Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Jauciuosi kalta, kad parasiau, kad pastilazas nerekomenduojams tortams dengti, bet man taip sake Asseni.. o man siaip labai skani ir Meian mase.. na lyginant skonius masiu..
Atsakyti
Man tai skaniausia danga tai sokoladine saldainiu mase. Skonis jos superinis, galima ideti kvapu ar sirupo bus kitoks skonis, maloniai kvepia baltu sokoladu. Kiek ja dariau, praktiskai visi atraso, kad danga super skani.

Be to jos didziausiais privalumas, kad ji super paklusni.

Kas del pastilazo, man skonis, kaip dangos irgi nepriimtinas. Aisku cia skonio reikalas. Nors kitom detalem gelems, lapeliams ir kt jis mano geriausiais draugas

Skaiciau rusaiciu forume, kad kaikurios sugeba torta apdengti ir su zelatinos mastika (Cipciuko, kaip mes ja vadinam). Tai kad ....

rugiagele26, taip perskaiciau rusaiciu forume, taip ir tau pasakiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 15 rugsėjo 2009 - 19:23
o jus man pasakykit, jeigu as torta aptepciau ne sviestiniu kremu,o grietinele sumaisyta su trupinukais, ar galeciau tada dengti Meiain ar kokia kita mase, gal tada ji nesudregtu? unsure.gif
Atsakyti
meduolytee, spanguolia smile.gif, aš ramunėlėms, gerberoms pirkau tokias formas, labai thumbup.gif

QUOTE(Pintikė @ 2009 09 15, 17:05)
na tai dabar jau suprantu,kad visai nieko nesuprantu unsure.gif net prie recepto pastilazo buvo rasyta-netinka tortu dengimui,nes per daug kieta,na ,kai merginos ipyle aliejaus sako,kad tinka ir tortu dengimui,pasimeciau visai, Migle,o tavo tas baltasis torciukas(su drugeliais ir gelytem) kur dengtas su pastilazu-su aliejumi ar be?ir dar klausimas iskilo jei vistik pilti alieju i dengimo mase,kaip tada su gelytemis?ar jas irgi daryti is tos pacios mases su aliejumi,ar ruosti kita partija -be aliejaus(nes isivaizduoju pagaminus mase gelytems be aliejaus,kad butu stangresnes,jau pacioje darbo eigos pabaigoje  ,,nebeikisi,, to aliejaus torto dengimui???

Pastilažas tikrai tinka tortams dengti. Pačios patikrinta smile.gif Kai dariau baltą tortą, tai į pastilažą dėjau aliejaus, o į rožinį krikštynų - ne. Ir dengėsi puikiai. Masė ant torto buvo minkšta.
Gėlytėms irgi gali ruošti masę kaip su aliejumi, taip ir be. Turėjau likusios masės nuo dengimo, tai padariau gėlytes, viskas buvo ok.
Kai dengiau "mokyklinį" tortą žalios spalvos pastilažu, aliejų į pastilažą pyliau minkymo eigoje, o kai "baltą" su drugeliais - iki cukraus pudros bėrimo. Skirtumo nejaučiau.

Dar kartą pakartosiu, kad man geriausia tortams dengti yra šokoladinė saldainių masė (ačiū Asseni už patarimą dėl dengimo 4u.gif ). Tai siūlau jums pabandyti ja dengti.
Aišku, geriausia išbandyti įvairias dengimo mases, kad rasti sau tinkamą.

eglejk, nežinau, kaip dėl Meian masės, o dengiant kita (marsh. saldainių, šokol. saldainių, pastilažu) patartina tepti tortą sviestiniu kremu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Migle79: 15 rugsėjo 2009 - 19:55
QUOTE(Migle79 @ 2009 09 15, 20:46)
Pastilažas tikrai tinka tortams dengti. Pačios patikrinta smile.gif Kai dariau baltą tortą, tai į pastilažą dėjau aliejaus, o į rožinį krikštynų - ne. Ir dengėsi puikiai. Masė ant torto buvo minkšta.
Gėlytėms irgi gali ruošti masę kaip su aliejumi, taip ir be. Turėjau likusios masės nuo dengimo, tai padariau gėlytes, viskas buvo ok.
Kai dengiau "mokyklinį" tortą žalios spalvos pastilažu, aliejų į pastilažą pyliau minkymo eigoje, o kai "baltą" su drugeliais - iki cukraus pudros bėrimo. Skirtumo nejaučiau.

Dar kartą pakartosiu, kad man geriausia tortams dengti yra šokoladinė saldainių masė (ačiū Asseni už patarimą dėl dengimo 4u.gif ). Tai siūlau jums pabandyti ja dengti.
Aišku, geriausia išbandyti įvairias dengimo mases, kad rasti sau tinkamą.

aiskiau jau dabar,turbut ,tikrai,paciai reikia isbandyti tada ir viskas dar aiskiau bus,kas mano skoniui skaniau ,o gaminimui lengviau
na,kad sokoladine skani ,tai neabejoju,bet kiek suprantu ji gaunasi kiek i gelsvuma,o jei norisi balto apdengimo,tai jau reikia i kazka kita dairytis,aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Migle79 @ 2009 09 15, 20:46)

eglejk, nežinau, kaip dėl Meian masės, o dengiant kita (marsh. saldainių, šokol. saldainių, pastilažu) patartina tepti tortą sviestiniu kremu.

atleik jei kartojuosi, bet minejai, kad yra sviestinis kremas, kuriam nereikia kondensuoto pieno, gal galetum parasyti receptuka ir ten kokio tai sarlotes? rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
Labai skanus sveistinis: sviestą išplakam iki baltumo, pasiruošti sirupą (vandenyje ištirpinam cukrų ir įpilam miltų, kaitinam kol sutirštėja) ir atsargiai per kelis kartu įplakti atšalušį sirupą. smile.gif Labai paprasta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2009 09 15, 20:30)
o jus man pasakykit, jeigu as torta aptepciau ne sviestiniu kremu,o grietinele sumaisyta su trupinukais, ar galeciau tada dengti Meiain ar kokia kita mase, gal tada ji nesudregtu?  unsure.gif

Meian rase, kad jos dengimo mase nebijo grietineles
Atsakyti
nu ką čia bepasakysi, kai jau įsigijot vargą 4u.gif kantrybės tik belieka palinkėti, mano tai tokios kaip pas Miglę, tai superinės formos thumbup.gif aš jomis be galo patenkinta smile.gif o dėl jūsų įsigytų formelių tai man jos prilygsta mano įspaudiniam pirkiniui, guli nenaudojamas, nes niekaip nepavyksta iškrapštyti paskui įspaudo, pabandysiu su šokoladine saldainių mase, gal su ja pavyks ax.gif
o šokoladinė maršmalow masė yra pati pati pačiausia tiek paklusnumo atžvilgiu, tiek skoninėmis ir kvapumo savybėmis, man jinai numeris first.gif
Atsakyti
reikes ir man sokoladine pabandyti.
o kas del ispaudu, tai as dar turiu lapelius is tos pacios firmodss, tai tyliu........

o tos kurios isstumiamos- tai COOL! keleta ju turiu, tai tik pagiriamieji zodziai joms

Atsakyti
QUOTE(meduolytee @ 2009 09 15, 22:22)
reikes ir man sokoladine pabandyti.
o kas del ispaudu, tai as dar turiu lapelius is tos pacios firmodss, tai tyliu........

o tos kurios isstumiamos- tai COOL! keleta ju turiu, tai tik pagiriamieji zodziai joms

O pas mane visos formeles tos firmos ir as esu patenkinta jomis, man jos graziai isspaudzia ir nekimba ten niekas schmoll.gif
As pastiliaza dedu ant grietineles, tik grietinele aptepus krema palieku pusei paros, kad ji apstingtu ir viskas gaunasi puikiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(skristyn @ 2009 09 15, 22:33)
O pas mane visos formeles tos firmos ir as esu patenkinta jomis, man jos graziai isspaudzia ir nekimba ten niekas schmoll.gif
As pastiliaza dedu ant grietineles, tik grietinele aptepus krema palieku pusei paros, kad ji apstingtu ir viskas gaunasi puikiai mirksiukas.gif

o tai kuom jas patepate? man ta mase sulenda i formele, o apie nuemima nuo joss nera nei kalbos
Atsakyti