mes be nesiokles neissiverstumem, o ir merginai joje labai patinka, beto chirurgas patare del klubiuku ja kuo dazniau joje pasinesiot
Kai vaikelį laikome ant rankų, galime jį laikyti ir taisyklingai, ir netaisyklingai.
Tarkim, jei pasisodintumėm trijų mėnesių ant rankos, arba jei neprilaikytumėmė galvytės dviejų savaičių kūdikiui.
Nešioklėje tas pats.
Nekalbu apie "parduotuvines kengūras", kur vaikelio neįmanoma prisiveržti taisyklingai dėl jų konstrukcijos.
Kalbu apie slingus, vaikjuostes, mei tai ir meitai tipo konstruotas nešiokles.
Jose irgi galima netaisyklingai prisirišti.
Jei per laisvai, arba per žemai, jei lopšio pozoje slinge, kaip pavaizduota Natukes atsiųstame paveikslėlyje.
Kaskart prisijuosusios vaikelį priklausomai nuo jo amžiau patikriname ar prilaikoma galva, ar nėra tarpo tarp mamos ir vaikelio, t.y. ar jis nesukniubęs, ar plačiai išskėstos kojytės.
Jei netinkamai prisirišome - taisome.
Papildomas prilaikymas ranka nėra būtinas, jei teisingai prisijuosėme, tai kaip tik galėtų būti ženklas, kad dar netvirtai.
Geramama organizuoja mokymus patariu nuvykti kam neramu.
Tarkim, jei pasisodintumėm trijų mėnesių ant rankos, arba jei neprilaikytumėmė galvytės dviejų savaičių kūdikiui.
Nešioklėje tas pats.
Nekalbu apie "parduotuvines kengūras", kur vaikelio neįmanoma prisiveržti taisyklingai dėl jų konstrukcijos.
Kalbu apie slingus, vaikjuostes, mei tai ir meitai tipo konstruotas nešiokles.
Jose irgi galima netaisyklingai prisirišti.
Jei per laisvai, arba per žemai, jei lopšio pozoje slinge, kaip pavaizduota Natukes atsiųstame paveikslėlyje.
Kaskart prisijuosusios vaikelį priklausomai nuo jo amžiau patikriname ar prilaikoma galva, ar nėra tarpo tarp mamos ir vaikelio, t.y. ar jis nesukniubęs, ar plačiai išskėstos kojytės.
Jei netinkamai prisirišome - taisome.
Papildomas prilaikymas ranka nėra būtinas, jei teisingai prisijuosėme, tai kaip tik galėtų būti ženklas, kad dar netvirtai.
Geramama organizuoja mokymus patariu nuvykti kam neramu.
QUOTE(SUPERŽMONA @ 2010 07 15, 11:20)
mes be nesiokles neissiverstumem, o ir merginai joje labai patinka, beto chirurgas patare del klubiuku ja kuo dazniau joje pasinesiot
O kokia jūsų nešioklė?
aš prilaikydavau gan dažnai kai mažoji buvo lopšio pozoje, prie kruties - nes ji nenorėjo medžiagos ant galvytės, turėdavau galvą ištraukti ir laikyti ant alkunės, taip buvo patogiau ją nešioti ir maitinti ir taip ji būdavo mažiau susirietusi, kas taip pat svarbu bei jautėsi saugiau, nes jautė mano rankas
Manau, kad dėl padėties ir dėl saugumo dabar bus daug ir ilgai diskutuojama.
Čia gražus straipsnis apie padėtis: Strollers, Baby Carriers, and Infant Stress: Horizontal Versus Upright Transport in Early Infancy
Čia gražus straipsnis apie padėtis: Strollers, Baby Carriers, and Infant Stress: Horizontal Versus Upright Transport in Early Infancy
Patyrusios prašau patarkit: buvau nusprendusi pirkti mei tai, nes mano leliukas - tikras rankinukas.esam be automobilio, tai tenka daug pakeliauti viesaisiais transportais, tai maniau bus patogiau nei su vezimu..o ir vezime ne visada guli, prasos paimamas ant ranku..zinoma prisiskaiciau visur kaip tai yra gerai ir t.t. bet kaip kvaile paklausiau savo pediatres nuomones. ji grieztai pasake NE, atseit labai kenkia ir t.t.
tai dabar esu visiskai pasimetus: tai tos nesiokles yra gerai, ar kenkia visdelto? jus cia matau daugiau apie slingus diskutuojat, bet gal ir apie mei tai kanors patarsit (mazyliui db jau tuoj du menesiai)
tai dabar esu visiskai pasimetus: tai tos nesiokles yra gerai, ar kenkia visdelto? jus cia matau daugiau apie slingus diskutuojat, bet gal ir apie mei tai kanors patarsit (mazyliui db jau tuoj du menesiai)
QUOTE(niurzga123 @ 2010 07 16, 23:30)
Patyrusios prašau patarkit: buvau nusprendusi pirkti mei tai, nes mano leliukas - tikras rankinukas.esam be automobilio, tai tenka daug pakeliauti viesaisiais transportais, tai maniau bus patogiau nei su vezimu..o ir vezime ne visada guli, prasos paimamas ant ranku..zinoma prisiskaiciau visur kaip tai yra gerai ir t.t. bet kaip kvaile paklausiau savo pediatres nuomones. ji grieztai pasake NE, atseit labai kenkia ir t.t.
Konkrečiai apie mei tai neklausiau , bet viena patikima ortopedė mums patarė kuo daugiau nešioti, jos žodžiais tariant, "kaip nešioja afrikietės" (dukrytei tada buvo 3 mėn.). Įdomu kiek jūsų pediatrė išmano apie medžiagines nešiokles - jei nelabai skiria net jų tipų, kompetencija šiuo klausimu drįsčiau suabejoti, nors gal ir domisi žmogus - bent man nėra tekę girdėti, kad mei tai kažkuo būtų blogai. Turiu savos gamybos slingą, bet nenaudoju (bent kol kas), nes vis atrodo, kad gal nelabai taisyklingai man pavyksta su juo apsieiti , o trikotažinėje vaikjuostėje dukrytę nešioju drąsiai be jokių kirbančių abejonių, nes kojytės tikrai plačiai, kūnelis nesusmukęs, o ir šiaip jaučiasi ji ten kuo puikiausiai (neskaitant, kaip jau minėjau, karščio). Beje apie mei tai kažkada irgi galvojau, nes ji, kaip aš sakau, civilizuočiausiai atrodo , bet dabar ir poreikio nebėra - ir su ta "necivilizuota" vaikjuoste jaučiuosi ganėtinai neblogai (sakyčiau populiarėjantis dalykas, tai kuo toliau, tuo mažiau kels praeivių nuostabą ).
QUOTE(niurzga123 @ 2010 07 16, 22:30)
Mūsų terapeutės pirmieji žodžiai buvo kai pirmą kartą pamatė mus - mažylis buvo nešioklėje, kai grįžom iš JAV - NA JUK NEGALIMA TAIP . Bet ji jau pagyvenusi moteriškė, dirba labiausiai su suaugusiais, perpildyta visada pas ja, ir tikrai ne šeimų su kūdikiais iš kur jai žinoti apie tas naujienas .
O bendras požiuris į nešioklės visada buvo toks - bet jis labiausiai tinka toms kenguroms kaip tomi, womar ir panašiom - nes jos jau LT seniai ir žinoma kas ten blogai, o slingai yra visai neseniai ir tik dabar pradėjo populiarėt.
Kaip ne keista, Šilutės gydytoja, jauna, neseniai grįžusi po mokslų Kaune labai pritarė ir net pati pasakė, kad čia gerai klubams, reiškia šviečiasi žmogus . Taip pat asociacijos už vaikų nešiojimą aktyviystės neše nešioklės pas viena geriausių Vilniaus ortopedų ir jis taip pat patvirtino, kad galima taip nešioti kūdikius.
QUOTE(Natuke @ 2010 07 12, 16:40)
o kaip pati vaikjuostė vadinasi?
kuo aukščiau pririštas vaikutis, tuo mažiau skauda nugara. Gal galėtumet nutrauką įdėt, kad matytusi kaip viskas atrodo Galima į a/z arba e-pasta kolnata at gmail.com
kuo aukščiau pririštas vaikutis, tuo mažiau skauda nugara. Gal galėtumet nutrauką įdėt, kad matytusi kaip viskas atrodo Galima į a/z arba e-pasta kolnata at gmail.com
vaikjuoste tai pirkau per neta,is siuvancio zmogaus,tai matyt jei siuna,tai turetu gera trikotaza parinkt.na matyt jei neturi smukti su trikotazine,tai gal tikrai kazka blogai uzrisam,mokinames tik
vat su vaikjuoste kai aukstai prisirisam,tai neskauda nugaros,o su slingu (net jei aukstai kaip man atrodo),skauda..kai prisruosiu nusifotkint, atsiusiu foto
QUOTE(agnuske @ 2010 07 18, 11:27)
vaikjuoste tai pirkau per neta,is siuvancio zmogaus,tai matyt jei siuna,tai turetu gera trikotaza parinkt.na matyt jei neturi smukti su trikotazine,tai gal tikrai kazka blogai uzrisam,mokinames tik
vat su vaikjuoste kai aukstai prisirisam,tai neskauda nugaros,o su slingu (net jei aukstai kaip man atrodo),skauda..kai prisruosiu nusifotkint, atsiusiu foto
imeskit nuoroda, kas siuna
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 07 18, 18:15)
o vaikjuostė tinka mažam kūdikėliui? mums 1 mėnesiukas
tiesą pasakius, visiškai susivėliau skaitydam šią temą- nebesusigaudau, ką rinktis- slingą, mei tai ar vaikjuostę
tiesą pasakius, visiškai susivėliau skaitydam šią temą- nebesusigaudau, ką rinktis- slingą, mei tai ar vaikjuostę
vaikjuoste tinka