Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

QUOTE(kgintare @ 2009 09 16, 10:59)
Pas mus gal pries 3 metus apie 20 krumeliu issalo jau i tvorele suaugusiu sad.gif

Buxus 'Green Gem' - zonų intervalas 4-9

Buxus sinica var. insularis - zonų intervalas 4-9

Buxus sinica var. insularis 'Wintergreen' - zonų intervalas 4-9

o jei šiaip, ne į temą, tai važiuojant 'ant kapų' skirtingose LT vietovėse, auga, žaliuoja. Lopais 'apdegusių' teko matyt, iššąlusių ( taip, kad buvo buvo gyvatvorė ir šast po žiemos nėra ) - nea 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 16 rugsėjo 2009 - 11:33
Neikeliau ka cituoju. Cituoju toratora.

1. As labai atsiprasau, uz tai, kad esu kritiska.
2. Prie tokio israiskingo akmens man irgi ziuretusi spygliuociai. Jeigu isimtume ta akmeni is konteksto.
3. BET. Kadangi buvo proga pamatyti platesni vaizdeli, tai turiu pastebeti, kad isiterpes mazas dekoro gabaliukas su zvirgzdu ir spygliuociais yra svetimkunis. O ypac kai tokia geometrine stipri svyrancios pusies forma.
Bet tai galit nekreipti demesio i mano pasisakyma, nes as is principo esu uz tai, kad svarbiausia visuma ir visos detales turi sueiti i visuma. Ir reikia pradeti nuo to.
Jei apsirengsi bilenkokia suknele, tai net graziausia sage nepadarys jos grazesnes. Ir greiciausiai atrodys ne i tema.

Piesinys tai puikus:)

Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 16, 12:30)
Buxus 'Green Gem' - zonų intervalas 4-9

Buxus sinica var. insularis - zonų intervalas 4-9

Buxus sinica var. insularis 'Wintergreen'
zonų intervalas 4-9

o jei šiaip, ne į temą, tai važiuojant 'ant kapų' skirtingose LT vietovėse, auga, žaliuoja. Lopais 'apdegusių teko matyt, iššąlusių ( taip, kad buvo buvo gyvatvorė ir šast po žiemos nėra ) - nea  4u.gif

Na zmogus rasydamas apie issalima ne taip issireiske. Pavasarine saulute juos nudegina. Lieka ruda, nedekoratyvu. Iskarpai, lieka skyle. Ji labai negreit uzsipildo. Man asmeniskai tie lopai- labai negrazu. Ypac jei gyvatvore daroma. O kad tokiu sauleje nudegusiu buksmedziu yra daug, daznas reiskinys, tai nepaneigsi. Ir velgi- pastarosios ziemos buvo dekingos siems augalams. Ar tai pagrindas manyti, kad taip bus visada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 16 rugsėjo 2009 - 11:55
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 16, 10:57)
jokių 'gali-negali', matosi. Iki savaitgalio nufotografuosiu.

aciuks.gif

QUOTE(kgintare @ 2009 09 16, 10:59)
Pas mus gal pries 3 metus apie 20 krumeliu issalo jau i tvorele suaugusiu sad.gif

gaila verysad.gif 4u.gif

QUOTE(smth1 @ 2009 09 16, 11:07)
Matysis. mirksiukas.gif  Juk nepirksi 5cm sakeles,ar ne?

nežinau, kokio dydžio rasiu pirkti biggrin.gif bet labai didelių tai nepirksiu blush2.gif

QUOTE(toratora @ 2009 09 16, 12:16)
As rasyt ir sneket nelabai moku tai papaisiau truputi kaip galetu atrodyt tas"paminklas"  blush2.gif

oho bigsmile.gif puikią ranką turi thumbup.gif ir idėjos puikios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 09 16, 12:34)
Na zmogus rasydamas apie issalima ne taip issireiske. Pavasarine saulute juos nudegina. Lieka ruda, nedekoratyvu. Iskarpai, lieka skyle. Ji labai negreit uzsipildo. Man asmeniskai tie lopai- labai negrazu. Ypac jei gyvatvore daroma. O kad tokiu sauleje nudegusiu buksmedziu yra daug, daznas reiskinys, tai nepaneigsi. Ir velgi- pastarosios ziemos buvo dekingos siems augalams. Ar tai pagrindas manyti, kad taip bus visada?

būtent, reikalinga priežiūra - atviroj vietoj augančius visžalius laistyti reikia net ir žiemos metu. Kapuose dažniausiai auga aukšti medžiai ir sudaro šešėlį wink.gif

( kapų pavyzdys todėl pasirinktas, nes 'viskas' vienoj vietoj ir žiemų atlaikė, pagal laidojimo datas, - ~50 )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 16 rugsėjo 2009 - 11:49
QUOTE(smėlio smiltelė @ 2009 09 16, 04:47)
teoriškai turėtų būti: http://www.seklos.lt/index.php?id=720. O praktiškai ar kur yra pardavime jau kitas klausimas... Šiaip laukiu kada pereis skiltis "Prekių užsakymas internetu" į finišo stadiją iš "Puslapis ruošiamas". Nes nežinau vietos, kur būtų galima išvysti visą internete skelbiamą sėklų asortimentą... birthday.gif

Ir aš vis laukiu, kol baigs „ruošti“.. Nu bet tingiu tą skaistenį iš sėklų augint..
Papildyta:
QUOTE(dankvas @ 2009 09 16, 10:58)
sveikutės,
kur merginos jūs randat projektukus  kiemo, na aplinkos dizainui,apželdinimui...nebemoku išsireikšti.
dabar kuriu namie kuriu, žurnalų privartau, na nepavyksta sugalvot?

Et.. niekur. Jeigu randi gatavą projektuką, taigi jis ne tavo kiemui, vis tiek netiks, gali nebent kažką, kas patiko sau prisitaikyt. Dar galima nusisamdyt apželdintojus ir jie tau projektėlį paruoš, tik šūktelėk ir vien šitam forume kelios atsilieps. Bet tiesą sakant, man taip nepatiktų - tada ne taip myli tą savo aplinką, kai kažkas kitas sugalvojo. Mano mama nusisamdė, tai vis tiek grožio didelio nėr - gėlyno ji nemyli, neravi, neprižiūri..
Tu pirma sugalvok stilių, zonas, o tada rankiokis idėjas kaip tą išpildyt. Vis tiek gi bevartydama atrandi, kas tau labai prie širdies.
Atsakyti
Na zmogus rasydamas apie issalima ne taip issireiske.

prieš trejetą metų jei prisiminsit buvo skysta žiema, visi medeliai jau prabudo ir tada spustelėjo stiprokas šaltukas, kuris daug kam pakenkė. Esu linkusi tikėti, kad būtent ta žiema ir pridarė eibių, nes tada ir mano sveikalapis gluosnis pamirojo...
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 09 16, 08:30)
Iš kur skaistenis atkeliavo pas Rokoko tikrai nežinau, bet pernai ji pati visiems dalino  bigsmile.gif  Prašyk, gal ir tau gabaliuką atskels  mirksiukas.gif

Dedu viltis bigsmile.gif Rokoko, a?
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2009 09 16, 11:34)
3. BET. Kadangi buvo proga pamatyti platesni vaizdeli, tai turiu pastebeti, kad  isiterpes mazas dekoro gabaliukas su zvirgzdu ir spygliuociais yra svetimkunis. O ypac kai tokia geometrine stipri svyrancios pusies forma.

Žvirgždas berods ant keliuko buvo - gal panašų parinkus ir tiktų?
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2009 09 16, 12:54)
Ir aš vis laukiu, kol baigs „ruošti“.. Nu bet tingiu tą skaistenį iš sėklų augint..
Papildyta:

Et.. niekur. Jeigu randi gatavą projektuką, taigi jis ne tavo kiemui, vis tiek netiks, gali nebent kažką, kas patiko sau prisitaikyt. Dar galima nusisamdyt apželdintojus ir jie tau projektėlį paruoš, tik šūktelėk ir vien šitam forume kelios atsilieps. Bet tiesą sakant, man taip nepatiktų - tada ne taip myli tą savo aplinką, kai kažkas kitas sugalvojo. Mano mama nusisamdė, tai vis tiek grožio didelio nėr - gėlyno ji nemyli, neravi, neprižiūri..
Tu pirma sugalvok stilių, zonas, o tada rankiokis idėjas kaip tą išpildyt. Vis tiek gi bevartydama atrandi, kas tau labai prie širdies.

Cia gal kiekvienam savaip, bet jei interjero dizaina sukuria dizaineris ar architektas, tai nevalai dulkiu ir grindu neplauni, nes ne pats sukurei?smile.gif Gal tiesiog priezastis kita..
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2009 09 16, 12:54)
Mano mama nusisamdė, tai vis tiek grožio didelio nėr - gėlyno ji nemyli, neravi, neprižiūri..

va čia ir didžioji dalis paslapties drinks_cheers.gif gali būti ir paprasti gėlynėliai, be jokių įmantrių formų, tačiau jei išmylėti, išpuoselėti, tai nenusileis jokiam super-duper projektui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 16 rugsėjo 2009 - 11:57
As rasyt ir sneket nelabai moku tai papaisiau truputi kaip galetu atrodyt tas"paminklas"  blush2.gif

dabar tai jau "prisidirbai" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif - neatsiginsi prašymų papaišyt kompozicijas 4u.gif Aš maloniai nustebinta mirksiukas.gif
Kadangi buvo proga pamatyti platesni vaizdeli, tai turiu pastebeti, kad  isiterpes mazas dekoro gabaliukas su zvirgzdu ir spygliuociais yra svetimkunis. <...> as is principo esu uz tai, kad svarbiausia visuma ir visos detales turi sueiti i visuma. Ir reikia pradeti nuo to.

Pritariu Tavo pagrindinei minčiai. BET: gal ši salelė ir bus Gutei akstinas sumąstyt kokia turi būti visuma, koks viso kiemo išplanavimas, stilius ir t.t.? Tada jau visus augalynus galėtų daryt "ant vieno kurpaliaus"? Juk pati rašo, kad dabar tėra iš esmės apčiuopiamą naudą duodantis sodas:
QUOTE(Gute444 @ 2009 09 16, 09:12)
Dėl namo aplinkos, šiuo metu aplink namą pagrinde tik vaismedžiai ir vaiskrūmiai, bet dar yra ir 'neįsavintų' plotų smile.gif

Atsakyti
As rasyt ir sneket nelabai moku tai papaisiau truputi kaip galetu atrodyt tas"paminklas"  blush2.gif user posted image user posted image  1 variantas tai spygliuociu kompozicija ,mulciota zvirgzdu smile.gif daugiametes geles melsvos spalvos ,tarp ju palikti vietas svoguninem gelem.salia padeti dar viena nedideli gulunti akmeni.
2 variantas tai lapuociai: viskas rausvos spalvos kad priderint prie namo ir isriskint akmens spalva .

Ačiū, toratora 4u.gif
Man patinka pirmojo varianto vaizdas, bet vietoj tos svyrančios pušies noretusi kazko spygliuoto, augančio iki 2,5-3 m aukščio ir bent poros metrų pločio (reikia dengti skalbinių virvės dalį) ir dar noetūsi pilko atspalvio, gal kažkas panašaus http://www.laspilita...us_jeffreyi.jpg
Kadangi tas 'vaizdelis' nuolat bus matomas (vieta prie pagrindinio naudojamo įėjimo), todel norisi žalumos nuolat, o kai pašals isvis pasakiški šalčio raštai rolleyes.gif Ačiū, pasinaudosiu Jūsų patarimais smile.gif

[quote=smth1,2009 09 16, 12:34]
Neikeliau ka cituoju. Cituoju toratora.

1. As labai atsiprasau, uz tai, kad esu kritiska.
2. Prie tokio israiskingo akmens man irgi ziuretusi spygliuociai. Jeigu isimtume ta akmeni is konteksto.
3. BET. Kadangi buvo proga pamatyti platesni vaizdeli, tai turiu pastebeti, kad isiterpes mazas dekoro gabaliukas su zvirgzdu ir spygliuociais yra svetimkunis. O ypac kai tokia geometrine stipri svyrancios pusies forma.
Bet tai galit nekreipti demesio i mano pasisakyma, nes as is principo esu uz tai, kad svarbiausia visuma ir visos detales turi sueiti i visuma. Ir reikia pradeti nuo to.
Jei apsirengsi bilenkokia suknele, tai net graziausia sage nepadarys jos grazesnes. Ir greiciausiai atrodys ne i tema.

Šie spygliuočiai nebus vieninteliai kieme. Kitoj pusėj namo yra mini šlaitelis (o gal tiesiog nedidelis nuolydis), kuris jau numatytas augalams su vienokiais ar kitokiais spygliais (tiesiog dirvožemis niekm kitam netinka). Todel manau, kad šis kampelis neiskris is visumos.
Tačiau aš atvira visokioms nuomonems, kuo daugiau Jūs pasakote, tuo daugiau minčiū ir man kyla smile.gif Ačiū visoms.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 09 16, 11:57)
Cia gal kiekvienam savaip, bet jei interjero dizaina sukuria dizaineris ar architektas, tai nevalai dulkiu ir grindu neplauni, nes ne pats sukurei?smile.gif Gal tiesiog priezastis kita..

Manau, priežastis pačioj pradžioj - kai paprašai, kad kažkas kitas tau aplinką sukurtų ir tai jau atspindi paties nenorą „terliotis“. Žinoma, dizaineris pasiteisina, bet tik tada, kai pats su juo visur eini, renki, tariesi, derini. Dizaineriai praverčia dėl idėjų ir žinių. Mano mamos atveju, ji viską atidavė dizaineriui (aplinkos), dar paprašė, kad padarytų tokį apželdinimą, kad jai nereikėtų prižiūrėt.. Nu bet tik tos piktžolės rupūžės jai vis tiek dygsta, kad ir kaip dizaineriai stengėsi lotuliukas.gif
Atsakyti