QUOTE(eglejk @ 2009 09 15, 20:46)
atleik jei kartojuosi, bet minejai, kad yra sviestinis kremas, kuriam nereikia kondensuoto pieno, gal galetum parasyti receptuka ir ten kokio tai sarlotes?
Nerandu, kur jį rašiau, tai dedu receptą iš naujo.
Sviestinis kremas Šarlot
1 kiaušinis
1 stikl. cukraus (dedu mažiau)
0,5 stikl. pieno
1/2 a.š. citrinos rūgšties
porą lašų brendžio, romo ar kokių nors esencijų (migdolų, romo, apelsinų ir t.t.)
250 g sviesto
Kiaušinį sutrinti su cukrumi, įpilti pieną. Šią masę maišant užvirinti (nukelti, kai pamatysi pirmuosius burbuliukus). Kol masė karšta, įberti citrinos rūgšties, įpilti brendžio ar ką nors kt.
Sviestą palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Tada jį išplakti. Į sviestą įpilti ataušusią masę ir vėl viską išplakti.
Aguonėlė, labai miela boružėlė
QUOTE(meduolytee @ 2009 09 16, 08:46)
Dabar neakivaizdinio tortu kepimo studentes- prasau patarimo
1.Del sokoladines saldainiu mases- kiek zinau ji bijo dregmes, ar ka maisau?
tai ja reiktu dengti ant sviestinio kremuko?
o kaip su grietinele ji draugauja, ar ne? ( noriu dengti meduti)
2. Ka sugalvoti vaikinukui ir merginai 18 gimtadienio proga. Jie ne pora, bet sves gimtadieni kartu ir nori vieno torto. Gal kuri turite ideja ( tortas bus apie 2 kg)
1. Atrodo bet kuri masė bijo drėgmės (nežinau tik dėl Meian masės). Todėl prieš dengiant tortą šia mase, jį reikia aptepti sviestiniu kremu.
2. Gerai būtų sužinoti jų pomėgius. Tada būtų galima juos atvaizduoti torte. O formą padaryti pvz. tokią - perpjauti apvalų tortą pusiau ir vieną pusę truputį pastumti žemiau. Tada vieną pusę galima puošti atsižvelgiant į jo pomėgius, kitą - į jos.
Dar pvz. galima pusę torto papuošti vienomis gėlėmis, kitą - kitomis.