Įkraunama...
Įkraunama...

Medžiaginės nešioklės: slingai, vaikmaišiai,

QUOTE(Natuke @ 2010 04 14, 18:50)
kitos nešioklės skiriasi nuo Yamo labiausiai tuo, kad su jom galima nešioti nuo gimimo - na jie turi įsegtuvus, kitus įsigudrinimus - pvz manduka turį spec įdekliuką, kuris leidžia palikti kojytės viduje, jos nugarytė reguliojasi, gali būti pamažinta, ergo turi taip pat tokį dėkliuką, bet man atrodo, manducos variantas patogesnis  g.gif. O visa kita - beveik tas pat. Yamo yra lengvesnė pati, užima mažiau vietos, o kai kurie mandukos/ergo privalumai penkių mėn mažyliui yra neaktualios.

Vat pvz patapumas labai atsilieka nuo kitų nešioklių, nes jis tinka tik t.t. sudėjimo mamoms - jei esi pvz žemo ugio, siauru pėčių - negalėsi nešioti, nes petnešų neišeina atsegti - jų negalima sukrižiuoti, arba sumažinti taip, kad tiktu smulkesnio sudėjimo mamoms. Taip pat su patapumu negalima nešioti ant klubo, o su yamo/ergo/manduka - galima.

Dar yra bondolino - taip pat neblogas variantas, jeigu turit problėmų su pėtims - ji yra geriausia, nes laabai paminkštintos petnešos. Tiesa, ji yra iš dalies rišama, bet tai tik pliusas, nes patogiau reguliojasi  wub.gif

Ir mamytės, gal kas išbandėt štą, lietuvišką variantą? Atrodo, galima net pasiskolinti savaitei pabandymui. Gal kas jau turi atsiliepimų - nes aš dar jos nečiupinėjau.
http://www.babysling..._nuotraukos.php
Papildyta:

kokį "pėtį" darysi?

Natuke, aciu labai uz patarimus!
Panasu, kad man tikrai tinkamesnis variantas yra Yamo mirksiukas.gif , ir kainuoja pigiau. Gal Jus esate ji turejusi? Tik del vieno dalyko turiu abejoniu - manducos aprasyme nurodoma, kad galima paaukstinti nugarele, pvz. kai vaikas miega (itariu, kad ir Ergo bus tas pats). O Yamo, kiek suprantu, to neturi. Ar tai nera rimtas trukumas? Ar Yamo nugarele pakankamai auksta, kad nereikia to paaukstinimo?
Man daugiausia reikia nesiokles dviem "progom" - namuose, nes vaikas megsta buti ant ranku, ir kelionems - megstam su vyru isvykas i kalnus ir kitokius zygius, tai del to antro varianto klausiu, ar bus patogu nesti Yamo mieganti vaika?
Atsakyti
QUOTE(Augale @ 2010 04 14, 19:00)
Natuke, aciu labai uz patarimus!
Panasu, kad man tikrai tinkamesnis variantas yra Yamo  mirksiukas.gif , ir kainuoja pigiau. Gal Jus esate ji turejusi?  Tik del vieno dalyko turiu abejoniu - manducos aprasyme nurodoma, kad galima paaukstinti nugarele, pvz. kai vaikas miega (itariu, kad ir Ergo bus tas pats). O Yamo, kiek suprantu, to neturi. Ar tai nera rimtas trukumas? Ar Yamo nugarele pakankamai auksta, kad nereikia to paaukstinimo?
Man daugiausia reikia nesiokles dviem "progom" - namuose, nes vaikas megsta buti ant ranku, ir kelionems - megstam su vyru isvykas i kalnus ir kitokius zygius, tai del to antro varianto klausiu, ar bus patogu nesti Yamo mieganti vaika?

ergo nugarytė nereguliojasi

visos nešiokles turi ilgas nugarlėles ir kapiušonus, kurie saugiai paremia miegančio vaiko galvutę
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 04 14, 20:07)
ergo nugarytė nereguliojasi

visos nešiokles turi ilgas nugarlėles ir kapiušonus, kurie saugiai paremia miegančio vaiko galvutę
user posted image

Aciu uzamus atsakymus! 4u:
Tuomet neverta permoket, rytoj vaziuosiu apziuret Yamo, gal ir isigysiu iskart biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2010 04 14, 10:52)
tik niuansas tas kad ji labai nemėgsta būti nešiojama gulimoj padėtį...
parduotuveser tai brangoka, debent SM mamos siuva. O ar labai skirias jų siūti ir parduotuvių? į kokius niuansus turėčiau atsižvelgt?

Slinge su ziedais galite bandyti nesioti vertikalioje padetyje (vaiko svoris pasiskirsto per klubas, uzpakaliuka ir nugara; t.y. svoris nespaus i tarpviete ir kruvis neatiteks vien stuburo apaciai; t.y. "sedejimas" slinge nera tas pats kaip sedejimas ant kedes).

Egzistuoja nuomone, kad geriausias slingas gaunasi is zakardines medziagos: nesitempa i ploti ir i auksti, bet tempiasi per diagonale, tai reiskia, kad medziaga yra paklusnesne risimo metu (pvz., nera slidi), risimas laikosi tvirtai, o vaikas tuo tarpu yra apglebtas audiniu labai glaudziai.

Pasiutas is nezakardines medvilnes ir/arba lino slingas netures sitokiu zakardinio slingo savybiu. Naujagimio mamai, gal, dideles reiksmes tai netures, bet po kai kurios ribos (subjektyvus kriterijus, sunku nurodyti, kiek butent kg) medziaga prades spausti peti, vaika trauks labiau zemyn.

Tai protinga teorija. Praktikoje naudoju viena nezakardini slinga su ziedais, 10 kg galu panesioti iki 30 min, todel svajoju pasiuti slinga is buvusios vaikjuostes smile.gif Arba pirksiu gatava, zakardini, is zinomo gamintojo.
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 04 14, 11:42)
(...)
tik žiedus vis tiek reikės su mašina įsiūti, kad tvirtumo užtektų.
(...)

O gal tvirtumo uzteks?.. As pagal viena is savo "slingoprojektu" planuoju ziedus neisiuti, o kisti, instrukcija zr., pvz., cia http://www.didymos.d...l/ringtrick.htm
Jei bus vis del to negerai, na, tai tada isiusiu g.gif
Atsakyti
Sveiki,
gal yra mamu, isbandziusiu nesiokles - Manduca, Yamo ar pan. kelionese su didesniais vaikuciais? Musiskiui 10 men. ir sveriam apie 11 kg. Vasara ir rudeni planuojam pakeliaut (jau bus virs metuku), tai svarstau isigyt nesiokle, nes turbut vezimukas nelabai patogu? Iki kiek metu/kg nesiojami vaikai vidutiniskai nesioklese?
Atsakyti
QUOTE(giedrulia77 @ 2010 04 15, 12:39)
Sveiki,
gal yra mamu, isbandziusiu nesiokles - Manduca, Yamo ar pan. kelionese su didesniais vaikuciais? Musiskiui 10 men. ir sveriam apie 11 kg. Vasara ir rudeni planuojam pakeliaut (jau bus virs metuku), tai svarstau isigyt nesiokle, nes turbut vezimukas nelabai patogu? Iki kiek metu/kg nesiojami vaikai vidutiniskai nesioklese?

aš iki šiol nešioju wub.gif keliauti bus tikrai patogiau su nešiokle. Apie nešynių skirtumus rašiau truputi aukščiau
Atsakyti
QUOTE(giedrulia77 @ 2010 04 15, 12:39)
Sveiki,

Mes savo mažiausiąjį nešiojome praėjusią vasarą kalnuose su Manduca. Jam buvo 2,5 metų ir nepamenu kiek svėrė. Kelias dienas nešėm beveik po 7 val. pamainom su vyru. Buvom patenkinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2010 04 15, 18:41)
Mes savo mažiausiąjį nešiojome praėjusią vasarą kalnuose su Manduca. Jam buvo 2,5 metų ir nepamenu kiek svėrė. Kelias dienas nešėm beveik po 7 val. pamainom su vyru. Buvom patenkinti smile.gif

o tavo mažiausias atrodo net 6 men jau mzd 9 kg svėrė? wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 15 balandžio 2010 - 19:07
Raideles, Natuke
Aciu 4u.gif

O kaip su miegu? Buvau rudeni pasiemus Manduca pabandyti, tai maziukas iskart uzmigdavo, bet kai didesni vaikai ir pvz. miegelio nori - patogu jiems miegot ten? Ir kiek zinau, nelabai atsises tetis ar mama su nesyne, ar klystu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulia77: 15 balandžio 2010 - 21:42
QUOTE(UpeJura @ 2010 04 14, 18:59)
Pirkau slinga su ziedais (Linalaps is vaikams.eu) kai tik gime dukra. Nezinau, ar as nemoku jos ideti, kad galva kazkaip sulinksta i sona, ar taip turi buti, bet mazei nepatinka. Netarnauja man slingas, nors ir kaip noreciau. O migdyti tenka ant ranku pastoviai, tai beveik nieko namie nenuveikiu. Maniskei reikia, kad ji stabiliai jaustusi gulimoj padety. Turiu ir BabyBjorn nesiokle, bet kol kas irgi pinigai vejais, nes ten staciom nesiojamas kudikis. Na bet si dar gal pravers ateity...

Gal kas patartu, ka galima isigyti, kad palengvetu mano dalia? Slinga su ziedais sutikciau ismainyti i kokia tinkamesne (net nezinau kokia biggrin.gif) man nesiokle, arba pigiai parduociau, vis vien guli po stalu...

UpeJura, uzjauciu Jums g.gif Pasiskaiciau apie Linalaps slingus -- gera audinio sudetis (turint omenyje artejancia vasara), ziedai nemazi. Bet itariu, kad medziaga nera paklusni. Gal, padetu isskalbti pora kartu, palyginti (tai ir pardaveju tinklapyje patariama)?

Siaip, vaiko padetis slinge turetu beveik nesiskirti nuo padeties mamos rankose. Reiskia, kaz kas ne tas pas jus su mazyle gaunasi.

Manyciau, geriausia (nervu ir laiko atzvilgiu) iseitis jums abiem butu pakviesti i svecius konsultanta su kruva visokiu nesiokliu, kad padetu jums: 1) susidoroti su jusu slingu ir 2) duotu pabandyti, su komentarais ir paaiskinimais, kitas nesiokles. Nes pirkti bandymams ta/ana -- brangiai iseis.

Nedrisiu siulyti, kokia kita nesiokle galima butu isigyti, nes slingas su ziedais turi gana paklusnaus pagalbininko reputacija... Sukasi galvoj, kad jums su mazyle tiktu koksai nors trikotazas (labai minksta, glaudu, bet vaikas is jo greit uzaugs). Zodziu, no pasaran!

Atsakyti
QUOTE(UpeJura @ 2010 04 14, 18:59)
Pirkau slinga su ziedais (Linalaps is vaikams.eu) kai tik gime dukra. Nezinau, ar as nemoku jos ideti, kad galva kazkaip sulinksta i sona, ar taip turi buti, bet mazei nepatinka. Netarnauja man slingas, nors ir kaip noreciau. O migdyti tenka ant ranku pastoviai, tai beveik nieko namie nenuveikiu. Maniskei reikia, kad ji stabiliai jaustusi gulimoj padety. Turiu ir BabyBjorn nesiokle, bet kol kas irgi pinigai vejais, nes ten staciom nesiojamas kudikis. Na bet si dar gal pravers ateity...

Gal kas patartu, ka galima isigyti, kad palengvetu mano dalia? Slinga su ziedais sutikciau ismainyti i kokia tinkamesne (net nezinau kokia biggrin.gif) man nesiokle, arba pigiai parduociau, vis vien guli po stalu...

Kaip aš čia praleidžiau biggrin.gif
o kaip jus nešiojat slinge? kur mažylės galvą - ten kur žiedai ar kitoje pusėje? Gal verta dar pabandyt?

Aš dažniausiai kai maitinau slinge, guldžiau kitoje pusėje nuo žiedų - nes ten geriau prieina prie kruties ir medžiagos ant galvutės nedėjau - ištraukdavau galvytę ir paremdavau ją alkune - nes mažė nenorėjo, kad jos galvytė būtų viduje. Likusią medžiagą įtempdavau, kad būtų patogu, kojytės taip pat gali truputi kabėti, bet svarbu, kad slingas uždengtų ir paremtu mzd iki keliukų - kad būtų suformuotas kaip hamakėlis arba "maišiukas". Tada maitindavau - taip buvo labai patogu, nes praktiškai ji buvo kaip ant rankų ir prie kruties wink.gif be ypatingos įtampos iš mano pusės biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(giedrulia77 @ 2010 04 15, 21:38)
Raideles, Natuke
Aciu  4u.gif

O kaip su miegu? Buvau rudeni pasiemus Manduca pabandyti, tai maziukas iskart uzmigdavo, bet kai didesni vaikai ir pvz. miegelio nori - patogu jiems miegot ten? Ir kiek zinau, nelabai atsises tetis ar mama su nesyne, ar klystu?

na jeigu ant nugaros - gali sedėti, bet neasiremsi smile.gif o priekyje su mažučių - galima sėdėt. O vat dėl miego - na miega ten mažyliai, bet man asmeniškai labiau patinka kai jie miega vaikjuostėje - ji atrodo minkštesnė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Wikka @ 2010 04 15, 00:52)
Egzistuoja nuomone, kad geriausias slingas gaunasi is zakardines medziagos: nesitempa i ploti ir i auksti, bet tempiasi per diagonale, tai reiskia, kad medziaga yra paklusnesne risimo metu (pvz., nera slidi), risimas laikosi tvirtai, o vaikas tuo tarpu yra apglebtas audiniu labai glaudziai.

O gal kas galėtų tiksliau paaiškinti, kas tas žakardinis audinys? Visur rašoma apie jo ypatingą tempimąsi, bet vis tiek neįsivaizduoju, kaip jį atpažinti parduotuvėje tarp begalės audinių. g.gif

O kas dėl mano pirmojo blyno, tai jis dar labiau prisvilęs, nei tikėjausi... verysad.gif Bandžiau siūti pagal paprasčiausią schemą, kurią radau Raidelių bloge - pamaniau, jei ką - visada bus galima patobulinti, bet matyt mano medžiaga perstora mano žiedams, nes juose tiek viskas susibruka, kad ir abiem rankom sunku patraukti - ką jau bekalbėti apie reguliavimą viena ranka. Tai dabar nė nežinau, ar bandyt dar ką nors taisyti (tą įsiuvamą dalį gražiai suklostyti - mačiau internete tokių aprašymų), ar tiesiog pripažinti, kad reikia kitokio audinio. unsure.gif Nors vėlgi - jei dabar atmintis neapgauna, tai siūna mamos slingus ir būtent iš tokio audinio, vaikjuostę tai tikrai esu mačiusi. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 16 balandžio 2010 - 12:53