Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

QUOTE(bitule @ 2009 09 23, 11:09)
Va ir paveikslėlį šiokį tokį savo šieno radau (tik atsiprašau už kokybę  blush2.gif ) (čia dar prieš tvarkymą) user posted image

nelengva įžiūrėti, bet atrodo ji čia auga ant skaldelės? g.gif gal ji tiesiog "iškepa", kai skalda saulėje įkaista? juk vaisgina laikoma labiau pavėsiams tinkama, nors normaliam grunte ir saulėj gan neblogai laikosi

QUOTE(zydrunyte @ 2009 09 23, 12:07)
merginos kas cia per gelytes, kurios pas mane rozine spalva zydi. Kiekviena pavasary dziugina aki. Pati pasejau pries penketa metu ir uzmirsau blush2.gif Dabar jos pacios puikiai atsiseja, matosi, kaip kilnojasi is vienos vieteles i kita tokiame 3m2 plote.
http://public.fotki....idobiliuka.html
http://public.fotki....inariumas2.html

čia turbūt bazilikinis putoklis (lot. Saponaria ocymoides), pas mane irgi buvo, bet jau prarovaiu - gražu, kai žydi, bet ir sėjasi prabangiai biggrin.gif ir šaknys labai galingos suaugusio augalo ax.gif

QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 09 23, 12:24)
turbūt teks vidėlto į sidabrakrūmius man orientuotis..

sidabrakrūmių anksčiau vengiau, o šiemet ir iki jų priaugau - nusipirku tris krūmelius"Red Robin", žydinčius raudonai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 23 rugsėjo 2009 - 12:44
QUOTE(zydrunyte @ 2009 09 23, 12:07)
merginos kas cia per gelytes, kurios pas mane rozine spalva zydi. Kiekviena pavasary dziugina aki. Pati pasejau pries penketa metu ir uzmirsau blush2.gif Dabar jos pacios puikiai atsiseja, matosi, kaip kilnojasi is vienos vieteles i kita tokiame 3m2 plote.
http://public.fotki....idobiliuka.html
http://public.fotki....inariumas2.html

Neperseniausiai as ir klausiau apie sias gelytes, nes as irgi turiu, jos zydi pavasari ir paskui vel prazysta rudeni thumbup.gif pati sejausi. Smelio smiltele atsake, kad tai bazilikins putoklis Saponaria ocymoides
Atsakyti
Laba diena 4u.gif jungiuosi ir aš prie jūsų ar priimsit ax.gif

zydrunyte, labai garžiai tvarkotės thumbup.gif , atleiskit mergaitės kitų dar nespėjau apžiūrėti blush2.gif

dabar truputėli pasipasakosiu: turime 16 arų sklypelį + 9 arai valstybinės žemės už tvoros doh.gif. Aplinką tvarkėmės prieš 5 metus, sėjom žolę, sodinom dekoratyvinius medelius (sodas dar anksčiau pasodintas)darėm gėlynus, bet vizijos jokios nebuvo, nusipirkdavom medelį ir sukdavom galvą kur pasodinti g.gif vienu žodžiu netvarka schmoll.gif. Nusprendžiau keisti aplinką aišku ne viską iš karto po truputėlį. Daug perverčiau žurnalų, internetinių puslapių .... ir vistiek aiškaus sprendimo neturiu schmoll.gif
dabar vat suku galvą kaip apsodinti didelį akmenį, prašau patarimo
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Di8 @ 2009 09 23, 13:54)

Toratora neseniai buvo papaisius, kaip akmenį apsodinti 4u.gif
As įsivaizduoju reikėtų kokio aukšto medžio, nes akmuo turėtų būti 2 m aukščio g.gif Ir dar kokių stambesnių augalų - tik įvairovės pas jus reikia (bent jau šitoj nuotraukoj pateiktame vaizde) - geltonlapių, raudonlapių, žydinčių krūmų
Atsakyti
QUOTE(Di8 @ 2009 09 23, 13:54)

šeivamedis gal neblogai šviestų rolleyes.gif jų ir geltonai ir baltai margintasi lapais yra, yra žalialapis juodauogis, kurio uogos labai vertingos, o auga tikrai stambiu krūmu, prieš savaitėlę Pailgėj nusipirkau baltai margintą šeivamedį, mačiau ten pasodintą jau suaugusį krūmą, gan prabangiai atrodo ir sakė labai greit auga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 23 rugsėjo 2009 - 13:29
dekui uz pagiras. Nezinau kodel, bet man noretusi padaryti dvi atskiras saleles Prie akmens l. grazu butu ir seivamedis ir ivairiu formu, bei dydziu spygliuociu (akmeny paliekant sone, jei supranti), aisku galima ir viena ar kita daugiamete gele priekyje ar roze ikist ir viska uzmulciuot arba ravet. O tuos augaliukus kur jau ten turi grazu butu pagrupuot, kol dar nera l.dideli. as taip manau. Galima daug ko prifantazuot, bet visur darbas, darbas, darbar ir aisku islaidos. smile.gif
Atsakyti
[quote=zydrunyte,2009 09 23, 13:32]
Rožynas yra prie Trakų. "Rožių dienos" organizuojamos rugpjūčio pradžioje (visą savaitgalį). Skelbimas dedamas čia (dabar jau išimtas, nes renginys praėjo):
http://www.rozes.lt/...dienorastis.htm
[/quote]
Dekui 4u.gif viskas uzfiksavau ir adresiuka uzsirasiau, bus vasaros pab. fiesta akims ir nosei biggrin.gif
as dar labai noriu kad man MB padarytu dar tris pergoles (statysiu virs takelio kur i pirti veda) noriu jas apzeldint 1. rozem 2. kobejom 3. raganem . Kaip manot ar grazu butu g.gif Ar geriau rinktis viena rusi.Dar vezimuku bent triju skirtingu noriu, tai maniskis tures ka ziema garaziuke meisrtaur. Dar pas sese yra supynes tokios grazios padarytos l. meniskos. Maniskis sake pats padarys . smile.gif Laukiu nesulaukiu.Vis maza ir maza biggrin.gif
[/quote]

Kobeju atsisakyciau, nes jos vienmetes. O rozes su raganem gali persipint. Tik vezimuku gal..atsisakyciau jusu vietoje. Cia tam, kad geles vazonuose sukraut i ji?
Atsakyti

Kobeju atsisakyciau, nes jos vienmetes. O rozes su raganem gali persipint. Tik vezimuku gal..atsisakyciau jusu vietoje. Cia tam, kad geles vazonuose sukraut i ji?
[/quote]
Taip jos vienmetes, bet man l.grazu, nu dar pagalvosiu. Rozes su raganem nepersipins, nes jas prie atskiru pergoliu sodint zadu.
Kitais metais planuose:tvora,tvenkinio apzeldinimas, tiltelis prie pirties ir sokt i vandeni kazka mandrei bandau su MB sumastyt visos t.y. trys terasos prie namo-1 ir prie pirties-2
Uz pirties kur maudomes ir poilsiaujam ten bus l. didele terasa susijungs su lauko pavesine ir geliu ten sodint nezadu tik pievele, tai manau pakomponuoti tuos vezimaicius su vienmetemis. smile.gif Tai va kiek islaidu ir darbo laukia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 23, 12:41)
nelengva įžiūrėti, bet atrodo ji čia auga ant skaldelės? g.gif gal ji tiesiog "iškepa", kai skalda saulėje įkaista? juk vaisgina laikoma labiau pavėsiams tinkama, nors normaliam grunte ir saulėj gan neblogai laikosi

Labai ačiū už vertingus pastebėjimus 4u.gif Kažkaip nebandžiau ieškoti tos problemos priežasčių (be to galvojau,kad tai normalu - taip ir turi būti blush2.gif ). Dažniausiai vadovaujuosi Knifofijos (jei neklystu) principu: neaugi - kaip sau nori lotuliukas.gif .
Na ten ji pasodinta saulėtoj vietoj ant riebaus juodžemio ir skaldelės ribos, bet vis bando pabėgti ant akmenukų rolleyes.gif Gal tikrai nukepa unsure.gif , nu bet vasarą tai vaizdas geras, ir žydi gausiai, baisu tik pavasarį kol atželia (gal tada netgi apšąla nuo tų akmenukų g.gif ). Ir plinka (prastai atauga) kažkodėl ta dalis, kuri juodžemyje mastau.gif Na, bet kuriuo atveju jai ten buvo ne vieta - jau pavasarį padariau pertvarką.
Turiu vaisginų ir kitose vietose pasodinus, na tas vaizdas pavasarį visur nekoks ax.gif bent jau mano akiai... blush2.gif Turbūt tikrai čia nepaskutinėj vietoj ir tas - kaip kas supranta šieną mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos, o jeigu į tą savo kompoziciją pasodinčiau putiną Viburnum opulus Roseum (klausimas ar tai tas pats kaip ir Sterile?).

Vat ką rašo RS:

`Sterile` putinai augūs. Krūmai užauga iki 2,5, medeliai - 4 m. Žiedynus sudaro tik stambūs sterilūs žiedai. Iš pradžių jie žalsvai balti, paskui skaisčiai balti, o žydėjimo pabaigoje - rausvi. Žydi net 25-35 dienas. Ypač gražūs medelio formos putinai. Gražiausiai atrodo prie vandens. Liaudiškai šie putinai vadinami gulbinais.

Tik iš kur man žinoti kokį turiu? Pirkau pavasarį KBS g.gif
Tik ar nebus jis 'per sunkus' toje vietoje?

Galvojau ir apie sedulą alternifolia, florida ar kousa. Šios turėtų elegantiškai atrodyti. Bet kad nėra pas mus prikti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 23 rugsėjo 2009 - 14:34
QUOTE(zydrunyte @ 2009 09 23, 12:12)
Uz pirties kur maudomes ir poilsiaujam ten bus l. didele terasa susijungs su lauko pavesine ir geliu ten sodint nezadu tik pievele, tai manau pakomponuoti tuos vezimaicius su vienmetemis. smile.gif Tai va kiek islaidu ir darbo laukia doh.gif

o gal tikrai nereikia tų vežimų? pernelyg nuvalkiota mintis į jūsų originalų kampelį
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 09 23, 15:25)
o gal tikrai nereikia tų vežimų? pernelyg nuvalkiota mintis į jūsų originalų kampelį

o jei vezimaiciai tokie l.originalus butu, o gal kokius kelmus ivairaus dydio isskaptuot ir ten gelyciu prikist. g.gif Nu norisi man ten kazko l.kaimisko. pati dar apmastymuose esu. O gal pintus krepsius ar medinius vazonus padet. Na kaip jums sie variantai.
Atsakyti