Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

QUOTE(zydrunyte @ 2009 09 23, 08:33)
Dekui visoms uz ivertinimus :)Aciu uz pagalba taip ten vaizgina. Grazi ji man kai ezeras melyna, Kovoju kad per daug neissiplestu smile.gif 
Pas mus yra apie 1,5ha sodyba, aisku yra du tvenkiniai (antro kazkaip ziuriu nesimato)tvarkom tik apie 80a. Tvarkomes patys su vyru, viska darom savo rankom (zinoma isskyrus tvenkiniu kasima smile.gif ) jau 7m.Turim dar darziuka, siltnami kur leidziu savo mamai pasireikst.  biggrin.gif
Tvenkinio krastus buvos israveje islygine ir po to uzsodine zole, viena slaita po 3m. sumasciau apzeldint, nes gelyne jau geles prasesi retinimo. Tai cia truputi pavargau isnaujo velena isdirbt.  doh.gif Siaip viska darau magal nuojauta. Kai i nama pries du metus vedem geotermini sildyma, tai mano pieva pries nama buvo vel isarta. dabar toj vietoj alpinariumas atsirado. Sakau ner to blogo, kad neiseitu i gera.
Kita pavasari labai noriu graziai apzeldinti didelio tvenkinio krastus (uz pirtelis jis yra). Nuo misko pakankamai status krastai tai galvoju kad zoles pjaut nereiktu gal uzsodinti kokiai dekoratyviniais krumais, o vietomis sliauzianciais augalais, ka manot  g.gif
dedu praeitu metu nuotrauka (siemet jau kriokliukus padarem ir tiltelius nuo priekio 1nuotr.cia ir zolyte jau zaliuoja)
http://public.fotki....tvenkinys1.html
http://public.fotki....tvenkinys2.html

Tikrai verti pagyrimo, kad tiek darbo įdėjot 4u.gif
Tvenkinio kraštų apželdinimo ir man labai aktualios idėjos. Gal ir aš ką nors prisitaikysiu ax.gif
O pasodinus kaulenį, po juo vis tiek augtų žolė. Čia toks blondiniškas klausimas blush2.gif Ar jis taip storai padengia žemę, kad piktžolės nebepralenda?
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 09 22, 13:04)
o antruoju būdu tai man nepavyksta unsure.gif jei randu kokį derinuką, tai augalų tokių nerandu pirkti doh.gif

Nebūtina viską pirkti. Galima juk pas močiutes, kaimynes ir drauges (forumietes) pasidairyti. Pavyzdžiui neseniai pas pažįstamą nusižiūrėjau derinuką vėlyviai+vilnotoji notra. Notrą turiu, vėlyvio ta pti pažįstama duos, va tau ir gabaliukas grožio. Kitur užmačiau derinuką (copyright: Aistejukas mirksiukas.gif, tikiuosi ji nesupyks už beždioniavimą ax.gif ): šliaužianti vaisgina, bordiniai viržiai ir kadagiukas šliaužiantis sidabrinis (berods Blue carpet). Viską turiu, tik neteisingose vietose gyvena. Dar man pačiai netyčia susodinus gražus derinukas gavosi: šliaužianti vaisgina ir šalavijas.
Va tau ir grožio kūrimas palaipsniui ir be skausmo piniginei 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 23 rugsėjo 2009 - 07:57
QUOTE(zydrunyte @ 2009 09 23, 08:53)
Ne lapuociu nebijau, nes ir taip miskas uz 20m.Tas tvenkinys pratekantis, tai gal nuplauks smile.gif Taip apie kauleni kazkaip nepagalvojau g.gif aciu. Turbut eisiu pasibraizyt, pasipaizyt o pavasari kibsiu i darba. Dabar nelabai galiu rimciau tampytis tik svajoju nes nestuke.gif . O pavasari tai darbo lauke busiu issiilgusi biggrin.gif

Kai ką nors sugalvosi, pasidalink 4u.gif
Aš tik barzdotuosius vilkdalgius ir viendienes pakrašty pasodinusi. Norėčiau kaip nors ir pažemę sutvarkyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrunyte @ 2009 09 23, 08:47)
As didelio tvenkinio pakranteje tokiom salelem i moli sukaliau, siaip ne kiek dekoratyvu, kiek del praktiskumo, kad pavasari galima butu prieiti arciau,. Amkenukai nera labai dideli bijau, kad visai zolej nepradingtu

molyje akmenukai labai gerai laikysis įdžiūvę, tačiau jai igiau pasilaikys lietingi orai, tai molis gi turi savybę pažliugti, tada jau akemnukai gali išplaukioti, išsiklaipyti, nebent nevaikščiosi tuo metu kol vėl gerai išdžius. MB kai kieme takelius akmenukais grindė, tai pirmiausia ruošė pagrindą, suplūkė gruntą, pylė žvyro, trombavo, o po to pylė sausą smėlio-cemento mišinį, į jį guldė ir su guminiu plaktuku tvirtai sukalė akmenukus ir tada ant viršaus vėl pylė to paties sauso mišinio, laistė vandeniu ir su šluota šiūravo, kol tarpai gerai užsipildė ir akmenukai tvirtai įsibetonavo. Vandeniu laistė po sudėjimo dar kelias dienas, kad betonas prisigertų ir sutvirtėtų. Tiesa, kitur bandė dėti akmenukos ant skysto betono, bet galutinis rezultatas ko gero nelabai skiriasi... Štai tokia savos kūrybos technologija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 09 23, 08:55)
O pasodinus kaulenį, po juo vis tiek augtų žolė. Čia toks blondiniškas klausimas blush2.gif Ar jis taip storai padengia žemę, kad piktžolės nebepralenda?

Taip tu teisi turiu du tokius alpinariume, tai raunu zolyte ir dar kaip sudetikgai ten prilinde visur. g.gif Jei tureciau laaaabai daug licnu pinigu tai susodinciau daur ivairiu spalvu eriku ir virziu dideliais plotai ir dar keleta kadagiu bei puseliu iterpciau. lotuliukas.gif Nors ir taip jau pas mane apie 200 visokiu sumedejusiu kadagiu, jau ir pirkt bijau nes MB tiktai tada britva pirks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 09 23, 08:55)
Nebūtina viską pirkti. Galima juk pas močiutes, kaimynes ir drauges (forumietes) pasidairyti. Pavyzdžiui neseniai pas pažįstamą nusižiūrėjau derinuką vėlyviai+vilnotoji notra. Notrą turiu, vėlyvio ta pti pažįstama duos, va tau ir gabaliukas grožio. Kitur užmačiau derinuką (copyright: Aistejukas  mirksiukas.gif, tikiuosi ji nesupyks už beždioniavimą  ax.gif  ): šliaužianti vaisgina, bordiniai viržiai ir kadagiukas šliaužiantis sidabrinis (berods Blue carpet). Viską turiu, tik neteisingose vietose gyvena. Dar man pačiai netyčia susodinus gražus derinukas gavosi: šliaužianti vaisgina ir šalavijas.
Va tau ir grožio kūrimas palaipsniui ir be skausmo piniginei 4u.gif

Gal aš labai išranki blush2.gif arba nežinau ko noriu doh.gif Vakar bevartant jau minėtą žurnalą tik įpusėjus akis užkliuvo už vienos sodybos (minėtosios su viendienėm). Visos kitos taip ir nesupratau - ar nuotraukos prastos kokybės, ar aš dar augalų nepažįstu, bet neįmanoma įžiūrėti iš ko tie grožiai padaryti blink.gif O gal tiesiog viskas taip puikiai įsilieja į visumą, kad sunku išrinkti kažkokį konretų augalų derinį g.gif
Nusirašau ir aš tavo derinukus, gal kur panaudosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrunyte @ 2009 09 23, 08:53)
Dabar nelabai galiu rimciau tampytis tik svajoju nes nestuke.gif . O pavasari tai darbo lauke busiu issiilgusi biggrin.gif

thumbup.gif sveikinimai 4u.gif gražių tau svajonių 4u.gif

QUOTE(Nuk @ 2009 09 23, 08:55)

nu gal ir augtų, asmeniškos patirties neturiu unsure.gif tačiau kiek teko matyt, tai jis ilgainiui gan tankiai suželia ir matyt piktžolės nelabai turi galimybę gerai įsitvirtinti šešėlyje po augalu. Žinom, kadagiai šiuo klausimu trbūt labiau palankūs augalai
Atsakyti
[quote=jolaxus,2009 09 23, 09:04]
thumbup.gif sveikinimai 4u.gif gražių tau svajonių 4u.gif
labai dekoju, einu truputi pasisaisyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrunyte @ 2009 09 23, 09:02)
Taip tu teisi turiu du tokius alpinariume, tai raunu zolyte ir dar kaip sudetikgai ten prilinde visur.  g.gif Jei tureciau laaaabai daug licnu pinigu tai susodinciau daur ivairiu spalvu eriku ir virziu dideliais plotai ir dar keleta kadagiu bei puseliu iterpciau. lotuliukas.gif  Nors ir taip jau pas mane apie 200 visokiu sumedejusiu kadagiu, jau ir pirkt bijau nes MB tiktai tada britva pirks  biggrin.gif

Aš kai prie tinginio, ir nuolat trūksta laiko visus kampus apeiti, tai labai galvoju apie praktinę pusę biggrin.gif Kaip čia padaryti, kad paskui priežiūros reikėtų minimaliai g.gif
Atsakyti
Zydrunyte, fantastiska aplinka, puikiai tvarkotes thumbup.gif
Net užpavydėjau (baltai) jaukumo wub.gif

Sėkmės svajojant ir vėliau įgyvendinant 4u.gif

Tik aš iš praktinės pusės pagalvojau. Savo sklype baisingai bijau visokių vandens telkinių. Vis baisu, kad vaikai neįpultu. Ežerai ir prūdai yra mano "firminė" fobija. Nei varlių, nei pelių nebijau biggrin.gif o kad vaikai kur nors neįvirstu - vos ne paranoja doh.gif Kaip jūs saugotės? Ar pakanka tik vaikus prigąsdinti? Ar dar vienam mažiukui atsiradus papildomas "apsaugas" statysit? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2009 09 22, 23:01)
Sveikos, nusipirkau maximoje Erika Gracilis, bet kiek supratau, tai ne musu krastu augalas ir ziemos neatlaikys pas mus jis? Ar bandyti dengti? O kt virzius irgi dangstyti ziemai reikia?

Labas, merginos. Erika Gracilis tikrai neatsparios. Mūsų klimatui tinka Erica carnea.

O gal kas žinot kuo apželdinti šlaitą apaugusį klevais. Gana tamsu. Žolė neauga. Dėčiau kokius kaulenius, bet bijau, kad prikris klevo lapų ir bus sunku juos iš ten iškrapštyti.
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 09 23, 05:55)

po šliaužiančių kauleniu beveik neauga žolė. Jis skiriasi nuo kokio kadagio, nes besidriekiančios šakelės lengvai įsišaknija ir gan greitai suauga tankus kaulenio kilimas thumbup.gif
Atsakyti