Sveikos merginos!
Noriu patarimo, palyginimo. Dukrytei rugpjūčio mėnesį darys kojytės pirštelio operaciją, po kurios, kurį laiką nebus jau galima leisti lakstyti Kadangi didžiausias krūvis kaip bebūtų teks man, tai galvoju, kad mums reikia nešioklės. Turim vaikjuostę, kuri labai mums patiko ir su kuria vaikštinėjom pernai vasarą-rudenį-žiemą. Kadangi dukrytė paaugo (šiuo metu sveria apie 12 kg), man jau per didelis krūvis nugarai nešti prisirišus ant pilvo, ar nugaros, mąstau, kad geriausia padėtis ant klubo, tad būtų gerai vaikmaišis ar trumpa vaikjuostė, tik neapsisprendžiu kas. Žiūriu šiuos variantus:
http://www.vaikams.e...le/6/modelis/51
http://www.vaivosjuo...d,21/Itemid,60/
Labiau linkstu prie vaikmaišio, tik bijau dėl dydžio
Gal kas išbandėt?
quote=man-patinka-tyla,2010 07 21, 11:18]
Sveikos merginos!
Noriu patarimo, palyginimo. Dukrytei rugpjūčio mėnesį darys kojytės pirštelio operaciją, po kurios, kurį laiką nebus jau galima leisti lakstyti Kadangi didžiausias krūvis kaip bebūtų teks man, tai galvoju, kad mums reikia nešioklės. Turim vaikjuostę, kuri labai mums patiko ir su kuria vaikštinėjom pernai vasarą-rudenį-žiemą. Kadangi dukrytė paaugo (šiuo metu sveria apie 12 kg), man jau per didelis krūvis nugarai nešti prisirišus ant pilvo, ar nugaros, mąstau, kad geriausia padėtis ant klubo, tad būtų gerai vaikmaišis ar trumpa vaikjuostė, tik neapsisprendžiu kas. Žiūriu šiuos variantus:
Gal kas išbandėt?
[/quote]
Jeigu su vaikjuoste sunku nešti priekyje ar ant nugaros, tuomet geriau rinktis patogią kuprinę - ergo baby carrier, Yamo, Manduką ar Patapum, jos geriau paskirstys svorį ant klubų ir storos petnešos amortizuos spaudimą pečiams.
Sveikos merginos!
Gal kas išbandėt?
[/quote]
Jeigu su vaikjuoste sunku nešti priekyje ar ant nugaros, tuomet geriau rinktis patogią kuprinę - ergo baby carrier, Yamo, Manduką ar Patapum, jos geriau paskirstys svorį ant klubų ir storos petnešos amortizuos spaudimą pečiams.
as neseniai isigijau manduca, tai daug kartu lengviau nesti vaikuti kaip kuprine, tai yra ant nugaros, nei ant klubo ar tuo labiau ant pilvo. Mano mergina uzaugo su babybjorn, bet manduca jai daug labiau patinka del kojyciu padeties. kai migdydavau (jau didesne) su babybjorn jai jau nepatikdavo kad kojytes taip nutysusios, ji vis bandydavo jas pakelt ir man tekdavo jas abi laikyti.. Ech tik dziaugiuosi, kad dazniausiai tolimesnius atstumus visad pasiimdavau vezima, nesyneje ramiai uzmigdavo, paguldydavau i vezima ir miegodavo ramiai ir patogiai. taip kazkaip neramu del stuburiuko ir pikta ant saves kad daugiau nepasidomejau pries perkant.
Vaikjuoste man atrode per sudetinga uzsiristi, reikejo pries gimdyma ja dometis o po gimdymo nebebuvo kada, o apie slinga is vis nezinojau...
Vaikjuoste man atrode per sudetinga uzsiristi, reikejo pries gimdyma ja dometis o po gimdymo nebebuvo kada, o apie slinga is vis nezinojau...
net pasimečiau ir nežinau, ką daryti, dabar kai mergytė laksto ir tik trumpai reikia panešti tai aš ir taip nešioju ant klubo, taip man lengviausia, tai maniau, kad jei dar į vaikmaišį įsimesčiau, dar lengviau būtų...
o dėl kuprinių visai abejoju, juk dar ir vaikjuostę turiu ir kažkiek galiu panešti, nemanau, kad kuprinės žymiai geriau
visai susipainiojau
QUOTE(man-patinka-tyla @ 2010 07 22, 21:40)
net pasimečiau ir nežinau, ką daryti, dabar kai mergytė laksto ir tik trumpai reikia panešti tai aš ir taip nešioju ant klubo, taip man lengviausia, tai maniau, kad jei dar į vaikmaišį įsimesčiau, dar lengviau būtų...
o dėl kuprinių visai abejoju, juk dar ir vaikjuostę turiu ir kažkiek galiu panešti, nemanau, kad kuprinės žymiai geriau
visai susipainiojau
aš savo vaiką šį kartą nešiojau būtent vaikmaišyje ir slinge, kai pasisiuvau tokį, kuris maximaliai plačiai prasiskleidžia ant peties. Čia svarbu, kad medžiaga būtų kuo platesnė, tada nenuspaudžia peties. Trukumas su kuprine - puiku jei reikia ilgai toli eiti, bet jeigu nori bendrauti su vaiku, važiuoti autobusu, daugiau mobilumo - ant klubo lengviau.
Gal turi platų šalį - toki kaip dabar madinga. Galima tiesiog mazgu surišti ir pabandyt panešioti. O kokios komplekcijos tu esi, kokio mzd dydžio reikėtų vaikmaišį? Kuriame mieste?
QUOTE(Natuke @ 2010 07 22, 22:48)
Mes randamės Kaune, o aš pati nesu iš menkųjų, drabužių dydis 42-44.
Gal neaiškiai nupasakojau savo situaciją - neieškočiau jau nieko savo mažylei, kadangi mielai pati žingsniuoja, o kai nežingsniuoja pasėdi ir vežimėlyje, tik kad laukia mūsų didelis išbandymas, nežinau kokiu būdu reikės nulaikyti kelias savaites išviso neleidžiant vaikščioti, tai noriu apsirūpinti visokia amunicija, kuri tik mums galėtų palengvinti gyvenimą
QUOTE(man-patinka-tyla @ 2010 07 23, 11:35)
Mes randamės Kaune, o aš pati nesu iš menkųjų, drabužių dydis 42-44.
Gal neaiškiai nupasakojau savo situaciją - neieškočiau jau nieko savo mažylei, kadangi mielai pati žingsniuoja, o kai nežingsniuoja pasėdi ir vežimėlyje, tik kad laukia mūsų didelis išbandymas, nežinau kokiu būdu reikės nulaikyti kelias savaites išviso neleidžiant vaikščioti, tai noriu apsirūpinti visokia amunicija, kuri tik mums galėtų palengvinti gyvenimą
tai mamos ir rašo - nešiojimui ant nugaros geriausiai tiktų kokia sukonstruota nešioklė su storu diržu - kaip ergo, manduka, yamo. Patapuma nepatarčiau, nes jis turi daugiau trukumų
nešiojimui ant klubo - pabandykit savo vaikjuostę - yra keli rišimai ant klubo ir su ja. Pagaliau galima juk surišti ją kaip trumpą arba kaip vaikmaišį, o likutį apvinuoti aplink save. Taip žinosit, ar jums toks nešiojimo būdas tinka, prieš perkant naują daiktą Taip pat panešiojimams ant klibo tiktų slingas - tik su dideliu vaiku ir ilgam neštiojimui ne visi tinka -
aš kaip kokia egoistė rekomenduočiau savo, kuris užsiliko pas mane nuo krautuvėlės laiku - nes peties klostės yra sukurtos taip, kad jas galima būtų labai plačiai praskleisti, tada problemų dėl pėčių kaip ir nera (daugiau gali būt su juosmeniu .
Aš su tokiu nešiojau savo mažąją į akropolį į vaikų čiuožimų trenirotes, jai buvo apie dvėjus metukus, bet ji lengvesnė turbūt. Iš kitos pusės, mano pėčiai ir juosmuo yra greičiausiai jau daug jautresni . Man taip tiko nešioti labiau negu ant nugaros su vaikjuoste arba nešiokle, nes tada galiu panešti iki taxi, po to išlipti iš mašinos, eiti per akropolį, ištraukti ją kol rengiu mažąjį, vėl įdėti, kai einam stebėti treniruotę... greitai ir mobiliai, per kažkokias minutes..
Taip pat dažnai nešiojau ja su savo skara - rebozo. Dėl to, kad kai ji eina pati, arba ją neša vyras, aš galiu jį užsimesti ant savęs ir nereikia niekur slėpti slingo ar kitos nešioklės
Su vaikjuoste nešiojant ant nugaros svoris pasiskirsto ne daug blogiau negu su sukonstruota nešiokle, tačiau yra daugiau terliojimosi, reikia daugiau praktikos. Taisykle tokia - kuo aukščiau yra vaikas, tuo lengviau yra nugarai. Geriausia pasistengti pririšti taip, kad vaikas matytų per jūsų pėtį, kitos mamos sugeba pririšti taip, kad mama galėtų atsisukus pabučiuoti (aš taip nemoku tačiau taip nešioti lengva tik jeigu vaikjuostė austa - su trikotažine nugara skaudės labaiu.
dar, sugalvokit kur nors pakabinti vaikjuoste, gausis supine - hamakas, gal bus pramoga mazytei, kol gales vaiksciot. Aš kabinu ant dviaukštės lovos - tarp primo ir antro aukšto . Taip pat kabindavom laukė ant laiptelių/vaivorykštės, ir ant tiesiog tų stulpų, skirtu kabinti virves drabužių džiovinimui
http://www.supermama...;#entry39033584
sioje temoje atsirado labai nebrangus patapumas - gal kas iesko
man-patinka-tyla
rašiau, kad nepatarčiau patapumo - bet pagalvojau, kad jo trukumai (negalima perkryžiuoti petnešų) svarbus tik smulkioms mamoms, nes jei esi neaukšta, su juo sunku kaip reikia pritraukti vaikutį prie mamos jums gal ir būtų kaip tik, ir investicijos nedidelės
sioje temoje atsirado labai nebrangus patapumas - gal kas iesko
man-patinka-tyla
rašiau, kad nepatarčiau patapumo - bet pagalvojau, kad jo trukumai (negalima perkryžiuoti petnešų) svarbus tik smulkioms mamoms, nes jei esi neaukšta, su juo sunku kaip reikia pritraukti vaikutį prie mamos jums gal ir būtų kaip tik, ir investicijos nedidelės
Turiu slingą jau
bandžiau šiandien įsidėti ir eiti į lauką deja nepavyko...kaip taisyklingai įsidėti? atsisėdau ant lovos ir bandžiau dėti, bet vaikas kažkaip giliai įsileido, ar taip turi būti, dėjau, kad veidu į viršų būtų paskui pasirodė, kad jis ten labai susirietęs, stuburiukas susilenkęs iškeliavom į lauką su vežimu
kaip išmokti susitvarkyti greitai
Papildyta:
Kai matote, yra oficialiame pranešime nurodyta ir teisinga padėtis - net ir horizontalia. Nors geriausia ir mažylį nešioti vertikaliai.
pasižiūrėjus į piešinukus, man gavosi kaip ketvirtas variantas labiau taip kažkaip vaikas įsmukęs
nors realiai man pirmas ir ketvirtas variantas labai panašūs- o vienas teisingas, kitas ne kuo jie skiriasi?
gal forume yra klaipėdiečių, kas jau išmoko ir gali patarti būčiau dėkinga
bandžiau šiandien įsidėti ir eiti į lauką deja nepavyko...kaip taisyklingai įsidėti? atsisėdau ant lovos ir bandžiau dėti, bet vaikas kažkaip giliai įsileido, ar taip turi būti, dėjau, kad veidu į viršų būtų paskui pasirodė, kad jis ten labai susirietęs, stuburiukas susilenkęs iškeliavom į lauką su vežimu
kaip išmokti susitvarkyti greitai
Papildyta:
QUOTE(Natuke @ 2010 07 12, 22:49)
Kai matote, yra oficialiame pranešime nurodyta ir teisinga padėtis - net ir horizontalia. Nors geriausia ir mažylį nešioti vertikaliai.
pasižiūrėjus į piešinukus, man gavosi kaip ketvirtas variantas labiau taip kažkaip vaikas įsmukęs
nors realiai man pirmas ir ketvirtas variantas labai panašūs- o vienas teisingas, kitas ne kuo jie skiriasi?
gal forume yra klaipėdiečių, kas jau išmoko ir gali patarti būčiau dėkinga