Sveikos mamos, pasidalinsiu savo patirtimi seniai cia berasiau.
mano sunui jau greitai bus 3 metukai.
Kai jam buvo 10 men. susiradau aukle Lietuvoje. jauna mergina 19 metu, ja radome per draugus. Nuostabi aukle buvo musu berniukui. Ji gyveno pas mus: kambarys, plius maistas. Mokedavome 100 svaru i savaite. Kadangi pati buvusi 2 metus Au-pair tai tokios salygas dariau kaip Au-pair programoje. Kartais jos prasydavome babysitting. Tik gal per daug ji mego ant kompo sedeti

, bet taip buvo faina
Po pusantru metu musu auklyte issejo i savarankiska gyvenima.. graudziai pamojavom ir susiradome 50metu moteriske, kad vaika paziuretu. Kalbejom kokiems metams, bet jos paprasiau po dvieju menesiu palikti musu namus. Is savo patirties "mociutems" sakau NE. Nebereikalo Au-Pair programa yra jaunimui nuo 18 iki 25 metu. Bet cia tik mano patirtis. Moteriske jokio suvokimo neturejo apie aukles darba, kad ir viena dukra uzsiauginusi, o tokia ragana nei su niekom nesutare. Dukra pas ja atvaziavo gimtadieniu pasveikinti (jos dukra gyvena t.p anglijoje) tai kaip kate su sunumi susipjove... ir to uzteko per pirmas 10 min po susitikimo=) teko kistis ir siuliti arbatos ar kavos=)
Tad kai jos paprasiau issikraustyti atvaziavo mano drauge priziureti kudikio kuriam jau tuomet buvo du metukai su trupuciu, o as isejau ieskoti childminder. Aplankiau ju kelias. Jas radau per vietini councul - jie laiko registruotu aukliu sarasus pagal jusu gyvenama vieta. radau viena miela moteriske. Patiko tuom , kad pas ja nemazai vaiku... turi suniuka, ir namai seimyninei, nei kad ispuoseleti... Iskart jauti, kad jei vaikas pirmoj vietoj, o visa kita antraeiliai... Tad vaikas jau eina pusmeti tenai ir labai dziaugiuosi. Mokame 175svr i savaite. Pirmadieni -penk nuo 8 val ryto iki 6 vakaro.
Jei vaikas serga, mokam, jei bank holiday, mes vistiek mokame, atostogas 2 sav. vasara taip pat mokesime. Bet kai i visuma paziuri tai tikrai nera pigiau nei aukle namuose tureti.
aukle namuose kaina: 100svaru i savaite mokejom, kambarys (£75), ant maisto isleisdavom apie 25-30 daugiau taip pat. Plius bilai uz dujas, nes namas sildomas visa diena.... tad aukle namuose apie 200 svaru i savaite manau isejo... bet patogiau namuose buvo, bet vaikas laimingesnis eidamas pas chilminder: labai daug veiklos - piesia, skaito knygas, zaidzia futbola, lipdo, eina i bibliotekele, vaiku grupeles, parkus. Aukle turi suniuka, tad i parkus vaiksto po kelis kartus i diena. Ji turi du vaikus ikimokyklinuko amziaus, o kiti eina i mokykla. Jau vaikui gavome vieta i nursery group - childminder padejo gauti vieta. i ta mokyklele sunku papulti tad labai dziaugiuosi
Asmenine nuomone, kai vaikui jau du metukai rinkciausi chilminder
Stai tiek mano tos patirties... vaika pratinau nuo mazumos ne vien su manimi buti, kaip jau minejau nuo 10 men palikau savo auklytei ir kuo puikiausiai jauciasi aplinkoje kur nera teveliu... savaitgaliais visa seima praleidziame laika kartu, nebent as ar tevelis islekiam kokiai valandai dviem su savo hobiais, bet jei orai geri vaziuojame visi pvz. jodineju zirgyne, tad jei oras geras tevelis su vaiku pasivaiksto po zirgyna saugiai, kol as turiu pamokele...