Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

QUOTE(zydrunyte @ 2009 09 23, 09:18)
As megeja pasikrapstyt (tik prie geliu, ne darze),bet jau turiu 4 gelynus ir 3 didelius alpinariumus. Tai manau butu gerai tai padaryt (jau geriau ilgiau sodinsiu ), kad veliau jau i ta ktanto puse tik MB vaziuotu zoles pjaut, O pakrante butu ir tvarkinga ir dekoratyvi visa sezona.Te mazdaug yra 50m x 2,5 tai va kiek vadraru man reiktu ravet doh.gif

Tu saunuole, kad sitiek ploto apeini viena pati ir priziuri. 4u.gif Graziu vieteliu ten pas tave sodyboje yra:)
Atsakyti
Gal galėtumėte parekomenduoti kokių augaliukų, kurie beveik visą vasarą žydėtų.. na kažką panašaus kaip sidabrakrūmiai.. kur žydi ir vargo nemato 4u.gif gali būti ir krūmai ar puskrūmiai, ar daugiametės didesnės gėlės, svarbu kad žiedų būtų pastoviai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 09 23, 10:11)
Gal galėtumėte parekomenduoti kokių augaliukų, kurie beveik visą vasarą žydėtų.. na kažką panašaus kaip sidabrakrūmiai.. kur žydi ir vargo nemato  4u.gif gali būti ir krūmai ar puskrūmiai, ar daugiametės didesnės gėlės, svarbu kad žiedų būtų pastoviai  ax.gif

Rozes ir tradeskantes;) Tik tradeskantems dregnesnes vietos reik paieskoti (arba daugiau pavesiuko), tam kad visa sezona dekoratyviai atrodytu.
Atsakyti
zydrunyte, gražu pas jus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 09 23, 10:15)
Rozes ir tradeskantes;) Tik tradeskantems dregnesnes vietos reik paieskoti (arba daugiau pavesiuko), tam kad visa sezona dekoratyviai atrodytu.

drinks_cheers.gif tradeskantės pas mane tokiam lengvam pavėsiuke dar ir dabar visu grožiu maivosi biggrin.gif
bet kitos saulėkaitoj buvo, tai jau seniai dekoratyvumą prardo, išroviaus jas iš ten, taigi šioms gėlėms saulė tikrai ne draugė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 23 rugsėjo 2009 - 09:22
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 23, 10:19)
drinks_cheers.gif tradeskantės pas mane tokiam lengvam pavėsiuke dar ir dabar visu grožiu maivosi biggrin.gif
bet kitos saulėkaitoj buvo, tai jau seniai dekoratyvumą prardo, išroviaus jas iš ten, taigi šioms gėlėms saulė tikrai ne draugė 4u.gif

Pritariu:) Nors literatura raso ka kita.
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2009 09 23, 10:18)
zydrunyte, gražu pas  jus 4u.gif

Isanksto visoms dekoju uz pagiras, kazkaip nepatogu darosi ax.gif Dar daug ka turim sutvarkyti tik rankos keturio tai kiekvienus metelius po truputi i prieki smile.gif O apie visokias dekoratyvias smulkmenas tik pasvajoju,kol kas ir rimtesniu darbu yra smile.gif
Sakykit prasau pernai buvau pasodinusi kobeja prie pergoles ten vakarine puse saules mate ji nedau, iš pietu truputi gavo. Man labai ji patiko. Bet isleido ti tris pumpurus ir viena seklu maiseli sukrove. Is jo niekas man neisdygo. Gal kita met ja rytu pietuose pasodint g.gif
http://public.fotki....008/kobja2.html
http://public.fotki....08/kobeja3.html
Atsakyti
Zydrunyte tikrai labai jaukiai ir gražiai tvarkotės 4u.gif. Tokie plotai - ne juokas doh.gif ir kaip jus viską suspėjat thumbup.gif Krepšinio lentą tai reikėtu užpatentuoti lotuliukas.gif super idėja thumbup.gif

Nuk aš tai sodinčiau į gėlyną tas vienadienes ir nesukčiau galvos - taigi laikinas dalykas irnesakyk.gif . Jos greitai sukeroja - jau kitais metais matysi rezultatą - o ir išmesti jeigu ką juk nesunku mirksiukas.gif . Tik reikia pasižiureti, kad atstumai iki vertingųjų augaliuku liktų pakankami, nes išsiplečia tie vienadienių kerai labai smarkiai - gali nuskriausti lepesnius kaimynus. Bet keli kupstai man atrodo ten tikrai tilptų (ten tolimesniojoj gėlyno dalyje) ir tiktų - tas atsikartojimas prie tvekinio butu labai į temą. O arčiau keliuko tarp tų jau pasodintų augaliukų, padėliočiau kelias melsves (lyg minėjai, kad turi) - jos bus žemesnės ir neužstos vaizdo. Tik svarbu, kaip jau kazkas minėjo, kad tiek melsvės tiek vienadienės, tiek kiti "gėlyno statistai" būtų pagrupuoti - tokiems dideliems plotams - pavieniams augaliukams trūksta svorio. Na dar labai pagalvočiau apie keletą pažeme augančių kadagių - ploto dydis tam labai tinkamas, ir ravėt mažiau reikėtų blush2.gif . O šiems metams ties čia ir apsistočiau - per žiemą dar bus laiko apsispręsti dėl tolimesnių planų ax.gif Gėlyno dydžio tikrai nemažinčiau - pradings jis toje pievoje, o apie formą sunku ką nors pasakyti iš nuotraukos, labiau informatyvus būtų planelis.

Dar kažkas apie maximinę eriką klausė - tai nežinau kokias jie šiemet pardavinėja, bet prieš porą metų pirkau akcijinę (buvo pavadinta viržiu lotuliukas.gif tai net nežinau kokia) pasodinau lauke vos ne lapkričio mėnesį - pirmą žiemą gerokai nušalo kupsto vidurys, bet kitais metais atsigavo ir puikiai žiemojo.
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2009 09 23, 08:58)
Nepamenu, kad pavasari vaisgina butu strosna. Kas tau jai atsitinka? Ir kaip tau isplinka tie ploteliai..ji gi veisiasi, tai tik uzsipildo?  g.gif

Na pas mane tai pavasarį iš jos gaunasi toks "plačialapis šienas" mastau.gif , kurio net išgrėbuoti neįmanoma, nes labai raunasi su visomis šaknimis. O rankioti po viena lapeli - ne mano būdui huh.gif Nu tinginė aš blush2.gif Išplinka labai greitai kero vidurys, nes jauni ūgliai "bėga" į šonus, vidurį palikdami pliką. Man visą plotelį tekdavo atsodinėt praktiškai kas antrus metus. Negi tik man taip pasitaikė mastau.gif? Gal kažką ne taip dariau aš joms g.gif ar vieta netinkama ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 23 rugsėjo 2009 - 09:46
Mano vaisgina labai tanki Ji pietineje puseje ant slaito alpinariume auga. Jai dalini pavesiuka suteikia berzai. As tai tikrai jos neatsodineju. nu patinka jai ten ir viskas, Visus metus graziai ziurisi ypac kai sedi pirti per dideli langa matosi graziai jos melis. smile.gif Pas mane ten priemolis. Tik tris kartus (pav. vas ir rud.)is virsau nuimu po koki gera spindi, nes duociau laisve tai kitu samanu tikrai po metu nematyciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrunyte @ 2009 09 23, 09:53)
Mano vaisgina labai tanki Ji pietineje puseje  ant slaito alpinariume auga. Jai dalini pavesiuka suteikia berzai. As tai tikrai jos neatsodineju. nu patinka jai ten ir viskas, Visus metus graziai ziurisi ypac kai sedi pirti per dideli langa matosi graziai jos melis.  smile.gif Pas mane ten priemolis. Tik tris kartus (pav. vas ir rud.)is virsau nuimu po koki gera spindi, nes duociau laisve tai kitu samanu tikrai po metu nematyciau smile.gif

Na va ir apjuodinau be reikalo augalelį doh.gif Teks susitaikyti su tuo, kad jam mano gėlynas netinkamas rolleyes.gif , kaip tiesa sakant ir šliaužiančiai šilingei - neauga nei už ką, nors pas kitas girdėjau plečiasi kaip piktžolė.

Va ir paveikslėlį šiokį tokį savo šieno radau (tik atsiprašau už kokybę blush2.gif ) (čia dar prieš tvarkymą) user posted image
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 09 22, 22:00)
Kai kam bus jau matyta blush2.gif mano "kariuomenė"

tie velyviai... pats originaliausias dekoras koki kada esu maciusi (ir aisku vazonai, na buciau ne as, jei to nepamineciau biggrin.gif ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

QUOTE(Dovis @ 2009 09 22, 22:01)
Sveikos, nusipirkau maximoje Erika Gracilis

sita neatspari salciams ir tu su ja nesikankink, neperziemos (gali uzmesti kokia eglisake del idomumo) - mesk lauk, nusipirksi atspariu ir nereikes cackintis (nebent pati to pageidauji tongue.gif ) .

QUOTE(jolaxus @ 2009 09 23, 07:59)

na kaip sita vaizda imti ir i savo kiema persikelti laugh.gif .

QUOTE(Ledum @ 2009 09 23, 08:15)
O gal kas žinot kuo apželdinti šlaitą apaugusį klevais. Gana tamsu. Žolė neauga. Dėčiau kokius kaulenius, bet bijau, kad prikris klevo lapų ir bus sunku juos iš ten iškrapštyti.

kauleniai yra smulkalapiai ir ant ju (kaip ir ant kadagiu) nukrite lapai labai matosi, gal pagalvok apie zieme arba gebene - ne taip i akis kristu. Laipiojancia hortenzija (Hydrangea petiolaris) taip pat galima paversti sliauziancia (rudeni ji pasidaro geltona):

user posted image

QUOTE(Nuk @ 2009 09 23, 08:27)
Lyg vida planavo tujas retai sodinti. Akis užkliuvo

user posted image

aciuuuu 4u.gif , va taip ir noreciau, gal siek tiek tankiau - galetu tik pacios apacios vos susiliesti, bet ne daugiau ax.gif .

QUOTE(bitule @ 2009 09 23, 10:09)
kaip tiesa sakant ir šliaužiančiai šilingei - neauga nei už ką, nors pas kitas girdėjau plečiasi kaip piktžolė.

pas mane silinge sauleje ir sausumoje irgi neauga, o pasodinta sviesiame pavesyje ir daugiau dregmes gaunanti - lapai didumo kaip salotu biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 23 rugsėjo 2009 - 10:34
QUOTE(bitule @ 2009 09 22, 14:42)
Na neiškenčiu savo trigrašio neikišusi  blush2.gif Labai jau sudomino tas dujų vamzdynas virš kiemo  g.gif Yra už ko užsikabint  bigsmile.gif Juk patys įdomiausi sprendimai gimsta ten kur yra kažkokių apribojimų veiklai. Tai ir čia pagalvojau kaip apipavidalinčiau tokį dalyka savo kieme - ir tokią viziją pamačiau  blush2.gif :
user posted image
Pirmiausia tai prisilaikant to vamzdžio linijos - statyčiau atramą vijokliniams augalams (3) (greičiausiai rožėms- jau matau ten ir pradėtos jos sodinti  mirksiukas.gif ) Po jų "kojomis" - visžaliai nedideli krūmeliai (5) - greičiausiai levandos. Atramą vijokliams daryčiau tokio pačio stiliaus kaip pavėsinė (1) (na jei pavesinė grubaus medžio - tai ir atrama turėtų būti panaši, jei pavėsinė - lengvutis ažūras, atrama galbūt iš lengvų metalo konstrukcijų) Šalia pavėsinės kampe tiktų koks taisyklingos formos krūmas išsiskiriantis spalviškai (4) (kol kas nieko geriau nesugalvoju kaip kokia sedula ar jazminas). O kitas kampas gausis gana užpavėsintas, tai gal tiktų ten įkurdinti kokią rūgščiamėgių kolekciją (2) (rododendrai, hortenzijos), o priekyje laisvai tilptų ir atliekami šliaužiakai (6) Takelis - pavienės akmeninės ar betoninės įvairaus dydžio plokštės. Tiesa iš nuotraukų nelabai supratau kur įėjimas į namą, tai priklausomai nuo to, tako kryptis gali pasikoreguoti.
Tai tiek man pasivaideno pažiūrėjus į šitą kampelį  blush2.gif Mėgstu tokias nedideles erdves ir užkaborius  wub.gif  -  čia daug lengviau sukurti jaukią, šiltą aplinką  4u.gif

Na, o apie kiemo dalį anapus "rožinės užtvaros" reikėtų atskirai pagalvoti  mirksiukas.gif

Oho, koks planelis smile.gif Truputi atsilikus esu - is kur toki gaut, ta prasme, gal yra kokia programele?
Atsakyti