Marinuotų pomidorų užkandėlėVynuoginius pomidorus, juodas alyvuoges supjaustyti, sudėti mocarelos sūrio rutuliukus( būna tokių pirkt), užpilti padažu : alyvuogių aliejų, vyno actą, citrinos sultis, medų, trintą česnako skiltelę, druską, maltus pipirus, pjaustytą baziliką, mairūną, petražoles, viską išmaišyti, paragauti, skonis turi būti saldžiarūgštis
užpilti ant pomidorų, atsargiai išmaišyti ir padėti į šaldytuvą, geriausiai per naktį ( aš vis prieidama dar permaišau, kad geriau įsigertų padažiuku
).
Labai skanu prie mėsos arba ir viena, prie vyno tinka
Receptuką radau rusų forume
Salotos su kedrų riešutaisRukolos salotos, vynuoginiai pomidorai, mėlynas svogūnas, juodos alyvuogės be kauliukų, kepinti kedrų riešutai, viską užpilame alyvų aliejaus, grūdėtų garstyčių, medaus, vyno acto, druskos, maltų pipirų užpilu.
Skonis puikus