Ir dar:
Nešioklių mokytoja tikrai yra Kaune, tačiau ji pati su keliais vaikučiais ir jai sunku apsilankyt pas mus taip pat kaip ir man pas ją.
Natuke - parašykit man į AŽ, kai planuosit prasukti pro Kauną - jeigu tik yra galimybė susikabint abi panas - aš už
VAri - Freiko pagalvėlės mums neskyrė, progresas irgi į gerą pusę. Ačiū už sauskelnių idėją
QUOTE(VAri @ 2010 06 02, 15:26)
Sėkmės
dar patarsiu naudoti bent vienu dydžiu didesnes sauskelnes (galima ir dviem, jeigu avarijos nevyks), nes tada automatiškai merginos negalės labai smarkiai suglausti kojų
dar patarsiu naudoti bent vienu dydžiu didesnes sauskelnes (galima ir dviem, jeigu avarijos nevyks), nes tada automatiškai merginos negalės labai smarkiai suglausti kojų
su medziaginem sauskelnem turbut butu dar geriau nes jas naudojant gi vis tiek dar placiau tarp kojyciu buna.
QUOTE(bim-bam @ 2010 06 02, 21:29)
su medziaginem sauskelnem turbut butu dar geriau nes jas naudojant gi vis tiek dar placiau tarp kojyciu buna.
Ar turi omeny daugkartines iš serijos " trys viename" ar bet kokias daugkartines sauskelnes?
Vari, o kodėl tau atrodo, kad singe nepakankamai praskėstos kojos? ar skaitei kur nors tokią mintį ar tai tavo asmeninė nuomonė?
Man regis taisyklingai įsodinus vaiką slinge vertikaliai, kaip ir vaikjuostėje ar mei tai kojytės toje pačioje padėtyje būna.
Sveikos,
iš karto atsiprašau, kad ne į temą, bet daugiau nesugalvojau kur čia, supermamoje, tokį daiktą pasiūlyti, nes labai specifinis.
Didymos striukė vaikui nešioti, tokia kaip čia
Norėčiau 70 lt (mokėjau 699 lt).
Jei ką domina - rašykite asmeniškai.
Dar kartą atsiprašau, kad įsiterpiau.
Kad būtų bent kiek į temą - man jau su antru vaiku nėr vis gi nieko geriau nei Didymos vaikjuostės - įtariu, neparduosiu niekada, vėliau kaip hamaką naudosiu vaikams
iš karto atsiprašau, kad ne į temą, bet daugiau nesugalvojau kur čia, supermamoje, tokį daiktą pasiūlyti, nes labai specifinis.
Didymos striukė vaikui nešioti, tokia kaip čia
Norėčiau 70 lt (mokėjau 699 lt).
Jei ką domina - rašykite asmeniškai.
Dar kartą atsiprašau, kad įsiterpiau.
Kad būtų bent kiek į temą - man jau su antru vaiku nėr vis gi nieko geriau nei Didymos vaikjuostės - įtariu, neparduosiu niekada, vėliau kaip hamaką naudosiu vaikams
QUOTE(bim-bam @ 2010 06 02, 22:29)
Manau, kad gali būti. Medžiaginės sauskelnės taip pat skirtingų dydžių būna. Pati nenaudojau, tai tik iš draugių patirties žinau.
Mano mergina buvo kurį laiką su gipsu, tai medžiaginių net ir negalėjom naudoti, nes nebuvo galima šlapinti gipso. Taip ir liko šitas klausimas toliau nenagrinėjamas.
Manau priklauso nuo tėvų, ką naudoja, pagal tai ir renkasi
QUOTE(Vaganė @ 2010 06 02, 23:00)
Vari, o kodėl tau atrodo, kad singe nepakankamai praskėstos kojos? ar skaitei kur nors tokią mintį ar tai tavo asmeninė nuomonė?
Man regis taisyklingai įsodinus vaiką slinge vertikaliai, kaip ir vaikjuostėje ar mei tai kojytės toje pačioje padėtyje būna.
Iš savo patirties. Pasikartosiu, mano vaikas buvo maksimaliai fiksuotoje padėtyje, po to Freikas, po to masažai ir gydomosios mankštos. Todėl žinau kaip ta geriausia padėtis atrodo. Ir ji yra tokia "varliuko poza maxi". Iš mano patirties, slingas prasčiausiai suteikia šitą galimybę. Naudojau vaikjuostę nuo 2 iki 3 savaičių, o po to vėl nuo maždaug 3 mėn., mei tai naudojau nuo 7 mėn. ir kokių 10 mėn. perėmiau slingą. Taip, jis patogus trumpiems išėjimams, bet tos maximalios gerosios, kažkiek gydomosios padėties nesuteikia. Bet žinoma, sveikam vaikui padėtis jame yra taisyklinga ir nedaranti žalos.
QUOTE(Vaganė @ 2010 06 02, 21:00)
Ar turi omeny daugkartines iš serijos " trys viename" ar bet kokias daugkartines sauskelnes?
turejau galvoje bet kokias daugkartines sauskelnes
Iš tiesų slinge fiksuoti vertikalią padėtį su maksimalai taisyklinga kojų padėtimi ilgam laikui galima Adomėliui (mano demonstracinei lėlei ) arba labai ramiam vaikui iki pusmečio arba sėdinčiam vaikui. O jeigu mažiukas nirgza, muistosi ir yra nepatenkintas, tuomet taisyklingą padėtį slinge reikia nuolatos taisyti. Viakjuostė ir mei tai taisyklingą padėtį fiksuoja užtikrintai. Dar svarbu mei tai nešioklės plotis. Jei bus per siaura arba labai per plati, gali būti ne kas.
Selene, aš su kolege kitą ketvirtadienį važiuosim į Telšius. Susirašykim, gal užsuksim ir pas jus
Selene, aš su kolege kitą ketvirtadienį važiuosim į Telšius. Susirašykim, gal užsuksim ir pas jus
QUOTE(bim-bam @ 2010 06 02, 23:40)
turejau galvoje bet kokias daugkartines sauskelnes
Nors ir naudojau medžiagines sauskelnes, net į galvą neatėjo kad jos platesnės per klyną ar kad nuo to kojytės labiau išsiskėčia
Vari naudojant vilnones kelnytes ant vystyklų, impregnuotas lanolinu, arba kokias nors prilaikančias spec. kelnytes neprabėga skystis kiaurai. Na ne daugiau nei per įprastas vienkartines sauskelnes ar jų šoną.
mažyle ant klubo rebozo:
priekyje slinge:
abėjose nuotraukose kūdikiui apie du mėn.
Sakykim taip, jeigu vaikas ant klubo/priekyje slinge yra ne taisiklingoj "varliuko" pozicijoje, jis yra neteisingai pririštas - išimtys - lopšys, kurį tikrai negalima naudoti jei yra problemų su klubais. Šiaip pritariu Raidelėm dėl mei tai ir vaikjuostės. Iš tikrųjų būtų gerai jums susitikti, nes aš važiuosiu dar negreitai, gal už mėnesio ir ilgiau.
priekyje slinge:
abėjose nuotraukose kūdikiui apie du mėn.
Sakykim taip, jeigu vaikas ant klubo/priekyje slinge yra ne taisiklingoj "varliuko" pozicijoje, jis yra neteisingai pririštas - išimtys - lopšys, kurį tikrai negalima naudoti jei yra problemų su klubais. Šiaip pritariu Raidelėm dėl mei tai ir vaikjuostės. Iš tikrųjų būtų gerai jums susitikti, nes aš važiuosiu dar negreitai, gal už mėnesio ir ilgiau.
QUOTE(Vaganė @ 2010 06 03, 08:40)
Vari naudojant vilnones kelnytes ant vystyklų, impregnuotas lanolinu, arba kokias nors prilaikančias spec. kelnytes neprabėga skystis kiaurai. Na ne daugiau nei per įprastas vienkartines sauskelnes ar jų šoną.
Įdedu vaizdinę medžiagą, nemačius gal sunku įsivaizduoti kaip tas gipsavimas atrodo. Dabar jau turėtų būti aiškiau kodėl daugkartinių medžiaginių sauskelnių vartojimas būtų komplikuotas. Juolab, kad nesu jų gerbėja ir išeičių neieškojau. Tuo etapu auginimas ir taip buvo pakankamai apsunkintas. Nes kaip elgiasi 3-9 savaičių kūdikis tokioje fiksacijoje galima įsivaizduoti kogero
Be to foto matosi labai gerai kaip atrodo tas "maksimalus varliukas". Į Natukės įdetas foto nepanašu, ar ne? Pagal foto galiu pasakyti, kad iškėtimas nėra pakankamas, keliukai "nori suktis" į vidų, o turėtų kuo labiau žiūrėti į išorę. Be to Raideles, kaip visada, labai teisingai parašė esmę. Esu mačiusi ramių vaikų keletą. Bet mūsų ortopedė sako, kad tokie vaikai kaip maniškė ir vėliau išlieka irzlesni, truputį išderinti, tai tikrai ne "kaip pasodinai taip ir sėdi" variantas.
Dar pridursiu, kad slinge kojos negali pakankamai "makaluotis". Kas taip pat yra svarbu. Todėl, kad dažniausiai kartu su displazija būna ir vienos ar abiejų pusių padidėjęs raumenų tonusas. Vaikjuostėje ir mei tai kojytės "tabaluoja" laisvai.
Merginos, o tai slingas ir gulima pozicija visai mazam kudikeliui yra visiskai nepriimtinas dalykas? Pasiskolinau slinga, maniau, pabandysiu pacioj pradzioj tokiam "naminiam" nesiojimui, zinoma, jeigu vaikutis bus is tu, kurie nori buti nesiojami. Turiu ir vaikjuoste, bet kazkaip galvojau, kad su slingu is pradziu su visai mazu butu paprasciau.
Na, siaip ar taip, kaip jau bus vaikelis, skambinsiu del "oficialiu" konsultaciju
Na, siaip ar taip, kaip jau bus vaikelis, skambinsiu del "oficialiu" konsultaciju