Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 09 21, 14:30)
zmogs, bandžiau į paprastą pievą, ne veją, sodinti daugiamečių gėlių sodinukus. Nieko nesigavo, išdvėsė jie  schmoll.gif (Veja man labai negražu ir sterilu- nu nėra pas mus futbolininkų šeimoj  hihihi.gif )
Tada rankų nenuleidau- tik dar labiau su pasiutimu pradėjau sodinti pievon iš laukų ir pievų atsitemptas daugiametes gėles: smaliukes, katilėlius, putoklius, sinavadus, snapučius, kupolius, linažoles, dedešvas, ramunes, austėjas, tūbes, rusmenes, gaisrenas, godus, dirvinius raguolius, ir t.t... bet net ir be tų augalų mano pieva visąlaik buvo pilna visokių pievinių gėlių, net nesitikėjau  thumbup.gif  čia dėlto, kad kokius 4 metus nebuvo šienauta, ir jos tada atsiranda, o kuo dažniau šienaujama, tuo mažiau lieka ir išnyksta įvairūs augalėliai ir lieka tik tiesiog žalia žolė  unsure.gif taigi pieva keitė spalvas per vasarą: pirma žydėjo veronikos mėlynai, po jų- pienės geltonai, poto lubinai mėlynai,  rūgštynės- baltai, poto buožainiai- violetinė.. dobilai balta.. dabar žydi šlamučiai geltonai  smile.gif Pusę pievos jau nupjoviau, dapjausiu ir likusią dalį, kol žolė neišgulė rudenį. Daugelis gėlių jau išbarstė sėklas, kitos dabaigs ir nupjautos, kolkas negrėbsiu. Taigi kitais metais tikiuosi dar gausesnės įvairovės pievoje  bigsmile.gif Va nuotraukos, kaip ta pati pieva atrodė per vasarą:

Ačiū už tokį išsamų fotoreportažą thumbup.gif O kaip su vaikščiojimu tokioj pievoj? Turbūt tik takeliais?
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2009 09 21, 19:30)
Ačiū už tokį išsamų fotoreportažą  thumbup.gif O kaip su vaikščiojimu tokioj pievoj? Turbūt tik takeliais?

Tik takeliais, nors daug kartų bridau tiesiog per ją, ir nieko. Ji taip išsidėsčiusi kad neatsiranda reikalo ne takeliais eit. Čia tik maža dalis fotoreportažo mirksiukas.gif fotografavau nes pačiai bus įdomu žiemą prisimint wub.gif Ir aplamai man patinka tą pačią vietą įvairiais metų laikais fotkint. Gal daug kam tokia pieva atrodo visiškas bardakas, bet man pats tas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 09 21, 19:07)
Tik takeliais, nors daug kartų bridau tiesiog per ją, ir nieko. Ji taip išsidėsčiusi kad neatsiranda reikalo ne takeliais eit. Čia tik maža dalis fotoreportažo  mirksiukas.gif fotografavau nes pačiai bus įdomu žiemą prisimint  wub.gif Ir aplamai man patinka tą pačią vietą įvairiais metų laikais fotkint. Gal daug kam tokia pieva atrodo visiškas bardakas, bet man pats tas  biggrin.gif

Man tai labai patiko wub.gif . Apskritai kuo naturaliau tuo man graziau.
Atsakyti
man irgi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2009 09 21, 16:39)
Labai netgi aiskiai. Turbut pats paciausias tada sitas plotelis.
O cugos visai tai nemesk. Gal rasi jai kaip soliteriui vietele.
Ar tu linuke?

Na cugos dar nepirkau, tai tuomet galima ja isbraukti biggrin.gif Na turesiu minty, kaip auksta spygliuoti galima ikurdinti kur nors kitur smile.gif
taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 09 21, 09:22)
Gal padėsit atpažinti 4u.gif Ar tai karpotasis ožekšnis?

Iš tos nuotraukos neįmanoma atsakyti ar jis tikrai karpotasis ar europinis. Reikėtų pamatyti stiebą. Karpotojo stiebas visas nusėtas tokiomis smulkiomis karputėmis (atrodo žalias stiebas su juodais taškiukais)
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2009 09 21, 10:57)
Pasirodo, taip.

Visai neverta įsižeisti. Tas albumas buvo sukurtas plepesių temoje ir tikrai, bent jau kiek aš žinau, visos kurios norėjo, turi ten savo papkutes. Tiesiog kai kurios nenorėjo blaškytis sakydamos, kad užtenka vien šitą temą sekti.
Oi, tik dabar pamačiau, kad Vida777 viską paaiškino blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 21 rugsėjo 2009 - 22:25
QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 09 21, 14:30)
bet net ir be tų augalų mano pieva visąlaik buvo pilna visokių pievinių gėlių, net nesitikėjau  thumbup.gif  čia dėlto, kad kokius 4 metus nebuvo šienauta, ir jos tada atsiranda, o kuo dažniau šienaujama, tuo mažiau lieka ir išnyksta įvairūs augalėliai ir lieka tik tiesiog žalia žolė  unsure.gif

Sutinku, kad nemaža dalis pievos gėlių išnyksta, bet toli gražu ne visos. Nei pienės, nei dobiliukai neišnyksta nuo dažno šienavimo (ir aš tuo visai patenkinta ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(agneee1 @ 2009 09 21, 13:49)
sveikos merginos , vel kreipiuosi i jus. reikia perkelti gelyna, ka manot jei jis butu vietoj geltonu gvazdiku, truputeli ant kalniuko  g.gif  . jau vienas medis israutas , nebeliks ir antro.  o gale sklypo turetu atsirasti pavesine  g.gif    ka manot?
http://www.foto.lt/i...72.JPG&id=19072

http://www.foto.lt/i...73.JPG&id=19073

na keliu klausima i prieki , nes jau lb niezti rankas kaska daryti. smile.gif
prastas vaizdelis kai sklypas senas verysad.gif bet vis norisi pagerinti ta vaizdeli , kiek imanoma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2009 09 21, 22:46)
Iš tos nuotraukos neįmanoma atsakyti ar jis tikrai karpotasis ar europinis. Reikėtų pamatyti stiebą. Karpotojo stiebas visas nusėtas tokiomis smulkiomis karputėmis (atrodo žalias stiebas su juodais taškiukais)

ačiū 4u.gif reikės pažiūrėti, koks stiebas ir bus aišku.

QUOTE(išdykėlė @ 2009 09 22, 00:18)
Sutinku, kad nemaža dalis pievos gėlių išnyksta, bet toli gražu ne visos. Nei pienės, nei dobiliukai neišnyksta nuo dažno šienavimo (ir aš tuo visai patenkinta ax.gif )

Kas naikina pienes ir dobiliukus, o kas jais džiaugiasi thumbup.gif
Rasakilos taip pat neišnyksta. Pievoje jos smulkesnės tampa, labai gražiai atrodo smile.gif

QUOTE(agneee1 @ 2009 09 22, 07:58)
na keliu klausima i prieki , nes jau lb niezti rankas kaska daryti.  smile.gif
prastas vaizdelis kai sklypas senas  verysad.gif    bet vis norisi pagerinti ta vaizdeli , kiek imanoma  4u.gif

Kalniuką nori supilti, ar čia jau yra? neįžiūriu gerai blush2.gif Ir tie medžiai - turi omeny plikus kamienus?
Atsakyti
taip tu pliku medziu jau nera. ten kur gvazdikai nera kalniuko, bet galvoju nediduka supilti ir gelyneli padaryti. gale sklypo bus pavesine.
kaip jis ten ziuretusi , man lyg ir nieko? g.gif tik nzn kokios formos tas kalniukas turetu buti g.gif
o ta pasiure kur matosi , tai pasodinau gebeniu pora kad pasleptu nors truputi ja bet kasko neauga ji ten
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneee1: 22 rugsėjo 2009 - 07:28
QUOTE(agneee1 @ 2009 09 22, 08:27)
taip tu pliku medziu jau nera.  ten kur gvazdikai nera kalniuko, bet galvoju nediduka supilti ir gelyneli padaryti. gale sklypo  bus pavesine.
kaip jis ten ziuretusi , man lyg ir nieko?  g.gif  tik nzn kokios formos tas kalniukas turetu buti  g.gif
  o ta  pasiure kur matosi , tai pasodinau gebeniu pora kad pasleptu nors  truputi ja bet kasko neauga ji ten

Pas jus kiek įžiūriu labiau lygumos nei kalnai. Tai kam tau reikia to kalniuko? Na jis gausis visiškas svetimkūnis. Čia mano asmeninė nuomonė - aš esu kategoriškai prieš įvairius dirbtinus supiltus kalniukus lygumose 4u.gif Gal geriau pagalvok apie gėlių kompoziciją tiesiog lygioj vietoj. O dėl tinkamos vietos tai pagalvok iš kur tu nori tą gėlyną matyti - per langą, sėdėdama pavėsinėj ar pan. O paskui bus aiškiau kokius augalus parinkti 4u.gif
Atsakyti