Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(meduolytee @ 2009 09 15, 23:37)
o tai kuom jas patepate? man ta mase sulenda i formele, o apie nuemima nuo  joss nera nei kalbos

nors gamina tas formeles kitaicai ne rankomis, o fabrike lieja, bet matyt pasitaiko tokių formelių, kurios yra nekokybiškos, tiesiog sienelės yra nušerpetoję mikroniniais įtrūkimais ir gal dėl to kimba tešla prie jų. Nes juk būna taip, kad vienas tos pačios formos daiktas yra superinis, o kitas netinkamas.
Atsakyti
Labas rytas mergaites,na ir vel as su savo kvailais kalusimais,nu noriu nusipirkt kai kuriu antgaliuku ir seip visokiu daikciuku,tai noriu paklaust ku galeciau nusipirkt internete,as cia biski ieskojau,tai kur dave cia viena mergaite tai te ir i lietuva gali siustis,tik ma ten per sunku as anglu kalbos nemoku,tai nesuprantu kas te parasyta,kai viska uzsakiau irnezinau ka spausti reikia,gal kas koki lengvesni ar paprastesni tinklapiuka turi,nu zinau kad jau nusibodau,bet gal kas kur usakineja is usienio gal pagelbetu as visai zalia doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridake @ 2009 09 16, 10:09)
Labas rytas mergaites,na ir vel as su savo kvailais kalusimais,nu noriu nusipirkt kai kuriu antgaliuku ir seip visokiu daikciuku,tai noriu paklaust ku galeciau nusipirkt internete,as cia biski ieskojau,tai kur dave cia viena mergaite tai te ir i lietuva gali siustis,tik ma ten per sunku as anglu kalbos nemoku,tai nesuprantu kas te parasyta,kai viska uzsakiau irnezinau ka spausti reikia,gal kas koki lengvesni ar paprastesni tinklapiuka turi,nu zinau kad jau nusibodau,bet gal kas kur usakineja is usienio gal pagelbetu as visai zalia doh.gif  doh.gif  doh.gif


Is lietuvisku puslapiu gali uzsisakyti http://www.kulinarij...nas.visiems.lt/
ir is http://www.arevitosi...s...oup=3&id=11
Atsakyti
Povila$, kiek i ta sviestini krema reikia deti sviesto, cukraus miltu? Kiek reikia vandenuko sirupui virti? iki kokio tirstumo turi sutirsteti? Jei gali visa eiga surasyk, prasau 4u.gif

Aguonele, sauni boruzele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eglejk @ 2009 09 15, 20:46)
atleik jei kartojuosi, bet minejai, kad yra sviestinis kremas, kuriam nereikia kondensuoto pieno, gal galetum parasyti receptuka ir ten kokio tai sarlotes?  rolleyes.gif  4u.gif
Nerandu, kur jį rašiau, tai dedu receptą iš naujo.
Sviestinis kremas Šarlot
1 kiaušinis
1 stikl. cukraus (dedu mažiau)
0,5 stikl. pieno
1/2 a.š. citrinos rūgšties
porą lašų brendžio, romo ar kokių nors esencijų (migdolų, romo, apelsinų ir t.t.)
250 g sviesto
Kiaušinį sutrinti su cukrumi, įpilti pieną. Šią masę maišant užvirinti (nukelti, kai pamatysi pirmuosius burbuliukus). Kol masė karšta, įberti citrinos rūgšties, įpilti brendžio ar ką nors kt.
Sviestą palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Tada jį išplakti. Į sviestą įpilti ataušusią masę ir vėl viską išplakti.

Aguonėlė, labai miela boružėlė 4u.gif

QUOTE(meduolytee @ 2009 09 16, 08:46)
Dabar neakivaizdinio tortu kepimo studentes- prasau patarimo  ax.gif
1.Del sokoladines saldainiu mases- kiek zinau ji bijo dregmes, ar ka maisau?
tai ja reiktu dengti ant sviestinio kremuko?
o kaip su grietinele ji draugauja, ar ne? ( noriu dengti meduti)

2. Ka sugalvoti vaikinukui ir merginai 18 gimtadienio proga. Jie ne pora, bet sves gimtadieni kartu ir nori vieno torto. Gal kuri turite ideja ( tortas bus apie 2 kg)

1. Atrodo bet kuri masė bijo drėgmės (nežinau tik dėl Meian masės). Todėl prieš dengiant tortą šia mase, jį reikia aptepti sviestiniu kremu.

2. Gerai būtų sužinoti jų pomėgius. Tada būtų galima juos atvaizduoti torte. O formą padaryti pvz. tokią - perpjauti apvalų tortą pusiau ir vieną pusę truputį pastumti žemiau. Tada vieną pusę galima puošti atsižvelgiant į jo pomėgius, kitą - į jos.

Dar pvz. galima pusę torto papuošti vienomis gėlėmis, kitą - kitomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Migle79: 16 rugsėjo 2009 - 10:16
QUOTE(Migle79 @ 2009 09 16, 11:14)
Nerandu, kur jį rašiau, tai dedu receptą iš naujo.
Sviestinis kremas Šarlot



labai labai aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 09 15, 17:18)
Tai, kad kaip, tik Buttercream icing dedama baltymai (panašiai paruošti kaip bezė arba sausi, miltelių pavidalu). To pasekoje kremas būna puresnis, ne toks geltonas ir geresnės konsistensijos smile.gif


Tikslas nebuvo pasakyt, kad sio kremo isskirtine savybe -- baltymu nebuvimas. Norejau pasakyt, kad jis nera = baltymu / cukraus masei.

Siaip ar taip, nors ir nepasakyciau, kad baisiai daug tais sviestiniais kremais esu domejusis, pastebejau, kad dazniau naudoja trynius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meian: 16 rugsėjo 2009 - 12:58
Sveikutės,ai nu nežinau ,dedu tortą,man gražus,bet ne tobulas ( turbūt,tobulumui niekada nebus ribų) hihihi.gif bet dedu foto ir tiek.Senai bebuvau čia,nes laaaaabai nebeturiu laiko.Tai va.Mano sūneliui gimtadieniui.Juodas miškas,kurį neišpasakytai visi mėgstam.Kaip ten su šonais mergicos,kiek reikia grietinėlės aptept,kad bųtų gražu??? doh.gif

user posted image
Atsakyti
pasidariau drugelių. Keletą dienų ryžau save pradėti spalvinti juos. Tai va dabar pradėjau rolleyes.gif o kaip minčių nėra unsure.gif lūpą prikandus spalvinu, o atrodo tie mano drugeliai kaip kokio pirmoko.. spalvos nesuderintos, apie raštus iš gamtos iš viso patyliu..
o kaip jumi sekas su tais drugeliais? g.gif

QUOTE(Migle79 @ 2009 09 16, 12:14)
Nerandu, kur jį rašiau, tai dedu receptą iš naujo.
Sviestinis kremas Šarlot
1 kiaušinis
1 stikl. cukraus (dedu mažiau)
...

Kadangi Meian parašė komentarą apie kremus, tai ar galėtum Migle79 patikslint, ar visą kiaušinį čia reikia naudoti, ar tik trynį g.gif . Dėkui 4u.gif

QUOTE(zebra @ 2009 09 16, 15:43)
Kaip ten su šonais mergicos,kiek reikia grietinėlės aptept,kad bųtų gražu??? doh.gif

Gražus Tavo tortas wub.gif bet kad tų šonų nesimato lens.gif nėr ką komentuoti apie juos. Bendras vaizdas iš viršaus geras. O tuo labiau, kad iš tikro tortai būna gražesni nei nuotraukose.
Atsakyti
Aš irgi pritariu, kad fotoaparatai pakeičia tą vaizdą, kurį matome savo akimis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 09 16, 14:58)
o kaip jumi sekas su tais drugeliais?  g.gif

Oj, naitai, geriau neklausk doh.gif . Niekad negalvojau, kad tai toks sudetingas darbas. Ir ne tik drugeliai, man kai reikia kokia detale ar figurele spalvint, tai nuolat rankos dreba.

Migle79
, dar norejau ir as atves paklaut.
Rasei apie sokoladine saldaiiu mase ir 150 gr. pudros. Tai cia kokiam kie sokolado ir saldainiu g.gif . Tu mane uzmusk, tikrai daugiau man sueina nei 150 gr. ant 100 gr sokolado ir 100 gr. saldainiu.

Ir dar del to kremo. Toks kiekis, tai kiek tortu su juo aptepi?
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2009 09 16, 16:09)
Oj, naitai, geriau neklausk  doh.gif .

kaip tai - neklausk bigsmile.gif dar ir kaip klausinėsiu. Vėl padažiau keletą.. nu ką aš žinau doh.gif total košmar laugh.gif geriau eisiu ravėt šieno.

o tuose reklaminiuose surbitono tortuosė drugeliai tokie lengvučiai, trapučiai.. Man tokių nepadaryt verysad.gif ir jie dažyti viena spalva, tik skirtingų tonų atspalviais. Patys elegantiškiausi drugeliai wub.gif

aš ir vėl čia rolleyes.gif dar vis dažau, spalvinu. Klausimas atsistojo - o kitą drugelio pusę kaip dažyti? doh.gif jeigu mėginti tuos pačius raštus ir "išvirkščioj" pusėj, tai tooooks darbas darbelis.. bet nepaliksi gi balto doh.gif kaip ten atrodys.. ot sugalvojau.. 40 drugelių tortą fool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 16 rugsėjo 2009 - 14:38