Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

QUOTE(Nuk @ 2009 09 22, 12:26)
iš tavo pateiktų nuotraukų tai atrodo lygumos. Galbūt realybėj yra kitaip, nesiginčiju 4u.gif
ech, tau gerai, kad ledai pajudėjo cool.gif O aš tai jaučiuosi grįžusi į pradinį tašką blush2.gif nebežinau ką kur daryti blush2.gif
rokoko čia turbūt daugumos įkvėpėja  4u.gif Aš irgi noriu iš rudens pavasariui susitvarkyti, na ir žiemai taip pat ax.gif
O kodėl tu nori tas gėles perkelti? Jei žadi įgyvendinti toratoros papieštą variantą, tai ir gėles galbūt galima ten įkomponuoti g.gif

na kad tas gelynas kuri noreciau perkelti tai ten geles sliauziancios visos. i mano planus jos netelpa, o ir sedint pavesinej noretusi kaskokio grazaus vaizdelio unsure.gif uztai ir mastau visaip kaip imanoma g.gif . na bet jus sakot vieningai kad cai niekas netinka , tai ... reik dar mastayt
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 09 21, 19:28)
Na cugos dar nepirkau, tai tuomet galima ja isbraukti biggrin.gif Na turesiu minty, kaip auksta spygliuoti galima ikurdinti kur nors kitur smile.gif
taip 4u.gif

Keliu ožekšnio foto, čia ji nelabai vykusi, norėjau, kad nesimatytų mano šešėlio, bet ne tas rakursas gavosi. Jis čia apie 30 cm aukščio, žinoma pagenėtas. jei negenįtas būtų apie 50 cm krūmas.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(agneee1 @ 2009 09 22, 12:32)
na kad tas gelynas kuri noreciau perkelti tai  ten geles sliauziancios visos. i mano planus jos netelpa, o ir sedint pavesinej noretusi kaskokio grazaus vaizdelio  unsure.gif  uztai ir mastau visaip kaip imanoma  g.gif  . na bet jus sakot vieningai kad cai niekas netinka , tai ... reik dar mastayt

http://www.foto.lt/i...84.JPG&id=19084

na va kur sukalti kuoliukai turetu buti pavesine. gal dabar ryskiau matosi , ribos, tujos tai musu tvora nuo kaimynu, o kur salia sukaltu pagaliuku pasiure pastatyta , tai dedu visas pastangas kad jos ten neliktu wink.gif tik tada atsiveria kaimynu murine vistide doh.gif nu siaubas. arba salia reiks irgi tujas uzsodinti arba koki vijokli uzleisti.
na merginos tai ka su tom gelelem pagaminti
Atsakyti
QUOTE(agneee1 @ 2009 09 22, 12:57)
http://www.foto.lt/i...84.JPG&id=19084

na va kur sukalti kuoliukai turetu buti pavesine.  gal dabar ryskiau matosi , ribos, tujos tai musu tvora nuo kaimynu, o kur salia sukaltu pagaliuku pasiure pastatyta , tai dedu visas pastangas kad jos ten neliktu  wink.gif  tik tada atsiveria kaimynu  murine vistide  doh.gif  nu siaubas. arba salia reiks irgi tujas uzsodinti arba koki vijokli uzleisti.
na merginos  tai ka  su tom gelelem pagaminti

Jei pavyks pasiure panaikint, tai tuju tikrai reiktu per visa perimetra nuo kaimynu. Siaip jau, pagal visas normas, kaimynu pastatai yra stipriai per arti jusu tvoros. Statyta-dastatyta be jokiu leidimu? Jetus, kai kaimynas ateina tu malku, tai turbut jauciates kaip i kiema ji pasikviete?

Pavesinei vietos tu cia stipriai per mazai pazymejai. Orientacijai paziurek www.pavesines.eu kokiu ismatavimu buna.
Gelyno forma priklauso ir nuo to, kokia pavesine jus ten statysit- kvadratine, apvalia, astuonkampe. Taip pat nuo to, kokias formas darysi reprezentacineje zonoje. Jei neturi aiskios vizijos ir nezinai ko nori, tai gal dar tu geliu neiskelinek...
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 09 22, 13:12)
Jei pavyks pasiure panaikint, tai tuju tikrai reiktu per visa perimetra nuo kaimynu. Siaip jau, pagal visas normas, kaimynu pastatai yra stipriai per arti jusu tvoros. Statyta-dastatyta be jokiu leidimu? Jetus, kai kaimynas ateina tu malku, tai turbut jauciates kaip i kiema ji pasikviete?

Pavesinei vietos tu cia stipriai per mazai pazymejai. Orientacijai paziurek www.pavesines.eu kokiu ismatavimu buna.
Gelyno forma priklauso ir nuo to, kokia pavesine jus ten statysit- kvadratine, apvalia, astuonkampe. Taip pat nuo to, kokias formas darysi reprezentacineje zonoje. Jei neturi aiskios vizijos ir nezinai ko nori, tai gal dar tu geliu neiskelinek...

na matai , namas dieduku mano , jie tuos pasatus statyti leide doh.gif . darysim pavesine ir del to kad nesmezuotu kaimynai palei nosi. isvisu pusiu kaimynai sulipe su savo pasiurem ir bardakais verysad.gif o taip norisi grazaus vaizdo, bet k abedarytum , pirmiausia krenta i akis kaimynai .
pavesine bus 4 metru ilgio ir 3 metru plocio, dydzio manau tikrai pakaks .
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 09 22, 12:53)
Keliu ožekšnio foto, čia ji nelabai vykusi, norėjau, kad nesimatytų mano šešėlio, bet ne tas rakursas gavosi. Jis čia apie 30 cm aukščio, žinoma pagenėtas. jei negenįtas būtų apie 50 cm krūmas.

Na jei pasiektų 50 cm aukštį, tai manau man tinka. Tvoros aukštis 150 cm, tai būtų trečdalio aukščio. Pakarpyčiau, kad į trinkeles ant įvažiavimo neliptų ax.gif
Ar žadat kada Kaune būti? Reikėtų man kokių 4 vnt.

Dar kartą prašau patarimo 4u.gif visiškai susibalamutinau su ta savo sala ir nebežinau ką daryti blush2.gif
Surašysiu savo turimus vis dar vargstančius vazonuose ar šiaip netinkamose vietose pasodintus augalus. Gal ką nors padėsit man sulipdyti.

1. Chamaecyparis pisifera ‘Sungold’
2. Chamaecyparis obtusa ‘Nana Gracilis’
3. Juniperus Procumbens Nana
4. Juniperus sq. Meyeri aukštis 1,5-2 m, plotis 1-1,5 m
5. Pinus mugo var. mughus
6. Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold'
7. Sidabrakrūmis geltonas
8. Hortenzija didžialapė rožinė (2 vnt., žiemą bus dengiama)

O gal vietoj planuotos cūgos magnoliją perkelti? Nepamenu tiksliai pavadinimo, bet lyg Magnolia x soulangiana 'Alexandrina' turiu (reiktų namie pasitikslinti). Pamenu, kad tai medis apie 4 m aukščio ir pločio, žydi rausvais žiedais. Dabar nugrūsta prie tvoros, gal jai ir būtų čia geresnė vieta. Vis tik labai gražus augalas pavasarį. Bet tuomet puskiparisis ‘Sungold’ ir ožekšnis 'Emerald 'n' Gold' jau nesiderina. Na nežinau. Esu visiškai pasimetusi verysad.gif
Galėčiau visus savo turimus augalus surašyti, jeigu kas pasiryžtų man padėti sugrupuoti. Žinau, kad tai beproto didelis ir sunkus darbas, bet gal pavyktų ką nors gražaus sulipdyti. Aš čia jau susvaigau blush2.gif
Kai kas jau susodinta, bet gi visuomet galima perkelti dėl tobulesnio vaizdo, kad tik žinočiau, kaip jį išgauti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 22 rugsėjo 2009 - 13:05
QUOTE(Nuk @ 2009 09 22, 10:33)
Pamenu, kad tai medis apie 4 m aukščio ir pločio, žydi rausvais žiedais. Dabar nugrūsta prie tvoros, gal jai ir būtų čia geresnė vieta. Vis tik labai gražus augalas pavasarį.

Gražumo savaime tai gražus, bet pvz pas save atsisakiau, nes žydi tuo pat metu kaip ir vaismedžiai, todėl "prapuola" bendrame vaizde ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 09 22, 13:47)
Gražumo savaime tai gražus, bet pvz pas save atsisakiau, nes žydi tuo pat metu kaip ir vaismedžiai, todėl "prapuola" bendrame vaizde  ax.gif

Aš ją gavau dovanų, tai tikrai neišmesiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 09 22, 11:05)
Aš ją gavau dovanų, tai tikrai neišmesiu cool.gif

ar aš sakiau, kad reikia išmesti? biggrin.gif
Tiesiog parašiau savo pastebėjimą, kad atkreiptum dėmesį planuodama, kur ją sodinti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2009 09 22, 14:17)
ar aš sakiau, kad reikia išmesti?  biggrin.gif
Tiesiog parašiau savo pastebėjimą, kad atkreiptum dėmesį planuodama, kur ją sodinti  tongue.gif

ačiū už pastebėjimus 4u.gif
oi, kaip daug ką reikia sužiūrėti ir į daug dalykų atkreipti dėmesį, kad kas nors gero gautųsi wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(agneee1 @ 2009 09 22, 13:21)
na matai , namas dieduku mano , jie tuos pasatus statyti leide  doh.gif .  darysim pavesine ir del to kad nesmezuotu kaimynai palei nosi. isvisu pusiu kaimynai sulipe su savo pasiurem ir bardakais  verysad.gif  o taip norisi grazaus vaizdo, bet k abedarytum , pirmiausia krenta i akis  kaimynai .
pavesine bus  4 metru ilgio ir 3 metru plocio, dydzio manau tikrai pakaks .

Manau,kad pakaks. Galbut nuotraukoje visai kitoks vaizdas, bet pasirode kad kuoliukai riboja 1.5 plocio zemes gabaleli..
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 09 22, 14:25)
Manau,kad pakaks. Galbut nuotraukoje visai kitoks vaizdas, bet pasirode kad kuoliukai riboja 1.5 plocio zemes gabaleli..

man atrodo kad darysiu gelyneli tada kai bus pavesine g.gif ir gana cia lauzyt galvas
Atsakyti