QUOTE(Migle79 @ 2009 09 15, 17:36)
Dėl pastilažo. Į jį nebūtina pilti aliejaus. Kartą pyliau, kitą - ne, ir viskas buvo ok. Tortą būtina tepti sviestiniu kremu visuomet, kai jį dengi mase. Sviestinis kremas nebūtinai sviestas+kond. pienas, gali būti ir sviestinis kremas "Šarlot" (kažkur daviau receptą) ir sviestas+šokoladas.
Tortus dengiau pastilažu, marsh. saldainių mase, šokoladine saldainių mase. Iš jų visų lengviausia dirbti buvo su paskutiniąja mase. Jai tereikia 150 g cukraus pudros. Ši masė gerai dažosi, ja lengva dengti tortą. Dar vienas jos privalumas - ji labai skani
na tai dabar jau suprantu,kad visai nieko nesuprantu
net prie recepto pastilazo buvo rasyta-netinka tortu dengimui,nes per daug kieta,na ,kai merginos ipyle aliejaus sako,kad tinka ir tortu dengimui,pasimeciau visai, Migle,o tavo tas baltasis torciukas(su drugeliais ir gelytem) kur dengtas su pastilazu-su aliejumi ar be?ir dar klausimas iskilo jei vistik pilti alieju i dengimo mase,kaip tada su gelytemis?ar jas irgi daryti is tos pacios mases su aliejumi,ar ruosti kita partija -be aliejaus(nes isivaizduoju pagaminus mase gelytems be aliejaus,kad butu stangresnes,jau pacioje darbo eigos pabaigoje ,,nebeikisi,, to aliejaus torto dengimui???
p.s. nepykit ,kad tiek klausineju,nes iki atvaziavimo atgaliuku ir pries bandant pirma karta kazka gaminti is ju norisi kad viskas aisku butu,o ne po laiko klausti kas ir kaip,jus jau cia apie metus(kas ir dar daugiau)tobulinotes,moketes is savu ir svetimu klaidu,o as siuo metu ,,neakivaizdziai,, tik studijuoju jusu darbelius,pradejau nuo pat pradziu ,kol kas esu tik 5 temoje
atradau jus kazkur 11-12 temoje,dar daug vytis
aciu visoms uz nuosirdzia pagalba ir patarimus