ikristute, šaunei cia tu seimininkauji
Sveikos, taigi įkelsiu Jums ir savo darytus patiekaliukus Tą patį vakarą, kai jie buvo patiekiami, nespėjau nuforografuoti, taigi vienas receptas bus be nuotraukytės, o kitus du nufotografavau kitą vakarą, kadangi nebuvo viskas suvalgyta Ir kiekių tiksliai nzn, kadangi paprastai darau iš akies
Taigi pirmas užkandis - sūrių rutuliukų asorti. Dariau trijų rūšių.
Rutuliukai su graikiškais riešutais:
Lydytas surelis be priedų (pusė pakelio)
Smulkintas džiugo sūris (beveik visas pakelis)
Graikiški riešutai (pirkau mažiausią pakelį, užtenka saujos).
Lydytą surelį sumaišyti su džiugo sūriu, turi gautis pokietė masė. Tuomet imam po nedidelę dalį ir delnais sukam rutuliukus. Juos apvoliojam smulkintuose graikiškuose riešutuose (aš maliau mėsmale).
Rutuliukai su petražolėm
Masė daroma tokia pati, kaip ir pirmųjų, tik apvoliojama smulkintomis petražolėmis.
Rutuliukai su alyvuogėmis:
Žalios alyvuogės;
Varškės sūrelis ar kremas be priedų;
Raudonoji paprika;
Čili pipirai;
Gojos sūris (galima ir Džiugo naudoti, fantazijos reikalas).
Masė daroma iš varškės sūrelio ir gojos sūrio. Vėlgi masė turi būti pokietė. Labai smulkiai supjaustom papriką ir čili pipirus (jų reikia tiek, kad užtektų apvoliojimui). Imam alyvuogę ir ją įviniojam į sūrio masę, turi gautis kamuoliukas, ir apvoliojam paprikoje su čili.
Taigi sūrio kamuoliukai baigti. Šiaip einamiausi yra kamuoliukai su graikiškais riešutais. Kadangi viena iš svečių buvo žolininkė, tai jai labiausiai patiko su petražolėmis Bet patarčiau pagrinde daryti su graikiškais riešutais, dar galima apvolioti pistacijomis, čia jau galima prigalvoti
Antras bus karštas užkandis - Fokača (labai išgirta, ypač tinka prie alaus).
Pakelis mielinės sluoksniuotos tešlos (kur būna 5 gabaliukai);
Mocarelos sūrio (aš perku pakelį, kuriame yra 5 gabaliukai);
Rūkyto arba vytinto kiaulienos kumpelio ( nedidelis gabaliukas, neatsimenu, koks kiekis, gal koks 100 g);
Česnako;
Druskos;
Aliejaus;
Miltų tešlos kočiojimui.
Pirma reikia pasiruošti mėsytę, ją smulkiai supjaustyti bei pakepinti kol apskrus. Sūri supjaustyti riekelėmis (galima ir tarkuoti). Aš tų gabaliukų nesumaišau, taip lengviau normuoti (vienas gabaliukas vienai fokačai). Tada imam tešlos gabalą ir labai plonai iškočiojam. Ant pusės tešlos dedam sūrį bei pabarstom mėsytės. Tešlą lenkiam pusiau ir užraitom kaip virtinukus. Fokačą būtinai reikia sudurstyti su šakute, kad tešla neiškiltų. Viena fokača beveik baigta. Taip pat padarome ir likusias. Dedam į skardą ir kepam orkaitėj, kol paruduos (200 laipsnių apie 10 min.). Kol kepa, pasiruošiam padažą. Nulupam česnaką ir išspaudžiam, įpilam druskos ir užpilam aliejum, jo nepagailėti, ir išmaišom. Iškepusias fokačas aptepam tuo padažu ir supjaustome pailgais gabaliukais. Patiekiam karštą (bet skanu ir atšalus).
Dar vieną užkandą dariau taip pat karštą. Kadangi svečiai buvo iš karto po darbo ir alkani, teko sugalvoti, ką padaryti sotesnio, bet kad nebūtų tai kaip karštas patiekalas (ale kotletai su bulvių koše )
Pavadinimo patiekalas neturi, tarkim bus mėsos padažas:
Pusę kilogramo faršo (pirkau jautienos su kiauliena)
2 raudonos paprikos,
Čili pipiras (galima dėti gal ir kokius 3, bijojau, kad nenuaštrinčiau, bet teko gale dėti aštraus padažo dar )
Svogūnas,
Gojos sūris;
Pomidorų padažas;
Petražolės;
Druska, pipirai.
Pirma kepinam faršą, jį pastoviai reikia smulkinti ir maišyti, kad nesukeptų į gumulus. Visas daržoves susmulkinam. Kai faršas apkepa, suberiam visas daržoves, prieskonius ir troškinam. Valandą troškinau tikrai. Gale įpilam pomidorų padažo ir sūrio (jo dėti pagal skonį, aš gal porą saujų įbėriau). Dar truputį patroškinam, kol ištirpsta sūris, ir jau galima dėti ant stalo. Su kuo tai valgyti? Einamiausias buvo su apkepintu orkaitėj batonu. Taip pat labai skanu su tokiais kukurūzų traškučiais "Nachos Chips". Galima papraščiausiai su duona. Padažą padėjau tiesiog supylus į indą, o jau kas ant ko norėjo, ant to ir dėjosi. Taip pat išgirtas patiekalas Skanus karšas ir šaltas. Tą mėsos padažą darant galima improvizuoti, aš pati jį dariau iš to, kas buvo namie To patiekaliuko nuotraukytės neturiu, bet manau visos žinote kaip atrodo ir esate kažką panašaus darę
Taigi pirmas užkandis - sūrių rutuliukų asorti. Dariau trijų rūšių.
Rutuliukai su graikiškais riešutais:
Lydytas surelis be priedų (pusė pakelio)
Smulkintas džiugo sūris (beveik visas pakelis)
Graikiški riešutai (pirkau mažiausią pakelį, užtenka saujos).
Lydytą surelį sumaišyti su džiugo sūriu, turi gautis pokietė masė. Tuomet imam po nedidelę dalį ir delnais sukam rutuliukus. Juos apvoliojam smulkintuose graikiškuose riešutuose (aš maliau mėsmale).
Rutuliukai su petražolėm
Masė daroma tokia pati, kaip ir pirmųjų, tik apvoliojama smulkintomis petražolėmis.
Rutuliukai su alyvuogėmis:
Žalios alyvuogės;
Varškės sūrelis ar kremas be priedų;
Raudonoji paprika;
Čili pipirai;
Gojos sūris (galima ir Džiugo naudoti, fantazijos reikalas).
Masė daroma iš varškės sūrelio ir gojos sūrio. Vėlgi masė turi būti pokietė. Labai smulkiai supjaustom papriką ir čili pipirus (jų reikia tiek, kad užtektų apvoliojimui). Imam alyvuogę ir ją įviniojam į sūrio masę, turi gautis kamuoliukas, ir apvoliojam paprikoje su čili.
Taigi sūrio kamuoliukai baigti. Šiaip einamiausi yra kamuoliukai su graikiškais riešutais. Kadangi viena iš svečių buvo žolininkė, tai jai labiausiai patiko su petražolėmis Bet patarčiau pagrinde daryti su graikiškais riešutais, dar galima apvolioti pistacijomis, čia jau galima prigalvoti
Antras bus karštas užkandis - Fokača (labai išgirta, ypač tinka prie alaus).
Pakelis mielinės sluoksniuotos tešlos (kur būna 5 gabaliukai);
Mocarelos sūrio (aš perku pakelį, kuriame yra 5 gabaliukai);
Rūkyto arba vytinto kiaulienos kumpelio ( nedidelis gabaliukas, neatsimenu, koks kiekis, gal koks 100 g);
Česnako;
Druskos;
Aliejaus;
Miltų tešlos kočiojimui.
Pirma reikia pasiruošti mėsytę, ją smulkiai supjaustyti bei pakepinti kol apskrus. Sūri supjaustyti riekelėmis (galima ir tarkuoti). Aš tų gabaliukų nesumaišau, taip lengviau normuoti (vienas gabaliukas vienai fokačai). Tada imam tešlos gabalą ir labai plonai iškočiojam. Ant pusės tešlos dedam sūrį bei pabarstom mėsytės. Tešlą lenkiam pusiau ir užraitom kaip virtinukus. Fokačą būtinai reikia sudurstyti su šakute, kad tešla neiškiltų. Viena fokača beveik baigta. Taip pat padarome ir likusias. Dedam į skardą ir kepam orkaitėj, kol paruduos (200 laipsnių apie 10 min.). Kol kepa, pasiruošiam padažą. Nulupam česnaką ir išspaudžiam, įpilam druskos ir užpilam aliejum, jo nepagailėti, ir išmaišom. Iškepusias fokačas aptepam tuo padažu ir supjaustome pailgais gabaliukais. Patiekiam karštą (bet skanu ir atšalus).
Dar vieną užkandą dariau taip pat karštą. Kadangi svečiai buvo iš karto po darbo ir alkani, teko sugalvoti, ką padaryti sotesnio, bet kad nebūtų tai kaip karštas patiekalas (ale kotletai su bulvių koše )
Pavadinimo patiekalas neturi, tarkim bus mėsos padažas:
Pusę kilogramo faršo (pirkau jautienos su kiauliena)
2 raudonos paprikos,
Čili pipiras (galima dėti gal ir kokius 3, bijojau, kad nenuaštrinčiau, bet teko gale dėti aštraus padažo dar )
Svogūnas,
Gojos sūris;
Pomidorų padažas;
Petražolės;
Druska, pipirai.
Pirma kepinam faršą, jį pastoviai reikia smulkinti ir maišyti, kad nesukeptų į gumulus. Visas daržoves susmulkinam. Kai faršas apkepa, suberiam visas daržoves, prieskonius ir troškinam. Valandą troškinau tikrai. Gale įpilam pomidorų padažo ir sūrio (jo dėti pagal skonį, aš gal porą saujų įbėriau). Dar truputį patroškinam, kol ištirpsta sūris, ir jau galima dėti ant stalo. Su kuo tai valgyti? Einamiausias buvo su apkepintu orkaitėj batonu. Taip pat labai skanu su tokiais kukurūzų traškučiais "Nachos Chips". Galima papraščiausiai su duona. Padažą padėjau tiesiog supylus į indą, o jau kas ant ko norėjo, ant to ir dėjosi. Taip pat išgirtas patiekalas Skanus karšas ir šaltas. Tą mėsos padažą darant galima improvizuoti, aš pati jį dariau iš to, kas buvo namie To patiekaliuko nuotraukytės neturiu, bet manau visos žinote kaip atrodo ir esate kažką panašaus darę
ikristute saunuole,labai viskas vilioja
daivytiaa, kaip skaniai rutuliukai tarodo
nu ir prisirinkau ideju
super kulinares
as gal cia biskiuka neitema, bet manau vis tiek kuri nors zinosit ir patarsit
turiu svarainiu, ka su jais daryti
pamenu mociute kazkada gamindavo ale sirupa su svarainiais, labai skanu budavo uzpilti vandenuku ir geri svarainiu arbata, bet net neisivaizduoju kaip ta sirupa daryti
gal kuti kuti turit ideju????
super kulinares
as gal cia biskiuka neitema, bet manau vis tiek kuri nors zinosit ir patarsit
turiu svarainiu, ka su jais daryti
pamenu mociute kazkada gamindavo ale sirupa su svarainiais, labai skanu budavo uzpilti vandenuku ir geri svarainiu arbata, bet net neisivaizduoju kaip ta sirupa daryti
gal kuti kuti turit ideju????
Kiek žinau tai reikia svarainius supjaustyti kaip patinka, dažnai tai buna toiom plonom juostele, tada sudeti su daug cukriuko ir be oro tarpu
kažkaip taip.
kažkaip taip.
Ačiū mergaitės už gažius žodžius .
daivytiaa- rutuliukai labai prašosi paragaujami .
Įdedu dar kelis užkandžius .
1 Tuno kukuliukai, tikrai labai skanūs
Skardinė tuno
6šaukštai virtų ryžių
60gr. fermentinio sūrio
kiaušinis
pieno
trinys
80gr. džiuvėsėlių
juodųjų pipirų
druskos
aliejaus kepimui
Tuną sumaišyti su ryžiais, tarkuotu sūriu, tryniu, prieskoniais ir druska. Iš gautos masės lipdyti kukuliukus. Juos iš pradžių apvolioti kiaušinyje išplaktame su pienu, paskui džiuvėsėliuose ir kepti karštame aliejuje.
2 Žuvų kotletukai, suktinukai
600gr. žuvies file be kaulų
120gr. sviesto
120gr fermentinio sūrio
česnakas
Kiaušinis
miltai
džiuvėsėlai
Žuvies file supjaustykite gabaliukais, kad būtų galima susukti, maždaug 90gr. gabaliukais. Juos gerai išmuškite, pasūdikite, ant kiekvieno dėti įdaro, tarkuoto sūrio maišyto su sviest gabaliukais, prieskoniais ir česnaku. Vyniokite suktinukus, voliokite miltuose, plaktame kiaušinyje ir džiuvėsėliuose. Kepkite dideliame aliejaus kiekyje
3 Kalakutienos paštetas
800gr. kalakutienos filė
2-3 kiaušiniai
200gr. keptų svogūnu
200gr. morkų
druskos
kario
paukštienos prieskonių
Padažui
60gr majonezo
šaukštas želatinos
Kalakutieną susmulkinti, du kartus sumalti su pakepintais svogūnais ir morkomis, supilame išplaktus kiaušinius, įdedame prieskonių. Išmaišome, sudedame į kepimo formą, uždengiame folija ir kepame orkaitėje 160 temperatūroje 30-40 min. Bet man kepė šiek tiek ilgiau.
Iškepta atvėsiname išimam iš formos, formą išplaunam į formą į pilam padažo ir paliekam, kad sustingtų, apie 0,5-1 cm. Kai sustingsta įdedam atvėsusį paštetą ir užpilam likusiu padažu, paliekam, kad sustingtu ir valgome.
Padažui paruošiam želatina išbrinkinam ir ištirpinam, sumaišome su majonezu.
daivytiaa- rutuliukai labai prašosi paragaujami .
Įdedu dar kelis užkandžius .
1 Tuno kukuliukai, tikrai labai skanūs
Skardinė tuno
6šaukštai virtų ryžių
60gr. fermentinio sūrio
kiaušinis
pieno
trinys
80gr. džiuvėsėlių
juodųjų pipirų
druskos
aliejaus kepimui
Tuną sumaišyti su ryžiais, tarkuotu sūriu, tryniu, prieskoniais ir druska. Iš gautos masės lipdyti kukuliukus. Juos iš pradžių apvolioti kiaušinyje išplaktame su pienu, paskui džiuvėsėliuose ir kepti karštame aliejuje.
2 Žuvų kotletukai, suktinukai
600gr. žuvies file be kaulų
120gr. sviesto
120gr fermentinio sūrio
česnakas
Kiaušinis
miltai
džiuvėsėlai
Žuvies file supjaustykite gabaliukais, kad būtų galima susukti, maždaug 90gr. gabaliukais. Juos gerai išmuškite, pasūdikite, ant kiekvieno dėti įdaro, tarkuoto sūrio maišyto su sviest gabaliukais, prieskoniais ir česnaku. Vyniokite suktinukus, voliokite miltuose, plaktame kiaušinyje ir džiuvėsėliuose. Kepkite dideliame aliejaus kiekyje
3 Kalakutienos paštetas
800gr. kalakutienos filė
2-3 kiaušiniai
200gr. keptų svogūnu
200gr. morkų
druskos
kario
paukštienos prieskonių
Padažui
60gr majonezo
šaukštas želatinos
Kalakutieną susmulkinti, du kartus sumalti su pakepintais svogūnais ir morkomis, supilame išplaktus kiaušinius, įdedame prieskonių. Išmaišome, sudedame į kepimo formą, uždengiame folija ir kepame orkaitėje 160 temperatūroje 30-40 min. Bet man kepė šiek tiek ilgiau.
Iškepta atvėsiname išimam iš formos, formą išplaunam į formą į pilam padažo ir paliekam, kad sustingtų, apie 0,5-1 cm. Kai sustingsta įdedam atvėsusį paštetą ir užpilam likusiu padažu, paliekam, kad sustingtu ir valgome.
Padažui paruošiam želatina išbrinkinam ir ištirpinam, sumaišome su majonezu.
QUOTE(Nerytė @ 2009 10 22, 17:54)
Elena, kokie ten pipiriukai nuotraukoj? Cili ar saldzios mazosios paprikos? greit sakyk is kur gavai??? visur ju ieskau, taip noriu idaryti sureliu arba naciuviais ir niekur nerandu
Nerytė,gavau iš kaimynės.Auga pas mane ant palangės...Visas toks krūmas...Kaip tiik ryt važiuoju į Lenkiją Sakyk adresą
Bulvių ir silkių paštetas
600gr. bulvių
2 silpnai sūdytos silkės
svogūnas
3 kiaušinių tryniai
2 šaukštai tirštos grietinės
rauginti agurkai papuošimui
Bulves išvirti, sutrinti košę, svogūną supjaustyti smulkiais kūbeliais, kiaušinių trynius susmulkinkite, silkes taip pat. (Aš silkes sumaliau), viską gerai sumaišykite, pridėkite grietinę ir dar kartą sumaišykite. Formuokite žuvį ir puoškite. Man gavosi plekšnė
600gr. bulvių
2 silpnai sūdytos silkės
svogūnas
3 kiaušinių tryniai
2 šaukštai tirštos grietinės
rauginti agurkai papuošimui
Bulves išvirti, sutrinti košę, svogūną supjaustyti smulkiais kūbeliais, kiaušinių trynius susmulkinkite, silkes taip pat. (Aš silkes sumaliau), viską gerai sumaišykite, pridėkite grietinę ir dar kartą sumaišykite. Formuokite žuvį ir puoškite. Man gavosi plekšnė
QUOTE(Elena @ 2009 10 22, 02:41)
[color=darkviolet]Sūrio lazdelės
labai aciu uz recepta dariau ne lazdelem, bet tarp delnu suvoliojau i "pirshtukus" dejau tik kmynu, nes sezamo neturejau niam
QUOTE(Elena @ 2009 10 24, 18:30)
Nerytė,gavau iš kaimynės.Auga pas mane ant palangės...Visas toks krūmas...Kaip tiik ryt važiuoju į Lenkiją Sakyk adresą
oj, iki manes turbut neatvaziuosi, as ne prie sienos o visai noreciau susitikti
QUOTE(Invincible @ 2009 10 18, 14:01)
As taip pat kepiau suniukus nors ir dariau viska grieztai pagal recepta man suniukai irgi pasileido panasiai kaip ir sitai mamytei, nors ir dariau nedidelius pagal recepta ju turi gautis apie 48 man gavosi ir daugiau . jau kai minkiau tesla man ji atrode perminksta bet prie ranku nelipo o gal vis del to reikejo ideti daugiau miltu foto ideti nemoku bet vaizdas panasus kaip ir sitose nuotraukose, skirtumas tas kad man jie iskepenormaliai, skonis tik vaizdas nelabai toks kaip pagal receptuka. Idomu kodel
Papildyta:
pasiziurejau dar karteli i savo suniukus gal jie ir mazesni nei tose nuotraukytese bet ne tokie kaip pagal receppta, bet kadangi seimynai patiko vistiek kepsiu dar karteli ir pabandysiu ideti daugiau miltu.