Mamytes, ka patartumete daryti su turima kengura. Ji netinkama, bebeconfort firmos, kudikis joje kabo ant klino. Pati nenaudosiu, turiu gera, o jei atiduosiu, juk paenksiu kazkieno kudikiui. Tai tik ismesti?
QUOTE(lietaus_alisa @ 2010 04 07, 11:04)
Mamytes, ka patartumete daryti su turima kengura. Ji netinkama, bebeconfort firmos, kudikis joje kabo ant klino. Pati nenaudosiu, turiu gera, o jei atiduosiu, juk paenksiu kazkieno kudikiui. Tai tik ismesti?
aš savo išmečiau į konteinerį nes negalėjau tokio šš padovanuot
Aišku, kad mest - tuo labiau, kad pati supranti, kad gali pakenkti
O aš pagaliau įsigijau Ergo Baby ir labai džiaugiuosi - jau ir užmigti mažiukė sugeba joje - dabar laukiu šiltesnių orų - į lauką keliausim
O aš pagaliau įsigijau Ergo Baby ir labai džiaugiuosi - jau ir užmigti mažiukė sugeba joje - dabar laukiu šiltesnių orų - į lauką keliausim
O as galvoju mei tai pirkt, suzavejo sita nesiokle, be to pastorejau, vaikjuoste nesueina
Kazkur skaiciau, kad vaikjuostej galima maitinti. ar tikrai? kokiu budu susirisus?
QUOTE(Felisė @ 2010 04 08, 11:08)
Kazkur skaiciau, kad vaikjuostej galima maitinti. ar tikrai? kokiu budu susirisus?
o koks vaikučio amžius
QUOTE(youste @ 2010 04 07, 15:29)
Aišku, kad mest - tuo labiau, kad pati supranti, kad gali pakenkti
Mes jau dabar einam pasivaikscioti su ergo baby, pati bunu su striuke, o kudikis su kombinezonu, kurio kojytese yra pakankamai vietos, nes kai praskieciu kojytes dedama kudiki i nesyne, kombinezone gali joms vietos pritrukti. Tai va, apsivelka ilgakoji kombinezona, stengiuosi, kad pedos ir blauzdos butu silciau aprengtos, o krutinyte vienu sluoksniu maziau, dar ziuriu, kad galvytes vejas nepasiektu, juk nebus tokios uzuovejos kaip vezime, bunam visuomet su gaubtu, ir kepuryte, dengiancia kakta. Jei pradeda pusti vejas, uzsegu dar nesynes gaubta. Kudikis lauke visada buna ramus, nors vezime visko budavo...
Papildyta:
QUOTE(Murlyka @ 2010 04 08, 12:05)
O as galvoju mei tai pirkt, suzavejo sita nesiokle, be to pastorejau, vaikjuoste nesueina
As taip pat mastau apie mei tai, vien del nesiojimo veiduku i pasauli. Man atrodo kad kitaip nelabai sugebesiu. O vaikjuoste pati siusiuos, gel net ir slinga meginsiu pasisiut.
Papildyta:
Siandien ejome skiepytis su ergo baby, nuejo pestute iki poliklinikos ir atgal, nebijojau kazkaip net po skiepo nesti, atsinesiau miegancia i namus, o pries tai parodziau medelius, upe... Sutikom lelyte nesama yamo nesyneje.
Papildyta:
QUOTE(youste @ 2010 04 07, 15:29)
Beje, kokia tu pirkai, organic ar tiesiog ergo baby?
QUOTE(Felisė @ 2010 04 08, 11:08)
Maitinti vaikjuosteje galima susirisus bet kokiu budu -- kad tik mamos krutine ir vaiko veidukas butu salia. T.y. savaime aisku, kad netinka pozicija "vaikas ant nugaros" + mamos apranga turi buti adekvati situacijai (dekolte (susegimas ir pan. is priekio), risimas NE ant mamos uzsegtos striukes ir t.t.)
Pvz., apie 1.5 men. vaikas vaikjuosteje dazani guli (pozicija "the cradle") = turi superprieiga prie krutines.
Vyresnis vaikas, tarkim, 8 men., nori ziureti i pasauli ir daznai sedi (pvz., pozicijose "the kangaroo carry" arba "the cross carry" etc.), o jo maitinanti mamyte, risant vaika, pasirupina, kad krutine butu lengvai pasiekiama (= vaikas sodinama priesais krutine, t.y. truputi zemiau, negu noretusi geresniam svorio pasiskirstymui. Arba aukstai, jei mama moka reikalui esant pakoreguoti vaiko auksti.)
wikka, o tu vaikjuostėje gulimoj padėty nešiojai?
Dabar Lietuvoje dažniausiai mokinama vertikali padėtis, nes ji yra saugesnė.
Mano nuomonė, tokį mažutį vaikjuostėje maitinti yra gan sunku, dėl to kad dar reikia mokiti paimti krutį, valgyti... o vaikjuostėje yra gan maža erdvė. Slinge maitinti yra daug patogiau.
Bet šiaip viskas yra įmanoma:
http://www.mamosrank...tapriekyje.html
čia yra videoinstrukcijų, kaip pririšti žindantį mažylį, arba tiesiog žindymo pozicijoje. Tačiau geriau dažniau nešioti vertikaliai, taip sveikiau klubams, geriau kvepavimui. Čia jau pritariu wikkai - reik išmokti truputi pakelti - nuleisti vaikutį. Kai vaikutis paaugs, su to problemų jau nebebus - jis pats mokės truputi nusilenkti ir pažysti.
Dabar Lietuvoje dažniausiai mokinama vertikali padėtis, nes ji yra saugesnė.
Mano nuomonė, tokį mažutį vaikjuostėje maitinti yra gan sunku, dėl to kad dar reikia mokiti paimti krutį, valgyti... o vaikjuostėje yra gan maža erdvė. Slinge maitinti yra daug patogiau.
Bet šiaip viskas yra įmanoma:
http://www.mamosrank...tapriekyje.html
čia yra videoinstrukcijų, kaip pririšti žindantį mažylį, arba tiesiog žindymo pozicijoje. Tačiau geriau dažniau nešioti vertikaliai, taip sveikiau klubams, geriau kvepavimui. Čia jau pritariu wikkai - reik išmokti truputi pakelti - nuleisti vaikutį. Kai vaikutis paaugs, su to problemų jau nebebus - jis pats mokės truputi nusilenkti ir pažysti.
QUOTE(Natuke @ 2010 04 09, 12:49)
Taip, pirmus menesius lauke nesiojau vaika dazniausiai gulimoje padetyje -- ir vaikjuosteje, ir slinge. Kai atsalo orai, nesiojau tik vaikjuosteje. Uzsirisdavome vaikui zindant. Tiesa sakant, kol neismokau greitai ristis, ir man, ir vaikui teko pasikankinti.
Saugumo priemones naudojau tokias:
keiciau kaire-desine (o kurios krutines yra eile -- i tai antra eile kreipiau demesi);
ziurejau, kad risimas netrukdytu matyti vaiko veiduka;
klausydavau kvepavima (tiksliau, jei kartais kvepavimas pasidarytu nesvarus -- va i tai buvau pasiruosus atkreipti demesi)
ir stengiausi uzsiristi iki tokio jausmo, lyg vaikas guli tiesiog mano rankose be nieko.
Dekoju uz klausima! Gal, kitoms mamytems bus naudinga susipazinti su mano atsakymu
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 04 06, 23:48)
Sveikos
Sąžiningai perskaičiau visą temą tikėdamasi, jog bent kiek paaiškės, nuo ko gi vis dėlto vertėtų pradėti visiškai "žaliems" tėveliams (su tokiu pat "žaliu" - kol kas nė 2 mėn. neturinčiu kūdikėliu), užsimaniusiems nešioklės, bet atrodo, kad dar labiau pasimečiau. Minėta buvo slingas arba mei tai, bet mei tai, kiek suprantu, irgi su išlygomis. Na kodėl ne vaikjuostė - kaip ir aišku. Bet visgi įdomu, ar įmanoma pakankamai gerai (svarbiausia žinoma - nepakenkiant mažyliui) įvaldyti tą naudojimosi nešiokle meną visiškai savarnakiškai, t.y. vien iš internetinių piešinių bei filmukų? Slingą atrodo nebūtų sudėtinga ir pasisiūti, bet ar nėra labai neprotinga iškart to imtis neišbandžius?
Sąžiningai perskaičiau visą temą tikėdamasi, jog bent kiek paaiškės, nuo ko gi vis dėlto vertėtų pradėti visiškai "žaliems" tėveliams (su tokiu pat "žaliu" - kol kas nė 2 mėn. neturinčiu kūdikėliu), užsimaniusiems nešioklės, bet atrodo, kad dar labiau pasimečiau. Minėta buvo slingas arba mei tai, bet mei tai, kiek suprantu, irgi su išlygomis. Na kodėl ne vaikjuostė - kaip ir aišku. Bet visgi įdomu, ar įmanoma pakankamai gerai (svarbiausia žinoma - nepakenkiant mažyliui) įvaldyti tą naudojimosi nešiokle meną visiškai savarnakiškai, t.y. vien iš internetinių piešinių bei filmukų? Slingą atrodo nebūtų sudėtinga ir pasisiūti, bet ar nėra labai neprotinga iškart to imtis neišbandžius?
Mano mažajai jau 4 mėn, bet esu lygiai taip pat pasimetusi. Kai buvo 2 mėn, vis dėlto nutariau palaukti, nes negalėjau apsispręsti kas geriau... Dabar panelytė sveria jau 7 kg, o ne visur galiu tystis vežimą. (PVZ kai einu kur šalia: į svečius, polikliniką i pan.). Taigi domiuosi vėl iš naujo.
Vieną dieną skaitinėjau apie ergoBABY ir pan... bet dabar neinau ar ją pasirinkus reiktų to įdėklo naujagimiam, ar jau ne. Bet 5tariu tame įdėkle jai nepatiktų, nes nepratus.
Kakada domėjausi Mei Tai... - bet kakaip atrodo, kad į jį sėst mes dar per mažos ir t.t.
Nors esu mačius ir visai mauliukus nešiojamus babybjornuose ir pan
Kol išsirinksiu vaikui 18 sueis