Įkraunama...
Įkraunama...

Medžiaginės nešioklės: slingai, vaikmaišiai,

aš vis rašau rašau ir netyčia ištrinu verysad.gif

norėjau pasakyt,akd išsprendžiau tą bėdą,kodėl man atrodo,akd negerai užsirišu vaikjuostę.mažoji kai įminga mėgsta į vieną pusę galvytę pasukti,todėl man dažnai atrodė,kad svoris nevienodai pasiskirsto.
šiaip vaikjuostę išmokau rištis stebėdama video,skaitydama instrukcijas..žodžiu besidomėdama.beje man labai padėjo jūsų forumas.
vaikjuostėje pirmąkart į laukelį išėjau būdami mėnesiuko su trupučiu...
vat tik vieną bėdą turiu,kad vaikjuostyė pas mane lininė tai yra nelabai elastinga...

šiaip naudojam tiek vežimuką tiek vaikjuostę.
viena pati einu su vaikjuoste,o jei eina kartu vyras tai jis ima vežimuką tada taip ar kitaip mano rankos laisvos būna mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2010 04 13, 14:08)
Mano mažajai jau 4 mėn, bet esu lygiai taip pat pasimetusi. Kai buvo 2 mėn, vis dėlto nutariau palaukti, nes negalėjau apsispręsti kas geriau... Dabar panelytė sveria jau 7 kg, o ne visur galiu tystis vežimą. (PVZ kai einu kur šalia: į svečius, polikliniką i pan.). Taigi domiuosi vėl iš naujo.
Vieną dieną skaitinėjau apie ergoBABY ir pan... bet dabar neinau ar ją pasirinkus reiktų to įdėklo naujagimiam, ar jau ne. Bet 5tariu tame įdėkle jai nepatiktų, nes nepratus.
Kakada domėjausi Mei Tai... - bet kakaip atrodo, kad į jį sėst mes dar per mažos ir t.t.
Nors esu mačius ir visai mauliukus nešiojamus babybjornuose ir pan
Kol išsirinksiu vaikui 18 sueis biggrin.gif

Tai gi nueikit į seminarą ir išsirinkit kas geriau g.gif pasimatuokit, pasirinkit pagal save smile.gif arba kur nors į parduotuvę, kur yra tokių nešioklių ir galima pasimatuoti - į kokį centriuką arba ekomamą. Vilniuje yra lengva rinktis, nes yra daug galimybių išbandyti, pasimatuoti.
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2010 04 13, 14:08)
Mano mažajai jau 4 mėn, bet esu lygiai taip pat pasimetusi. Kai buvo 2 mėn, vis dėlto nutariau palaukti, nes negalėjau apsispręsti kas geriau... Dabar panelytė sveria jau 7 kg, o ne visur galiu tystis vežimą. (PVZ kai einu kur šalia: į svečius, polikliniką i pan.). Taigi domiuosi vėl iš naujo.
Vieną dieną skaitinėjau apie ergoBABY ir pan... bet dabar neinau ar ją pasirinkus reiktų to įdėklo naujagimiam, ar jau ne. Bet 5tariu tame įdėkle jai nepatiktų, nes nepratus.
Kakada domėjausi Mei Tai... - bet kakaip atrodo, kad į jį sėst mes dar per mažos ir t.t.
Nors esu mačius ir visai mauliukus nešiojamus babybjornuose ir pan
Kol išsirinksiu vaikui 18 sueis biggrin.gif

Patarciau pabandyti slinga su ziedais. 4 men. vaikui jame turetu buti idomu (daug matyti ir galima bandyti siekti visokius daiktus rankomis) ir jauku (beveik mamos glebyje).

Pliusai:
didele tikimybe, kad vaikas bus pasodintas ortopediskai gerai net neturint nesiojimo patirties,
kainuos nebrangiai (nuo 60-70 lt),
tarnaus ilgai,
lengva ismokti naudotis,
uzima mazai vietos taseje ar tiesiog ant mamytes, kol vaikas bendrauja su daktarais etc.,
ypac gerai slingas su ziedais tinka, kai netoli reikia nueiti.

Minusai:
tikriausiai, turesite ne 2, o 1 laisva ranka (tiksliau, 1.5),
ant vienos peties sunkiau nesioti, negu ant 2.

Del kuprineliu, deja, nieko negaliu pasakyti, neturiu patirties; tikiuosi, kitos mamytes pasidalins su Jumis savo pamastymais mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Varliene @ 2010 04 13, 19:13)
(...)
vat tik vieną bėdą turiu,kad vaikjuostyė pas mane lininė tai yra nelabai elastinga...

šiaip naudojam tiek vežimuką tiek vaikjuostę.
viena pati einu su vaikjuoste,o jei eina kartu vyras tai jis ima vežimuką tada taip ar kitaip mano rankos laisvos būna  mirksiukas.gif

Vasara su linine vaikjuoste bus ne taip karsta bigsmile.gif

Maniau, kad vaiksciosime panasiai -- ant mamytes arba vezimelyje su teveleiu, bet iseina visada "ant": ant mamytes (nesiokleje) arba ant tevelio (ant pliku ranku) smile.gif
Atsakyti
Mėginsime šiandien prie jūros su vaikjuoste keliauti...
užtruktume maždau apie 4val,mėginsim ir maitinti... mirksiukas.gif

nors kažkada per 4val nė nesujudėjo miegojo sau šiltai ir buvo patenkinta,nei valgyt nieko nereikėjo g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
gal galetumete kas nors patarti - mano mazyliui 5 men., sveria 9 kg, tai nugara ir rankos jau nebeatlaiko, nusprendziau isigyti nesiokle. Is daugybes internete labiausiai patiko Ergobaby ir Manduca, na dar cia paskaicius pasirodo, kad ir Yamo yra i jas panasi. Tai tame ir problema - ka is ju pasirinkti, nes is aprasymu nelabai suprantu, kuo jos skiriasi, lyg ir funkcijos tokios pat, ir visos "teisingos". Gal kas nors esate bent dvi is ju isbande, arba siaip pasidalinkite patirtimi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Augale @ 2010 04 14, 09:00)
Sveikos mamytes,
gal galetumete kas nors patarti - mano mazyliui 5 men., sveria 9 kg, tai nugara ir rankos jau nebeatlaiko, nusprendziau isigyti nesiokle. Is daugybes internete labiausiai patiko Ergobaby ir Manduca, na dar cia paskaicius pasirodo, kad ir Yamo yra i jas panasi. Tai tame ir problema - ka is ju pasirinkti, nes is aprasymu nelabai suprantu, kuo jos skiriasi, lyg ir funkcijos tokios pat, ir visos "teisingos". Gal kas nors esate bent dvi is ju isbande, arba siaip pasidalinkite patirtimi  ax.gif

o kuriame mieste esate? Penkių men vaikučiui imčiau Yamo
Atsakyti
QUOTE(Wikka @ 2010 04 14, 01:33)
Patarciau pabandyti slinga su ziedais. 4 men. vaikui jame turetu buti idomu (daug matyti ir  galima bandyti siekti visokius daiktus rankomis) ir jauku (beveik mamos glebyje).

tik niuansas tas kad ji labai nemėgsta būti nešiojama gulimoj padėtį...
parduotuveser tai brangoka, debent SM mamos siuva. O ar labai skirias jų siūti ir parduotuvių? į kokius niuansus turėčiau atsižvelgt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 14 balandžio 2010 - 11:09
Ačiū už man skirtus patarimus - taip ir neužėjau padėkoti blush2.gif , bet tikrai pravertė, o svarbiausia - padrąsino. Visgi nusprendžiau pradėti nuo tų "šlepečių" hihihi.gif , t.y. slingo, nes kol kas svarbiausia namuose turėti bent (net! bigsmile.gif ) tą pusantros rankos biggrin.gif , o ateity bus galima ir apie tolesnes išvykas pagalvoti - tada gal ir vaikjuostei eilė ateis. ax.gif
Tik tas mano slingas kol kas tokioje tarpinėje gamybos stadijoje blush2.gif - vis nepavyksta ištaikyti valandžiukės, kad kas mažylę padabotų, o šalia miegančios su savo kledariuku siuvimo mašina perdaug triukšmaučiau. Tai jau beveik baigiu rankom pasisiūti iš nekantrumo biggrin.gif - tik žiedus vis tiek reikės su mašina įsiūti, kad tvirtumo užtektų.
QUOTE(srauni_upe @ 2010 04 14, 11:52)
tik niuansas tas kad ji labai nemėgsta būti nešiojama gulimoj padėtį...

g.gif Taigi slinge ir vertikalioje padėtyje galima nešioti. unsure.gif Kiek suprantu, ji net ir labiau rekomenduojama, tik gal išmokti sudėtingiau? g.gif Mano dukrytė irgi nelabai mėgsta ant rankų būti gulsčiai - bevelytų ir miegoti taip prie krūtinės prisiglaudusi. Gal aš perdaug optimistiškai galvoju, bet tikiuosi kaip tik taip išmokti nešioti ir slinge. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 14 balandžio 2010 - 11:50

o kuriame mieste esate? Penkių men vaikučiui imčiau Yamo
[/quote]

Esu is Vilniaus. O kodel Yamo? Man ju visu aprasymai labai panasus?
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 04 13, 21:31)
Tai gi nueikit į seminarą ir išsirinkit kas geriau  g.gif pasimatuokit, pasirinkit pagal save smile.gif arba kur nors į parduotuvę, kur yra tokių nešioklių ir galima pasimatuoti  - į kokį centriuką arba ekomamą. Vilniuje yra lengva rinktis, nes yra daug galimybių išbandyti, pasimatuoti.

jūsų tiesa, bandau užsirašyt smile.gif radau ką tais
Atsakyti
QUOTE(Augale @ 2010 04 14, 11:43)

Esu is Vilniaus.  O kodel Yamo? Man ju visu aprasymai labai panasus?

kitos nešioklės skiriasi nuo Yamo labiausiai tuo, kad su jom galima nešioti nuo gimimo - na jie turi įsegtuvus, kitus įsigudrinimus - pvz manduka turį spec įdekliuką, kuris leidžia palikti kojytės viduje, jos nugarytė reguliojasi, gali būti pamažinta, ergo turi taip pat tokį dėkliuką, bet man atrodo, manducos variantas patogesnis g.gif. O visa kita - beveik tas pat. Yamo yra lengvesnė pati, užima mažiau vietos, o kai kurie mandukos/ergo privalumai penkių mėn mažyliui yra neaktualios.

Vat pvz patapumas labai atsilieka nuo kitų nešioklių, nes jis tinka tik t.t. sudėjimo mamoms - jei esi pvz žemo ugio, siauru pėčių - negalėsi nešioti, nes petnešų neišeina atsegti - jų negalima sukrižiuoti, arba sumažinti taip, kad tiktu smulkesnio sudėjimo mamoms. Taip pat su patapumu negalima nešioti ant klubo, o su yamo/ergo/manduka - galima.

Dar yra bondolino - taip pat neblogas variantas, jeigu turit problėmų su pėtims - ji yra geriausia, nes laabai paminkštintos petnešos. Tiesa, ji yra iš dalies rišama, bet tai tik pliusas, nes patogiau reguliojasi wub.gif

Ir mamytės, gal kas išbandėt štą, lietuvišką variantą? Atrodo, galima net pasiskolinti savaitei pabandymui. Gal kas jau turi atsiliepimų - nes aš dar jos nečiupinėjau.
http://www.babysling..._nuotraukos.php

Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 04 14, 11:42)
Ačiū už man skirtus patarimus - taip ir neužėjau padėkoti blush2.gif , bet tikrai pravertė, o svarbiausia - padrąsino. Visgi nusprendžiau pradėti nuo tų "šlepečių" hihihi.gif , t.y. slingo, nes kol kas svarbiausia namuose turėti bent (net! bigsmile.gif ) tą pusantros rankos biggrin.gif , o ateity bus galima ir apie tolesnes išvykas pagalvoti - tada gal ir vaikjuostei eilė ateis. ax.gif
Tik tas mano slingas kol kas tokioje tarpinėje gamybos stadijoje blush2.gif - vis nepavyksta ištaikyti valandžiukės, kad kas mažylę padabotų, o šalia miegančios su savo kledariuku siuvimo mašina perdaug triukšmaučiau. Tai jau beveik baigiu rankom pasisiūti iš nekantrumo biggrin.gif - tik žiedus vis tiek reikės su mašina įsiūti, kad tvirtumo užtektų.

g.gif Taigi slinge ir vertikalioje padėtyje galima nešioti. unsure.gif Kiek suprantu, ji net ir labiau rekomenduojama, tik gal išmokti sudėtingiau? g.gif Mano dukrytė irgi nelabai mėgsta ant rankų būti gulsčiai - bevelytų ir miegoti taip prie krūtinės prisiglaudusi. Gal aš perdaug optimistiškai galvoju, bet tikiuosi kaip tik taip išmokti nešioti ir slinge. unsure.gif

kokį "pėtį" darysi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 14 balandžio 2010 - 17:55
Pirkau slinga su ziedais (Linalaps is vaikams.eu) kai tik gime dukra. Nezinau, ar as nemoku jos ideti, kad galva kazkaip sulinksta i sona, ar taip turi buti, bet mazei nepatinka. Netarnauja man slingas, nors ir kaip noreciau. O migdyti tenka ant ranku pastoviai, tai beveik nieko namie nenuveikiu. Maniskei reikia, kad ji stabiliai jaustusi gulimoj padety. Turiu ir BabyBjorn nesiokle, bet kol kas irgi pinigai vejais, nes ten staciom nesiojamas kudikis. Na bet si dar gal pravers ateity...

Gal kas patartu, ka galima isigyti, kad palengvetu mano dalia? Slinga su ziedais sutikciau ismainyti i kokia tinkamesne (net nezinau kokia biggrin.gif) man nesiokle, arba pigiai parduociau, vis vien guli po stalu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo UpeJura: 14 balandžio 2010 - 19:00