Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

QUOTE(Vasarele @ 2009 09 21, 11:45)
Merginos, reikia jūsų patarimo. Galvoju pasisodinti kokį nors lapuotį medį, kurio paskirtis būtų teikti pavėsį karštom dienom, o ir dekoratyvumas nebūtų paskutinėj vietoj. Tačiau nenoriu kad būtų labai plačia laja, nes jis bus sodinamas nuo kaimynų tvoros gal apie 3m. Anksčiau ten buvo pasodinta kalninė guoba "Pendula", tačiau neprigijo kažkodėl. Dabar vat sumąsčiau, kad kaip dekoratyvus medis ji tinka, bet kaip pavėsis kur galėčiau dekį pasitiest nelabai. Kaip manot? ką galėtumėt pasiūlyt?

Akacijos greitai auga ir meta jauku seseli. Sakykim geltonoji akacija ir dekoratyvu, zydi baltais ziedais.
Papildyta:
QUOTE(toratora @ 2009 09 21, 12:05)
Gali buti koks klevas.Yra labai graziu spalvotu ir pakankamai tvarkinga laja smile.gif
acer "simon louse-freres"
acer"briliantisimum"
jie nera labai auksti,kompaktiska laja ir labai grazios spalvos lapai smile.gif

Arba tulpmedis, ginkmedis jei idomesni lapai.
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 21, 12:02)
ne visai taip  4u.gif Yra tokių asmeninių foto, kurios šioj temoj visai netinka, o tos kurios tinka ir taip yra dedamos ir rodomos wink.gif

Tieisog Tina* makaluojasi   smile.gif

Tina, gausi bart! 4u.gif
Papildyta:
Merginos, reikia jūsų patarimo. Galvoju pasisodinti kokį nors lapuotį medį, kurio paskirtis būtų teikti pavėsį karštom dienom, o ir dekoratyvumas nebūtų paskutinėj vietoj. Tačiau nenoriu kad būtų labai plačia laja, nes jis bus sodinamas nuo kaimynų tvoros gal apie 3m. Anksčiau ten buvo pasodinta kalninė guoba "Pendula", tačiau neprigijo kažkodėl. Dabar vat sumąsčiau, kad kaip dekoratyvus medis ji tinka, bet kaip pavėsis kur galėčiau dekį pasitiest nelabai. Kaip manot? ką galėtumėt pasiūlyt?

Gal visu pirma apie sklypo dydi pasnekam:)
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2009 09 21, 10:57)
Pasirodo, taip.

tikrai ne taip schmoll.gif . Tas albumas nieko bendro neturi su Namo aplinkos tema - ten asmenines, seimos ir kt. (ir aplinkos, jei kuri nenori savosios viesai rodyti) foto. Kiekvienos naujos temos I-me psl. yra nuoroda i kita - bendraminciu tema, kur kalbama ne tik apie Namo aplinka (arba visai ne apie Namo aplinka)...
O Tina tikrai sumaise abi temas i viena (tiesa sakant buvau nustebusi ax.gif ) ir gavosi nesusipratimas blush2.gif .

QUOTE(asara1 @ 2009 09 21, 11:11)
Sakykim geltonoji akacija ir dekoratyvu, zydi baltais ziedais.

mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 21 rugsėjo 2009 - 11:31
Gal visu pirma apie sklypo dydi pasnekam:)
[/quote]

Sklypas 14 arų, vietos kaip ir yra. Daugiau lapuočių medžų nėra, tik spygliuočiai ir gėlės, tai labai didelis medis galvoju kad iškristų iš konteksto. Man pačiai širdis linksta prie klevo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 09 21, 09:26)
tikrai ne taip  schmoll.gif . Tas albumas nieko bendro neturi su Namo aplinkos tema - ten asmenines, seimos ir kt. (ir aplinkos, jei kuri nenori savosios viesai rodyti) foto.

būtent, todėl tikrai neverta įsižeisti 4u.gif
Atsakyti
Vida 777, kodel susimastei po mano zinutes lotuliukas.gif

Mes sodinome geltonaja akacija ( zydi baltai), sklypas 9 arai.
Pasirinkimo kriterijus buvo, kad greitai augtu - akacijos vienos greiciausiai auganciu lapuociu ir dekoratyvumas. Labai graziai vasara issikiria zaliame fone gelsvi lapai.
Atsakyti
Tina,

Rutuliai: http://www.hortulus....alis_danica.jpg
Atsakyti

Aš esu įsimylėjusi Amūrinę alyvą wub.gif Dėl grožio wub.gif dėl metamo šešėlio nieko negaliu pasakyti, kaip ir dėl įsigijimo vietos schmoll.gif

QUOTE(toratora @ 2009 09 21, 12:00)
As turiu viena klausimeli...visi augalai apart tsugos yra kompaktiskos formos.Tsuga jei paprasta auga labai netvarkingai ir auksta .Ar ne uzgos visu kitu zemu augalu ? Ar tu turejai omeni :tsuga canadensis "nana",arba tsuga "pendula" ?

Nekompaktiškos smile.gif Pas mane 20 a. (jau turbūt šimtąjį kartą pasakysiu tongue.gif ) man merginos visada kartoja, kad reikia didelių augalų, tai ir išsirinkau biggrin.gif Aš tai visai gražias foto randu nete cūgos g.gif Jai žadu skirti apie 7 m skersmens sklypo dalį ir po ja nieko nesodinti. Visi kiti augalai augtų šalia, t.y. per kokius 3,5 m nuo cūgos kamieno smile.gif

planuojama augalų sala

user posted image

user posted image

Išmatavimai maždaug 6 m ir 7 m kraštinės. Cūgą sodinčiau link tvenkinio (kur maždaug kibiras stovi, tik didesniu atstumu nuo salos) ne saloje, o šalia - pievoje. Saloje jau nebetelpa rolleyes.gif
Pušį norėčiau palikti, kur auga, o kitus, matyt, teks persodinti.
Kitapus trinkelių vijoklinė rausva rožė, ožekšniai ir viksvos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 21 rugsėjo 2009 - 12:13
QUOTE(aistejukas @ 2009 09 21, 09:00)
Zinok pavesine mes galvojam pasistatyti miske. Panasiai ten kur tada iskylavom. Ten noreciau pasisodinti medziu krumu ir tokia uzuoveja pasisodinti nuo visu akiu, bet cia jau gal kada nors  rolleyes.gif

turiu problemu su fantazija, pavesines miske neisivaizduoju schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(asara1 @ 2009 09 21, 12:38)
Mes sodinome geltonaja akacija ( zydi baltai), sklypas 9 arai.

Ar jūs LT gyvenat? Nes akacijoms pas mus yra stipriai per šalta. O jei turėjai minty robiniją, tai dendrologijos vadovėly geltonžiedės robinijos kaip po tokios nerandu, baltai žydi - baltažiedė. Puošnioji, Holdto - vos rausvos į baltumą wink.gif

Tiesa, dar yra paprastoji karagana ( lietuviškas sinonimas - geltonoji akacija arba geltonasis žirnmedis), bet tai ji geltonai ir žydi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeeDee: 21 rugsėjo 2009 - 12:23
QUOTE(Nuk @ 2009 09 21, 11:40)
Kaip įvertintumėt tokią kompoziciją  4u.gif Planuoju salą kitapus trinkelių.

1. Tsuga canadensis
2. Chamaecyparis pisifera ‘Sungold’
3. Chamaecyparis obtusa ‘Nana Gracilis’
4. Cotinus `Royal Purple`
5. Juniperus Procumbens Nana
6. Pinus mugo var. mughus
7. Euonymus fortunei 'Emerald 'n' Gold'

2, 3, 5, 6, 7 augalai yra nupirkti ir juos noriu sodinti į tą salą (nebent jau laabai iškritikuosit ką nors, tuomet įmanoma jiems vietos ir kitur paieškoti blush2.gif )
1 ir 4 planuoju pirkti ir prijungi prie jau esamų.
Cūgą pasirinkau kaip didelį augalą, dekoratyvų visais metų laikais ir dėl jo ažūrinės lajos, kad labai neužstotų tvenkinio  biggrin.gif
Pūkenį - kaip šiaip gražų ir vasarą efektingą augalą. Tik abejoju dėl jo ūgio g.gif Bet dar nenusprendžiau galutinai augalų išdėstymo, tai tikiuosi atrasiu optimalų variantą ir pūkeniui rasiu tinkamą vietą smile.gif
Kaip minėjau planuoju taip pat pasodinti žemaūgių rožių. Bet dėl jų pradedu abejoti, ar derės su parinktais krūmais g.gif

Kaip aš įsivaizduoju

user posted image

Gal ką nors galėsit pakomentuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2009 09 21, 10:40)
Gal galėtumėt ir šitą parodyti, koks LT sąlygomis atrodo 4u.gif
Kiek skaičiau Emerald Gaiety netgi rašo kaip augesnį g.gif O aš gyvatvorės nedarysiu, sodinsiu pavienius laisvai augančius krūmus, tai man ir į šonus augantis tiktų, jei ne visai pažeme slenka ax.gif

Praktiškai atrodo taip, kaip ir foto interneto platybėse matosi, vakare nufotkinsiu ir įdėsiu savo sode augantį, nes sūnus fotika išsivežė į univerą.
Papildyta:
QUOTE(Mamce @ 2009 09 21, 10:57)
Pasirodo, taip. Kai Knifofijai reikejo musu asmeniniu nuotrauku (su tvorom, vartais, nebepamenu...), tai siuntem, padejom kuri kuo galejom, nezinia, kur tos musu nuotraukos klaidzioja, o kai kuriamas privatus albumas - tai suzinai tik is nuogirdu.... Kazkaip liudna sad.gif  Tai arba jis tebuna slaptas ir cia neaptarinejamas, arba pakvieskit visas, senai sekancias ir dalyvaujancias temoje...

Šitos foto niekur nenukeliavo niekur, guli pas mane vokelyje, nes straipsnis taip ir liko neparašytas dėl laiko stokos.
O kodėl taip skaudžiai reaguoji, vietoj to, kad plepesių temoje ramiai paprašytum galimybės patekti į albumėlį, jis buvo sukurtas daugiau kaip prieš metus. kai norėjom susipažinti iš arčiau.
Beje visose temose kurios turi savo albumėlius kažkas skaudžiai sureaguoja nepatekęs ten. Buvau vienoje temoje, kur viena dalyvė gavusi kontaktus juos plačiai išdalino, o kitose temose plačiai apie visas diskutavo, tai vat tokie atvėjai ir sulaiko, nuo slaptažodžio dalinimų kairėn ir dešinėn. Ir man rodos baigiam šią temą gvildenti, tos kurios temoje senai dalyvauja, arba kurias rekomenduoja senbuvis, asmeniškai pažįstantis dalyvę, gaus slaptažodį, o naujokėms teks pakentėsi ir teigiamai save užsirekomenduoti, štai ir viskas.
Atsakyti