Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

smile.gif+2009 09 15, 18:01-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2009 09 15, 18:01)
štai tokias nusipirkom ramunės

ko trūksta iki pilnos laimės? bandžiau ir taip ir šiaip dar nabandžiau su cipciuko mase gėlėms, bet įtariu irgi neatlips normaliai.

o dangau doh.gif doh.gif doh.gif daugiau nieko nebesakysiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Migle79 @ 2009 09 15, 17:36)
Dėl pastilažo. Į jį nebūtina pilti aliejaus. Kartą pyliau, kitą - ne, ir viskas buvo ok. Tortą būtina tepti sviestiniu kremu visuomet, kai jį dengi mase. Sviestinis kremas nebūtinai sviestas+kond. pienas, gali būti ir sviestinis kremas "Šarlot" (kažkur daviau receptą) ir sviestas+šokoladas.

Tortus dengiau pastilažu, marsh. saldainių mase, šokoladine saldainių mase. Iš jų visų lengviausia dirbti buvo su paskutiniąja mase. Jai tereikia 150 g cukraus pudros. Ši masė gerai dažosi, ja lengva dengti tortą. Dar vienas jos privalumas - ji labai skani bigsmile.gif

na tai dabar jau suprantu,kad visai nieko nesuprantu unsure.gif net prie recepto pastilazo buvo rasyta-netinka tortu dengimui,nes per daug kieta,na ,kai merginos ipyle aliejaus sako,kad tinka ir tortu dengimui,pasimeciau visai, Migle,o tavo tas baltasis torciukas(su drugeliais ir gelytem) kur dengtas su pastilazu-su aliejumi ar be?ir dar klausimas iskilo jei vistik pilti alieju i dengimo mase,kaip tada su gelytemis?ar jas irgi daryti is tos pacios mases su aliejumi,ar ruosti kita partija -be aliejaus(nes isivaizduoju pagaminus mase gelytems be aliejaus,kad butu stangresnes,jau pacioje darbo eigos pabaigoje ,,nebeikisi,, to aliejaus torto dengimui???
p.s. nepykit ,kad tiek klausineju,nes iki atvaziavimo atgaliuku ir pries bandant pirma karta kazka gaminti is ju norisi kad viskas aisku butu,o ne po laiko klausti kas ir kaip,jus jau cia apie metus(kas ir dar daugiau)tobulinotes,moketes is savu ir svetimu klaidu,o as siuo metu ,,neakivaizdziai,, tik studijuoju jusu darbelius,pradejau nuo pat pradziu ,kol kas esu tik 5 temoje smile.gif atradau jus kazkur 11-12 temoje,dar daug vytis
aciu visoms uz nuosirdzia pagalba ir patarimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pintikė: 15 rugsėjo 2009 - 17:06
QUOTE(Olesta @ 2009 09 15, 18:04)
o dangau  doh.gif  doh.gif  doh.gif  daugiau nieko nebesakysiu  doh.gif

Kodėl, o kas yra? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 09 15, 18:04)
o dangau  doh.gif  doh.gif  doh.gif  daugiau nieko nebesakysiu  doh.gif


sakyk sakyk blink.gif paskaičiau ir nusipirkau ... gal ko ir neįskaičiau ...
Atsakyti
QUOTE(Pintikė @ 2009 09 15, 18:05)
na tai dabar jau suprantu,kad visai nieko nesuprantu unsure.gif net prie recepto pastilazo buvo rasyta-netinka tortu dengimui,nes per daug kieta,na ,kai merginos ipyle aliejaus sako,kad tinka ir tortu dengimui,pasimeciau visai, Migle,o tavo tas baltasis torciukas(su drugeliais ir gelytem) kur dengtas su pastilazu-su aliejumi ar be?ir dar klausimas iskilo jei vistik pilti alieju i dengimo mase,kaip tada su gelytemis?ar jas irgi daryti is tos pacios mases su aliejumi,ar ruosti kita partija -be aliejaus(nes isivaizduoju pagaminus mase gelytems be aliejaus,kad butu stangresnes,jau pacioje darbo eigos pabaigoje  ,,nebeikisi,, to aliejaus torto dengimui???
p.s. nepykit ,kad tiek klausineju,nes iki atvaziavimo atgaliuku ir pries bandant pirma karta kazka gaminti is ju norisi kad viskas aisku butu,o ne po laiko klausti kas  ir kaip,jus jau cia apie metus(kas ir dar daugiau)tobulinotes,moketes is savu ir svetimu klaidu,o as siuo metu ,,neakivaizdziai,, tik studijuoju jusu darbelius,pradejau nuo pat pradziu ,kol kas esu tik 5 temoje smile.gif  atradau jus kazkur 11-12 temoje,dar daug vytis
aciu visoms uz nuosirdzia pagalba ir patarimus 4u.gif


Gėlytėms aliejaus nepilk, o torto dengimui gali įpilti, tačiau ir neįpylus beveik niekas nepasikeis. Pastiliažas tinkamas tortams dengti TIKRAI, reikia ten pataisyti kaip nors tą sakinuką, kur rašoma kad netinkamas. Kaip Cipciukas kažkada sakė, jog tai vienintelė "valgoma" masė lotuliukas.gif Ta prasme, kad ji turi skonį šiokį tokį ir tikrai daug skanesnė nei įprastos dengimo masės. smile.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 09 15, 19:01-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2009 09 15, 19:01)
štai tokias nusipirkom ramunės

ko trūksta iki pilnos laimės? bandžiau ir taip ir šiaip dar nabandžiau su cipciuko mase gėlėms, bet įtariu irgi neatlips normaliai.

jeigu krakmolas nepadeda, cukraus pudra nepadeda.. tai gal padės tai, kad pačią tešlą padarytum kietesnę, ne tokią lipnią? g.gif aišku, gali pradėti trupėti gėlė.. bet man atrodo, kad pamažu dedant cukraus pudrą, paminkant ir vis pabandant išpjauti gėlę, būtų galima atrasti tokią tešlos konsistenciją, kad jau neliptų prie formelės g.gif

QUOTE(Olesta @ 2009 09 15, 19:04)
o dangau  doh.gif  doh.gif  doh.gif  daugiau nieko nebesakysiu  doh.gif

nu pasakyk ką nors cool.gif .. man tai baisoka ta formelė, po plungerių, bet nesu čiupinėjus, nesu bandžiusi. Gal kaip tik, superinis daiktas būtų gabiose rankose rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Povila$ @ 2009 09 15, 19:50)
Gėlytėms aliejaus nepilk, o torto dengimui gali įpilti, tačiau ir neįpylus beveik niekas nepasikeis. Pastiliažas tinkamas tortams dengti TIKRAI, reikia ten pataisyti kaip nors tą sakinuką, kur rašoma kad netinkamas. Kaip Cipciukas kažkada sakė, jog tai vienintelė "valgoma" masė lotuliukas.gif  Ta prasme, kad ji turi skonį šiokį tokį ir tikrai daug skanesnė nei įprastos dengimo masės.  smile.gif

ar pastilažas gerokai sudrėksta nuo pertepto torto, kad nereikia pilti aliejaus?
Kaip tik pasidariau drugelius.. Pabuvo porą dienų, pasidarė super kieti. na man tai pastilažo skonis nepriimtinas. Labai krakmolas jaučias.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 09 15, 18:54)
pačią tešlą padarytum kietesnę

nu pasakyk ką nors  cool.gif .. man tai baisoka  ta formelė, po plungerių, bet nesu čiupinėjus, nesu bandžiusi. Gal kaip tik, superinis daiktas būtų gabiose rankose  rolleyes.gif



bandžiau bandžiau ...

na baisoka ji tokia, bet turiu labai labai mažyčių gėlyčių formelę, tai kuo puikiausiai atlimpa viskas ir lengvai dirbti su jomis (ta pati firma), o čia - net nežinau ... nieko gyvenu ir mokausi, tai dabar ir kitos pasimokykit mirksiukas.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 09 15, 19:04-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2009 09 15, 19:04)
bandžiau bandžiau ...

na baisoka ji tokia, bet turiu labai labai mažyčių gėlyčių formelę, tai kuo puikiausiai atlimpa viskas ir lengvai dirbti su jomis (ta pati firma), o čia - net nežinau ... nieko gyvenu ir mokausi, tai dabar ir kitos pasimokykit  mirksiukas.gif




nu blyn abi auses esam- isigyjom varga. lotuliukas.gif
naudos nulis.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 09 15, 18:54)
ar pastilažas gerokai sudrėksta nuo pertepto torto, kad nereikia pilti aliejaus?
Kaip tik pasidariau drugelius.. Pabuvo porą dienų, pasidarė super kieti.  na man tai pastilažo skonis nepriimtinas. Labai krakmolas jaučias.


Sudrėksta, kaip ir įprastinės dengimo masės. Na va kaip nuomonės išsiskiria - man tai pati skaniausia dengimo masė, žinoma krakmolas jaučiasi, bet jau geriau jis nei dar tiek pat cukraus doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 09 15, 18:54)
na man tai pastilažo skonis nepriimtinas. Labai krakmolas jaučias.



karsta.gif - nu zinot susilau, kol jusu visu grozybes perziurejau, nu ka cia vardint, visu darbai puikus, bet sikart labiausiai Migles isimine, labai elegant wub.gif

Dabar siek tiek apie mases dengimo, man ir tas krakmolas ne prie sirdies, zinokit meginau daryti ta su pieno milteliais mase, rezultatas pranoko lukescius thumbup.gif galiu valgyt ramiai sia mase su pasigardziavimu, pabandziau is mazo kiekio, tik arbatinio saukstelio kondensofkes, pora saukstu pieno milteliu ir pora saukstu pudros +-, issiminkiau gerai, kociojasi liuksiskai, beibokai lipdosi liuksiskai, is to kiekio nulipdziau didoka roze, keleta lapu, pora susuktu fintu, atrodo, kad savikaina tikrai nedidele butu uzdengti tortui, o ir torto skonis niekaip nenukentetu, o tik pageretu, va su sita bandysiu ir as koki nediduka sumeistravoti.Po poros dienu laikymo roze gerokai apstingo, bet nera kieta, o forma laiko puikiai.Tik nezinau kaip cia lietuvoj su tais pieno milteliais, kokia kaina jie, as parsiveziau, tai uz kg. mokejau 2, 80eur.Nu tie kur i kava dedasi.Tai tiek, sakau gal kuri bendysit surizikuoti, man net rugsteles nereikejo deti, gavosi toks lengvas svelnus, tikrai nepersaldus skonis.
Atsakyti
Pasidariau truputi mases gelytems, sokoladas+dirbtinis medus. Bet kazkodel ji labai trupanti. Ka daryti? Gal per mazai dirbtinio medaus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(caramell @ 2009 09 15, 19:55)
Pasidariau truputi mases gelytems, sokoladas+dirbtinis medus. Bet kazkodel ji labai trupanti. Ka daryti?  Gal per mazai dirbtinio medaus? 4u.gif


Per mažai, nors jeigu dėjai kiek buvo recepte parašyta trupėti tikrai neturėtų. Problema gal kažkur kitur g.gif
Atsakyti