Įkraunama...
Įkraunama...

Medžiaginės nešioklės: slingai, vaikmaišiai,

įdėk nuotrauką, bus aiškiau

Kai rišai, patemk vieną - kitą juostą, kad jie būtų tolygus, vienodi, medžiaga būtų įtempta vienodai, čia reikia atydžiai, ypatingai su austa vaikjuoste, nes jeigu ji nevienodai įtempta yra nepatogu
Atsakyti
Buvau pirma karta isejus ilgesniam pasivaiksiojimui su nesiokle. Mazylei labai patiko. Nuejom nemazai, bet as nekiek nepavargau. thumbup.gif Matyt buvau nelabai patenkinta ispradziu, nes namie nesiojau. Zodzui, galiu pareiksti atsakingai,kad nesiokles yra super. thumbup.gif

Reikes butinai vaikjuoste pasisiut pagal lentele ir slinga nusipirkti. wub.gif Grazinau draugei jos vaikjuoste ir jau spejau pasiilgti. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lietaus_alisa: 04 balandžio 2010 - 09:07
Nesusidoroju su slingu doh.gif , žiūriu instrukcijas, bandau, bet kažką ne taip turbūt darau, nes nėra tokio tvirtumo, patogumo, kaip su vaikjuoste doh.gif , atrodo, jei lėliukui patogiau, tai mane ten smaugia kažkaip ir svoris jaučiasi, jei man patogiai, tai atrodo, kad lėliukui kažkaip ne taip unsure.gif ... Tai va ir galvoju, ar reikia tiesiog daugiau praktikos, ar mintyse lyginu su vaikjuoste ir per daug noriu iš slingo g.gif unsure.gif ?
Atsakyti
QUOTE(LT saulele @ 2010 04 04, 21:32)
Nesusidoroju su slingu  doh.gif , žiūriu instrukcijas, bandau, bet kažką ne taip turbūt darau, nes nėra tokio tvirtumo, patogumo, kaip su vaikjuoste  doh.gif , atrodo, jei lėliukui patogiau, tai mane ten smaugia kažkaip ir svoris jaučiasi, jei man patogiai, tai atrodo, kad lėliukui kažkaip ne taip  unsure.gif ... Tai va ir galvoju, ar reikia tiesiog daugiau praktikos, ar mintyse lyginu su vaikjuoste ir per daug noriu iš slingo  g.gif  unsure.gif ?

LT saulele, sveikinu su Rokučiu!

O kokį slingą tu turi? Nes slingas slingui nelygu. Ir kaip bandai nešioti? Gulolis ar vertikaliai?
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2010 04 05, 12:58)
LT saulele, sveikinu su Rokučiu!

O kokį slingą tu turi? Nes slingas slingui nelygu. Ir kaip bandai nešioti? Gulolis ar vertikaliai?

Ačiū wub.gif

SM nusipirkau, ta mamytė mei tai siuva, tai manau, kad pats slingas geras, tik nesusitvarkau su juo unsure.gif , čia su paminkštintais kraštais. Aš bandau gulomis, nes leliaus kombinezonas kaip vokelis, tai juosta man nelabai tinka pradžiai unsure.gif , noriu galimybės galėt greit "įsimest" vaiką, kad dičkį vedant į mokyklą išeitų visiems greičiau susiruošt nesuprakaitavus ir pan. Bandau guldyt taip, kad galvytė ne prie žiedų, o priešingoj pusėj, nes prie žiedų man ta medžiaga susimeta kažkaip, neįsivaizduoju, kaip ten tokį klecką saugiai įdėt g.gif , o kai paguldau į tą priešingą pusę, jausmas toks, kad lėliuko galva žemiau nei kojos, turiu laikyt unsure.gif , ne tai, kad tik prilaikyt dėl saugumo... Atrodo, kad ta mano ranka, kur prie galvos tempia medžiagą žemyn, bandžiau pasukiot slingą, įtempt skirtingai, vistiek ne taip doh.gif Instrukcijose taip paprasta atrodo biggrin.gif ... Turbūt reikia bandyt stačiom pirma prisirišt g.gif
Atsakyti
tai o tą kraštą kur galvytė patrumpint neeina? O pačią galvytę ant alkunės

butu daug patogiau be to kombenzo pabandyt vertikaliai pritempti ir užsidengti savo neštumo striuke

Šiaip gal tikrai pradžioje pabandykit namuose porą padėčių išmokti, su šiltu vokeliu ir patiyrusiai būtų sunku pradžioje.

Ir dėl tų paminkštintų slingų - kartais paminkštinta per daug ir norint patogiai prisitempti, reikia užveržti tiek, kad paminkštintas kraštas taip pat būtų žieduose. To nereikia bijoti smile.gif
Atsakyti
Hm, palikau savo vaikjuoste mieste, o i kaima paprastuke Womar nesiokle pasiemiau, nusigrausiu nagus is nevilties doh.gif Oras fantastika, o nesiot normaliai neiseina dry.gif
Atsakyti
QUOTE(LT saulele @ 2010 04 04, 21:32)
Nesusidoroju su slingu  doh.gif  (...)

Su pirmu slingu su žiedais man taip pat neišeidavo susidoroti, padėjo 2 dalykai:

1) išskalbti slingą porą kartų, palyginti karštu lygintuvu – medžiaga (o tai buvo vos ne brezentas blink.gif ) tapo minkštesnė;

2) kadangi reguliuoti slingą esant jame vaikui vis tiek buvo sunkoka – guldydavau vaiką į jau sureguliuotą slingą (kojytėmis prie žiedu). Prilaikyti galvytė reikėdavo, ypač žindimo metu.

Linkiu, kad Jums pasisektų rolleyes.gif

Atsakyti
Sveikos smile.gif

Sąžiningai perskaičiau visą temą tikėdamasi, jog bent kiek paaiškės, nuo ko gi vis dėlto vertėtų pradėti visiškai "žaliems" tėveliams (su tokiu pat "žaliu" - kol kas nė 2 mėn. neturinčiu kūdikėliu), užsimaniusiems nešioklės, g.gif bet atrodo, kad dar labiau pasimečiau. unsure.gif Minėta buvo slingas arba mei tai, bet mei tai, kiek suprantu, irgi su išlygomis. mastau.gif Na kodėl ne vaikjuostė - kaip ir aišku. Bet visgi įdomu, ar įmanoma pakankamai gerai (svarbiausia žinoma - nepakenkiant mažyliui) įvaldyti tą naudojimosi nešiokle meną visiškai savarnakiškai, t.y. vien iš internetinių piešinių bei filmukų? g.gif Slingą atrodo nebūtų sudėtinga ir pasisiūti, bet ar nėra labai neprotinga iškart to imtis neišbandžius?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 04 06, 23:48)
Sveikos smile.gif

Sąžiningai perskaičiau visą temą tikėdamasi, jog bent kiek paaiškės, nuo ko gi vis dėlto vertėtų pradėti visiškai "žaliems" tėveliams (su tokiu pat "žaliu" - kol kas nė 2 mėn. neturinčiu kūdikėliu), užsimaniusiems nešioklės, g.gif bet atrodo, kad dar labiau pasimečiau. unsure.gif Minėta buvo slingas arba mei tai, bet mei tai, kiek suprantu, irgi su išlygomis. mastau.gif Na kodėl ne vaikjuostė - kaip ir aišku. Bet visgi įdomu, ar įmanoma pakankamai gerai (svarbiausia žinoma - nepakenkiant mažyliui) įvaldyti tą naudojimosi nešiokle meną visiškai savarnakiškai, t.y. vien iš internetinių piešinių bei filmukų? g.gif Slingą atrodo nebūtų sudėtinga ir pasisiūti, bet ar nėra labai neprotinga iškart to imtis neišbandžius?

- pradeti galima nuo bet ko (2 men. vaikui rekomenduociau vaikjuoste ir/ar slinga su ziedais), kiekviena nesiokle turi savo trukumu ir privalumu (tikriausiai, daug skaitet ir jau supratote, kokius butent);

- o kodel nenorite vaikjuoste? Vaikjuoste -- sportbaciai, slingas su ziedas -- slepetes (sia tikslia metafora is kaz kur pasiskolinau). Vaika i vaikjuoste galima isodinti/paguldyti patogioausiai, lengviausia nesioti mamai/tevui, tai yra ilgalaike investicija (nuo nuolatinio naudojimo vaikjuoste taps tik patogesne);

- naudojimosi mena ivaldyti savarankiskai galima -- pvz., as tai padariau vien tik Interneto resursu pagalba (pripazinsiu, is prazdiu atrode, kad tai nera imanoma, ypac su 4.6 m juosta:)) net prasiverkiau, uzsirasiau i seminara, bet neturejau galimybes tiek laiko laukti, teko ismokti paciai). Perskaityti / perziureti / isnagrineti daug istekliu padeda ikurti vaika nesiokleje fiziologiskai teisingai, suzinoti risimo niuansus, isvengti galimu klaidu;

- slinga su ziedais nebutu neprotinga imtis iskart. Dar protingaiu butu isigyti gamybine nesiokle, is zinomu gamintoju, pasisiuta nesiokle ir profesionali -- skiriasi kaip zeme ir dangus. Ypac neturint risimo patirties. Ir ypac, kai vaiko svoris paaugs.

Sekmes jums ir jusu mazyliui rolleyes.gif Linkiu malonaus slingogyvenimo smile.gif

Atsakyti
Sveikos smile.gif

kodėl ne trikotažinė vaikjuostė? Man atrodo "žaliems" - pats patikimiausias ir patogiausias variantas, plius nebrangu smile.gif ir rišasi lengvai
user posted image
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Manau, kad "žaliems" tinka ir vaikjuostė, ir slingas, ir nešioklė.

Jeigu visai mažas Manduca, jeigu jau yra trys mėnesiai Yamo smile.gif . Nešioklė lenviau išmokti užsidėti. Geriausia paimti lėlę ir pirmiausia su ja pabandyti kaip nešioklė veikia, perskaityti instrukciją ir nusiteikti "nešioti", t.y. neišsigąsti, jeigu vaikas pravirko, nes ir ant mamos rankų kartais pravirksta. Tuo momentu išimti, vėliau dar kartą pabandyti, kai bus tam nusiteikęs. Manduca ar Yamo geros dar ir tuom, kad labai tinka dideliam vaikščiojančiam vaikui, kai jis nori truputį paeiti, truputį būti paneštas, po to vėl eiti. thumbup.gif

Vaikjuostė, ypač trikotažinė tinka pradedančiam. Austa truputį pasimokiusiam. Slingas bent jau man atrodo geriausiai tinka trumpiems nešiojimams.

Norint nešioti vaikjuostėj reikia pasitreniruoti. Pirmiausia geriausia pasiimti meškiną ar lėlę kokią nors ir pasimokyti prisirišti ją. biggrin.gif Tiesiog pastudijuoti, pabandyti įvairius rišimo būdus. Ir kai ja tas rišimas gerai gaunasi, tada rišti vaiką: prieš veidrodį. Kadangi aš mokiausi rišti jau gan sunkų vaiką, tai truputį fizinis darbas gavosi. Bet po kelių kartų ir tik pagal instrukcijas pavyko pririšti taip, kad būtų patogu ir man, ir vaikui.

Papildyta:
QUOTE(LT saulele @ 2010 04 05, 14:15)
Ačiū  wub.gif

SM nusipirkau, ta mamytė mei tai siuva, tai manau, kad pats slingas geras, tik nesusitvarkau su juo  unsure.gif , čia su paminkštintais kraštais. Aš bandau gulomis, nes leliaus kombinezonas kaip vokelis, tai juosta man nelabai tinka pradžiai  unsure.gif , noriu galimybės galėt greit "įsimest" vaiką, kad dičkį vedant į mokyklą išeitų visiems greičiau susiruošt nesuprakaitavus ir pan. Bandau guldyt taip, kad galvytė ne prie žiedų, o priešingoj pusėj, nes prie žiedų man ta medžiaga susimeta kažkaip, neįsivaizduoju, kaip ten tokį klecką saugiai įdėt  g.gif , o kai paguldau į tą priešingą pusę, jausmas toks, kad lėliuko galva žemiau nei kojos, turiu laikyt  unsure.gif , ne tai, kad tik prilaikyt dėl saugumo... Atrodo, kad ta mano ranka, kur prie galvos tempia medžiagą žemyn, bandžiau pasukiot slingą, įtempt skirtingai, vistiek ne taip  doh.gif  Instrukcijose taip paprasta atrodo  biggrin.gif ... Turbūt reikia bandyt stačiom pirma prisirišt  g.gif

Va čia trijų savaičių vaikutis Manducoje, smile.gif Yamo nešioklėj didelis ant nugaros,
Atsakyti