23, 19:56)
Galbut galima taip daryti:
Tulpes, narcizai 5 men. ziedai
Vilkdalgiai - 6 men.
Viendienes - 7 men.
ar ir vel nesigaus misraine g.gif

Man patinka kai putinas zydi. Paskui krumas ir tiek. Be to, putina buvau parinkus del ziedu velyva pavasari (kazin kada jie is tikro zydi?). RS raso kad zydi net 25-35 dienas. Tuomet vilkdalgiu nebereiketu. Tik vat ar jie derinasi su mano turimais spygliuociais g.gif Stai kur klausimas biggrin.gif
Beje, gal koks kitas pasiulymas butu koki medi sodinti rolleyes.gif
O po viendieniu ziedu noreciau parinkti koki zydinti krumeli vasaros pab., kuri pasodinciau i ta raudona plema rolleyes.gif

man asmeniskai irgi nei putinas, nei sermuksnis paradinei vietai netinka schmoll.gif . Zydintys medziai - trumpalaikis dziaugsmas, gal tikslingiau butu rinktis dekoratyvia lapija (spalvota, idomia forma) turincius medzius g.gif . Jei tu kazkur kitur turi pasodinusi geltonlapiu, tai cia gal tiktu raudonlapiai.

slyvos (ziedai + lapu spalva + svyranti forma):
http://images.google...h...t=0&ndsp=21
http://images.google...h...oq=&start=0

bukas (ryski lapija + svyranti forma + velai meta lapus):

Augalai, kurie velai meta lapus, velai ir sprogsta, bet pavasari ir taip pilna zydinciu ankstyvu geliu ir krumu, todel as visada linkusi rinktis stambesni augala, kuris butu kuo ilgiau (ypac rudeni) dekoratyvus. Ruduo ir taip liudnas...
Nesakau, kad mano pasiulyti augalai butent tau tinka, bet tiesiog pamastymui ax.gif .

Ir dar, man pavyzdziui nepatiktu, kad vos perzengus mano sklypo riba, visa teritorija matytusi kaip ant delno.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 23, 20:33)
keli krūmų variantai: pūkenis (žalialapis arba bordalapis gali būti), jazminas, veigėlė

O jo veigėlė thumbup.gif , tik gal per maža šiek tiek šitai vietai g.gif O gal ir tas prabangus margalapis šeivamedis tiktų? Bet jie kiek žinau nelabai ilgaamžiai rolleyes.gif
Va radau savo viena mylimiausių derinukų ax.gif :
user posted image
Ir ta nelaiminga vaisgina kamputyj matosi hihihi.gif
Bet atviroj vietoj čia turbūt trūktų spalvingumo g.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2009 09 23, 21:24)
Visai šauniai čia gavosi Nuk   4u.gif 

aciu uz ivertinima ir kad pasistengei 4u.gif viska nusikopinu ir apgalvosiu smile.gif
O kada zydi gvazdikeliai?
Man priimtiniau butu zemes mulciavimas drozlemis - priezuros maziau reikalauja
Papildyta:
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 23, 21:33)

Pukenio ziedai-pukai susikirstu su viendieniu. Man atrodo nelabai spalviskai deretu unsure.gif

QUOTE(vida777 @ 2009 09 23, 21:45)
man asmeniskai irgi nei putinas, nei sermuksnis paradinei vietai netinka  schmoll.gif . Zydintys medziai - trumpalaikis dziaugsmas, gal tikslingiau butu rinktis dekoratyvia lapija (spalvota, idomia forma) turincius medzius  g.gif . Jei tu kazkur kitur turi pasodinusi geltonlapiu, tai cia gal tiktu raudonlapiai.

Augalai, kurie velai meta lapus, velai ir sprogsta, bet pavasari ir taip pilna zydinciu ankstyvu geliu ir krumu, todel as visada linkusi rinktis stambesni augala, kuris butu kuo ilgiau (ypac rudeni) dekoratyvus. Ruduo ir taip liudnas...
Nesakau, kad mano pasiulyti augalai butent tau tinka, bet tiesiog pamastymui  ax.gif .

Ir dar, man pavyzdziui nepatiktu, kad vos perzengus mano sklypo riba, visa teritorija matytusi kaip ant delno.

aciukas 4u.gif taip pat tyrineju rolleyes.gif

QUOTE(bitule @ 2009 09 23, 21:46)
O jo veigėlė  thumbup.gif , tik gal per maža šiek tiek šitai vietai  g.gif O gal ir tas prabangus margalapis šeivamedis tiktų? Bet jie kiek žinau nelabai ilgaamžiai  rolleyes.gif
Va radau savo viena mylimiausių derinukų  ax.gif :
Ir ta nelaiminga vaisgina kamputyj matosi  hihihi.gif
Bet atviroj vietoj čia turbūt trūktų spalvingumo  g.gif

Ir kaip taip sugebeti suderinti augalus blink.gif wub.gif Man tai neimanoma misija biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 23 rugsėjo 2009 - 21:06
NUk, o gal puslenis tiktu g.gif: tuoj surasiu nuotrauka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistejukas: 23 rugsėjo 2009 - 21:25
QUOTE(aistejukas @ 2009 09 23, 22:18)
NUk, o gal puslenis tiktu g.gif: tuoj surasiu nuotrauka.

Pusleni Diabolo turiu kitoj vietoj pasodinusi mirksiukas.gif

Man kazko baltai zaliai margais lapais noretusi g.gif arba raudonais g.gif
gal ka sugalvosiu per nakti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 23 rugsėjo 2009 - 21:27
NU va user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistejukas: 23 rugsėjo 2009 - 21:26
O gal ir tas prabangus margalapis šeivamedis tiktų? Bet jie kiek žinau nelabai ilgaamžiai  rolleyes.gif

kaip minėjau medelyne mačiau grunte augantį jau nejauną šeivamedžio krūmą, tai laaabai augus, sakyčiau į aukštį geri 2,5-3 m, o plotis irgi padorus, tikrai ne kolona. tik sakė jis lengvai pasiuoda genėjimui ir labai vešliai duoda jaunus ūglius. Net ir kur jauną augalėlį nusipirkau, tai matos, kad tie jauni šiųmetiniai ūgliai dar net nesumedėję, o jau gal apie 40 cm ilgio, labai panašu, kad gali ir iššalti žiemą, bet ir literatūroj rašo, kad jauni ūgliai apšąla, o paskui lengvai atželia, tai tikiuosi išgyvens unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 23, 22:27)
kaip minėjau medelyne mačiau grunte augantį jau nejauną šeivamedžio krūmą, tai laaabai augus, sakyčiau į aukštį geri 2,5-3 m, o plotis irgi padorus, tikrai ne kolona. tik sakė jis lengvai pasiuoda genėjimui ir labai vešliai duoda jaunus ūglius. Net ir kur jauną augalėlį nusipirkau, tai matos, kad tie jauni šiųmetiniai ūgliai dar net nesumedėję, o jau gal apie 40 cm ilgio, labai panašu, kad gali ir iššalti žiemą, bet ir literatūroj rašo, kad jauni ūgliai apšąla, o paskui lengvai atželia, tai tikiuosi išgyvens unsure.gif

Man kazko reiketu apie 4-6 m aukscio, ir tuomet kazko pereinamo g.gif apie 3 m aukscio g.gif
O tavo koks seivamedis?
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 09 23, 22:25)

aistejuk, ar nenorėtum savo pūslenio sutankint, pagenėt mažumėlę?
sesuo gyvatvorę iš jų (tik žalialapių) sodinosi, tai liepė po pasodinimo trečdalį nurėžti ir kitais metais vėl bene per pus pripjauti, tai jie skaudančia širdim pjovė gražiai augančius krūmus, užtat per kokius tris-keturis metus užsiaugino vešlią sutankėjusią ir nepermatomą apie 2 m aukščio gyvatvorę thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Nuk @ 2009 09 23, 22:30)
O tavo koks seivamedis?

maniškio lapai baltais pakraštėliais, Sambucus nigra "Variegata"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 23 rugsėjo 2009 - 21:36
QUOTE(vida777 @ 2009 09 23, 21:45)
man asmeniskai irgi nei putinas, nei sermuksnis paradinei vietai netinka  schmoll.gif . Zydintys medziai - trumpalaikis dziaugsmas, gal tikslingiau butu rinktis dekoratyvia lapija (spalvota, idomia forma) turincius medzius  g.gif . Jei tu kazkur kitur turi pasodinusi geltonlapiu, tai cia gal tiktu raudonlapiai.

Nesakau, kad mano pasiulyti augalai butent tau tinka, bet tiesiog pamastymui  ax.gif .

JAu sitiek visi visko prirase, kad neberasysiu atskirto posto. Sliesiuos prie tu, kuriu nuomone artimiausia manajai. Putinas man labai grazus, bet prie spygliuociu jis nedera.
Ir labai stipriai pritariu paskutiniam sakiniui.
Slyvos grazu, tik uogeles rudeni barsto ir jas vabaleliai megsta pakramtyt. Cia siaip:) Is patirties.
O bukas raudonlapis svyrantis tai soliteras.
Reik nepamirst i ta kompozicija is ivairiu tasku paziuret. Is kitos tvenkinio puses pvz.
Papildyta:
O jo veigėlė  thumbup.gif , tik gal per maža šiek tiek šitai vietai  g.gif O gal ir tas prabangus margalapis šeivamedis tiktų? Bet jie kiek žinau nelabai ilgaamžiai  rolleyes.gif
Va radau savo viena mylimiausių derinukų  ax.gif :
user posted image
Ir ta nelaiminga vaisgina kamputyj matosi  hihihi.gif
Bet atviroj vietoj čia turbūt trūktų spalvingumo  g.gif

Vaisgina tai tikrai neatrodo nelaiminga. Apie seivamedzius neteko skaityt, kad butu trumpaamziai?
Atsakyti