Įkraunama...
Įkraunama...

NAMO APLINKA 50

O kas pletosis aplink juos?

As kaip tik dilemose paskendusi, ka vidury daryt, nes sodas isdestytas pakrasciais.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 09 20, 13:53)
Kokia grazi nuotrauka - velyviai ir rudens lapai vejoje. Nerealus saskambis, netgi meniskas fotografijos atzvilgiu  thumbup.gif

aciuks.gif

Labai norėčiau išmokti gražiai fotografuoti wub.gif Man yra nerealu, kai išeina gražios nuotraukos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 09 20, 12:53)
Dar vienas klausimelis g.gif: Jeigu atsimenate mano soda, vis pagalvoju,kad viduryje sodo noreciau pasodinti kelis vaismedziuis g.gif: ar mintis gera, ar visai fool.gif Tada gal nebus taip tuciau viduryje g.gif:

As neatsimenu tavo sodo sad.gif bet tikrai manau kad vaismedziai viduri netinka sad.gif sodo viduris cia labiausiai matoma vieta,i kuria pirmiausiai visi ziures.Turetu but koks akcentas:"solinis "augalas ar augalu grupe, baseinas,statulele.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 09 20, 13:44)
Apie 7.000-10.000, brangesnes tos ne siaudiniu stogu atrodo, bet jos man ir grazesnes.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 09 20, 14:02)
O kas pletosis aplink juos?

As kaip tik dilemose paskendusi, ka vidury daryt, nes sodas isdestytas pakrasciais.

Labiausiai noreciau, kad butu daugiau pavesio sode, nes karstomis vasaros dienomis priverstinai sedim namie, nes nera kur pasislepti. Visa diena buna labai sauleta, visas sodas i pietu puse. Noreciau, kad medziai isaugtu i didelius vaismedzius.
Visas sodas ya staciakampio formos, palei krastines auga vaismedziai, kai kur jau susodintos rozes, bet kadangi jos dar labai mazos, tai vaizdelio jokio nera. Kai ka persodinu, pagal jusu siulymus bandysiu aplinkui medelius komponuoti nedickus gelyneliu, bet viskas po truputuka, nes fantazija sia vasara nebuvo jokios, niekam. Turiu dabar kelias tresnias, tai galvoju ar jau vezti i sodyba, ar pas save sode sodinti.
user posted image
QUOTE(toratora @ 2009 09 20, 14:15)
As neatsimenu tavo sodo sad.gif bet tikrai manau kad vaismedziai viduri netinka sad.gif sodo viduris cia labiausiai matoma vieta,i kuria pirmiausiai visi ziures.Turetu but koks akcentas:"solinis "augalas ar augalu grupe, baseinas,statulele.

Nuotrauka auksciau. Na neiseina ten jokiu akcentu daryti mano manymu blush2.gif Statuleliu nemegstu, akcentas siuo metu sode manau gelynas desneje, nors turbut ji is ten kraustysiu. Nezinau nieko man neiseina, kaip Tina sake, kad pas visus grazu, o pas save niekaip nesigauna doh.gif
Atsakyti
Na dar keli rudeniski vaizdeliai ax.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 09 20, 17:14)
Na dar keli rudeniski vaizdeliai  ax.gif

aistejuk, čia viržiai taip žavingai šviečia? bigsmile.gif ko gero ne pirmi metai jie jau auga, tokie vešlūs thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 20, 18:51)
aistejuk, čia viržiai taip žavingai šviečia? bigsmile.gif ko gero ne pirmi metai jie jau auga, tokie vešlūs thumbup.gif

Pagal lapelius turėtų būti hebė.
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 09 20, 13:53)
Dar vienas klausimelis g.gif: Jeigu atsimenate mano soda, vis pagalvoju,kad viduryje sodo noreciau pasodinti kelis vaismedziuis g.gif: ar mintis gera, ar visai fool.gif Tada gal nebus taip tuciau viduryje g.gif:

Mintis prasta. smile.gif Ar nori laipioti per nukritusios obuolius/slyvas vasaros gale/rudeni; ar tikrai nenori viduryje kiemo tureti erdves laisves judeti? Tai nera patys dekoratyviausi medziai kiemo puosimui. Jei jie bus sviduryje kiemo ir noresi ten dekoratyvaus vaizdo, tai tokiu metu sluosi ir sluosi, rinksi ir rinksi vaisius.
Papildyta:
QUOTE(aistejukas @ 2009 09 20, 14:37)
Labiausiai noreciau, kad butu daugiau pavesio sode, nes karstomis vasaros dienomis priverstinai sedim namie, nes nera kur pasislepti. Visa diena buna labai sauleta, visas sodas i pietu puse. Noreciau, kad medziai isaugtu i didelius vaismedzius.
Visas sodas ya staciakampio formos, palei krastines auga vaismedziai, kai kur jau susodintos rozes, bet kadangi jos dar labai mazos, tai vaizdelio jokio nera. Kai ka persodinu, pagal jusu siulymus bandysiu aplinkui medelius komponuoti nedickus gelyneliu, bet viskas po truputuka, nes fantazija sia vasara nebuvo jokios, niekam. Turiu dabar kelias tresnias, tai galvoju ar jau vezti i sodyba, ar pas save sode sodinti. 

Jei tai nera zemauges tresnes, tai ar zinai kokio dydzio jos isauga?? Bus tau ir didelis medis, ir pavesis.
Mano kuklia nuomone, pas tave vaismedziu daugiau nei uztenka. Gal musu matymas kitas, as dziaugciausi ta erdve, statyciau pavesinuke ar staliuka su skeciu pasedejimui lauke, bet tikrai neapsikrauciau dar daugiau vaismedziu.
O tai ar ne tu buvau gavus valti sodo akcentui? Kiek tau graziu ideju pasiulem...
Atsakyti
Pas mane virziai irgi simet labai graziai zydi, gal kad ir ruduo grazus? siandien visadien trumpomis rankovemis lauke darbavausi. Va cia tai rudenelis thumbup.gif

aistejukas, pas mane per viduri irgi tuscia plyne. Ir niekaip nesugalvoju pati planelio jai uzpildyt. jau lyg ir randu kas patinka, priarteju, susiguli viskas - ir suprantu, kad ne man tai schmoll.gif imesiu savo plyniu foto i albuma.

Gal ir man toratora ka nors papies? smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2009 09 20, 19:51)

Aha virziai wub.gif Sodinti praeitais metais, rudenejant rolleyes.gif

QUOTE(Knifofija @ 2009 09 20, 21:18)
Pagal lapelius turėtų būti hebė.

Net neisivaizduoju, gal but ir HEBE biggrin.gif

QUOTE(smth1 @ 2009 09 20, 21:31)
Mintis prasta. smile.gif Ar nori laipioti per nukritusios obuolius/slyvas vasaros gale/rudeni; ar tikrai nenori viduryje kiemo tureti erdves laisves judeti? Tai nera patys dekoratyviausi medziai kiemo puosimui. Jei jie bus sviduryje kiemo ir noresi ten dekoratyvaus vaizdo, tai tokiu metu sluosi ir sluosi, rinksi ir rinksi vaisius.
Papildyta:
Jei tai nera zemauges tresnes, tai ar zinai kokio dydzio jos isauga?? Bus tau ir didelis medis, ir pavesis.
Mano kuklia nuomone, pas tave vaismedziu daugiau nei uztenka. Gal musu matymas kitas, as dziaugciausi ta erdve, statyciau pavesinuke ar staliuka su skeciu pasedejimui lauke, bet tikrai neapsikrauciau dar daugiau vaismedziu.
O tai ar ne tu buvau gavus valti sodo akcentui? Kiek tau graziu ideju pasiulem...

Jo pas mane ta valtis, tik MB niekaip neprisiruosia prie jos padirbeti schmoll.gif Darbas pas ji toks, kad istisai vasara yra uzimta, tai net nezinau ar jis ja truputeli aptavarkys ar ne verysad.gif O tokia sukiuzusi bijau kad ilgiau nei meteliu nebeatlaikys. Norejau kanors sugalvoti su hortenzijomis ir su ta valtimi, ju turiu jau 5 krumelius, kaip ir viete jau buvau parinkusi, ale yra siuo metu kaip yra unsure.gif Nenoriu zmogaus labai spausti, nes isvargesjis pas mane amzinai unsure.gif
Del vaismedziu tu turbut teisi, pas mane ju daugiau nei reikia. Tresnes tos uzauga iki 3metru aukscio, tai nera jos labai dickos. Kita savaite vesiu sodybon.
QUOTE(Tina* @ 2009 09 20, 21:51)
Pas mane virziai irgi simet labai graziai zydi, gal kad ir ruduo grazus? siandien visadien trumpomis rankovemis lauke darbavausi. Va cia tai rudenelis  thumbup.gif

aistejukas, pas mane per viduri irgi tuscia plyne. Ir niekaip nesugalvoju pati planelio jai uzpildyt. jau lyg ir randu kas patinka, priarteju, susiguli viskas - ir suprantu, kad ne man tai  schmoll.gif imesiu savo plyniu foto i albuma.

Gal ir man toratora ka nors papies?  smile.gif  mirksiukas.gif

Na gal kas nors pribres anksciau ar veliau mintis ka ten ugalvoti. Zinoma ir didele erdve nera blogai rolleyes.gif lengviau zole pjauti hihihi.gif

Kazkaip siemetmintis visai nesidelioja ka kur padaryti doh.gif Uzburtas ratas doh.gif Atrodo jau pasistaciau vazona su kokiu spigliuociu, pastovejo savaite atrodo tinka jis ten, o tada staigiai man atsoka fantazija ji ten sodini ir vel jis keliauja i kita vieta doh.gif Kazkas ne taip doh.gif
Atsakyti
As tai simet nemazai visko padariau, bet dabar jau noris pailset iki kitos vasaros smile.gif nors vis dar tasau augalus is vieno gelyno i kita. Pvz. čemerį siandien iskasiau, nes vargo jis.

Knifofija, kokia idealiausia vieta ir zeme butu cemeriui? Negrui tam tongue.gif nigrum. Nesinori jo prararsti. Atrodo tiek skaiciau visur apie ji, bet noris patarimo is realios praktikos.

Rokoko, kodel tos margutes pakeliuose tokios brangios? wacko.gif nusipirkau geltona. Dar buvo morkvinė, bet gal ji kokia reikli? g.gif nors grazi atrode.

Ikeliau savo plyno lauko fotkes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 20 rugsėjo 2009 - 21:30